|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.1.2013 10:01:48   
raja13
Ojla!
Prvič se javljam na ta forum, čeprav sem že v 18. tednu in imam rok konec junija (to je moja 1. nosečnost).
Že čutim neko migotanje user posted image . Počutje je sicer OK, če ne bi sedaj staknila grdega kašlja, ki se ga že 14 dni ne morem otresti.
Ali mi lahko katera svetuje kaj lahko vzamem proti kašlju? Je to kaj škodljivo za otroka?
Hvala.

(odgovor članu Drulči)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
28.1.2013 11:14:08   
*sončka*
zdravo,
se javljam po dolgem času..
počutje je ok. trebušček pridno raste. v prvih treh mesecih se nisem nič zredila, potem pa v enem mesecu 3kg in sem nadoknadila vse za nazaj user posted image  res imam ogromen apetit, bo treba kar paziti. strij še nimam, tudi mažem se takrat ko se spomnim..upam na elastično kožo user posted image  se pa niti ne obremenjujem preveč s tem.

izcedek. ga imam in to OGROMNO!! Res zelo neprijeten občutek, mi je pa moja ginekologinja rekla da je to zaradi povečane sluznice in da to ni nič takega. Nekatere se pa bolj potijo v nosečnost - njena razlaga. Je res neprijetno ampak kaj hočemo. Uporabljam sicer intimno milo od JUSTa, pa je malenkost bolje ampak če se k temu nagnjen ti pač ni pomoči.
voziček bova šla tudi midva pogledatu v mursko soboto v sb poceni. kolegica ga ima in je zelo zadovoljna. Je pa lepo brati dobre izkušnje - ker se potem še malo lažje odločiš kam it pogledat.

Sicer imava pa malo smole user posted image  mojemu se je pokvaril avto in je nevozen. službi imava taki da se ne moreva voziti skupaj in zdaj bo treba tega prodati in kupiti drugega. Glede nato da se jaz dlje vozim in imam praktično nov avto sedaj iščeva enega za cca 1000eur za mojega ki ima 20km do službe. neke hude mašine ne rabi. je pa res to totalno nepredviden strošek in res ob nepravem času user posted image  prišparano imava za kuhinjo - je tudi že naročena in v delu in nama je res hudo kako bomo to izpeljali. cel vikend obračava vsak evro kako bi to zrihtala. hjaaaoo..mene pa živčki dajejo..pa še služba..ma če nebi rabila denarja in nebi delala za majhno plačo bi prosila za bolniško. ker ni vredno da se tako sekiram (še vedno!!) - služba.

Lepo bodite in lep teden vam želim.

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
28.1.2013 19:34:49   
andreja_p
Najprej en lep pozdrav iz moje strani.Vas redno berem, sam nimam veliko časa da kaj napišem.Vidim,da kar lepo napredujete in da nekatere ste imele že morfologijo,mene pa to čaka 7.2 da opravim.Počutim se uredu,sam me pa občasno boli križ,sploh če sem preveč aktivna,potem je kak dan kar težaven.
beli tok trenutno ga nimam še veliko,je pa mal povečan,sam se pa da z dnevnimi vloški rešit zadevo.
Otroček je kar aktiven in sedaj se že čuti malo bolj njegovo dejavnost.Trebušček je pa tudi lepo viden.Zredila sem se do sedaj sam 1kg in sem mislila da je to kaj narobe,pa so me kar potolažili,da se še bom in da moj otroček pobere večji del hranil.Bomo videli kako bo.
jasmin a ti mogoče delaš v vrtcu,da imaš toliko otrok zraven sebe?Upam,da ne stakneš kakšno gripo ali kaj drugega,saj otroci so prenašalci velikih bolezni.
Imejte se lepo,pozdravček

(odgovor članu Drulči)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
28.1.2013 20:41:24   
kepica86
Sončka mi lahko prosim razložil kje in kaj bi naj to bilo v Murski Soboti sb poceni, kjer bi naj kupila voziček. Hvala za odgovor.

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
28.1.2013 21:53:38   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Tako pa se spet malo oglašam po dolgem času. Danes imela pregled - morfo in z user posted image vse ok, srček, organi vse na mestu pa tudi težki smo že 364 g jupi, sem pa v 21 tednu. 25.2. imam pregled za sladkor in baje to traja nekje vsega skupaj tri ure. Saj bo za zdržati. Drugače pa so mi danes vzeli kri in vodo in vse ok pa tudi sladkorja imam samo 4,2 in me je bilo kar strah kako bo kaj če pa sem se zredila zdaj že od vsega začetka kar 11,5 kg. Zmagujem res ni kaj! Joj joj joj kontrolirati se bom morala pričeti oz. izvajati strogi nadzor nad sebojuser posted image Disciplina mi manjka in to pošteno!

Sover: Pišeš da imaš suho kožo, jaz sem ta problem rešila tako, da ko se stuširam si telo namažem z naravnim olivnim oljem in problema z suho kožo nimam več. Prej se mi je koža dobesedno luščila in ko sem slekla hlače oz. nogavice je bilo okoli mene vse belo ... zdaj tega problema nimam več, poskusi mogoče ti bo olivno olje pomagalo.

Tudi sama imam probleme z izcedkom a mi je G povedala, da je to normalno in da se naj ne sekiram in uporabim dnevni vložek in čim manj agresivnega mila.

