zavod za zaposlovanje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Anonimen -> zavod za zaposlovanje (29.9.2012 21:18:53)

Samo zanima me, sedaj ko sem ostala brez sluzbe, kaj dejansko mam od zavodak? Prekvalifikacije ne placajo, tecaja nemscine tut ne, za socialno partner zasluzi vec od minimalne place, tko da nisem opravicena in zdej me zanima, kaj pridobim ce sem na zavodu???

SMT3 -> RE: zavod za zaposlovanje (30.9.2012 7:34:01)

Potem pa nimaš veliko[sm=smiley1.gif]Javljat se boš morala ,službe ti pa ne bodo našli[sm=smiley1.gif]

Najaa -> RE: zavod za zaposlovanje (30.9.2012 9:25:06)

Prav nič.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.9.2012 12:27:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Doll -> RE: zavod za zaposlovanje (30.9.2012 22:28:28)

SMT3 saj oni niso tam da bodo njej ali komerkoli iskali službo.Službo si iščeš SAM.Kako vam to ni jasno?

nejcko -> RE: zavod za zaposlovanje (30.9.2012 23:24:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Doll

SMT3 saj oni niso tam da bodo njej ali komerkoli iskali službo.Službo si iščeš SAM.Kako vam to ni jasno?

Zakaj pa so potem sploh tam [sm=zmeden.gif] Resno sprašujem - zakaj jih je toliko tam, saj za vpisati nove nezaposlene v register (za statistiko) bi bila dovolj ene dva referenta in konec. Ker vsi uni njihovi kvazi seminarji so enako mnogo efektivni kot če jih niti ne bi bilo. Svetujejo nič pametnega, povejo še manj, skratka ...
In ponekod v tujini dejansko JE praksa, da zavodi poiščejo zaposlitev nezaposlenim.

Stanislava_ -> RE: zavod za zaposlovanje (30.9.2012 23:59:22)

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zakaj pa so potem sploh tam [sm=zmeden.gif] Resno sprašujem - zakaj jih je toliko tam, saj za vpisati nove nezaposlene v register (za statistiko) bi bila dovolj ene dva referenta in konec. Ker vsi uni njihovi kvazi seminarji so enako mnogo efektivni kot če jih niti ne bi bilo. Svetujejo nič pametnega, povejo še manj, skratka ...
In ponekod v tujini dejansko JE praksa, da zavodi poiščejo zaposlitev nezaposlenim.

Seveda so tudi zato tam - to je enaa temeljnih nalog zavoda, poleg vseh ostalih, bolj formalnih:
- prijavljenim iskalcem zaposlitve posreduje zaposlitve na ozemlju Republike Slovenije, ostalim
pa tudi zaposlitve v drţavah EU, Evropskega gospodarskega prostora (v nadaljnjem besedilu:
EGP) in Švicarske konfederacije oziroma izvaja postopke zaposlovanja po mednarodnih

sporazumih;

Anonimen -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 8:20:22)

Ne, ker je trajal pol leta, potem sem bila pa kao višek [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/img]

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Zakaj pa so potem sploh tam [img]http://www.ringaraja.net/forum/upfiles/smiley/zmeden.gif[/img] Resno sprašujem - zakaj jih je toliko tam, saj za vpisati nove nezaposlene v register (za statistiko) bi bila dovolj ene dva referenta in konec. Ker vsi uni njihovi kvazi seminarji so enako mnogo efektivni kot če jih niti ne bi bilo. Svetujejo nič pametnega, povejo še manj, skratka ...

Seveda so tudi zato tam - to je enaa temeljnih nalog zavoda, poleg vseh ostalih, bolj formalnih:
[size= x-small]- prijavljenim iskalcem zaposlitve posreduje zaposlitve na ozemlju Republike Slovenije, ostalim[size= x-small]
[size= x-small]pa tudi zaposlitve v drţavah EU, Evropskega gospodarskega pros[size= x-small]tora (v nadaljnjem besedilu:[size= x-small]EGP) in Švicarske konfederacije oziroma izvaja postopke zaposlovanja po mednarodnih[size= x-small]
sporazumih;

Zakaj pa pol nič od tega ne delajo???

