RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


khurde -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 15:14:22)


IZVIRNO SPOROČILO: pelin

kaj je bilo z vama...kdo vaju je sploh silil, da sta čakala tam in poslušala nebuloze...kako si lahko dovolita, da se nekdo z vama tako meni?? Očitno dajeta vtis, da se z vama lahko grdo ravna oz. pometa...


to je mene pri vsem pisanju najbolj zmotilo. ma, noben otrok se ne bo nad mano izživljal, pa čeprav so njegovi starši zraven. in če ga oni ne znajo ustavit in vzgajat, ga bom pa jaz naučila, kako se do mene JA in kako se do mene NE obnaša. ne glede na to, a njegova dva to dovolita a ne in ne glede na to, koliko se bojim njihove zamere (zakaj že?!?!? in za kakšno ceno?!?!). in ne, mene ne bi negativno presenetil otrok, pač pa njegovi starši. on dela to, kar mu oni dovolijo in očitno jih ne moti, če ima totalno nespoštljiv odnos do vaju. saj, zakaj bi imel drugačnega, če so navajeni, da verjetno vidva vse požreta in ne upata karkoli narediti, da se ne bi slučajno komu zamerila. mali gradi tak odnos do vaju kot ga vidi pri starših, on ga še potencira. razočaranje? jaz bi bila najbolj razočarana nad sabo, nad tem, da zaradi svoje osuplosti in presenečenja nisem že takrat odreagirala.

jaz ne bi šla in nič mu ne bi dala. mogoče kak bon, ki ga je pelin omenjala [sm=smiley36.gif]




Najaa -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 15:15:01)

Ga ni dnarja, da ga tak fant vidi od mene, zamere in sorodstvo gor ali dol. čeprav se mi zdi, da se gre za provokacijo kot je rekla pelin (zanimanje za forum in to) pa vseeno. Če je bil to 11-leten fant res sposoben rečt in ga njegova starša nista slišala, bi jima jaz povedala. Mulo je še premali za take besede... ma ne vem, že sam ko sem brala mi je dvignilo pritisk kaj šele, da bi se mi res zgodilo. Me ne bi videl na praznovanju in tudi darila ne bi dobil.




josephine27 -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 17:01:04)

kot je že mateyka napisala. mene na ta rojstni dan ne bi bilo. staršem bi pa na prijazen način ( brez velikega pametovanja) razložila zakaj ne. če so starši pametni bojo razumeli in tudi zamere ne bi smelo bit. čeprav se zna zgodit da bo, ker sorodniki so neka posebna kategorija. pri mojem možu napr. pol žlahte ne govori med sabo zaradi ene bedarije. meni je prav težko gledat ampak ego dela svoje.

edina varianta, da bi vseeno šla je, da bi se mulc osebno prišel opravičit. potem bi šla in nesla tisto darilo. denar v kuverti bi dobil drugo leto in sicer glede na zmožnosti v vrednosti darila.




benika -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 17:48:33)

Kje pa piše, da sta bila starša zraven?




enea -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 17:52:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nihče od staršev ga ni ustavil pri takšnih ultimatih.




ZARA -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 18:05:00)


IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

Jaz na tak rojstni dan sploh ne bi sla. Niti darila ne bi nesla/poslala...nic. 11 letni mulc ima starse, verjetno. No z njimi bi se pa pogovorila, razlozila svojo namero in mela cisto vest. Naj se potem sami pomenijo kaj je prav in kaj ne. Gotovo pa ne bi pripravljenega darila nesla s sabo, si ga ne zasluzi.

Primer zaključen.




Tippi -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 18:11:31)


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tema, ki ni za spolnost, pa bi vseeno ostala tukaj, da sem anonimna.

Gre za darilo za fanta, sorodnika, ki bo praznoval 11. rojstni dan.
Kupila sva mu darilo, ga zavila, meni se je zdelo vredu, pač po najinih trenutnih finančnih zmožnostih... potem pa dobim od tega fantiča ultimat, da mu "morava" prinesti 50 eur, da si kupi igračo, da pol pa lahko kar greva domov(kao "pomembno je samo, da dobi denar"). Dolgo časa naju je stiskal v kot in izsiljeval, bil nesramen, nakar sva mu lepo razložila, da njegovo darilo že zavito čaka pri nama doma in je odgovoril "Da naj prodava to darilo, ki ga imava in mu dava ves denar od darila lepo v kuverto, 5 centov pa obdrživa za kuverto.".

