|
RE: krst otrok - eden od staršev za, drugi proti 25.10.2012 16:37:56
|
|
|
|
pelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajalin* Bena, popolnoma te razumem, ker imam podobno stanje, mislim, da sem nekoč že odprla to temo in me je tudi gospod tehnofil napadal, to je značilno za te hude pripadnike cerkve. kakšne imaš ...joj ti Tehnofil ti hudi pripadnik cerkve nooo...No, skoraj ne verjamem, da te je Tehnofil napadal, ker to nekako ni njegov stil....če pa si podobno kot danes pisala v tisti temi, zna biti pa res, da sem te mogoče napadla jaz....pa ne kot "hudi pripadnik cerkve", temveč kot ogorčena mamica , ki se mu smili tvoj otrok...Pa kaj je s teboj....otrok, se ti odloči da bi obiskoval verouk...sam...brez tvoje podpore, brez razumevanja....v bistvu mu ti prav greniš tole cerkveno udejstvovanje, ker se niti zavoljo otroka ne potrudiš, da bi se malo bolj zanimala za te zadeve ( ne udejstvuješ se srečanj, raznih dejavnosti, ker ti pač ni do tega....ej....nisi važna le ti...od kar imaš otroka, naj bi tvoj "jaz" zasedel drugo ali še kakšno nižje mesto!) oz. da bi mu vsaj omogočila, da redno hodi k verouku in ostalim cerkvenim dejavnostim , če to želi....Seveda, je dobila odpor do verouka, kjer je stalno izpostavljena, ker ni krščena, ker ne hodi k tem , ne k drugim dejavnostim povezanim s cerkvijo...pa ne zaradi svojega nezanimanja, temveč zaradi tebe...tako na pol sedeti na enem stolu se nikjer ne da...niti pri navadnem štrikarskem krožku....tudi, če sam verouk jemlješ kot nek krožek ( kar je že to na celi črti napačno), pa do njega nimaš niti takšnega odnosa kot bi ga morala imeti do krožka...Tudi če otrok hodi k baletu, košarki, na šah....mora upoštevati neke dogovore, pravila, ki jih tam podajo mentorji, trenerji....niso le nune ( ki ti grejo tako v nos) tiste, ki želijo pri zadevi, ki jo vodijo imeti nek red....s takšnim neresnim načinom, bi bila ti kot starš na slabem glasu čisto vse povsod...pri vseh krožkih in dejavnostih...Ti svojem otroku ne nudiš opore takrat, ko jo rabi....ne, tebi se enostavno ni dalo razčistiti zadeve takrat, ko se je odločalo, če se bo dalo deklico k verouku....nisi se strinjala, vendar si pustila otroka k verouku z mislijo v sebi, da za to ne boš niti mignila....mene bi bilo sram....ne zato, ker nisi verna....ne zato, ker ne želiš, da otrok hodi k verouku....zato, ker dopuščaš da otrok zaradi tebe trpi pri zadevi, ki mu je drugače očitno brez tvojega negativnega vpliva, všeč.... Na koncu, bo deklica sita tega, da jo pri verouku ves čas sprašujejo stvari, ki so...(oprosti , če bi se malo bolj zanimala, bi videla, da je res verjetno edina, ki hodi k verouku in nima opravljenega krsta, da je na srečanjih ponavadi za otroke zelo prijetno, pa ona ne more biti zraven, da le njeni starši nič ne premaknejo v cerkvi, ko se pripravlja kakšen poseben dogodek.... )...v cerkvi samoumevne...in bo enostavno prenehala hoditi....Zato ne bo kriva nuna, pa cerkev, pa ta in ona sekta in pranje možganov....zato boš kriva ti in pa seveda njen oče, ki dopuščata, da se tako zadeve vozijo... In Bena zaenkrat še ni na takem položaju kot ti....Bena se zaenkrat še odloča....zaenkrat še ni dvignila rok tako kot ti in si mislila da je ne briga kako se zadeve odvijejo, v sebi pa že sklenila, da za versko vzgojo ne bo mignila s prstom... In na koncu boš še izjavila, da si dala deklici na izbiro, da se je sama odločila....saj odločila se je....jo naravnost občudujem....samo to odločitev si ji ti zelo otežila in niti pod razno olajšala, kaj šele podprla......
|
|
|