Anonimen -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 8:37:12)

včasih je zavod dejansko komu kej pomagu, zdej so pa tam samo za delanje gužve.
V konkretnem primeru lahko če veš za službo da bo razpis, za prekvalifikacijo pišeš na ministrstvo, rečeš zakaj je tako, če je služba za to smer oz. bo in velikokrat dobiš odgovor da ti morajo plačati prekvalifikacijo, ravno tako je z tečajem nemščine. Njihov odgovor neseš tja in potem oni vse zrihtajo. Tko je kolegica nardila in so ji plačali prekvalifikacijo!!!
Zadne čase se babam na zavodu ne da delat in rajš rečejo da tega ni, kot da komu pomagajo. Briga njih, one majo šiht!
Če mene prašaš , nej še po zavodih nardijo čistko, nej jim dajo normo, tokim in tokim prijavljenim morajo najti službo ali prekvalifikacijo, ali ... drugače ne izpolnijo norme!!! Me prov zanima če bi pol tut govoril da se kej ne da ali da ni!!!

kalbo -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 9:15:59)

Ja delno imaš prav, zavod ji ne bo našel službe, bo morala kar sama poskrbet za to. Samo tam pa so točno za to, da naj bi ti poiskali oziroma pomagali poiskati službo, saj so zavod ZA ZAPOSLOVANJE in ne zavod za evidentiranje in zafrkavanje brezposelnih. Torej imamo en kup ljudi, ki so tam za to, da so.

Anonimen -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 9:55:16)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja delno imaš prav, zavod ji ne bo našel službe, bo morala kar sama poskrbet za to. Samo tam pa so točno za to, da naj bi ti poiskali oziroma pomagali poiskati službo, saj so zavod ZA ZAPOSLOVANJE in ne zavod za evidentiranje in zafrkavanje brezposelnih. Torej imamo en kup ljudi, ki so tam za to, da so.

PODPIS!!!

Stanislava_ -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 17:42:13)

IZVIRNO SPOROČILO: majcy_m

Zakaj pa pol nič od tega ne delajo???

Ne vem, jih je treba vprašat.

Tako smo večinoma naštelani, na obeh straneh, na linijo najmanjšega odpora-.

SMT3 -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 18:19:32)

Ja,saj jaz SAMA iščem službo,ne računam na njih[sm=smiley1.gif]So mi pa 2x poslali za 3 izmensko delo in ker sem prosila,da ne morem,ker sem sama z majhnima punčkama,mi pa grozijo,da bom zgubila denarno nadomestilo.Še tistih 170e mi mislijo vzeti.Pol pa ok [sm=smiley1.gif]

nusi -> RE: zavod za zaposlovanje (1.10.2012 22:35:53)

v bistvu res ni nobene koristi več od njih. Prijatelj, ki je izgubil službo, je ves zagnan takoj letel na zavod in seveda do dodeljene svetovalke. najprej ga je nakurla, kaj bi sploh rad od nje, da nej ji da mir vsaj 3 mesece, dokler ima nadomestilo, potem se bosta pa že menila za naprej. Službo si je seveda potem našel sam. Pravi, da se mu je zdelo, da ga je prav vzpodbujala k neiskanju službe [sm=smiley36.gif]

jagoda77 -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 13:46:54)

prijavila na zavod, po pol leta so me zbrisali, ker nekaj nisem izpolnila, za kar sploh nisem vedela, čeprav sem na sestanku vprašala najmanj 3x, če je še kaj potrebno... pritožila na odločbo, čakam odgovor že 3 mesece... brez komentarja... ti moraš oddat v roku in vse, oni se lahko norca delajo s tebe in dobesedno visiš v zraku te mesece, ko čakaš odgovor... [sm=smiley29.gif]

jabi babi -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 17:44:56)

trenutno sem prijavljena na zavodu in povem vam da sem totalno razočarana nad tistimi delavci tam k si sam kofetove šalce podajajo in tista brezvezna otročja predavanja kvazijo k se ga mors nujno udeležit!!!!zguba cajta!!!!sej ne zahtevam da mi najdejo šiht,sam saj mal pa lahko pomagajo!!!!!!v avstriji ti baje v treh mesecih najdejo sluzbo,pr nas pa očitno nimajo cajta!!!!!

Felicita -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 18:43:36)

... po drugi strani pa hodijo na razgovore za službe ljudje in ti podajo listek, ki potrjuje, da so na razgovoru bili, potem ti pa naštejejo tisoč in en razlog, zakaj pa oni tega ne bi oz. ne morjo delat. ni samo enostransko tole, no.

Paštetka -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 18:59:34)

IZVIRNO SPOROČILO: jabi babi

trenutno sem prijavljena na zavodu in povem vam da sem totalno razočarana nad tistimi delavci tam k si sam kofetove šalce podajajo in tista brezvezna otročja predavanja kvazijo k se ga mors nujno udeležit!!!!zguba cajta!!!!sej ne zahtevam da mi najdejo šiht,sam saj mal pa lahko pomagajo!!!!!!v avstriji ti baje v treh mesecih najdejo sluzbo,pr nas pa očitno nimajo cajta!!!!!

Kakšno službo ti pa naj najdejo, če jih ni? [sm=zmeden.gif]

Stanislava_ -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 19:39:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

... po drugi strani pa hodijo na razgovore za službe ljudje in ti podajo listek, ki potrjuje, da so na razgovoru bili, potem ti pa naštejejo tisoč in en razlog, zakaj pa oni tega ne bi oz. ne morjo delat. ni samo enostransko tole, no.

