Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 17:47:40
|
|
|
|
Pommaranca
|
Tudi mene zanima podobno kot Adelle, in sicer; ET sem imela 2 dan, in danes je 6 dan po ET, kdaj mislite da bi test lahko že pokazal pravilno? thx
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 18:55:52
|
|
|
|
krisv
|
Adelle Reš ponavadi dela ET kr tretji dan, ne glede na kvaliteto, ker pravi, da je za razvoj zarodka najboljše naravno okolje. Naju niso nič klicali, ko nisva prišla do zarodkov. Sma prišla v PO in doživela hladen tuš Kdaj pa delaš test, ti pa bo Reš povedal. Pommaranca mislim, da bi bilo prezgodal za test. Ko zarodek vrnejo v maternico, se ne vgnezdi takoj, ampak v roku do 7ih dni, in šele takrat začne prizvajati betaHCG, tak da, ... poskusi vztrajati do dneva, ki so ti ga določili na kliniki. Adelle glede okulista ti pa ne znam svetovati. Če boš imela pregled dioptrije, ti nima kaj biti, saj boš samo sedela, glede bolj invazivnih pregledov pa ti ne znam povedati. Ampak, če ne boš rabila nekaj preveč migati, pomoje nima kaj biti. Če ne, pa vprašaj Reša zjutraj. pupa82 ČESTITAM! tamala86 Jaz sem že na trnih zaradi jutri. Sploh ne upam preveč pričakovati. Živci delajo, tudi mojemu, sma se danes tak grdo skregala. Ampak, bo že. Čez 12 ur boma že na poti proti PO. Komaj čakam, da grem nazaj v službo, da se neham ukvarjati sama s svojimi mislimi.
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 19:12:21
|
|
|
|
pupa82
|
punce, saj ni prezgodaj narejen test, ne? sedaj me malo skrbi, da mi še Pregnyl drži (14.dan). krisv, če se ne motim imaš jutri ET? Vse bo uredu. Sicer sem bila tudi jaz tako živčna, da nisem vedla kako se pišem. Še dobr da sem vedla po kaj sva prišla Držim pesti!!
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 19:40:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupa82 punce, saj ni prezgodaj narejen test, ne? sedaj me malo skrbi, da mi še Pregnyl drži (14.dan). Ne vem, če ti bo to kaj pomagalo ... Dr. Pušenjak pravi "razpolovna doba hCG v krvi je okrog 2 - 3 dni, torej gre pričakovati, da bo v 2 tednih po injekciji pozitiven urinski test pravilno in ne lažno pozitiven." http://med.over.net/forum5/read.php?19,1011494 V navodilih za Pregnyl pa piše, "Glede na velikost absorbcije in razpolovni čas izločanja, ki je približno 33 ur" http://www.msd.si/msd-products/pdf/Prescription/SPC/Pregnyl_SPC.pdf
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 19:49:06
|
|
|
|
pupa82
|
Anonimen, hvala za odgovor. Saj se mi je zdelo, da nekje po 10.dnevu stopka spusti... Je pa res, da sem zelo hitro delala test, ker me živcira to, da ne vem pri čem sem. Sedaj moramo pa res počakat do ponedeljka, 19. da vidimo koliko jih je. Dobila sem namreč 2 . morulo in blastocisto
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 10.11.2012 23:05:32
|
|
|
|
Cari
|
Ojla, soncek13 tudi mene zbada spodaj v trebuhu, kot eni krči. Pa tako, občasno.Me zbada pa kak dan ne, potem pa spet. No včeraj me je nazadnje. Sicer pa sem bila pri Rešu. Sva bila v postopku malo manj kot 4 leta nazaj, dobila dve blatocisti in eno so zamrznili. In od tistih prvih dveh je imel najin sonček včeraj 3 leta :) Pa smo bili vmes že noseči po naravni poti, pa imeli splav, pa rodili še enega sončka... Sedaj sva se odločila, da dava priložnost še tej tretji blatocisti - tretjemu korenjaku. Tako bi ga bila vesela... a bomo videli. Je veliko lažje, ko imava doma že dva junaka. Če ne uspe, upamo še na kakšnega po naravni poti, v postopek verjetno ne greva več. Držim pesti za vse vas. Toliko pozitivnih želja, mora pomagat.
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 9:18:46
|
|
|
|
Adelle
|
krisv, držim pesti da se bo vse izšlo v redu in da si dobila pikice v varstvu Jaz pa danes upam da se najine pikice lepo razvijajo in delijo v laboratoriju Upam da se jih čimveč oplodi... Bolečina od punkcije je danes popustila, včeri sem bla pa čist boga. Še neki sem vas hotla vprašat a sm pozabila že No, sej vam pol spet pišem k se spomnim... P.S. Spomnla sem se Zakaj meni ta kalkulator k je za ICSI (http://www.ivf.ca/duedate.php) kaže da sem 1 teden in 5 dni noseča če vpišem datuma ETja...
< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 9:33:13 >
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 9:52:18
|
|
|
|
Lin33
|
Adelle meni pa napiše 2 tedna in 5 dni Bi blo fajn, če bi bilo res, sam je nemogoče
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 9:53:42
|
|
|
|
Adelle
|
Sej to, jaz ne razumem kako to deluje? Pa punce pravijo da je točn Select the egg retrieval date (ovulation date): Tkole piše, zdej mene to mal mede... a je to punkcija ali ET.... če vtipkam punkcijo mi kaže da sm noseča 2 tedna in 1 dan, če vtipkam ET pa 1 teden in 5 dni. A sm jaz neumna al kaj...
< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 10:07:28 >
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:20:58
|
|
|
|
espérer
|
Ne nisi neumna, samo mislim, da ta kalkulator upošteva začetek nosečnosti prvi dan tvoje zadnje menstruacije...... upam, da razumeš. V primeru naravne zanositve se nosečnost šteje od prvega dne zadnje menstruacije in tako tudi on preračuna..... punkcija naj bi bila ovulacija ipd.... Jaz se že prav veselim torka, da vidim, kaj se dogaja v mojem trebuhu.....
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:25:58
|
|
|
|
Adelle
|
espérer razumem kaj misliš, vendar gor imaš na izbiro kalkulator za naravno nosečnost, kalkulator za IVF postopek, in kalkulator za zmrznjenčke... in to mene mede še več.
< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 10:26:51 >
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:27:14
|
|
|
|
Anonimen
|
to od tednov nosecnosti , nosecnost se steje BAJE od 14 dni pred ovulacije naprej al neki takga.... nism cist sigurna, ampak pomoj da si na krvnem ze 4 tedne noseca. upam da sm kj pomagala, neki takga so men razlozil. kolk se vlece tale cakanje, sele 3 dni je od ET.
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:36:07
|
|
|
|
Adelle
|
Anonimen jaz sploh nisem noseča ker imam ET šele v torek... kokrkol da se nosečnost šteje, je tam napisan da je treba vtipkat datum in po teh mojih datumih, ni točen kalkulator...
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:37:04
|
|
|
|
Lin33
|
Anonimen grozno je, jst sem 5 dan in se mi zdi, da so že leta minila, mislim, celo, da sem opazila nekaj sivih las
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 10:45:55
|
|
|
|
krysta
|
živjo adelle ma jaz sem tudi od punkcije do ET jemala 2x na dan 200mg po ET pa 3 x dnevno po 200mg ma verjetno da se telo navadi in potem zvišuje srečno vsem
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 14:07:08
|
|
|
|
krisv
|
Moje poročilo: grejem dve pikici, dve smo pa pustili v PO in če se bosta do torka lepo razvijali, bosta zamrznjeni. Sem full vesela Test delam 25.11. Adelle, kalkulatorji se itak uporabljajo, ko že veš, da si noseč (razen nas, ki smo neučakane ), in vsi računajo datum zadnje menstruacije, tudi če vstaviš datum transferja. Ker se vse nosečnosti tako računajo. Držim pesti za tvoje celice, da se lepo delijo. Je bil danes pred nama en par, ki sta očitno ostala brez ET (bili smo skupaj na punkciji) in se mi je punca tako zasmilila, ker sem točno vedela, kako se počuti . Kako je to zanimivo, če imamo dobre novice, se punce v čakalnici spogledamo in si nasmehnemo, če pa so slabe, pa običajno tista gleda v tla in zadržuje solze. espérer Kako lepo, da boš že videla, kaj se dogaja. Držim pesti za najboljše Jaz pa zdaj v vaservago na trebuh
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 19:53:17
|
|
|
|
Adelle
|
krisv, grej grej pikici in božkaj bušija... Glede kalkulatorja jaz nisem splooooh vedla da to morš šele pol sm bla pač neučakana Lahko noč punce, do jutri P.S. na dan ETja, k moraš met poln mehur, kako ste ve nardile? Jaz bom vstala ob 6 zjutri da si dam Prometrij not in bom takrat lulala, pol ob 7 bom vstala k mormo ob 8.30 bit v Postojni. A ste doma šle na wc lulat preden ste štartale pa ful pile vodo pol al kaj?
< Sporočilo je popravil Adelle -- 11.11.2012 19:57:03 >
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:05:30
|
|
|
|
malipiki
|
Oj Adelle jaz sem imela punkcijo na isti dan kot ti ... in tudi na Fernetičih sm bila :) Jaz bom imela ET v četrtek :)
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:12:48
|
|
|
|
Adelle
|
Katera katera si bla? Sm pač firbec
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:23:14
|
|
|
|
Lin33
|
Adelle, ne vem sicer kako je v PO, ampak v MB smo lahko šle normalno lulat pred ET.
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:26:49
|
|
|
|
Adelle
|
Reš preferira poln mehur, sam ne vem kako to rata puncam...
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:30:32
|
|
|
|
krysta
|
ojla pupe jaz sm zjutraj normalno šla lulat, spila dva deci čaja, ker vsem zjutraj vedno zelo žejna, in v čakalnici sem se komaj zadrževala da nisem šla lulat, ker me je fullll tiščalo, sm pa šla komej doma vmes sm prow pozabla se mi pe zdelo čudno da sm tolko časa vzdržala
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:32:23
|
|
|
|
Lin33
|
Jst bi bolj težko :) Prej še z UZ pogledajo, tko da po moje bi mi ušlo :)
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:32:47
|
|
|
|
Adelle
|
Sej tega se jaz bojim, ker piše ob 8.30 ampak ne verjamem da bom takoj začela z ET in se bojim da me bo tolk tiščal da ne bom mogla zdržat pol...
|
|
|
|
RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 11.11.2012 20:38:01
|
|
|
|
Lin33
|
Veš kaj, če bo srečen konec, kar verjamem, da bo, ti bo čisto vseeno tudi, če boš koga malo polulala
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.