Pričela bi rada z nabavo stvari za user posted image pa mi moj pravi, da naj še malo počakam, da preveč hitim... Nič še nimava jaz pa bi rada čim prej da vse nabavim posteljo, voziček, cunjice .... Kaj mislite sem prehitra? Moj mi pravi, da mi hormoni preveč delajo in bi vse rada imel že takoj, kako ste kaj ve imate že kaj nabavljeno? Nekaj stvari bom tako dobila od sodelavk in prijateljic večji del pa bom morala nabaviti.

Božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu kepica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
29.1.2013 8:02:53   
dvojčica6
Pozdravljene nosecke!

Tija01 js sm v prvi in drugi N tako dobivala kile user posted image nobena disciplina ni pomagala, skoz sem bila lacna in lustale so se mi samo slabe reci... V prvo sem sla 20 kg gor, pa je mela ta prva 3380, v drugo 23 kg in je mela 4000 g! Plus tezek porod,ki jentrajal isto casa kot v prvo...zdej sem bila iz starta odlocena, da bom bolj pazila, ker se se predobro spominjam poroda user posted image No, ma ti verjamem, da je tezko... Poskusi prvo samo zvecer omejit uro, re imo po sedmi ne vec jest... Pa majhni obroki veckrat na dan dostikrat preprecijo tisto ta hudi lakoto...srecno!
Aja, cunjice ipd sem jaz pri ta prvi zacela enkrat okoli 20 tedna nabavljat...ne vse naenkrat, ampak pocasi, da ni ratal prevelik strosek kar znenada...smo meli tut pralne plenice za nabavit, mah vse, ker sva prva po obeh straneh...pol pa stopaj nonote, da ne znorijo user posted image

*soncka* nic fous za situacijo, sploh za ta pleh mi je skoda vsakega centa... Mi mamo audi 80, star 22 let...zakon avto, ni se pustil na cedilu...ne vem pa kako bomo v petih noter user posted image ...no, dali smo za njega enih pet let nazaj 200 evrov...

Glede vraz iuser posted image meni so vse sorte napovedovali... Cista koza je puncka, je rekel eden, drugi, da je glih obratno...nosis visoko? Puncka sigurno user posted image Oblika trebuha, kv kjiro smer brca, kaksna hrana ti pase....1001 vraza ampak velja za 1001 zensko...kolegica, oz kar dve poznam, sta v prvo imeli fantka obe...v drugo ista nosecnost, isti trebuscek, sta cakali se enega fantka obe, je pri obeh pokukala puncka user posted image moja tasca sveto prisega, da fantki brcajo v desno...no moja ta prva me je skoz v desno brcala pa kljub temu ni mela luleka user posted image Js upam, da bo stevilka tri zdrava in da bo rada spala, za spol pa nismo vprasali se nikoli user posted image
Je pa kdaj res zabavno poslusat ljudi, kaj vse ti napovedujejouser posted image

Ok, grem zdaj tamalo do konca zrihtat, lep dan!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
29.1.2013 9:22:12   
Saša33
Dobro jutro,

pri nas je zadnje dni bolj pestro. Čez dan lovim tamalo. Pleza po vsem, ko pa zaspi pa telovadba, orbitrek, počitek. Teden se hitro obrne, da ne morem sploh verjeti. Mene pa tudi ob 21h zmanjka.

Ursonok: Ma želje po neki hoji še nima. Jo je pa povsod dovolj in je res akcija, se mi pa zdi da ko bosta dva in bo drugi malo bolj odziven bo prav zabavno opazovati. Že sedaj jo je dobro videti med drugimi, niti ni neke krize. No verjetno z enmu učem gleda kje sem jst.

Nabava stvari: Jst bom samo en kompletek kupila, ostalo imam. V prvo rundo sem začela nekje 2 mesece prej nabirati stvari, je pa res da sem vse dobila. Sem kupila samo za obleč iz porodnišnice eno stavr in pajacka pa še tega zgornjega ni nič nosila, ker je bilo potem marca zelo toplo. V glavnem res samo enega pajacka in to je to. Potem sem še toliko nenosljivih novih stvari dobila. Res zgleda lepo a neuporabno. Ljudje res ne vejo kaj dojenčki rabijo.

Strije: Jst mislim, da je tukaj vse v genih in nič ne pomaga razne kreme. Jst sem se prvo rundo zredila 17 kg. Vse strije imam na još...., po trebuhu niti ene. Imam jih pa po stegnih. Mazala sem se več ali manj po tuširanju ( karitijevo maslo., kakavovo maslo...). Je sicer za filing bolje če se namažeš. Je pa res nekaj kožo imam suho ko hudič, posebej po mečih, ramenih, obrazu.

Počutje: moram potrkati, sem 1a, kg na plus 4 v 23 tednu, prejšnjič sem imela že plus 8. Je pa res, da se zvečer res izogibam hrani. Če mi res paše cel hladilnik pojem prepečence in kakšen avokado, česen in kozarec vina potem pa spat pa ne morem jest več....., pa še po 19h ne pijem več, ker potem mi ponoči ni treba. Me pa grabijo vsako noč krči v meča, kljub pitju mg. Bom sedaj probala z masažo.

Izdecek: Mogoče so se mi ene 2x pojavile glivice. Sem sama kupila Canesten vaginalete in dala samo en večer eno, je bilo ok in mir za pol leta. Sedaj pa imam kdaj, posebej če se....., naslednji dan gost prozoren izcedek, a to je normalno. Mene sam ob živce spravi, da me nekaj srbi...