Bojim se, da če mu zdaj res prineseva to darilo, da ga bo "vrgel v kot", da ga ne bo cenil in da bo užaljen, ker mu nisva dala denarja. Da bova midva izpadla "čudno".

Sem jezna, užaljena.
Darilo sem izbrala z vsem srcem, veliko otrok bi ga bilo zelo veselih.
Nihče od staršev ga ni ustavil pri takšnih ultimatih.
Darilo mu sedaj najrajše sploh ne bi nesla. Da se nekaj nauči iz tega. Bi ga kar podarila nekomu, ki ga bi res cenil.

Kaj bi ve storile na mojem mestu?


Ojoj. Da men kdo tole reče, pa naj bo pet, enajst al pa trideset let star, bi ostal brez mojega obiska in posledično brez darila. Sploh ne razmišljaj več. DArilo prišparaj za koga drugega, sama pa ostanita s partnerjem doma. pika.

ko se bosta starša bolj potrudila vzgojiti svojega mulca, in se bo to pokazalo tudi na njemu samem, se bosta vabilu spet odzvala. z darilom vred.







kalbo -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 20:01:26)

To pride od preveč bližine.




josephine27 -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 20:10:09)


IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

To pride od preveč bližine.


jaz bi temu rekla bolj nejasne meje.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.10.2012 20:43:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stanislava_ -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 22:22:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Poker face

Jaz pa mislim, da je vse skupaj prenapihnjeno in da anonimna - le zakaj je anonimna? -


Se strinjam..le kako je lahko odrasel UŽALJEN zaradi razvajenega fanta?




mateyka -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 23:24:25)

eh, kaj pa je to tko nenavadnega. saj niso vsi odrasli zreli kot vidve.




Stanislava_ -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (7.10.2012 23:46:46)

Ne moremo biti vsi za seme.




tečla -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 12:45:24)

Nisem brala odgvorov, tako da se bom (vrjetno) ponovila.

11letnik me pa že nebi izsiljeval, v kot stiskal. Ok če bi prišel na dan tako "Poslušaj, zbiram denar za igračo in bi mi ljubše kot darilo bil denar"...pol ok, pa še to ne 50 evrov, še sinu ne kupujem tako dragih daril, ne da ni jih ostalim sorodnikom.
Izbranega darila pa mu nebi dala, kvečjemu bi donil sms ob priložnbosti zaradi katere ga obdarujete...
Ne vem no, če že pri 11 ih ustarhuje vse okoli, kaj šele bo.




ronja -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 12:54:22)

Odvisno, kako je vse skup zgledalo: če je fant samo rekel, da si želi nekaj večjega in bi zato raši denar, da ga zbira za to dražjo reč, potem ne bi bila nič užaljena. Če bi rekel, da mi sploh ni treba prit, potem ne bi prišla, ker ne bi rada hodila nekam, kjer si me ne želijo. Tudi ne mislim, da so vse tete in vsi strici neke strašne figure v otrokovem življenju, z enimi se razumeš, z drugimi ne, sama si jih tudi nisem strašno želela na svojih rdjih, ker si pač nismo bili nekaj blizu. To je bolj za starše. Za otroke povabiš njegove prijatelje, pa tiste, ki si jih otrok res želi, včasih so to tudi tete in strici, dostikrat pa tudi ne.

V tvojem primeru pa bi vse skup prepustila možu - njegovi sorodniki so, on naj se odloča, kaj in kako bo. Sama z veseljem delam darila za nečaka in dokler sta jih vesela, bo tako ostalo:) in tudi ne poslušam lubija, ko pravi, da pretiravam;). Ampak če jih ne bosta več vesela in si bosta želela nekaj drugega, potem naj se on odloča, kaj pa kako.

