|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
18.12.2012 8:35:16   
Peeby
Pozdravček vsem,

nekaj časa vas že prebiram, ampak zpred nuhalno se nisem želela dodat na seznam... Tokrat kaže super user posted image !

ZA SEZNAM
PDP 28.06., Peeby, 28, LJ, 2 user posted image , 0user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
18.12.2012 8:39:36   
sover
Pozdravljene, srečke user posted image !

Pri nas danes praznujemo 1. rojstni dan user posted image user posted image user posted image  Sej tamalček ne šteka, ampak jaz sem pa čist iz sebe v najboljšem smislu. user posted image user posted image user posted image  Zjutraj sem peljala v vrtec tortico, popoldne pa prideta babi in dedi. Bomo še malo doma praznovali.

Jutri pa 2. pregled. Komaj čakam, da spet vidim pikico, predvsem pa, da vprašam, kaj bo: user posted image  ali user posted image . Me takoo firbec matra, da je groza.

Drugače pa počutje OK, včasih se mi zazdi, da ga že čutim. No, če ne drugače, pa po orgazmu maternica otrdi. Se pozna, da imam že enega malčka doma in nimam toliko časa zase, zato odpadejo vsi tisti: "se mi zdi, da me mal špika .... morda me pa malo tišči ... ipd." Včasih kar pozabim, da sem noseča.

Aja, še nekaj: v katerih spletnih trgovinah kupujte nosečniške cunje? Rada bi nabavla še kakšne hlače in top...

LPS

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
18.12.2012 10:52:46   
*sončka*
živjo vsem nosečkam in mamica user posted image
oglašam se vam, ker želim z vami deliti moje tegobe iz službe. Moram dati iz sebe, sicer bom eksplodirala. Situacija pa je takšna - v podjetju kjer delam sem zaposlena za nedoločen čas. Plača je neka srednja žalost, sicer daleč za povprečjem slovenske neto plače, ki je mimogrede 986 eur (!!) - kje že?!.  Letos sem se poročila in preselila, kar hkrati prinese višji prevoz in za dodatnih 40km na dan sem dobila celih 20eur. Kot da to še ni dovolj zdaj direktor vsem naokoli razlaga kako je to drago imeti zaposlene itd itd..on si privošči dopust tudi dva meseca naenkrat, firma pa čudežno sama dela naprej brez problemov. Veliko znam, veliko zmorem in veliko sama naredit. Seveda se zgodi da kakšno stvar zafkrnem, ampak je to prej izjema kot pravilo- saj velja kdor dela greši, tisti ki ne dela pa tega ne more- grešiti. Direktor je potem tak da ves čas jamra, ni denarja, ni ničesar, istočasno pa sebi nakazuje vsak mesec najprej plačo, potem vse gotovinske stroške, potne stroške, na koncu nanese krepko čez 2000eur, s tem da drugih stroškov z življenjem nima - vse gre na firmo. Ker je direktor je to ok, naj izkoristi če se da, samo ne mi jamrat. Je zelo koleričen, velikokrat se dere name kot na žival. Jaz pa mirna, neprepirljiva duša tiho sedim in ga poslušam.

Ko sem izvedela, da sem noseča, sem se odločila da ne bom več tiho kot miška in mu bom povedala nazaj če bo dretje kar tako brezveze. In mu tudi povem. Zadnje čase pa res gleda samo nase in na nikogar več. Vsem po vrsti govori da sva s sodelavcem nesposobna, da brez njega nebi mogla ničesar storiti. Veste, to me psihično ubija. Bojim se za mojega otročka, da ne bo kakšnih posledic. Hudo mi je, da mora prenašati mamino živčnost in razburjenost.

Torej, imate kakšen nasvet kaj naj storim? Ok, služba za vsako ceno, sem prišla do zaključka da raje delam mirno za manj denarja. Razmišljam o pobegu na bolniško, vendar mi to še bolj zniža že tako nizko porodniško (ki je vsekakor višja kot socialna). Ali delo za vsako ceno? Zdravnica ve kakšno delo imam in kakšni so odnosi in je že rekla če bo prehudo da mi odpre bolniško - sama pa nisem tip človeka, ki gre za vsako ceno na bolniško. Raje malo potrpim. Tokrat je zgodba drugačna, ker ne gre samo zame ampak tudi za otroka. Ne morem biti tak egoist, moram tud na njega misliti.

