|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: praznična peka
18.11.2012 21:27:12   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Uh sem vam kar fouš, letos bom najbrž malo štrajkala pri peki (no, že lani sem menda?). Kak vikend se bova s tamalo že lotili česa, ampak načrtno **** vrst ne bo šlo user posted image . Mam pa že po vseh knjigah in revijah označeno kateri so bli dobri in se jih splača še kdaj pečt, če kaj uspem nardit, bom objavla (tega pa res nisem nikoli slikala in mi je kar malo žal...).



Ne sekiraj se. Glavno je, da z otroki spečeš vsaj kake piškotke, ni treba, da je ne vem kolko vrst. Jaz ponavadi z njimi spečem ene dvojne, trojne, ostale pa spečem itak sama. Sigurno je pa to za otroke res nekaj, kar si bojo zapomnili za celo življenje,.. vsaj tako jaz mislim, če ne prav piškotkov, pa vonja v kuhinji, mamino toplino, ko ste skupaj pekli,.. neprecenljivo.

Jaz se npr. spomnem, ko smo pekli otroške piškotke v vrtcu. Stara sem bila 4 leta in se spomnem, kot, da je blo včeraj.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: praznična peka
18.11.2012 21:30:56   
pelin
Joj, Blaža vedno znova ugotavljam da si res prava kuharska čarovnička....skozi tvoje oči in roke pride vse tako enostavno...čudovito....čarobno....user posted image eh...še k sreči da so pri meni zadovoljni tudi z mojim daleč slabšim rezultatom...če ne bi se človek kar razjokal user posted image

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: praznična peka
18.11.2012 21:34:35   
blaža
user posted image .

zadnjič sem jedla en štrudelj pri kolegici. Mi ga je ponudil njen fant,( na novo sta zaljubljena), in pol jo je blo kao sram, da mi ga je ponudil, ker ve, da pečem, bla,bla,bla.

Ok, testo se ji res ni lih tolko posrečlo, ben, ma ona je zdravnica, ni slaščičarka. Vam pa povem, da sem ga tako z guštom pojedla, in to zato, ker mi ga je njen fant z takim ponosom ponudil, da sta ga ona dva včeraj spekla in sem ju kar vidla kako ga pečeta, med tem, ko sem ga jedla, s tako ljubeznijo,.. da je bil mega.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: praznična peka
18.11.2012 22:18:56   
mateyka
mi se na začetku decembra glih preselimo, tko da po moje začnem pečt tam okol petnajstega user posted image

ok, recimo temu pekarski plan za 14 dni user posted image
torej:

keksi;
- "kuhani" orehovi rogljički (da poročam kok so ok)
- linški keksi (zame in za moža, tamala ne mara marmelade)
- mehki cimetovi keksi (čokoladni premaz in okrasje - za tamalo) http://www.kulinarika.net/recepti/9457/sladice/mehki-cimetovi-keksi/
- ponarejeni rženi hlebčki (za tamalo - s kokosom) http://www.kulinarika.net/recepti/5890/sladice/ponarejeni-rzeni-hlebcki/
- lunice (ker jih pogrešam) http://www.kulinarika.net/recepti/9596/sladice/lunice/

"hoch" pecivo:
- gerbeaud (žarbo) kocke (en pekač z orehi, en kokos)
- potica (za eksotičen pridih - moram se še odločit katera je primerna predstavnica, verjetno z madljevo z filo iz goljatove knjige Potice: user posted image )

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:21:58   
mini86
cokoladne polnjene s cololado,


js bi tud ta recept proooosimuser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:31:48   
mini86
tale pomarančna kolesa so tudi ful dobra, še ne vem, če jih bom letos
http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=FJvx1KL6HLsuKzEq



a se da pomarančni liker s čim nadomestit..da nebi celga litra kupovala za eno žlicouser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:35:39   
Tutan
Pa saj majo male flaške tut user posted image ...
če ne bi bila v user posted image stanju, bi ti svetovala, da bi dala not žlico likerja, ostalo pa spila user posted image
Drugače pomojem lahko BP uporabiš pomarančno aromo ali pa nastrgano pomaračno lupinico oziroma še bolje - pomarančni koncentrat (v smislu pomarančnega soka za razrečit)

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:37:31   
Tutan
Mateyka, super za mehke cimetove kekse, odlična ideja, bom delala.
Katera marmelada bo šla najbolje not? Mislim mi nismo neki marmeladoljubci, načeloma jemo jagodno domačo (letos smo jo že zmazali) od kupljenih pa brusnično in šipkovo.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:44:25   
mini86
pomarančni koncentrat (v smislu pomarančnega soka za razrečit)


tega sem imela v mislih, ker pingota mamo pa skos domauser posted image

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:45:25   
Tutan
Naredi štihrundo s tem user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: praznična peka
21.11.2012 11:48:02   
mini86
blaža če dovoliš bi kopirala iz ene stare teme o teh pomarančnih k mam vprašanjeuser posted image