Vraže in spol: Midva nočeva vedeti spola. Je pa res, da sem bila prvič 100%, da je fantek. Koža lepa, nič problemom,.... po vražah fantek. Ime samo za fanta in sem se že z njim pogovarjala kot, da je fantek. Potem mi pa rečejo gospa, punčko mate. Ha ha jst pa a punčko, ja kje je pa fantek.... ha ha, cela komedija...zdej sem raje tiho, čeprav imam spet občutek, da bo fantekuser posted image

Otrdevanje trebuha: Mi otrdeva na vsake toliko cajta, mogoče 2x tedensko po 15 minut, a vem, da je to normalno če traja nekje 15-30 min. Me pa vedno strah rata, ne bi že zdaj rodila.

Brcanje: Moj tamal je akcija, posebej me ne pusti ležati na l boku. Brca pa na veliko ko tamali vsakič ko jo dam spat prižgem lučko s pesmicami in bi rada tud sama kdaj poležala, pa se začne akcija v trebuhu.

No, dons pa sem se razpisala. Lep dan vsem skupaj. Jst uživam zadnje dni porodniške 8. mi preteče. Potem imam dopust a vmes bom šla kakšen dan v službo. Bo pasalo. A vam povem, da ne vem kako se tako hitro obrne leto.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
29.1.2013 10:16:08   
ursonok
Živijo,

mi smo danes po daljšem času odlično spali! user posted image Malemu leze ven četrta dvojkica in je kar hardcore. user posted image

Vraže, počutje in spol
na vraže se ne oziram preveč, ko sem govorila o nosečnostih in spolu, sem imela v mislih počutje. In moje je zdaj, ko spet nosim punčko, precej bolj podobno prvi nosečnosti, ko je bila tudi punčka.
Torej: pri punčki bolje spim, topleje mi je, bolj mirna sem, občutek imam, da me ima svet rad user posted image , morda mi malo bolj paše sladko.
Pri fantku pa obratno: ves čas me je zeblo, non stop, sploh v noge, s spanjem sem imela grozne probleme, psihično sem bila bolj labilna, vase zaprta, počutila sem se "ogroženo". Tako nekako. Aja, pa pri fanktu sem imela prvič v življenju glivice, pri punčkah nimam tega problema.
Mislim pa, da je to odvisno od ženske, njenega splošnega značaja, psihike itd.
Je pa itak vsaka nosečnost klasa zase. Zdaj, v tretji, me je prvič bolela glava (v 1. trimestru), prvič so se mi pojavili hemoroidi. Uf, me zanima, kaj vse bi se mi pojavilo, če bi bila noseča še četrtič! user posted image

Cunjice in ostala nabava
meni je to brezveze, stran metanje časa in denarja, pač nekaj nujnega, kar je treba opravit. Tudi pri prvi nisva temu posvečala nobenega časa. Cunjice sva dobila v dveh paketih, banjico, avtosedež in ostalo je pa mž kupil, ko sem bila jaz v porodnišnici user posted image . Meni je čas dragocen, v nabavljanju ne vidim posebnega smisla, nekakšno nujno zlo. Tako da se zdaj, v tretje, sploh ne mislimo s tem ukvarjati - furali bomo s tistim, kar imamo. Zdaj bomo naročili še eno ruto, pa potem bo treba nabavit pograd. Me že zdaj zaradi tega glava boli, ker se mi res ne da s tem ukvarjat. Sem čudna, a ne? user posted image
Kar se pa tiče "srčkanih" cunjic, me tudi to ne gane. Otroci so srčkani v vsem, kar jim natakneš, ko pa na cesti vidim kakšne našemljene punčke-dojenčice, stare par mesecev, v super truper belo-roza čipkastih kiklicah in majčkicah in mašnicah, mi je pa kar slabo. Ali pa dveletne fantke, ki jih za na sprehod oblečejo v kavbojke, fensi srajco, brezrokavnik in ne vem kaj še vse. Potem ga pa ne pustijo, da teče, da se igra, da skače itd., da se ne bo slučajno umazal. Halo user posted image .
No, na srečo je takih frikov malo, največkrat to opažam pri starejših parih, ki imajo ogromno denarja in povsem izdelano vizijo, kakšno življenje bo imel(a) njihova hčerka oziroma sinček user posted image . Imamo tak primer v našem bloku user posted image .
Seveda pa ne trdim, da so vsi "starejši" taki - Tija01, da si ne boš česa mislila user posted image . Ti kar nabavi, če imaš čas in voljo. ne splača pa se metati stran denarja za vso nepotrebno kozmetiko, ki jo oglašujejo vsepovsod. Ne pozabit - manj je več!

Naša tavelika ima kratke lase, oblači se sicer precej v roza, ker ji je to všeč, a jo kljub temu VSI zamenjajo za fantka. Tudi zato, ker nima uhanov, kar je tukaj za punčke tako rekoč norma. user posted image user posted image

Otrdevanje
zelo redko. Se ne sekiram, nekaj normalnega.

Brcanje
brca skoz, se že ful vidi skozi trebuh, sploh če nekaj časa sedim pri miru. Kar aktiven človeček user posted image

KG
ne vem, bomo videli v petek user posted image Zdaj se že en teden malo pazim, poskušam se ne nažirati. Počutim se precej bolje, tako da se že zaradi tega splača. Nasploh ne maram občutka, ko se sam sebi gnusiš in ne moreš obleči tistega, kar bi rad oblekel - recimo zdaj pajkic ali oprijetih nosečniških hlač, čez pa neko tuniko ali, še huje, pulover, pod katerim se ti pač vidi rita user posted image . Privoščim si vse, le popoldne in zvečer skušam biti čim bolj na sadju, zelenjavi, juhah in sojinih jogurtih, pa seveda obvezno redno migati. Potem vse štima.