Prosim za vaša mnenja, kaj bi ve storile?
Hvala punce. Želim vam miren dan.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
18.12.2012 10:55:03   
*sončka*
Nihče v firmi pa še ne ve za nosečnost - povedala bom ta petek, ker imam jutri nuhalno...

(odgovor članu *sončka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
18.12.2012 11:21:20   
ursika_ursi
Joj, *sončka*, ko berem kak tak post, me kar stiska pri srcu, ker sem imela enako situacijo v službi. S to razliko, da sem bila za določen čas zaposlena. S sodelavko sva bile najmanj sposobne in počasne, da je za znoret, vse je bilo treba za nama popravljat, kar sploh ni bilo res. No, jaz sem imela šefico, ki je bila par let starejša od mene, ampak se je videlo, da nima pojma o vodenju, ima samo tak za**ban karakter, za kar so vodilni smatrali, da je sposobna za šefico. Par mesecev sem prav z odporom hodila v službo, driska in slabosti vsak večer pred naslednjim delovnim dnevom, ker nisem navajena takšnega poniževanja. Pa sem tiho sedela in kimala in prenašala vse njene muke. No, potem pa sem poleti zvedela, da sem noseča in sem kar takoj povedala, ker je bilo velikokrat treba dvigovat prav težke stvari. Nakar mi šefica prbije, da če sem noseča, to ne pomeni da sem bolana in ne morem nič delatuser posted image  Pa sem ji lepo povedala, da tega žal pač ne bom delala, sploh pa ne sama in če mi mogoče lahko kakšna študentka pomaga. Valda da ne, da to morem sama, če sem sploh toliko sposobna. Vglavnem tale zgodba se je potem nadaljevala še kak mesec, potem pa je prišlo do moje bolniške zadnji teden pred potekom pogodbe. In sem dobila sms, da mi pogodbe ne bojo podaljšali, ker sem preveč jezičnauser posted image user posted image  No, na tej bolniški je prišlo tudi do ss, za katerega sem prepričana, da se ne bi zgodil, če ne bi bila pod takšnim psihičnim in fizičnim pritiskom. In odkrito povedano, pomoje tudi sama ne bi več podpisala pogodbe, če bi mi jo podaljšali, ker takega ponižanja še nisem nikjer doživela. Pa sploh ni sem lena in sem velikokrat delala še nadure, ker je imela šefica ''sestanek'' z varnostnikom- vse vemo za kak sestanek se je to šlouser posted image  In ne razumem kako ima lahko takšna ženska majnega otroka in moža, res ne.
Ko sem pa prinesla službene stvari nazaj in prišla po par svojih stvari, pa toliko, da se ni tam stopila, ko me je videla in kako zelo ji je žal, da je do ss prišlo, da sem še itak mlada in bom kmalu spet noseča. Mislim, samo na bruhanje ti gre!! Druga sodelavka je tam ostala, ker ima pogodbo za nedoločen čas, ampak sem čez par mesecev zvedela, da je tudi noseča in si je že zrihtala bolniško, ker kot sama pravi, tega pritiska več ne zmore in ji bo lep dan samo vrat zavila, če bo še naprej taka koza. V kar pa sploh ne dvomim.

Tako da sem zdaj brezposelna, ampak ni več nobenega pritiska, kar pa je res uau občutek. Je malo smotano, ker je zdaj samo ena plača, ampak se da preživet. Tako da ti polagam na srce, da se postavi zase in za svojo pikico. Saj veš, zdravje je na prvem mestu. Pa srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu *sončka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
18.12.2012 12:09:17   
sonce987
hej.