Druga plat medalje.

Ni čudno, da smo kjer smo, ko medaljo pogledamo z obeh strani. Niti ni več medalja, samo še spomenica na neke druge čase.

kalbo -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 20:07:33)

No službe so, sam malo jih je. Druga plat medalje gor ali dol. Dober referent mora ločit seme od plevela in se ne obnašat tko kot se obnašajo nekateri. Žal pa slabi referenti mečejo slabo luč na ostale.

Stanislava_ -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 20:14:13)

No službe so, sam malo jih je. Druga plat medalje gor ali dol. Dober referent mora ločit seme od plevela in se ne obnašat tko kot se obnašajo nekateri. Žal pa slabi referenti mečejo slabo luč na ostale.

Enako kot slabi iskalci dela mečejo luč na dobre. Računica se natančno izide, pri tem, da bi uradna oseba morala biti zgled vestnega in skrbnega obnašanja ne glede na to, kakšni so iskalci.

liliana -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 21:17:58)

Služb je med drugim tudi zato tako malo, ker si ritke greje, predvsem po javnih institucijah, precej lenih, torej slabih delavcev.....

In dokler ne bomo naredili trg dela toliko fleksibelnega, da bo delodajalec lahko slabega delavca odpustil enostavno zato, ker ne dela in ker je len (ne boste verjeli, vendar je ogromno takih delavcev in ogromno takih iskalcev zaposlitve, ki so enostavno leni), tudi za dobre delavce služb ne bo......

Zavod za zaposlavanje pa je pač institucija, ki ima v prvi vrsti sama sebi namen.....vsaj jaz jo tako vidim.....ko iščeš delavce, ti pošljejo take, kot je napisala Felicita, ki pridejo samo po podpis, delat pa ne bi šli.....

ko želiš zaposliti namesto delavke, ki gre na porodniško drugo delavko ti povejo, da naj si ta nova delavka zrihta študentsko napotnico (prosim lepo!) za ta čas, dokler ne bo sprejet program spodbujanja zaposlavanja, ali kako se že imenuje, za tekoče leto (bil je pa mesec april), če pač podjetje želi dobiti "povrnjene" prispevke delodajalca.....naloga Zavoda za zaposlovanje je namreč tudi spodbujanje zaposlovanja, z raznimi olajšavami, da bi naj podjetja zaposlovala določen tip delavcev.......

Da ne govorim o raznih programih usposobljanja in prekvalifikacije.....ko prekvaliffvicirajo delavce v ravno tiste profile poklicev, ki jih je na trgu dela itak preveč....zgolj zato, ker je pač to najenostavneje.....da plačujejo zelo drago razno razne predavatelje na čisto brezveznih predavanjih za brezposelne......

Torej gre za institucijo, ki opravlja zgolj funkcijo nekega administrativnega posredovalca med delavcem in delodajalcem, ki je povsem nepotreben.....in obstaja zgolj zaradi tega, ker je pač nekoč obstajal in mora še naprej obstajati.....

aknela123 -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 21:32:22)

... in na prvem teh njihovih predavanj so mi povedali stavek, pri katerem so se mi povesila usta do tal - službo dobiš, če imaš kakšno poznanstvo. to sem itak že vedela, nisem si pa mislila, da tega čisto nič ne prikrivajo. potem oni to še spodbujajo ali kako?!

Stanislava_ -> RE: zavod za zaposlovanje (2.10.2012 21:40:20)

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

stavek, pri katerem so se mi povesila usta do tal - službo dobiš, če imaš kakšno poznanstvo.

Škoda da se ti niso namesto tega odprla. Zato pa lahko pometajo po liniji najmanjšega odpora.

mojamura -> RE: zavod za zaposlovanje (3.10.2012 9:10:29)

No meni je porodniška pretekla leta 06 oktobra in med porodniško mi delodajalec ni podaljšal pogodbe, zato sem šla na zavod. povprašala sem za prekvalifikacijo za računalniškega tehnika, ki so mi jo plačali, po prejšnjem preverjanju mojih sposobnosti.
ok ko sem se prijavila, sem bila upravičena do nadomestila za brezposelnost 3 mesece. rekli so mi, da ko pride pogodba o izobraževanju moram dati nadomestilo v mirovanje. šla sem v šolo novembra. zadnje nadomestilo sem dobila januarja, pogodba se je pa podpisala komaj marca. na koncu so mi izdali odločbo, da moram nadomestilo vrnit. sem se pritožila, ker sem svetovalki ene trikrat rekla kaj je zdaj z mirovanje in če bodo me pol terjali, pa mi je zagotovila, da ne.
moja pritožba je bila zavrnjena in komaj komaj so mi odobrili za obročno plačevanje. banda....

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>