NIč, grem še kaj narest, potem pa na zajtrk - sem včeraj spekla ajdovo-pirin kruh, je uspel, sem navdušena in komaj čakam, da ga napadem user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
30.1.2013 18:32:59   
dvojčica6
Pozdravček babe!

Se spravljam h kuhanju čilija (beri: na vse možne načine odlašam z delom user posted image )

Uradno se zakorakala v 20. teden user posted image Buši se že pozna, čeprav mi deluje bolj špeh kot kaj drugega user posted image No, ampak po tej nosečnosti se pa res vzamem malo bolj v roke, vsaj redna telovadba na urnik... zdej sem mela skoz za izgovor dojenje pa nosečnost pa pomanjkanje časa, ampak to so bolj izgovori... res škoda, da nimamo tut tle take ponudbe bazenov kot pri vas ursonok... se spomnim, kako sem hitro zgubila maščobne obloge, ko sem hodila plavat, ampak to je bilo before kids...

Sem mela pa neke sanje, da sem rodila punčko po imenu Tjaša user posted image user posted image user posted image Mah, na sploh mam divje sanje v tej nosečnosti, od erotike do totalno zablojenih, enkrat sem sanjala, da me je moj "prodal" za poslovno priložnost ...pa ni bilo nič erotično, ampak ful scary in sem se zbudila cela prestrašena... jaojaouser posted image

Cunje ipd
tut meni zelo nepomembno, mamo same trenirke, edino kar smo dobili je kak džins pa še to vidim, da se prav zvija noter, ker ni takega udobja user posted image Pa ni en dan, da ne pridemo cele umazane domov, vključno z mamo user posted image

Aja, urosnok, kako ruto uporabljaš? Js mam minimonkey še od ta prve, sam zdej se mi je neki "pokvarila", ker sem buča brihtna dala v sušilc in bom zgleda morala menjat...pa ne vem, če bi isto vzela...sej ni bila slaba, samo včasih so jima nogice pod takimi čudnimi koti visele user posted image ...

Ok, grem kuhat, javite se kaj user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
30.1.2013 21:28:22   
girl79
ČAo souser posted image user posted image ,

Mi imamo zadnje čase kar burne noči...Neža se zbuja, hodi k nama, če jo pustiva pri nama se skoz premetava, odkriva, brca in ne spi nihče, no včeraj sem jo peljala nazaj v njeno posteljo, je potem še 3x vstala, pa vmes jok, ker ni semla biti pri nama, pa...v glavnem smo bili spet 1,5 ure pokonci...moram bolj vztrajat na tem da vedno spi v svoji postelji, pa danes smo je pogovorili da ko je nočka mora spati v svoji postelji...bomo videli ali bo kaj učinkovalo...

Sicer pa trebušček raste, kg pa tudi user posted image Ah, glavno da dete brca user posted image

Kupovat jaz tudi ne mislim čisto nič, mogoče en kompletek za iz porodnišnice, ostalo itak vse že imamo, če bo fantek pa dobim od prijateljic...pa strinjam se da čim manj kozmetike, jaz ne uporabljam praktično nič...tudi tisti seznami, kaj vse potrebuješ za dojenčka so čisto pretirani...tako da punce ne pretiravat, čeprav verjamem, da sploh če je prvi te kar kdaj zamika user posted image

Ja, sem pa tudi jaz dobila full enih neuporabnih stvari...npr jeans jakno za 6-mesečnega dojenčka user posted image ...Saj zgledala je hudo, ampak se mi je zdelo totalno neudobno za dojenčka, ravno tako mi je grozno da bi otroka za v vrtec obleka v kavbojke, ne vem meni niso udobne in se takoj doma preoblečem v trenerko, tako da je Neža tudi v glavnem skoz v trenerkah in pajkicah... Uh, pa tiste pižamice za dojenčke, ki so kot pajacek v celem so meni tudi bile zoprne in jih sploh nisem uporabljala, ker potem si moral celo pižamo otroku slečt, če si ga želel previt - meni je veliko bolj enostavno samo spodnji del dol dat....no ja ljudje smo si različni user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
31.1.2013 9:12:01   
pika89
čaw souser posted image !

dvojčica6 ti pa imaš sanje :) Da bi te tvoj prodal kot poslovno priložnost user posted image Saj jaz imam tudi zadnje čase bolj kot ne trapaste sanje. Večinoma sem "rambo" v akciji. V glavnem danes sem sanjala da sem v neki trgovini, precej veliki in da plezam po stalažah. Pri tem me je lovil prodajalec, čes spravi se dol al nekej! Jaz pa ne, sem tekla pred njim in skakala po stalažah in v prodajalca metala zapakirane 10 kg -ske vreče zemlje user posted image Teh sanj si ne znam pojasniti.
girl79 ja tile jeans kompletki za 3-6 mesečnike pridejo s strani ljudi, ki se ne ozirajo (niti jim na misel ne pade) na praktičnost ali udobje otroka, samo zdi se jim ja kako bi bil pa otroček cotkan v tem...direkt za v izložbo... In itak tega nikol ne oblečeš in se ti valja po omariuser posted image
previjalna miza sva jo včeraj nabavila user posted image Preko bolhe je bil oglas za previjalno mizo Sraka. Dobila sva jo za 100 eur, iverka v beli barvi. Je bila znižana iz 240 eur, ker je bila lepotna napaka v lesu vidna kot ene pikice, kar pa se skor ne opazi oz. to naju ne moti. Zadovoljna ful user posted image Zdaj pa mal pavze s shopingom, saj mamo se kar nekaj tednov nosečnosti pred seboj user posted image
tamalček brcka sto na uro user posted image ga čutim kar čez cel dan po malem. To je tak dober filing ku veš da je ok in ne čakaš več tako nestrpno na naslednji G pregled user posted image