Sem vesela za vse lepe rezultate na nuhalnih. Pri nas so tudi bili super, tako da sem sedaj veliko bolj sproščena.

sončka- ne vem kako naj ti pravilno svetujem, ker nikoli nisem bila zaposlena v podjetju, kjer bi bilo psihično nadlegovanje tako veliko. So me že nadrli ali se res neprimerno obnašali-vse po krivem, ker so sami bili nezadovoljni s sabo, ampak tako hudo kot opisuješ ti ni nikoli bilo. težko bi ti svetovala, da daš odpoved, ker ne gre tukaj samo za porodniško, ampak tudi za delovno dobo in zavarovanje v času porodniške in seveda za denarno nadomestilo na zavodu,ki ti ne pripada, če daš sama odpoved.
Je pa mogoče dobro razmisliti o tem, da lahko papirje za porodniško oddaš 60 dni pred rokom in mogoče bi bilo najbolje, da probaš potrpeti do aprila, ko oddaš papirje za porodniško in nato greš takoj v bolniško. Tako se ti bodo upoštevale vse plače do takrat in ne plača, ki jo boš dobila na bolniški. Ker pa je do aprila še dolga, mogoče pokoristi ves dopust do takrat, saj z januarjem dobiš novega.

zdravje otrok- me pa zanima mnenje tistih, ki imate doma že otroka. moj je namreč bil sedaj nekaj dni doma, ker je imel vročino, sedaj pa je že 2 dni nima in bi ga jutri dala v vrtec. Pa ne vem, če bi bilo bolje, da je še doma, ker je res res naporen. Neprestano joka, nič se ne igra sam, vse ga moti. Pa ne vem sedaj, a je to zato, ker mu je že dolgčas doma in me že malo okoli prsta ovija, ali se dejansko slabo počuti, čeprav nima vročine, samo še malo kašlja,mu pa trojke rastejo. Sicer gre zelo rad v vrtec, nikoli ne joka, ko ga oddam.

velikost dojenčka - sem vprašala ginekologinjo, ali je velikost dojenčka ob rojstvu odvisna tudi od naše prehrane in je rekla, da ja. Veliko na to vpliva koliko pojemo in predvsem kaj.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
18.12.2012 12:22:50   
vilincek
Soncka nihce ti ne bo nadomestil otroka, tudi noben denar. Pojdi na bolnisko, z denarjem bosta ze prezivela. Zdravja tebe in otroka ne ogrozaj. Tudi jaz sem imela v prvi nosecnosti probleme v sluzbi. Zacela sem krvaveti in takoj ostala doma. Ni mi zal, saj imam doma enega soncka, ki mi ga nobena sluzba ne more vzeti. Sluzbe pridejo in gredo v zivljenju. Danes nihce ni varen. Otroci pa so nase najvecje bogastvo.

Mi smo vceraj imeli NS. Mali je velik ze 7 cm in po temu sodec nisem v 12 t in 1 dan temvec v 13 t. Izvidi so sele delni.Tudi v drugo bo zfgleda fantek in ce bo tako velik, bom pac imela spet CR. Cakam se izvide dvojnega hormonskega testa v petek. Upam, da ga ne poslabsa, Sicer imam NS 1,8 kar je za moja leta zelo dobro. Mogoce mi dane sprestavi PDP iz 30 na 22.06.2012. Na AC res ne bi rada sla, a ce bo rezultat pod 1:1000 bom sla.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
18.12.2012 12:41:25   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: sover
Aja, še nekaj: v katerih spletnih trgovinah kupujte nosečniške cunje? Rada bi nabavla še kakšne hlače in top..

Jaz sem hlače naročila v http://www.nextdirect.com/si/en/shopping/women-maternity in dobiš iz Anglije brez poštnine že v dveh dneh, jaz sem bila full presenečena. Sem istočasno naročila v SLO (ene čevlje) pa so za 7 € poštnine rabili 10 dni, da so mi poslali paket.

