liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: NočnaLučka Tudi jaz si ne predstavljam takega odnosa, da bi ga mogla vsakič spraševat, ali si lahko nekaj kupim. Kot v puberteti, ko sem se s starši pregovarjala: če pospravim kuhinjo, ali dobim pet jurjev za petek zvečer. Pa še starši so me razumeli, da rabim nove obleke in kozmetiko. Poznam pa en obraten primer: ona je z otrokom doma, on dela, ko pa pride domov, mora pa še stanovanje pospravit in skuhat, ker je ona utrujena in se ji ne da. Svašta Ta moža sigurno ne vpraša, če si lahko poleg 20 čevljev v omarici, še 21. kupi...... Sicer pa, meni je vseeno nekako normalno, da če služi samo eden in je drugi silom prilike ali povsem samostojno doma, da tisti, ki je doma in ne služi denarja, vseeno ne more kar tako trošiti zasluženega denarja za svoj luksuz......in da za svoj luksuz (recimo nov Desigualov plašč, nove čevlje, čeprav je še nekaj "starih" iz lanske sezone v omari) potrebuje "odobritev" tistega, ki služi..... To je pač tisti kompromis, ki ga je treba v taki vezi sprejeti, da si ti doma in skrbiš za gospodinjstvo (roko na srce, 15 ur na dan, 7 dni v tednu tudi nobeno gospodinjstvo in skrb za otroke ne terja dela), partner je pa zaposlen in služi....taka veza je pač nekoliko drugačna od veze, kjer sta oba partnerja v službi in oba nosita denar k hiši...in zato je tudi urejenost financ v taki vezi malo drugačna.....kot je tudi sama veza drugačna, ko so recimo otroci v šoli in v vrtcih, mož pa v službi ima ženska v taki vezi precej časa zase, da se odpočije....... Dandanes imamo ženske vseeno priliko, da smo v službi in da neodvisno prinašamo denar k hiši.....ter ga tudi po svoje trošimo......tiste, ki se pa odločijo, da so doma, pa pač sprejmejo tudi to "prekletstvo", da pri financah niso nikoli tako neodvisne, kot bi bile, če bi služile same......in tiste, ki se tako odločijo običajno na to "odvisnost" od moževega denarja ne gledajo tako tragično kot zaposlene ženske, ki se jim zdi to nekaj najbolj groznega in poniževalnega, da mora moža prosit denar, da si lahko Gučijev parfum ali Desigualov plašč kupi.....tako je pač.....če bi bil pa mož doma, bi moral pa zaposleno ženo vprašati, če si lahko kupi i-pad za 150 EUR, ker je zdaj v akciji......
|