Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 14:50:54
|
|
|
|
Arual
|
Night - dabroston se uporablja za več stvari: od uravnavanja mesečnega perila, potem uporaba zaradi popuščanja rumenega telesca ... No jaz sem tud na dabrostonu in klomifenu, tako da si zdaj pa res že zaslužimo da zagledamo +. Tudi jaz sem razmišljala da bi si kupila ovulacijske teste, zgrešit itak nimam kaj, če pokažejo toliko bolje. Ker me ginekolog ne spremlja prek Uz-ja, da bi videl če mi klomifen res pomaga. No jutri pa grem v Lj, k prof. Tomaževiču, na posvet in seveda en uz, da ugotovi kaj bi lahko bilo narobe, da nama tako dolgo ne uspe. V mb in ptuju ne znajo pojasniti vzroka, seveda so sedaj predpisali 6 mesečno terapijo s klomifenom nato pa laparoskopijo. Upam, da bo vsaj v enem od ciklusov uspelo.
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 15:50:52
|
|
|
|
GregUr
|
IZVIRNO SPOROČILO: Night GregUr, zakaj pa si meriš BT, če imaš dabroston? A ne vpliva to na rezultate? Drugače pa glede na tvoj graf očitno še nisi ovulirala ali pa ti temperatura pač še ni narasla. Sluz si kaj spremljaš? Meni se zdi to bolj zanesljiv pokazatelj. Včasih pa pride tudi kakšen anovulatoren cikel, tako da ne si preveč belit glave s temi temperaturami. Jaz imam lepe grafe, ampak še vedno ne zanosim, tako da ... Zakaj pa jemlješ Dabroston? Ta pomaga le v primeru, da ti rumeno telesce začne prehitro propadati. Jaz bom ta mesec spet jemala Utrogestan, ker imam izcedek cel teden pred M. prejšnji mesec ga še nisem mela, pa sem si vseeno merla, Pušenjak pravi, da je dodajanje didrogesterona, če jo primerja z reko takšen, da če je struga polna (dovolj hormonov), pa dodaš eno vedro vode (progesterona), se ne bo nikjer poznalo, če pa je struga suha (premalo hormonov, oz. popuščanje), pa zliješ noter eno vero vode (progesteron), se bo pa tudi to poznalo. in da na temperaturo tako majhna količina kot je v dabrostonu (10mg) nebi smelo vplivati na rezlutate. ja tut men se zdi da ovulacije še ni blo glede na graf, ampak so pa ovulacijski testi drugače pokazal. se mi zdijo bolj zanesljivi kot pa graf. Sluz spremljam, ampak je ta mesec skor ni blo nč, pa tut prejšnjič ko sem zanosila je ni blo neki na pretek, tko da očitno pri meni to ni ravno zanesljiv podatek. Dabroston pa jemljem zarad tega, ker mam 25- dnevne cikle, poleg tega zaznano pozno O - okrog 17. dneva, nakar se mi pri 23. dnevu začne packati rjav izcedek, dokler se 26. dan res ne ulije. to je pa dejansko samo 6 dni lutealne faze, kar je premalo. tko da to je to
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 16:00:50
|
|
|
|
curly
|
Aloha, ste mi že vse stare borke pobegnile v december. oreh, kako daleč v postopku si? Kako kaže? LS, šele zdaj sem videla, da imaš napotnico za operacijo. Kdaj misliš, da boš prišla na vrsto? Jaz sem jo dobila lani novembra pa sem prišla na vrsto v decembru! Držim pesti, da tudi tebe čim prej "poštimajo"! Predvsem pa bodi optimistična, bo pa z IVF uspelo - upam, da bosta šla! Toliko za tolažbo: imam kolegico, ki je imela težave s prenizkim progesteronom, sicer je v prvo splavila, zdaj pa ima 2 zelo zdrava otroka, ki bosta počasi že prišla v puberteto! Glavo pokonci, "za vsako bolezen raste rožica", če veš, kaj mislim! Vem, da vama bo uspelo!!! witch, kako si kaj ti? A decembra bosta šla v postopek? Kmalu bo december, zato navijam navijam navijam za vse vas, da vam dobri možje prinesejo najbolj rozaste testke! Jaz bom še malo počakala v novembru, ampak mislim, da se vam kmalu pridružim (glede na mojo statistiko)! Aja, kako je kaj z vašimi minusi na vagi? Moja se je pokvarila! Sem pa nekje -7!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 19:44:19
|
|
|
|
LittleSun
|
curly lepo te je čitat, že nekaj dni te ni bilo na spregled...in tudi drugih starin ne, sem vas pogrešala. Moj dober minus je danes -9 jej Ja jaz upam, da hitro pridem na vrsto za to preiskavo...načeloma ne v decembru, ker bom ravno na praznike ok. 10 dneva, ko delajo to preiskavo, tako da najbrž januarja ali februarja. Se mi zdi, da gre to kar hitro, na histeroskopijo sem prišla takoj na vrsto. Stiskam pestke, da se nam ne pridružiš v decembru.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 19:49:05
|
|
|
|
mladika
|
Sem kar vredu LS,glede na to da se mi je endometrioza zopet vrnila :(. Jutri grem h G,da me pogleda z UZ-jem in poda svoje mnenje,če bo potrebna še ena laparoskopija!Zate mi je pa čudno,da ti G ni dala nobene terapije za pomanjkanje progesterona?