Drugače pa sem ene kavbojke in dve majici kupila preko ebaya, nekaj pa preko bolhe.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
18.12.2012 13:19:56   
Lethe
*sončka*, drži se in postavi zase. Meni sicer ni koristilo, vsaj ne po eni strani, po drugi pa imam mir user posted image

Bom na kratko opisala še mojo izkušnjo, ki je, očitno, delno podobna vašim. Bila sem zaposlena za NČ, pisarniško delo. Ker sem pridna, nezahtevna in se predvsem ne prepiram rada, so konstantno vse (dodatno) delo dajali meni. Še posebno, če je bilo kaj novega in je bilo potrebno vpeljati, se naučiti itd. Pa dobro, sem nekako zmogla in se nisem pritoževala. Potem pa se je začelo...zamujale so plače...najprej kakšen teden, potem tudi 14 dni in več. Nobenih pojasnil. Dela pa vedno več, še posebno zame. Tudi kakšno grafično oblikovanje ipd., o čemer nimam niti najmanjšega pojma.
In sem se počasi začela upirat, zahtevala pojasnila za plače, povedala, da vsega ne zmorem in niti nočem, da nekatera dela enostavno niso zame (javno nastopanje npr.), niti jih ni v mojem opisu del. Tu pa se je zataknilo. Prišlo je do pravega mobinga, prikritega, seveda. Nikoli ni bilo več nič dovolj dobro, vedno kaj narobe, za vse jaz kriva, vse sem morala po 5x popravit, na koncu pa je bilo najboljše tisto, kar sem naredila že prvikrat. Kup dela sem imela le za to, da sem imela dodatno delo...se sploh ni za nič potrebovalouser posted image , in ko je bilo narejeno, je šlo samo še v arhiv ali smeti. In tako dalje.
Plače so potem še bolj zamujale, pojasnila so bila le, če sem direktno vprašala...pa še to je bil vedno enak odgovor "jutri", kakinadno pa še: "če ti kaj ni prav, lahko odideš".
No, in sem podala prijavo na Inšpektorat, šla do odvetnika, dala izredno odpoved in sedaj tožim bivšega delodajalca za vse plače, prispevke, regrese. Najraje bi ga še za psihične bolečine in posledice. In nimam pojma, kdaj bom videla denar, če splohuser posted image Tožbo sem sicer že dobila, sedaj je šlo na Višje sodišče...ampak ima bivši delodajalec ves čas ugovore in neke napake, da zavlačujeuser posted image

Zdaj pa pač ugotavljam, kako najti novo službo oz. katera varianta bi bila zame najboljša glede porodniške. Naj si plačam prispevke za en mesec, da mi potem teče delovna doba in mi pripada 3 mesece Zavoda po porodniški. Ali je bolje izkoristiti varianto 55% minimalne plače in po 2% za vsak mesec, kar sem bila zaposlena v zadnjih treh letih. Menda bi mi to naneslo blizu minimalne plače...skoraj maksimum. Slednje bi pomenilo več denarja, ampak delovne dobe pa ne. In bi verjetno zevala velika luknja v mojih prihodnjih življenjepisih in prošnjah za delo.
Če bi vedela, da dobim iztoženi denar kmalu, potem ni dileme...tako pa...

Joj, upam, da nisem preveč zamorila s to zgodbo. Ni bil moj namen. Morda le malce vpogleda v naš pravni in delovni sistem, ki je na psu. Da ne omenjam, koliko podobnih zgodb poznam. Na žalost.

Pa še malo bolj pozitivno: kako ste danes? Jaz imam poln nos vseh dobrot, ki sem jih spekla. Po mojem mi sladko še nekaj časa ne bo dišalo :D Vse je za nekaj dobrouser posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
18.12.2012 13:35:30   
majčica1508
Lethe............Od kje ti pa to,da ti delovna doba ne teče pri 55%+2 na mesec,sem koristila to možnost in mi je delovna doba tekla,to vem,ker mi ni bilo treba let in osebnega zavarovanja plačevati.....

Joj sploh ne morem verjeti kake delodajalce imate.Mislim,da taka golazen sploh hodi po svetu....

