ursonok
|
Ojla, pri nas je bil napovedan dež, ampak ga sploh ni bilo (tako zelo veliko) Tako da smo se imeli kar fino - s fotrom sva šla še plavat! Počutim se ok - v smislu otrdevanja itd. Samo utrujena sem ko hudič pa želodec me muči, ker je mala že ogromna in me brca ves čas ... Sem pa danes poskusila vegansko čokoladno tortico (mandljeve spet ni bilo) - Res dobro, čeprav tudi prej, ko sem jedla sladkarije, nisem bila preveč navdušena nad čokolado. Smo vprašali za recept, pa je kuhar rekel, da ga bo šefica ubila, če nam ga izda . Verjamem, saj bi tako izgubili kliente, hehe. Ej, naš najmlajši otrok je star 13 mesecev in že tri dni čez dan ne spi več kot 20 minut. Jaz ne vem, kako ta človek zdrži brez spanja. Tečen je seveda ko zmajčič, a to njega sploh ne moti ... Pa ves čas bi jedel - samo da vidi hrano, ima že odprta usta Dvojčica mah, itak, jaz sem bila svoje čase zaprisežena levičarka , a z leti se človek malo spametuje in vidi, da so vsi isti. Navadna banditska golazen. Brezveze. Mi je kolega, brat znanega slovenskega (uspešnega) podjetnika, rekel enkrat ob pivu, da mi raje ne bo podrobneje razlagal, kolikšni denarji se kradejo v Sloveniji, vsak dan, sploh v gradbeništvu ... Da ne bom mogla več mirno spat (dober kolega, a ne? ). Jaz si res ne predstavljam. Še manj si predstavljam, za kaj je tem ljudem potrebno imeti toliko denarja?! Pismo, kupiš si tisto bajto, avto, pač stvari, ki jih rabiš. Pa mir. Naprej pa življenje in delo. Kam oni dajo ves ta denar? Ne, preneumna sem, ni mi jasno. Po drugi strani pa recimo meni država noče odobriti statusa s plačanimi prispevki, ker se ji zdi, da je bila moja aktivnost v zadnjih treh letih nekoliko "znižana". Halo?! V zadnjih parih letih sem doktorirala, prevedla dve knjigi, napisala vrsto člankov v več jezikih, vmes pa še rodila dva otroka (čez 1,5meseca bom tretjega). A ni to prej hiperaktivnost? Verjamem, da jih moje "rojevanje otrok" ne zanima, ampak potem je pa to diskriminacija. Sem jim o vsem lepo napisala v pritožbi, drekci pekci. Odhod iz P Na Poljskem je isto kot v Slo, prvič po CR sem bila tam 6 dni in popolnoma blaznela (NIČ spala), drugič le 3 dni, ampak tudi nič spala - zraven mene je bila neka punca iz Zakopanega, kjer imajo kmečki turizem - čez dan je imela obiske, družino, ki šeteje okoli 150 članov, ponoči je pa visela na telefonu in urejala biznis - koliko prašičev zaklat in spečt in za kdaj. Skratka V Španiji te baje kar hitro pošljejo domov in tega se res veselim. Jaz po porodu ratam čisto labilna, psihično, kar jokcam, ne morem biti brez moža, počutim se popolnoma zgubljena. Nič, otroci spijo, gostje tudi, jaz pa ne vem, kaj bi s sabo. Želodec imam prepoln za spat (sem spet preveč jedla ), tako da bo treba še malo brat ... Aja, pa moj mi je ravno naročil v neki internetni apteki blazinice za dojenje, vložke za po porodu in še eno flaško za dojenčka. Uf, očitno smo štartali s pripravami
|