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 19:55:58
|
|
|
|
Night
|
Uf, mene tudi skrbi, da se mi endometrioza ne bo ponovila Zadnji ciklus sem imela po ovulaciji kar močne bolečine v trebuhu. Tiste, ki jemljete Utrogestan, mi lahko poveste, kakšen režim jemanja imate? Koliko dni ga jemljete in kakšno dozo? Ali je 2 krat 100 mg sploh dovolj? Moja G pravi, da ja, Pušenjak pa je bolj za 3x1 tableto na dan. Kakšnih krvnih testov pa nikoli nisem delala, da bi vedela ... Si lahko naredim kakšno škodo, če vzamem preveliko dozo?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 20:14:53
|
|
|
|
curly
|
LS, uau, to pa je minus!!! Čestitam! Malo sem bila zaposlena zato nisem imela časa pokukati na to temo. Po moje boš prišla hitro na vrsto. Držim pesti!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 20:17:31
|
|
|
|
LittleSun
|
mladika tudi jaz se čudim, še marsičesu drugemu
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 27.11.2012 22:11:29
|
|
|
|
Anonimen
|
AAAAaaaaaaaaaa, še malo pa bo december tu! Še malo pa lulamo Priznam, da sem malo nervozna...tako si želim vidit Kako ste? Pridno ? Držim pesti in pošiljam tavelike za srečo vsem, ki tukaj niste prvič ;) Še posebej tistim, če sem natančna! Anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 9:52:02
|
|
|
|
ta*mala
|
Dan punce... sem prišla še sm težit. Oz samo navijam za vas in vas berem, da bo to leto čim prej mimo... če se pa slučajno stvari spremenijo drug mesec vam pa tudi javim. Torej navijačica bom!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 10:33:42
|
|
|
|
LittleSun
|
ta*mala žal mi je, da se je tako izteklo, pa vendar tolaži misel, da je narava poskrbela za to pravočasno. Pošiljam ti topel objem in držim pesti, da kmalu spet ugledaš plusek na testu, ki bo zrastel v malega črmla.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 10:35:30
|
|
|
|
GregUr
|
IZVIRNO SPOROČILO: ta*mala Dan punce... sem prišla še sm težit. Oz samo navijam za vas in vas berem, da bo to leto čim prej mimo... če se pa slučajno stvari spremenijo drug mesec vam pa tudi javim. Torej navijačica bom! o kakšnemu teženju zdej ti tu? ti lepo naviji zdej za vse nas, mal možgančke na off, pol k bo pa spet vajin čas, bomo pa me vse lepo za tebe!! drugač pa punce, moja BT je dans spet 36,5 - za 0,2 višja od včeri. in res mam graf k en rocky mountains sm pa včeri zašlatala un "kremast" izcedek, k sm si "preverla" stanje MV, ampak je očitno tega izcedka mal in ne pride vn... sem pa zasledila prve stranske učinke dabrostona po treh dnevih - OOOOO BOŽE, sama seb grem na živce! vse mi je odveč tale PMS ta mesec bo pa vražji in potenciran očitno ampak upam da se ne bo končal z
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 10:40:50
|
|
|
|
ta*mala
|
Ja seveda navijam za vas!!! in upam, da boste vse zagledale še taprav cajt, da ne boste pol z mano skupi lulale. Kr prej se pobrigite za to... sj ne da nočem vaše družbe, ampak cajt je že, da se kam premaknete
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 10:41:08
|
|
|
|
Tippi
|
ta.mala sočustvujem s tebo . zelo! Izgube so vedno boleče, če pa izgubiš otročka, je izguba toliko težja. Jaz sem pred kratkim ostala brez otročiččka na polovici nosečnosti in vem kako bol . Bi ti pa položila na srce, naj se ti nikamor ne mudi z novo nosečnostjo. Vzemi si čas za celjenje ran, tako fiziččnih, kot čustvenih. Tudi na posvetu pri genetiku so mi tako svetovali. Dokler zares ne preboliš (pozabiš itak nikoli) izgube, je nova nosečnost za tvojo ranjeno dušo "prenevarna". Poskušaj razmišljati pozitivno, svet se ipak vrti naprej. In zdaj bo novoletni čas in s partnerjem imata čas, da se še bolj povežeta med seboj. Pobož po laskih in topel objem!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 10:41:51
|
|
|
|
Tippi
|
In seveda mene tudi med navijačice. Naj bo december lep, čudovit, najlepši in totalno kičast in obarvan z rozano barvo!!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 11:00:06
|
|
|
|
LittleSun
|
Tippi sem sledila tvoji zgodbi, jokala s teboj in mislila nate. Ob takšnih zgodbah se zdijo naši problemi čisto miceni in punce kot si ti nam vlivajo novih moči...zmožne mo več kot si mislimo. Še vedno mislim nate in pošiljam tople objeme.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 11:39:26
