mateyka -> RE: volitve (16.11.2012 14:55:22)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rozilu IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Frogstar B je bil pahnjen v revščino zaradi dogodka, ki se imenuje Čevljev Event Horizon....dokler ni postalo ekonomsko nemogoče graditi kaj drugega kot samo trgovine s čevlji. Rezultat je bil kolaps, propad in lakota. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] ja, res je, dobro bi blo obnovit branje [sm=jezicek.gif] ceprav se mi zdi, da bi se tokrat precej manj krohotala, kot sm se takrat, v cvetu rasti ekonomije [sm=jezicek.gif] Zakaj? Meni je vsakič še boljši, ker najdem nove in nove skrite zaplete in ironije... Adams je zelo dobro je opisal človeško (Zemljansko in Nezemljansko [sm=smiley1.gif]) neumnost... dovolj je je, da jo izvozimo po celi galaksiji [sm=zmeden.gif] čeprav, Ijon Tihi (zvezdni dnevniki) od Stanislava Lema mi je še bolj satirično ubitačan in timeless [sm=smiley1.gif] tale detalj da vpogleda kako pronicljivo satiričen in ciničen je: Ko je v galaktični federaciji potekala razprava o tem, ali sprejeti človeštvo v zvezo ali ne, je nasprotnik projekta, delegat s Thubana, prišel na dan z osupljivimi resnicami o vrsti, ki sebe imenuje Homo sapiens. Takole je prebral iz Galaktične teratologije: "V skladu s sprejeto sistematiko v naši galaksiji obsega tip abnormalne oblike Aberrantia (Izrojenci), ki se deli na Debilitales (Bebci) in Antisapientales (Protirazumski). V ta zadnji tip spadata razreda Canaliacaea (Ogabneži) in Necroludentia (Truplojedi). Med Truplojedi ločimo podrazrede Patricidiaceae (Očetobijci), Matriphagideae (Materojedi) in Lasciviaceae (Zoprneži ali Gnusneži). Gnusneže kot skrajno izrojene oblike klasificiramo na Cretininae (Tepce, npr. Cadaverium mordans, Truplogriz bedasti) in Horrorissimae (Zmešane, s klasičnim predstavnikom v osebi Trapca previdnega, Idiontus erectus gzeemsi). Nekateri od zmešancev tvorijo lastne psevdokulture; sem sodijo takšne vrste kot Anophilus belligerens, Zadoljub bojevniški, ali pa taki kakor tale navzoči primerek, plešast po vsem telesu, ki ga je našel Grammpluss v najbolj temnem zakotju naše galaksije Monstroteratum furiosum (Odurnež zmešani), ki sebe imenuje Homo sapiens. " Ta nekoliko daljši odlomek je bil potreben zato, da bomo bolje razumeli ogorčenje, ki je prevzemalo delegata s Thubana, ko se je ozrl na nekega drugega predstavnika z Zemlje, ki pa ga, žal, ni več med nami: "Med njegovimi predniki je le eden še zbujal nekaj upanja. To je bila vrsta Homo neanderthalensis. Bil je podoben sodobnemu človeku, imel je večjo vsebino lobanje, zato tudi večje možgane ali razum. Kot zbiralec gob, nagnjen k meditiranju, ljubitelj umetnosti, lagoden flegmatik bi brez dvoma zaslužil, da bi danes obravnavali vprašanje njegovega sprejema. Žal ga ni več med živimi. Popolnoma ga je pogubil, iztrebil z obličja Zemlje tako imenovani Homo sapiens. Pri tem pa še ni bilo dovolj strašnega bratomorilstva, zemeljski učenjaki so se lotili očrnjevanja iztrebljene žrtve, višji razum so pripisovali sebi, ne njej. "
|
|
|
|