lep pozdravček pa božajte svoje user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
31.1.2013 9:45:47   
ursonok
Živijo,
se bolj malo oglašam, imam tečaj in sem čisto zasedena, zvečer moram pa delat al pa telovadit user posted image .

Pri nas vse po starem, otroka zadnje dva dni zelo pridna, spita po 12 ur brez nočnega žuriranja user posted image . Sicer vem, da se to lahko že danes spremeni, a sem vseeno vesela.
Ta teden imamo ful sončno in toplo, čez dan je skoraj 20 stopinj!

Tudi mene že kar močno brca, sicer sem že v 24. tednu, a vseeno. Se kar bojim, kaj bo čez 2-3 mesece user posted image .

Ne vem, kaj naj vam še povem ... Glede gadžetov - previjalno imamo mi tako "mini", ki smo jo dobili zraven posteljice. Za prve mesece. Potem ga pa itak preoblačimo povsod, na kavču, na tleh, v naročju itd. Tako da ... previjalna je še ena stvar, ki je mi v bistvu sploh ne rabimo. Morda je dobro za v kopalnici, a tukaj je izak nimam kam dati, ker pralni stroj ni v kopalnici. user posted image

Čez 4 mesece bi morala po vseh pravilih (tj. po UZ in po ZM) že roditi! user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
31.1.2013 10:08:04   
*sončka*
živjo,
jjjooojjj kako je lepo vreme zunaj user posted image   edino škoda da sem v službi in ne morem ven. kmalu šibam po malico da vsaj malo zadiham in užijem to lepo vreme user posted image

mija86, vtipkaj v google sb poceni otroški vozički pa ti bo odprlo njihovo spletno stran..tam vse piše..

Avto sva včeraj zrihtala - kupila drugega in imava za 1000eur praktično "nov" avto. no ja, mož tako ne rabi nevem kaj za v službo edino za "fušanje" popoldne da naloži ves material notri. Zdaj pa se morava samo še starega znebiti pa je stvar rešena. Veliko sva lahko prenesla iz starega - zavarovanje, cestnino dobiva nazaj ipd, tako da na koncu je prišlo veliko manj kot sva računala. Se že bolje počutim. Zdaj pa vsako plačo na stran - moja gre tako za stroške, moževa pa v "štunf" in ne na banko. Pa bomo "pregurali" nekako. Je pa bila to prva preizkušnja kako se bova znašla ko je kriza z denarjem. res mi je bilo všeč da sva se lepo pogovorila in vse zmenila. dober preizkus za zakon user posted image

punce, zmanjkuje mi idej kaj jesti za malico. Imam vse mogoče - oreščke, suhe marelice, riževe - tiste okrogle..jogurti, solata, sadje itd..zdaj mi pa zmanjkuje idej. rabim nekaj takega da lahko hitro pojem in je še vedno zdravo. Kakšne ideje? Jem tudi juhe iz vrečke - tisto manjšo za 2dcl juhe ampak vsega tega se prenaješ.

iiii, čutim brce vsak dan, tako nežno me žgečka. dopoldne mu/ji najbolj dogaja, popoldne se umiri. zvečer pred spanjem pa spet na polno. ko grem spat pa mirno user posted image  zastopi da mora mamica se naspati user posted image

Izkoristite današnji sonček, prihodnji dnevi baje ne bodo več tako lepi..

LP

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
31.1.2013 10:53:31   
pika89
sončka jaz si za malico velikokrat skuham kompot iz jabolk in suhih sliv in vode (to je to). Pojem ga čisto hladnega, mi ful paše in je zaakon user posted image

ursonok saj previjalna miza, ki sva jo kupila je v bistvu predalnik 80 š, 90v in 60g s snemljivo previjalno podlogo. Tako, da ko se previjalnega dela ne bo več potrebovalo bo običajen predalnik za obleke v otroški sobi user posted image

(odgovor članu *sončka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
31.1.2013 14:06:47   
ursika_ursi
Se spet javljam po krajši pavzici. Tale luna me je čist zdelalauser posted image  Grozno slabo spim, če pa mi že rata pa mam takšne grde sanje, da se obvezno zbudim.. Ne vem no.. Zadnje čase se mi skos sanja, da sem nekomu dolžna ogromne količine denarja, da nisem zdravstveno zavarovana in bom prejela ogromen račun iz bolnice itd. Morasto do konca.
Tudi jokcam se že 2 dni ko zmešana, sploh ne vem zakaj. Slišim kak lep komad po radiu in sem gotova za uro ali dve. Kr neki...

