ronja
|
Me kar malo zaboli,da se nekateri tako zmišljujejo....Ona ni navdušena nad idejo,kaj pa če mali bo navdušen... Meni se pa to ni zdelo zmišljevanje, verjetno je mimi vprašala, ali bi bilo to fajn darilo in ji je mama povedala, da mali ni glih tak tip in da ima teh reči že dovolj. Če sine ni glih neko ful ustvarjalno bitje, potem si s tem ne bo kaj dosti pomagal in navsezadnje je darilo zato, da osreči obdarovanca, ne pa zato, ker se mora. Torej je precej smiselno se prej posvetovat s starši... Jaz če le lahko, prej malo preverim - sploh ker dostikrat delam darila sama in mi nekak ni, da bi recimo 2-3 dni ko nora delala nekaj, kar bo potem v kotu ležalo (če ni to recimo sedežna blazina, da je to njena funkcija:D). Bi si res želela, da je potem to nekaj, kar bo otroku všeč, zato seveda preverim. Sama sem pa vesela, če mi po pravici povejo, kaj se jim zdi, da bi bilo njihovim otrokom všeč in kaj ne. Oni jih ipak boljše poznajo in sama bi rada razveselila tega otroka. In ker niso enaki, isto darilo seveda ne bo vsem všeč. Moji punci sta zelo ustvarjalni in bi bili takega darila zelo veseli (sta tudi dobili nekaj podobnega enkrat od tete in sta bili seveda zelo srečni), poznam pa par otrok, ki tega ne bi bili najbolj veseli... Zakaj bi jim potem vsem dajala enako? A ni smisel darila ravno to, da pomisliš na tistega, ki ga bo dobil, akj bi bilo njemu všeč, da njega osrečiš? Ali si jaz čisto narobe razlagam darila? Sama sprašujem včasih celo kake malenkosti (a recimo naj bo na majci kvadratek ali ne;), ker vem, da malenkosti pač veliko pomenijo otrokom...) Meni je všeč, če se vprašamo prej, sicer dobiš 3 komplete nečesa, kar že ima, nekaj kar rabi, pa ne in je škoda. Seveda lahko daš naprej, ampak a ni fora daril v tem, da obdarovanec uživa ob njih? Ne da pač nekaj prineseš, da je mir? Meni je recimo ljubše, če me vprašajo in povem, da darila niso nikoli obvezna, če pa se že namenijo, so pa knjige vedno dobrodošle, pa ustvarjalni material tudi porabimo, recimo,... in jih milo prosim, da stvar ne bi bila prevelika... kot pa da prinesejo eno veliko plastično reč, ki je resnično nimamo kam dat in se tudi punci ne igrata veliko z njo... Tudi sama si želim dat darila, ki bojo razveselila obdarovanca... mini, kaj pa kak kakovosten bidon (sama sem jih kupila v Mulerju, neki švicarski in so res fajn - milijonkrat padli, pa še vedno dobro delajo, edino ne vem, kje dobit tesnila za not, ker smo jih pogubili...) in držalo zanj za na kolo? Ali pa ščitniki za komolce in kolena? Čelado verjetno že ima, če je tak športnik... FANTKOM NIKOLI NE KUPUJ OBLAČIL Razen, če bi rada osrečila tudi mamo, potem kupi/naredi oblačilo in igračo za otroka;). Mala mravljica, vseh seveda ne obdarujemo toliko, ampak za otroke svojih najprijatejlic, ki jih imam zelo rada, sem se pripravljena kar precej potrudit, ja. Recimo 3 dni dela, ker ti v denarju težko povem, ker navadno darila sama delam, material pa stane zelo različno od primera do primera, dostikrat ga tudi vnaprej kupim in nimam več pojma, koliko je kaj stalo, ali pa zberem različne stvari skup, skratka težko vem, koliko sem dala vse skup za material. Za nečake se tudi vedno potrudim, za rojstni dan in za novo leto, včasih kaka malenkost tako vmes, če mam glih idejo in čas naredit:). Včasih imam potem slabo vest, ker svojim pa ne naredim toliko za rd... Ampak onidve že sproti toliko dobita, ker pač kar naredim, jima takoj dam;). Malemu pa res še nisem nič naredila in imam kar malo slabo vest... Ok, obleke, pa dekico, pa take reči, ampak igračke pa kar čakajo... Samo ima res ogromno od sestric... alda, tu ni nihče zavrnil kupljenega darila, ampak je mimi vprašala kolegico, če bi bilo to fantu všeč, predno ga je kupila. IN je mama obdarovanca rekla, da se s tem ne igra kaj dosti, da rajši kaj drugega. Sicer se pa da naredit kdaj tudi kako poceni darilo, pa je otrokom vseeno všeč. Recimo lani sem za material in vsa darila za svojo tamalo dala manj kot 20€ - pa to je bilo za mojega otroka, sem spada tudi knjiga, ki jo je dobila, ves material, vse... Pa ji je bilo res všeč:). Nečakovo darilo letos je bilo v veliki večini iz recikliranega materiala, pa mu je bilo zelo všeč. Majca ni bila draga, ampak je bila všeč tudi mami, ker pač take nimajo drugi, ker sem jo poslikala s tem, kar si je želel. Včasih rabiš samo majčkeno iznajdljivosti in posvetovanja s starši (v kateri fazi je trenutno fantek;). Včasih pač udarimo tudi mimo, se zgodi - je pa to manjkrat, če prej vprašamo starše, kaj je njihovemu otroku všeč;).