|
|
|
|
oreh
|
Tippi in Tamala, žal mi je da sta tudi vidve doživeli takšno grozno izkušnjo. Je težko, vsaka se po svojih najboljših močeh spopade z njo, a ko minevajo meseci... je lažje. No, upam, da pri vama bodo prihajajoči meseci kmalu oznanili nov plusek. Vajina pikica pa vaju bo v mislih vedno spremljala. starine hvala, da se spomnite name. danes sem izredno dobre volje, saj je stanje pri rešu bilo spodbudno, nakaj foliklčkov imam, punkcija pa bo enkrat čez vikend zgleda. tako, zdaj pa brž v službo. LS, bravo, jaz pa prijateljujem zadnje čase z belo moko in vsem kar ima okus po cukru, mal pa tut morem grešit, če ne lahk grem še sam med nune.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 12:02:15
|
|
|
|
Penny
|
Sam res, ta*mala, kako teženje? Bi te sicer raje še naprej brala na drugem forumu, ampak ... . Tippi, tudi tvojo zgodbo sem spremljala. Ne predstavljam si ... oreh, držim pesti za uspešno punkcijo in čimveč dobrih foliklčkov, a ne . IZVIRNO SPOROČILO: GregUr drugač pa punce, moja BT je dans spet 36,5 - za 0,2 višja od včeri. Moja je tudi zrastla iz 36,19 na 36,46 (približno enak poskok imava, samo moj termometer je bolj natančen od tvojega ). Pa bradavice tut že od včeraj malo čutim na dotik. Mogoče pa še bo kaj iz tega . Me pa res zanima, kam mi bo FF postavil O. Po mojem bi jo moral na 14. dan, ampak bomo videli.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 12:04:19
|
|
|
|
GregUr
|
Tippi sicer ne poznam tvoje zgodbe, ampak si lahko mislim, da ni bila nič lažja od moje, ki se je zaključila v 21. tednu. Ampak tko kot si napisala, nekako sčasoma preboliš, pozabiš pa nikoli ne. objemček zate da preboliš in se psihično in fizično pripraviš na novo življenje orešček bravo za foliklčke!! sem ful vesela ko preberem da se tudi pri vas fosilih premikajo zadeve in to v pravo smer!! držim pesti še naprej! Penny jst obolevam zravn tega grafa. to ni več za nikamor. ne vem kaj me zdej ta T tolk heca, več kot očitno je O morala že bit, (razno če ta mesec nisem imela O - ampak pol se more tut progesteron in s tem tut T dvignit, sej neki more sprožit M?! ) ker če nebi jemala progesterona, bi jo že čez 1 teden pričakovala. oziroma je nebi pričakovala.
< Sporočilo je popravil GregUr -- 28.11.2012 12:07:50 >
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 12:16:20
|
|
|
|
ta*mala
|
....pocasi bo ze in vem da se bomo tud tiste k mamo smolo sestavle...jaz se bom v prihodnjih tednih posvetila odvajanju od slabih stvari...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 12:40:50
|
|
|
|
GregUr
|
ta*mala - VŠEČ MI JE Upam, da ti bo uspelo!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 12:44:47
|
|
|
|
ta*mala
|
Jaz tudi... najprej se je treba znebit teh nepotrebnih kg, ki so se nabrali od poletja do zdaj (ja, med čakanjem na pol pa še mal med nenormalno požrešnostjo), pol pa nekako do konca leta tud čikov... počasi bom že zmogla, ane
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 16:02:35
|
|
|
|
Anonimen
|
hEjla!! Moja je predčasno prišla , tako da naznanjam 2.krog in upam, da je 26.12. ne bo!!! Tako ostajam kar z vami v istem mesecu in upam, da bom novo leto že praznovala 2v1 Anonimna
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 17:49:51
|
|
|
|
Nikki34
|
ta*mala fuuul mi je žal..vse ostale, dejmo akcijaaaaaaa...jaz pa sporočam, da se tri mesce ne grem projekta več. Bo potrebno najprej sebe/naju porihtat...Tako, da samo navijam in me lahko iz koledarčka zbrišete, ker jo takrat pričakujem :) namreč....do februarja paupam, da boste čimveč napiškale
|
|
|
|
RE: II pričakujemo decembra 2012 28.11.2012 22:31:56
|
|
|
|
Arual
|
Hey. No jaz od dr. Tomaževiča. Ugotovil pregrado. Ma jezna sem res. Nikjer niso ugotovili tega on pa in to po 4 letih truda. Groza. No zdaj pa čakanje na laparoskopijo in histeroskopijo. Punce veste koliko časa je približno treba čakati v Lj?? Lp
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 5 vzrokov za bolečino pri ovulacijiNe glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?