ronja
|
Ko sem bila letos v bolnici z malim na malem lošinju, je ena med. sestra pripeljala s seboj vnučka, ki je velikokrat tam z njo. Meni se je zdelo simpatično in me ni nič motilo, ko je prišel pogledat veliko zanimivost - "bebu" (imajo v gl. samo zelo stare ljudi v bolnici, mali je bil edini otrok, najmlajša naslednja je bila starejša od mene 20 let;), edino bi mene skrbelo, da se bo česa nalezel, ampak ker ta bolnica ni glih enaka kot naše, tudi ni takih skrbi, verjetno vejo, h komu ga lahko pripeljejo in h komu ne. Pri nas je sodelavka včasih pripeljala otroka v službo, če je bila mala bolna, ona pa je morala delat. Ni nikogar motila, ker to ni bilo vsak dan. Poznam par ljudi, ki ves vozijo v službo pse in to pa moti - ker je ves čas in ker so nekateri od teh psov napadalni. Če bi nek stari kuža ves čas bolj ali manj spal pod nogami gospodarja, pa verjetno ne bi nič motil. me zanima kako bi gledale, če bi si vzgojiteljice v vrtcu in učiteljice v šoli pripeljale svoje otroke s sabo, ker jih nimajo kam dat.....? Jaz čisto lepo gledam;). Šoloobvezni otrok ene od vzg. je navadno po šoli vedno pri njej in navadno še kaj pomaga tem malim zraven. Meni se to ne zdi nič narobe. Ali pa imaš picerijo in zaposlena natakarica 15 minut kasneje postreže gosta, ker se igra s svojim otrokom? No, tudi to se mi je že zgodilo - sicer ne v piceriji, ampak v kitajski restavraciji, pa se mi je tudi zelo čisto ok - saj če grem ven jest, potem mam čas, če nimam, si bom doma skuhala, ker je hitreje. Najbolj družini neprijazne so ravno ženske kadrovnice, direktorice, šefice in to je dejstvo. Imaš svetle izjeme:). Sicer pa je res, da so ženske, ki imajo svojega navadno 1 otroka bolj na kratko, zelo ojštre do vseh, ki bi delali malo drugače, pa ne glede na področje. Kar se tiče mirnega sedenja - otroci so različni, pa tudi različno se obnašajo v različnih okoliščinah. Moji so živo srebro, ampak če jih pa nekam pripeljem, sta pa pridkani in če rečem, da naj tu nekaj narišeta in data mir, bosta to naredili. Doma seveda to ne gre tako:D. Ampak nekak vesta. Sem morala parkrat vmes kaj prit v službo, pa sem ju morala pač sabo privlečt, pa nista takrat nikogar motili (sem vprašala). Če nikogar ne moti in lahko ona dobro dela svoje delo, potem me nič ne moti. Če zaradi otroka ona ali drugi ne morejo sledit seji, pa seveda ni ok. Včasih so bili otroci ves čas zraven, pri vseh poklicih. Metulj tudi maladva pod nogami skače, pa ona vseeno naredi svoje delo kot je treba... Tako da nekaj sodit brez vpogleda, niti nima smisla. Sama bi sicer na njenem mestu šla na p., da bi bila lahko takrat 100% z otrokom, ampak nisem evropska poslanka .