|
RE: diplomirati - do kdaj? POMOC, PROSIM! 14.5.2013 20:50:28
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi Sumim, da se je določena dama spomnila malo zatežit, ker mi je že prej (preden smo se preselili in je bil on CSd pristojen za naše zadeve) težila in lagala. Primer: ker ko sem prišla oddat vlogo za OD septembra 2011 (skupaj z vlogo za takratno štipendijo za absolventa, le na drugo okence), jo je pregledala, ugotovila, da prejemam starševsko nadomestilo in mi OD ne pripada. Ko sem ji rekla, da mi, ker sem to preverila je rekla, da o tem odloča pristojni CSD (ona) in vloge sploh ne bo vzela, ker mi že zdaj pove, da bo zavrnjena. In sem ostala brez OD za celo leto. Torej možnost za dovogor in sporazumno iskanje rešitev ni - terjati od mene za absolventa ne morejo, ker so že, če me pa dajo na sodišče, spet namesto z diplomo se bom morala ukvarjati z njimi. Za odvetnika nimamo denarja, zastonjski odvetniki (ki jih plača ministrstvo za tiste, ki imajo nizek cenzus) ne delajo proti državi. Kaj naj storim? bubu-bibi, če te gospa še enkrat kliče, jo prijazno prosi, naj ti zadeve v bodoče pisno posreduje, da jih boš lahko v miru preučila ni mi jasno, kako si se lani pustila prepričati, da ti ne vzame vloge, če si vedela, da imaš prav - zahtevala bi, da vlogo vzame ter da naj ti pisno odgovorijo predlagam ti, da se ne obremenjuješ preveč z njenimi besedami, saj očitno morajo malo 'počistiti predale' in dokazati, da varčujejo vzami njen klic kot spodbudo, da zagrizeš v to 'kislo jabolko' in se lotiš izdelave diplome; če boš pa dobila kakšen dopis vmes od CSD, pa boš takrat imela še dovolj časa, da rešiš zadevo ne se zdaj sekirat, da ona ni pripravljena na razumno rešitev; če bo postopek za vračilo štipendije sprožen, bo moral biti voden 'po regelcih', če ne na CSD, pa s pritožbo na ministrstvo - slej ko prej bo najverjetneje zadevo reševal nekdo, ki ima več pojma o pravilnem poteku postopkov če pa z dotično uradnico nikakor ne najdeta skupne besede, ti predlagam, da se, tudi za to, da se malo pomiriš, po pojasnila obrneš še na njene nadrejene na CSD, da razčistite zadeve in začnete bolje sodelavati
|
|
|