Jaz imam jutri AC in komaj čakam,da je za menojuser posted image

Super za preglede,NS...Še malo pa bomo na polovici..Kako čas beži

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
18.12.2012 13:39:34   
majčica1508
Pri meni obvezno slabosti,ko ustanem mi ne pomaga niti prepečenec zraven postelje,1x na teden sigurno še bruham....
Včasih mi ful paše jesti,včasih pa sem čist brez apetita.Včasih spijem ogromno tekočine,kakšen dan pa pozabim......

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
18.12.2012 14:49:39   
Lethe
majčica1508, hvala. Potem ti prav tako na dan nastopa porodniške nisi bila zaposlena, niti na Zavodu, kajne? Očitno sem jaz kaj narobe razumela, da sem si tako interpretirala. Še vedno sicer ne bom imela česa napisati v življenjepisu za to leto in poluser posted image , ampak, če bi mi tekla delovna doba, je že to nekaj.
Slabosti še vedno? Joj, grozno. Si sploh ne predstavljam. Meni se je na začetku samo vrtelo (nizek pritisk) in vsake toliko imam čuden občutek v želodcu (pomaga hrana), to je pa tudi vse. Si poskusila z manjšimi, ampak večkratnimi obroki? Pa ingverjev čaj npr. pomaga. Upam, da kmalu mine user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1137
18.12.2012 15:42:17   
ursika_ursi
Ja, groza tale Slovenija in 3/4 delodajalcev.
Jaz sem danes kar malo tečkaste volje, včeraj zvečer sva se z mojim nekaj spičila, valda zarad totalne bedarije in še zdaj premlevam vse skupaj. On pa itak rabi tiste svoje 3-4 dni, da neha trmarit.
Malo drv sem si prej notri znosila, ampak ne dosti, ker me je začelo prav grabit in zategovat tam spodaj pa še čuden izcedek sem potem imela, tako da zdaj počivam. Tole sivo vreme mi prav nič ne paše, čisto pogrešam poletje in sončekuser posted image  Potem pa se spomnim poletja 2013 pa se mi kar smejiuser posted image
Ravno sem pojedla cvetačno juhico s krompirčkom, kaj več pa mi sploh ne pašeuser posted image  Se mi zdi, da mi juhice nekak najbolj odgovarjajo. Ja pa še en mali Snickers sem pojedlauser posted image
Ravno nekaj mojemu za firmo rihtam in čakam, kdaj bo trma prišla domovuser posted image  Tla sem pobrisala, kaj več pa danes, priznam, nisem delala.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
18.12.2012 16:26:22   
majčica1508

IZVIRNO SPOROČILO: Lethe

majčica1508, hvala. Potem ti prav tako na dan nastopa porodniške nisi bila zaposlena, niti na Zavodu, kajne? Očitno sem jaz kaj narobe razumela, da sem si tako interpretirala. Še vedno sicer ne bom imela česa napisati v življenjepisu za to leto in poluser posted image , ampak, če bi mi tekla delovna doba, je že to nekaj.
Slabosti še vedno? Joj, grozno. Si sploh ne predstavljam. Meni se je na začetku samo vrtelo (nizek pritisk) in vsake toliko imam čuden občutek v želodcu (pomaga hrana), to je pa tudi vse. Si poskusila z manjšimi, ampak večkratnimi obroki? Pa ingverjev čaj npr. pomaga. Upam, da kmalu mine user posted image

Ko sem nastopila P nisem bila zaposlena in nisem bila na zavodu
Življenepis zakaj?To bo ja najlešpe obdobje,nosečnost,porod,z otrokom cel dan skupaj:-)

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
19.12.2012 10:31:17   
ursonok
Dobro jutro!
Mi prišli domov ob 1h ponoči, po petnajstih urah potovanja (avto-letalo-avto) user posted image user posted image user posted image Sem čisto podrta. Sem danes že kozarec razbila. A baje to prinaša srečo user posted image .