Prejle sem ravno z odvetnikom govorila glede tiste moje prometne in bi se mogoče dalo cestno podjetje malo ožet, ker takrat ceste niso bile nič posipane, spolzke pa ko špegu.. Pa še moje koleno- me namreč še zaj boli in če sem dolgo časa v enem položaju, ga težko spet skrčim/zravnam. Ah, bi bila prav vesela, če bi kak evrček dobila. Tole me je malo v boljšo voljo spravilo, ampak se nič kaj preveč ne zanašam, ker nisem ravno pod srečno zvezdo rojena.

Sem pa ta teden v Sportini našla super kjut tuniko, sicer ni nosečniška, ampak mi tako lepo sede, da sem jo mogla nabavit. Je bila iz 50e znižana za 50% in potem še neki dodatni popusti, tako da sem odštela 11,50euser posted image user posted image  Pa v Intimissimi en lušten čisto navaden modrc s kostjo, ampak je tako preklemansko udoben, da ne moreš verjet. Tudi za 10euser posted image  Za kaj več pa nisem imela več volje, ker mi gre tole slačenje in oblačenje v kabini grozno na živce.

Danes imam morfo in že komaj čakam na večer, da pridem na vrstouser posted image user posted image user posted image  Da vidim pikeca mojegauser posted image  Zdaj že prav lepo telovadi in mu vsak dan nekaj lepega zapojem in ga pobožamuser posted image user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
31.1.2013 19:23:27   
Peeby
Super sončni dnevi so se naredili zadnje dni in vse, ki jih lahko izkoristite, prosim še za nas - tiste, ki smo cene dneve zaprte po pisarnah itd. user posted image Načeloma imam rada vse letne časa, tudi zimo (ko se lahko smuča), ampak zdaj v nosečnosti pa res komaj že čakam, da se otopli in da bi lahko oblekla natikače in bolj lahka oblačila. Zaenkrat se nisem pretirano zredila (+2/3kg, 19t), ampak z dneva v dan težje zapenjam hlače in te težke bunde / jakne. Nosečniških oblačil še nisem kupovala, ker mi nič ni bilo všeč (h&m, c&a itd.). Zato močno upam, da bom preživela s kakšnimi tunikami, pajkicami in krili do poletja. Ali pozna katera kakšno spletno trgovino s fajnimi nosečniškimi cunjami? Ali pa, da kdo šiva po meri? Iščem predvsem krila, ampak taka - enostavna, mladostna, za vsakdan, sproščena.

No, sama sem med tistimi, ki bomo prvič nabavljale stvari za bebije... Zaenkrat nimam še nič in se bom počasi postopoma lotila nakupov šele po morgologiji (14.). Nakupovanja zase in nakupov "pod nujno" sicer ne maram pretirano, ampak mislim, da mi bo nakupovanje za tamalega bolj v užitekuser posted image Kupovala bom čimveč 2nd hand, zato mislim, da mi bo vzelo malo dlje časa, da najdem tisto, kar res iščem.

Sicer pa že nestrpno čakam na morfologijo, da vidim, kaj se dogaja tam notri. Brcik ne čutim (mogoče se mi zdi, da čutim balončkie in metuljčke, nevem user posted image ), zato me še toliko bolj zanima user posted image . A je še katera brez?

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
31.1.2013 20:34:34   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Danes je pa bil res pravi dan, sonček in toplo 12 stop pravi balzam po dolgem času. Tako da sem se naužila na sončku mi je bilo kar všeč. Še jutri bo malo sončka potem pa spet dež in sneg user posted image Komaj čakam da bo toplo, da ne bom imela na sebi toliko oblačil in škornjev, saj se že kar težko pripognemuser posted image kaj šele bo, boljše da ne vem ....

Ja tako je to, tiste ko imamo prvič user posted image že res komaj čakamo da kaj nabavimo. Če so pa tako lepe male cunjice. Jaz bi rada imela takšen voziček, da bi lahko uporabila lupinico in jo dala na voziček. Voziček mora biti lahki, zložljiv, napihljive gume, prednje gume morajo biti take, da se obračajo in sam voziček se mora z lahkoto pospraviti v prtljažnik avtomobilauser posted image Moj user posted image bo kar potoval in se bo mogel navaditi na vožnjo v avtomobilu. Počasi bova zdaj z mojim pričela iskati po trgovinah, da bova dobila takšen voziček da bo predvsem uporaben in funkcionalen.

Ursonok: Ja mi starejši mhm zanimivo, glej tako pač to v življenju je, eni imajo prej otroke drugi pač kasneje. Po mojem moji otroci ne bodo oblečeni šik ampak kar športno kot mamiuser posted image

Ursika-ursi: Kaj pa AO plus zavarovanje? Iz tega naslova ne boš nič koristila? To imaš možnost, da dobiš kakšne evrčke..

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
31.1.2013 22:51:45   
ursonok
Živijo,

uf, jaz sem šla po treh dneh zdajle spet plavat - je res pasalo, se počutim kot nova user posted image .

Ursika,
smo te pogrešali, večkrat se oglašaj, drugače mislimo, da se je spet kaj hudega zgodilo kakšni od tvojih neštetih živali user posted image . Sanje imaš res moraste, poznam to, a imam na srečo že nekaj časa mir.
Poročaj, kako je bilo na morfologiji!

Res mi je čudno brati poste tistih, ki ste cel mesec za menoj! Da še nimate nič trebuha itd. user posted image user posted image Jaz imam jutri pregled in bom po UZ že 23+5!!!