Za približno 45 koščkov potrebujemo:
300g moke
1 žličko pecilnega
200 g sladkorja v prahu
2 rumenjaka
150 g masla ali margarine
3 žlice drobno nastrgane pomarančne lupine
1 žlico pomarančnega likerja
2 žlici kakava
2 žlici kokosove moke

Priprava:
Za pomarančno testo zgnetemo 150 g moke, polovico žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla, 2 žlici pomarančne lup. in liker.
Za temno testo zgnetemo 150 g moke, pol žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla in kakav.
Obe vrsti testa postavimo za 1 uro na hladno.
Pečico segrejemo na 175 stopinj.
Temno testo razvaljamo na pol centimetra debel pravokotnik in ga malo navlažimo, svetlo testo oblikujemo v valj in ga ovijemo s temnim testom. Zmešamo 50 g sladkorja v prahu in kokosovo moko. V mešanici povaljamo zvito testo in ga zrežemo na pol cm debele rezine. Porazdelimo jih po pekaču na peki papir. Pečemo 12 minut.
Okrasimo jih z pomarančno lupinico (po želji)


Temno testo razvaljamo na pol centimetra debel pravokotnik in ga malo navlažimo, svetlo testo oblikujemo v valj in ga ovijemo s temnim testom.
a če bi dala en testo na drugega a nebi šlo k mi glih ni jasno po zg stavku nič...s čim ga je fajn navlažit




_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: praznična peka
21.11.2012 17:58:43   
blaža
Temno testo razvaljaš v pravokotnik in ga malo namažeš z vodo ( navlažiš), lih tolko, da se bo pol z ta svetlim sprijel skupaj. na ta temen kvadrat daš gor ta belo testo - valj in pol ga zaviješ v temnega. daš malo na hladno, lahko tudi malo v skrinjo in pol ga narežeš na kolobarje. Kolobar bo pol v prerezu svetel krogec z temnim obročkom user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: praznična peka
21.11.2012 18:44:09   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan
Mateyka, super za mehke cimetove kekse, odlična ideja, bom delala.
Katera marmelada bo šla najbolje not? Mislim mi nismo neki marmeladoljubci, načeloma jemo jagodno domačo (letos smo jo že zmazali) od kupljenih pa brusnično in šipkovo.


jaz uporabim uno ki jo mamo najbolj radi - marelična nam najbolj sede na kekse (jagodna in borovničeva občasno na linzer torto user posted image ), ampak to je stvar osebnega okusa. user posted image

delam pa cimetove mehke (slovenske), ker so mi švedski pepparkakor (klasični švedski cimetovi keksi) noro presladki in suhi user posted image user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: praznična peka
29.11.2012 11:49:38   
poopsie95
Jaz pa ne bi odpirala nove teme, bom vprašala kar tukaj, ker je povezano s peko prazničnih piškotov.
Če želim čokoladne piškote, lahko cca 100g-150g moke zamenjam z grenkim kakavom? Če 100g moke zamenjam s kokosovo moko, bodo piškoti suhi?
Kakšni bi prišli, če bi malo moke zamenjala z mletimi ovsenimi kosmiči? In še... lahko uporabim tudi ostro moko? V razmerju 50:50?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: praznična peka
29.11.2012 13:26:58   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: poopsie95

Jaz pa ne bi odpirala nove teme, bom vprašala kar tukaj, ker je povezano s peko prazničnih piškotov.
Če želim čokoladne piškote, lahko cca 100g-150g moke zamenjam z grenkim kakavom? Če 100g moke zamenjam s kokosovo moko, bodo piškoti suhi?
Kakšni bi prišli, če bi malo moke zamenjala z mletimi ovsenimi kosmiči? In še... lahko uporabim tudi ostro moko? V razmerju 50:50?



Prav takih zadev kot bi ti rada imela.. nisem še spekla. dvomim, da se da zamenjat moko za grenek kakav. lahko pa original receptu, ki seveda vsebuje tudi moko, dodaš žlico, dve grenkega kakava, to gre sigurno.

Piškoti z ostro moko so bolj krhki. Veliko original receptov ima ostro moko noter.

Imam original recept za kokosove piškote, ki vsebujejo nekje 100g moke, poleg 200g kokosa. da bi pa dala 300g kokosa,..ne vem kako bi izpadli.

Skratka, da se ekspirimentirat, najbrž bi se kaka zadeva obnesla, lahko pa tudi, da ne.

Če pa ne maraš moke imaš pa recepte tudi za biskvite in peciva brez moke,..

Javi, če si kaj sčarala user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu poopsie95)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?