Meni je babica hotela dat za 18. rd zlato verižico. NIkoli nisem nosila zlatih verižic, še zdaj jih ne. POvedala sem ji, da razumem, da je taka tradicija, da bi bila pa vseeno bolj vesela, če bi mi ta denar dala za inštrument, ki sem si ga res želela in šparala zanj. Lahko temu rečete strašna nehvaležnost, ker sem pač vnaprej povedala, da mi zlato ne pomeni, inštrument pa sem si res strašansko želela in varčevala zanj, ampak sama pač ne mislim tako. Tudi babica takrat kljub vsemu ni bila užaljena, ker sem ji pač lepo povedala, tudi verižice ne bi zavrnila, bi mi pa 100% stala v omari (dat je ne smeš, prodat je ne smeš, nosila je pa tudi ne bi) in se je sama odločila. Nisem hotela celega inštrumenta za darilo, samo bolj smiselno se mi je zdelo, da mi da toliko, kot bi dala za verižico, da dam na kupček zanj.




hedviga -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 13:25:08)

Uh ok, večinoma se itak strinjamo, da je mulc do amena neolikan.
Mene bolj zmoti dejstvo, da je darilo...kaj? Obvezno? Imamo praznovanje zarad daril? More bit? Obvezno? Štacuna, jaz tebi dva sendviča pa torto ti meni darilo če ne je brezveze?
Mejduš, ko pridemo do tega pa vse ostalo pade stran. Čist eno navadno potrošništvo, tragovina s čustvi.
Ma, halo no. Pa tudi skromen lih ni, 50 eur, je danes že kar nekaj denarja tudi za tiste ne najbolj revne.

Jasno mi je da mulc pri 11 letih ne razmišlja odrsalo in zrelo, ampak ene osnovne manire bi pa že moral imet. Jaz rada obdarujem ljudi, rada vidim , da so veseli, še celo bistveno bolj kot da sama kaj dobim, ampak če bi mi kateri od nečakov pribil takole, bi me pa pomoje za zmeri minilo. Da ne pomislim na to kaj bi si mislila o njihovih straših.

Evo, jaz mu ne bi dala prav nič pa tudi povedala bi mu zakaj ne. Eno je, da ti darilo ni všeč, si želiš kaj drugega, drugo je pa navadna nesramnost.
Ah pa tudi na praznovanje ne bi šla. Zakaj le?  




liliana -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 14:55:42)

Jaz bi pa prišla na rojstni dan s svojim darilom in s 50 EUR.....in ko bi mu čestitala, bi pred starši povedala, da je to zavito naše darilo, ki smo mu ga izbrali, da pa prilagamo tudi tistih 50 EUR, ki si jih je zaželel in dejal, da brez njih ne smemo priti......




hedviga -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 15:09:16)

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz bi pa prišla na rojstni dan s svojim darilom in s 50 EUR.....in ko bi mu čestitala, bi pred starši povedala, da je to zavito naše darilo, ki smo mu ga izbrali, da pa prilagamo tudi tistih 50 EUR, ki si jih je zaželel in dejal, da brez njih ne smemo priti......

JA sej samo ko pomoje pomena ne bi razumel ne on ne starši...




mojamura -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 15:13:42)




IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz bi pa prišla na rojstni dan s svojim darilom in s 50 EUR.....in ko bi mu čestitala, bi pred starši povedala, da je to zavito naše darilo, ki smo mu ga izbrali, da pa prilagamo tudi tistih 50 EUR, ki si jih je zaželel in dejal, da brez njih ne smemo priti......
 

liliana se ti zdi smiselno, glede na:




IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nihče od staršev ga ni ustavil pri takšnih ultimatih.
 





pelin -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 15:15:10)


IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Gre za darilo za fanta, sorodnika, ki bo praznoval 11. rojstni dan.
Kupila sva mu darilo, ga zavila, meni se je zdelo vredu, pač po najinih trenutnih finančnih zmožnostih... potem pa dobim od tega fantiča ultimat, da mu "morava" prinesti 50 eur, da si kupi igračo, da pol pa lahko kar greva domov(kao "pomembno je samo, da dobi denar"). Dolgo časa naju je stiskal v kot in izsiljeval, bil nesramen, nakar sva mu lepo razložila, da njegovo darilo že zavito čaka pri nama doma in je odgovoril "Da naj prodava to darilo, ki ga imava in mu dava ves denar od darila lepo v kuverto, 5 centov pa obdrživa za kuverto.".