Tiste, ki pričakujete prvega, si kar dajte duška pri nakupovanju in se ne ozirajte na nas veterane user posted image user posted image . Jaz samo povem, česa res ne boste rabile (kozmetika itd.), pa kaj je za otroka neudobno (kavbojke itd). Pri taveliki so v vrtcu (prejšnjem) celo na oglasno desko napisali, naj otroke oblačimo v udobne stvari, trenirke, in na "čebulico" (tj. v več plasteh in kosih, da gre hitro gor in dol.

Pika89
ja, za cel predalnik se pa že splača dati tako vsoto. Tudi mi bi v bistvu rabili kakšnega ....

Me je kar malo strah, kako bo jutri - ne vem, kako sploh zgleda tukaj pregled pri patronažni (sem ga imela samo v 6. tednu, ko smo naredili test in izpolnili knjižico). Verjetno me bo tehtala, merila pritisk, poslušala srček in dala napotnico za laboratorij. No, že to bo dovolj - sploh tehtanje! user posted image

Poročam, kako mi je šlo.
Lahko noč!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
1.2.2013 9:16:31   
sover
Živjo, souser posted image ,

tud men je hecno, ko se javljate v 19. tednu, ker sem 4 tedne naprej. Trebušček je konkreten, tamičkena pa v primerjavi z bratcem bolj mirne sorte. Tudi mi razen kompletka za v porodnišnico ne bomo nabavljali ničesar. Porabili bomo od Lenarta in od moje male nečakinje. Vrh glave zadosti. In ja, kozmetiko kupovat preden se otrok rodi, je v precejšnji meri stran vržen dnar.

Pri nas doma je zdajle drugače kr pestro. Mislim, da Lenartu raste druga runda zob in je zato čez dan precej nerazpoložen, ponoči ima pa žurke. Poleg tega je danes začel drugo uvajanje (iz privat vrastva je šel v javni vrtec). Tokrat ga na srečo uvaja mož, ker se jaz ne bi prav dobro odnesla. Ful mi je namreč hudo, daga moramo prestavit iz tega varstva, ker je blo res odlično. Ampak kaj čmo, tako pač je. In tako kot ponavadi, naš tamal vedno dolgo spi, ko ima pomemben dan. Drugače zna vstat že ob petih, danes sem ga pa morala četrt na sedmo budit, ker ga je blo treba še zrihtat. Moj se namreč še ni navadil na previjanje pokakanih plenic. Večkrat je že poskusil, a se je vedno končalo z njegovim bruhanjem. No, danes se je naš Lenart odločil, da ne bo kakal takoj po zajtrku, kot to naredi ponavadi, zato sem ga pač oblekla in šla v službo. Me prav zanima, kako sta se znašla user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
1.2.2013 11:03:44   
ursika_ursi
Danuser posted image

Tija01, bom poskusila kaj potegnit tudi iz strani AO+, pa bomo videli. Koleno me še namreč vedno boli in če imam nogo dalj časa v enakem položaju, potem težko pokrčim/pretegnem.

ursonok, hehehehe, zaenkrat so v se živali ok, tudi jazuser posted image  Aja, morfologija včeraj.. Dete je zdravo, našli smo vse, kar je blo treba. V čakalnici sem pridno čokolado pojedla in očitno je tale moj čist imun na te sladke stvari, čeprav jih sploh nič ne konzumiram. Tu in tam je malo glavico obrnil in pomigal z rokico in nogico, to pa je tut vseuser posted image  Nismo pa lulčka našli in morem priznat, da sem kar malo zabedirana zarad tega, čeprav vem da se grdo sliši... Vbistvu sploh ni mogel rečt al je fantek al punčka, tako da sem se odločila, da bom šla še na 3D uz čez kak mesec, trenutno sem že čist skeširana in nimam od kje potegnit 100e. Aja in posteljico imam nizko, poleg tega pa še na sprednji strani in ne zadaj, vglavnem cela zmešnjava. Je rekel, da verjetno zato tudi manj čutim gibe, ker je vmes ''izolacija'' user posted image  Slikice sem dobila čist bedne in nejasne, res se pozna razlika med kvaliteto ultrazvoka, tako da na 3D grem spet kar k Megličevi v Domžale.
Sanje sem spet imela čist grozne in nisem nič spala, poleg tega je še moj smrčal kot za stavo, da sem skoraj znorela sred nočiuser posted image  Tako da ja, sem spet super tečna.

Ne vem koliko ste kaj brale pri majčicah- punca, ki je rodila, mislim da pri 24. tednih, je včeraj izgubila otročkauser posted image user posted image user posted image  Po 9 dneh je izgubil bitko z življenjem, čeprav je že samostojno dihaluser posted image user posted image  Mislim, groza... Se že nekaj časa cmerim ko zmešanauser posted image  Ne bi smelo bit tako, da mami preživi svojega otročkauser posted image user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
1.2.2013 19:49:03   
ursonok
user posted image

Grozen dan.
Ob 10.50 naj bi imela pregled, od doma sem šla celo uro prej, potem sem se pa v mestu usedla na pravi bus, ampak v nasptrono smer user posted image user posted image In mi je kapnilo šele na pol poti. Dol, čez cesto, spet na bus, in sem valda zamudila 10minut. Zdravnice ni bilo več user posted image . So mi povedali, da sem bila zadnja na vrsti in ker me ni bilo točno tam, je pač šla domov. user posted image

Brezveze.
grem v ponedeljek tja mimovrste tečnarit, ali mi da lahko samo napotnico za kri in vodo ... Halo. Že decembra nisem šla na vizito, ker sem bila v Slo, zdaj spet ne. Kaj je z mano?!

