ronja
|
In ona je meni rekla,da bi ga rada samo videla,kakšen sploh je,kako zgleda. Zaenkrat ni rekla,da si želi hodit k njemu na stike. Ja, saj po moje je največja možnost, da bo pri tem ostalo. Njo zanima in bi rada vsaj vedela, kako njen oče izgleda, kar je logično. On verjetno tudi ne bo pripravljen po 13ih letih na neke pogoste stike, ker punce niti še ne pozna, jene more imet tako rad kot ati. Že,ko sva se na CSD pred 12 leti dogovorila za stike sem povedala,da pijan ne bo hodil k otroko in to dejstvo še ostaja in pika. S stem se 100% strinjam. Če pa bi se 1x pojavil pred vrati, pa boš verjetno najelegantneje rešila problem enostavno tako, da ga ona takrat vidi, pa čeprav bo pijan. Ti boš zraven, seveda ne daš otroka pijanemu komurkoli, ampak če si zraven, pa ga ona vidi, ju predstaviš in to je to - pa ne bo noben problem. Ona bo videla kak je, njena radovednost bo potešena in ti ne boš tista, ki se je postavila vmes in ne bo jezna nate. Če ga bo videla takega, kakršenkoli se bo pač prikazal in če ji ne bo tak všeč, potem bo itak sama rekla, da noče stikov in takrat se on lahko na CSDju na trepalnice postavi, pa ne bo stikov, če jih sama noče. Zato se mi zdi boljše, da ji pustiš, da ga vidi, tudi če ne bo takrat on v najboljši koži. Ne moremo jih večno varovat pred resnico. medela, sama imam precej rada logiko in logično razmišljanje in zato je včasih z mano zelo težko. Ampak enkrat mi je lubi rekel nekaj, kar sem čutila, da je res: "Vem, da ni logično, se strinjam, da je tvoje bolj logično, ampak vseeno ni tako." Nimam več pojma, za kaj se je šlo, sem pa ugotovila, da je to dostikrat res. Ljudje ne reagiramo vedno logično. Dositkrat delamo traparije največje tam, kjer si najbolj želimo bit ok... Ravno zato, ker nas je strah, da zabluzimo. Lahko tudi on tako bluzi zato, ker ne ve, kako bi bilo v bistvu ok prit po 13ih letih. Verjetno nima pojma, kaj naj bi rekel, da bi se slišalo normalno, nima opravičila za to, da se 13 let ni brigal za otroka, potem pa bluzi, da to pred sabo skrije. Ja, to je strahopetno, vendar vsi kdaj skrivamo pred sabo, da smo reve, noben to noče bit;). Mislim, da pusti času čas. Itak je on na potezi. Če bo prišel k vam na vrata, dovoli hčerki, da ga vidi. NJena radovednost bo s tem potešena, če je še vedno alkoholik in bo prišel pijan, bo itak to videla oz. zavohala in si verjetno ne bo želela nobenih stikov z njim, v tem primeru je v to ne more nihče prislit. Zato je po moje najboljša pot iskrenost. Ne je hujskat, da ji ne bo hudo, kak je njen oče, vendar je pa ok, da ve, kar si ji povedala. Če bo hotel oče stike, bo moral na CSD, kamor bojo povabili tudi vaju. Vidve prideta (lahko tudi ati) in poveste svoje mnenje in ona pove, ali si sploh želi stikov z njim. Ti pa ji zaupaj, da se bo že v svoje dobro odločila. S takim bluzenjem, kot si ga opisala, pa ne bo uspel ene povprečno intelignentne punce obrnit proti vam, pa tudi če bi jo metalo. Saj ni neumna, ne bo ponavljala tvoje napake; ti ga nisi takoj spregledala, ker si tako zanosila, takrat se pač bolj trudiš za zvezo. Nje nanj nič ne veže, zanima jo, naravna radovednost, to je pa to. Stikov s pijanim človekom si gotovo ne bo želela in če bi prihajal pijan ponjo (če bi že želel in dobil stike), potem stikov ne bo, ker ona ne bo hotela (saj otroci ne marajo bit v bližini pijanih ljudi). Če pa bi bil on pač zdaj vedno ob njej trezen, potem pa itak ne bo problemov, ker se je trezen tudi drugače obnašal. Ampak kot rečeno: on je na potezi, ti si hčerki razložila, če bo prišel, ga bo videla, to ej pa to. Za vse ostalo se bo pa on matral - na CSD se zmenite, ni treba, da greste na sodišče in prvič, ko bi prišel pijan, kličeš in poveš, da to pa ne - pridejo, preverijo in se pogodba spremeni.