ronja
|
Ubadam se tudi s problemom prsi. Morda katera ve, kaj se zgodi s prsmi? Je mleko prisotno že na polovici nosečnosti, če pride do prekinitve le te? Za polovico nosečnosti ne vem za 100%, kolikor pa se spomnim mamic, ki so zelo prezgodaj rodile (tudi v 6. mesecu), so vse dobile mleko. Večinoma porod (ne glede na to, kaj je z otrokom) sproži laktacijo, ja, tudi če je to precej prezgodaj. To pravijo, da je ena najhujših stvari, ko otroka ni, mleko pa je in te non stop spominja... Vprašaj zdravnike v p. če dajo zdaj že vnaprej kake tablete za to, da mleko prej preneha nastajat. pipi, na žalost se veliko otrok z DS rodi s prirojeno srčno napako in tudi če so zdravi, živijo v povprečju precej manj kot kromosomsko normalni ljudje, tako da se dostikrat zgodi, da starši preživijo svojega otroka. Tega bi bilo mene v primeru ds najbolj strah... Sama občudujem vse, ki naredijo splav zaradi bolezni, ker moraš bit hudičevo priseben, da greš skozi to, da se lahko racionalno odločaš, ko ti otrok že brca. Sama ne vem, če bi zmogla to, čeprav se mi zdi to prav oz. boljše. Če pomislim, da bi se otrok rodil bolan, bi trpel on in že rojeni zdravi otroci, veliko bolj kot če tega otroka nikoli ni... MOgoče boš to lažje razumela. Verjetno je drugače za mame, ki nimajo otrok in vejo, da je to mogoče njihova zadnja šansa, takrat ti je vseeno za vse, samo da imaš otroka... Če jih že imaš, pa vedno misliš tudi nanje... Ker otrok s pp vzame ogroooomno časa in energije, da mu daš približno to, kar daš zdravim mimogrede... tippi, v krogih, kjer se sama gibljem, bi se velika večina odločila enako. Celo mamica punčke z ds pravi, da če bi prej vedela, da je ne bi imela. Zdaj je seveda vesela, da ni vedela in ima še enega zdravega otročička, vseeno pa je 2. šla na amnio in če bi pokazala napako, ga ne bi imela, kljub temu, da ima svojo prvo dawnovčico zelo rada. maša, želim ti, da bi bila tvoja dawnovčica v zgornjem vrhu krivulje in da bi bil res kiner surprise:). Dostikrat so napovedi hujše kot je potem res. no, mene osebno umska zaostalost skrbi manj, kot telesne bolezni, ki se pogosto pojavljajo pri DS. tezave s srcem so najbolj izpostavljene in z njimi se sooca vecina otrok z DS, nekateri so zato tudi ze zelo zgodaj izpostavljeni (zaporednim) operacijam: posledicno problemi z dihanjem, poziranjem, psihofizicnim razvojem, ... seveda medicina napreduje in tudi ljudje s temi kronicnimi boleznimi lahko docakajo odraslost, nekateri celo prezivijo starse: vendar je treba vedeti, da se vedno vecina otrok z DS umre pred starsi... Podpis - sem šele zdaj prebrala, da si ti že vse lepo razložila. Če bi človek lahko vedel, da bo njegov otrok z ds preživel prva najbolj kritična leta, potem bi ga verjetno večina imela... Ampak da ti umre po 2-3 letih boja in operacij... bi bilo pa zame preveč. obcudujem mamice, ki se soocate z otrokovimi posebnimi potrebami vsak dan - zame ste mame z veliiikim M! Podpis!