ursonok
|
Živijo, mi smo danes po daljšem času odlično spali! Malemu leze ven četrta dvojkica in je kar hardcore. Vraže, počutje in spol na vraže se ne oziram preveč, ko sem govorila o nosečnostih in spolu, sem imela v mislih počutje. In moje je zdaj, ko spet nosim punčko, precej bolj podobno prvi nosečnosti, ko je bila tudi punčka. Torej: pri punčki bolje spim, topleje mi je, bolj mirna sem, občutek imam, da me ima svet rad , morda mi malo bolj paše sladko. Pri fantku pa obratno: ves čas me je zeblo, non stop, sploh v noge, s spanjem sem imela grozne probleme, psihično sem bila bolj labilna, vase zaprta, počutila sem se "ogroženo". Tako nekako. Aja, pa pri fanktu sem imela prvič v življenju glivice, pri punčkah nimam tega problema. Mislim pa, da je to odvisno od ženske, njenega splošnega značaja, psihike itd. Je pa itak vsaka nosečnost klasa zase. Zdaj, v tretji, me je prvič bolela glava (v 1. trimestru), prvič so se mi pojavili hemoroidi. Uf, me zanima, kaj vse bi se mi pojavilo, če bi bila noseča še četrtič! Cunjice in ostala nabava meni je to brezveze, stran metanje časa in denarja, pač nekaj nujnega, kar je treba opravit. Tudi pri prvi nisva temu posvečala nobenega časa. Cunjice sva dobila v dveh paketih, banjico, avtosedež in ostalo je pa mž kupil, ko sem bila jaz v porodnišnici . Meni je čas dragocen, v nabavljanju ne vidim posebnega smisla, nekakšno nujno zlo. Tako da se zdaj, v tretje, sploh ne mislimo s tem ukvarjati - furali bomo s tistim, kar imamo. Zdaj bomo naročili še eno ruto, pa potem bo treba nabavit pograd. Me že zdaj zaradi tega glava boli, ker se mi res ne da s tem ukvarjat. Sem čudna, a ne? Kar se pa tiče "srčkanih" cunjic, me tudi to ne gane. Otroci so srčkani v vsem, kar jim natakneš, ko pa na cesti vidim kakšne našemljene punčke-dojenčice, stare par mesecev, v super truper belo-roza čipkastih kiklicah in majčkicah in mašnicah, mi je pa kar slabo. Ali pa dveletne fantke, ki jih za na sprehod oblečejo v kavbojke, fensi srajco, brezrokavnik in ne vem kaj še vse. Potem ga pa ne pustijo, da teče, da se igra, da skače itd., da se ne bo slučajno umazal. Halo . No, na srečo je takih frikov malo, največkrat to opažam pri starejših parih, ki imajo ogromno denarja in povsem izdelano vizijo, kakšno življenje bo imel(a) njihova hčerka oziroma sinček . Imamo tak primer v našem bloku . Seveda pa ne trdim, da so vsi "starejši" taki - Tija01, da si ne boš česa mislila . Ti kar nabavi, če imaš čas in voljo. ne splača pa se metati stran denarja za vso nepotrebno kozmetiko, ki jo oglašujejo vsepovsod. Ne pozabit - manj je več! Naša tavelika ima kratke lase, oblači se sicer precej v roza, ker ji je to všeč, a jo kljub temu VSI zamenjajo za fantka. Tudi zato, ker nima uhanov, kar je tukaj za punčke tako rekoč norma. Otrdevanje zelo redko. Se ne sekiram, nekaj normalnega. Brcanje brca skoz, se že ful vidi skozi trebuh, sploh če nekaj časa sedim pri miru. Kar aktiven človeček KG ne vem, bomo videli v petek Zdaj se že en teden malo pazim, poskušam se ne nažirati. Počutim se precej bolje, tako da se že zaradi tega splača. Nasploh ne maram občutka, ko se sam sebi gnusiš in ne moreš obleči tistega, kar bi rad oblekel - recimo zdaj pajkic ali oprijetih nosečniških hlač, čez pa neko tuniko ali, še huje, pulover, pod katerim se ti pač vidi rita . Privoščim si vse, le popoldne in zvečer skušam biti čim bolj na sadju, zelenjavi, juhah in sojinih jogurtih, pa seveda obvezno redno migati. Potem vse štima. NIč, grem še kaj narest, potem pa na zajtrk - sem včeraj spekla ajdovo-pirin kruh, je uspel, sem navdušena in komaj čakam, da ga napadem
|