Ursika,
super za morfo user posted image
Ja spremljam malo druge forume, tudi majcice, ampak ni nič napisala, da bi ji otrok umrl user posted image . Kje si ti to izvedela? Groza.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
1.2.2013 20:00:37   
sonce987
hej.

končno se vam po celem tednu javim, ni bilo nič časa, prav grozno. komaj čakam naslednji petek, ko bo dela prost dan user posted image

super za vse dobre rezultate na morfologiji, ursika nič se ne sekiraj za spol, potem ko imaš otročka v rokah se resnično zaveš, zakaj pravijo mamice, da je najbolj važno, da je zdrav. user posted image

ursonok-smola tole s tvojim pregledom, upam da te v ponedeljek vzamejo, brez kakšnih grdih pogledov...

ruta-mi lahko poveste, kje se jo da kupiti. opažam namreč, da povsod prodajajo slinge, rut pa še nisem zasledila.

izcedek-grozno, toliko ga je, da moram uporabljati dnevne vložke, sem kar ziher, da imam zopet vnetje, se ga že 3 mesece ne morem rešiti. pri prvem sem imela tudi veliko izcetka, ampak se mi zdi, da je bil za razliko od sedanjega, ki ima tak kiselj vonj, brez vonja in ni bilo nobenih problemov.

grem na kavč, imam tudi to srečo, da se me nekaj loteva user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
1.2.2013 20:09:06   
sonce987
zgodba majčiče, ki je rodila tako zgodaj me je pa čisto pretresla. Upam, da bomo vse junijke in tudi ostale imele samo še lepe novice!!!

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
1.2.2013 20:49:42   
Tija01
Pozdrav souser posted image !

Joj kaj jaz to berem user posted image ne ne ne kakšna groza za tisto mamico, katera je izgubilauser posted image Kako kruto je življenje... pozabljamo da moramo uživati vsak trenutek posebej ...

Ćestitke za opravljeno morfologijo. Ursonok ti pa boš še svoje opravila brez skrbi saj vse ok mora biti!

Danes pa sem si malo privoščila shopinga in zase nabavila par majčk pa tudi prva dva mala bodija za user posted image uh kako mi srček utripa ko zagledam tiste majčkene stvari v trgoviniuser posted image

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
1.2.2013 22:00:41   
Lethe
Dober večer user posted image

Kako ste? Pri nas nič novega, spet aktivno opremljava in pospravljava stanovanje. Še malo in bo končano. Kar naprej sesam, pomivam, perem...ah...user posted image

Vidim, da ste bile kar zgovorne zadnje dni. Saj je prav tako, da malo vidimo, kaj se dogaja z nami.
Meni se zdaj trebuh že malce bolj vidi in končno bolj pogosto čutim brce, tiste prave, ne mehurčke. In to toliko, da jih tudi M čuti, če ima dlan na mojem trebuhuuser posted image Aja, pa uspela sem si kupit en modrček, danes pa mi je M naročil še ene kavbojke preko interneta (bodo kar darilo za r.d.user posted image ), sicer ne nosečniške, ampak imajo pas na elastiko in računam, da mi bodo malo dlje prav. Pa še po porodu bodo aktualne. Znamko poznam, ker imam že 3 pare doma, samo sem za vsak slučaj naročila številko večje. Zdaj me je pa prijelo, da bi šla še malo nakupovat...si želim kaj novega in tudi potrebno bo počasi. Ne smem čakat do zadnjega, da bom morala it gola po trgovinah...user posted image

Zadnjič je ena spraševala kaj pomaga pri suhi koži...meni so šla tista olja za mokro kožo blazno na živce. Sploh se ni hotelo vpiti in sem imela potem vse mastno. Najbolj pomembno je, da se za začetek naredi en nežen piling (lahko domača varianta sladkor ali sol + kosmiči, med, olivno olje...) in se tako odstrani odmrlo kožo. Potem pa vlažilne kreme, losijoni. Za kritične predele in takrat, ko imam res občutljivo, pekočo, luskinasto kožo, pa uporabljam domače ognjičevo mazilo. Res pomaga, ampak tudi malo traja, da se vpije. Drugače imam sama največ problemov s predeli, ki so stalno na udaru, in sicer z obrazom in rokami. Zamenjala že precej krem v zadnjih letih, trenutno 2 leti vztrajam na Lushevi kremi za obraz, če pa je zunaj res zelo mrzlo in še piha, pa se čez namažem s tem ognjičevim mazilom ali otroško kremo, ki je namenjena takšnim razmeram. Te otroške kreme imam vedno na zalogi, če se mi naredijo "lišaji", ker mi lepo pomiri in začiti kožo...vedno gledam, da ne vsebuje parfumov in na sploh čim manj sestavin, dobro pa je, če ima CINK, se mi zdi, da je ta res bistvenega pomena.
Aja, pa dermatologinja mi je nekoč povedala, da naj nikar ne uporabljamo krem, ki niso bele barve in tistih, ki pretirano dišijo. Te imajo že vse preveč nekih dodatkov, ki dražijo kožo.

Hja, lepo se imejte...privoščite si sproščujoč vikend :)

< Sporočilo je popravil Lethe -- 1.2.2013 22:01:10 >

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?