Mislim, da je tole daleč od tega , da bi fant prijazno povedal svoje želje in da bi raje imel namesto kupljenega darila denar, ki bi ga porabil za določeno dolgo željeno zadevo...Bistvenega pomena je njegov neprimeren način ....
Če bi mu pa na rojstni dan kljub njegovi " prepovedi" prinesla darilo in zraven denar , ter bi mu ga dala z javnim pojasnilo pred vsemi, pa tudi dvomim, da bi bilo to pametno...Fant bi najverjetneje pograjfal oboje...starši, ki pa dopuščajo, da se fant tako obnaša in meni, pa po moje tudi ne bi pretirano zardevali...še več...mislim, da bi s tem dosegla točno to, kar želi fant in bi tako dobil nekakšno potrdilo, da se splača naravnost brezobrazno zahtevat kaj hočeš in ljudje kar skup letijo in ti prinesejo željeno...,




LuLu -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 15:56:54)

Mah, prideš tja brez darila. Staršem in njemu razložita, da darila nimata s sabo, ker se ga je odpovedal, denarja pa tudi ne, ker ga nimata več. Potem pa se naj oni z njim dalje ukvarjajo. Če pa postane žaljiv, pa se pač gre od tam.




liliana -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 16:22:58)

IZVIRNO SPOROČILO: mojamura




IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Jaz bi pa prišla na rojstni dan s svojim darilom in s 50 EUR.....in ko bi mu čestitala, bi pred starši povedala, da je to zavito naše darilo, ki smo mu ga izbrali, da pa prilagamo tudi tistih 50 EUR, ki si jih je zaželel in dejal, da brez njih ne smemo priti......
 

liliana se ti zdi smiselno, glede na:




IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Nihče od staršev ga ni ustavil pri takšnih ultimatih.
 




Ravno zato......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Paštetka -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 16:24:02)

Jaz bi mu dala že kupljeno darilo, šla bi na RD, ker se ne pustim takole voditi od nikogar prav tako, ne želim biti z nikomer skregana. Če ne bi šla na RD, bi pomenilo, da se spuščam na njihov nivo, kar ne pride niti slučajno v poštev. Imam svoj jaz.
Bi mu pa ob tem, ko mu dam darilo še dodala, da če želi imeti 50€ jih lahko zelo hitro zasluži. Lahko pride pokosit travo, pograbljat listje, pomagat kaj drugega pospravljat.... V glavnem, da bo videl, da denar ne pade meni z drevesa.




liliana -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 16:27:14)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Če bi mu pa na rojstni dan kljub njegovi " prepovedi" prinesla darilo in zraven denar , ter bi mu ga dala z javnim pojasnilo pred vsemi, pa tudi dvomim, da bi bilo to pametno...Fant bi najverjetneje pograjfal oboje...starši, ki pa dopuščajo, da se fant tako obnaša in meni, pa po moje tudi ne bi pretirano zardevali...še več...mislim, da bi s tem dosegla točno to, kar želi fant in bi tako dobil nekakšno potrdilo, da se splača naravnost brezobrazno zahtevat kaj hočeš in ljudje kar skup letijo in ti prinesejo željeno...,


Samo jaz ne vzgajam tega fanta....to počno njegovi starši......lahko pa izrazim na svoj način nestrinjanje s fantovim oz. posredno tudi starševskim ultimatom......




mateyka -> RE: Ultimat za darilo- kaj bi storile? (8.10.2012 17:22:47)

jaz si pa ne morem špogat dat 50€ zato da "izrazim na svoj način nestrinjanje s fantovim oz. posredno tudi starševskim ultimatom". mal drago izrazoslovje. pravzaprav sicer ne vem kako lahko tako izraziš nestrinjanje, če nardiš točno to kar hočejo od tebe, samo to je že druga tema..




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>