Denar/zaposlitev/porodniške
Grozne stvari se vam dogajajo. user posted image Svetovati vam nimam kaj, ker sem na tem področju totalni zelenec. Jaz sem itak na psu - delam preko avtorskih pogodb, porodniške naj bi dobila 190eur, pa je (pri Abelčku) nisem (ker so trdili, da so mi jo Poljaki izplačali). Sem sicer dokazovala, da nisem tam dobila niti ficka, pa še zdaj, po devetih mesecih, ni nobenega odgovora. Kradljivci! user posted image
Pokojnina oziroma delovna doma mi itak ne teče, zavarovana sem preko moža. Kako bom na stara leta, ne vem, ampak tudi če bi plačevala pokojnino, ne bi bila mirna, ker sumim, da od tega ne bo nič. Kot večina današnjih "humanistov" računam na to, da bom do zadnjega diha intelektualno aktivna in opravilno sposobna. Penzije se itak ne veselim, ker imam rada svoje delo user posted image

Je bil pa tale obisk Slovenije glede tega ena prava muka. Povsod samo jamranje, znanci ostajajo brez služb, brez štipendij, brez honorarjev. Ker firme, faksi, založbe itd. nimajo denarja. Tudi razpisa JAK za naslednja tri leta še ni, pa bi že zdavnaj moral biti. Ker je pač vse vezano na proračun, temu pa grozi referendum itd itd. Tako da nimam pojma, kako bo z mojim prevajalskim delom naslednja tri leta. user posted image Nekaj bo morali biti, ampak koliko ...user posted image Še vedno močno upam, da bomo dobili grant na Poljskem, tako bi bila vsaj delno neodvisna od Slovenije. Ta država je namreč res v popolnem dreku.

Sonce987
če mali nima vročine (in praviš, da že 2 dni), bi ga jaz dala v vrtec. Bodo tudi oni lahko opazovali, kako se bo obnašal, povedali, kaj si mislijo. Ker sitnoba je čisto lahko zaradi trojkic in bo še trajala. In ne moreš imeti otroka doma samo zato, ker je slabe volje. No, razen če nimaš dela in ti je dolgčas in bi ga sama rada imela doma. Potem ni problema. Pri nas imamo tudi problem s tečnobo pri zobeh, in je vse skupaj toliko bolj kočljivo, ker je Abel drugače strašno dobre volje, ves čas se smeji itd. In potem nas kličejo iz vrtca, da je otrok slabe volje. Ja kaj naj jaz zdaj? Počakajte par dni, da naval zoborasti mine, pa bo bolje. Verjamem pa, da se tudi njim ne da ukvarjati s tečnobami, sploh če tega niso vajeni. user posted image

Velikost dojenčka
je definitivno odvisna tudi od tega, kaj mamica je v N. Moja taprva je imela 3950gr in jaz sem v N pojedla o-g-r-o-m-n-o sladkarije, peciva, mlečnih izdelkov (kar je pri meni pomenilo pol kile sira na dan user posted image ) ... Pri Abelu nisem več jedla ne sladkorja ne mleka in mlečnih zadev, večinoma sem jedla zelenjavo, sadje, stročnice, ribe, pa je imel mali 3360gr. Zdaj je pa večji, kot je bila Agata v tej starosti.
Zaradi tega ne razumem žensk, ki pravijo, ah, nosečnost je čas, ko si lahko privoščiš vse, tudi če se zredim z 25kg, saj bom potem vozičkala in bom shujšala. To enostavno ni res. Preveliki otroci vedno pomenijo možnost dodatnih zapletov med porodom.
Da ne bo pomote - tudi jaz še vedno v marsičem pretiravam, jem veliko suhega sadja, ki je sladko itd itd. Idealov ni. Ampak izogibat se je treba pravemu junk-foodu (kupljene sladice, sladkor v vseh oblikah, bel kruh, slaba maščoba itd.). To je tisto, kar po nepotrebnem "redi" otroka.

Majcica,
držim pesi, da AC mine hitro in brez zapletov!

Nič, zdaj se bo treba lotiti tekočih stvari - najprej birokracija user posted image . Potem zajtrk, bazen, potem pa končno delo!
Bodite v cvetju!

Neposredna povezava do sporočila: 1140
19.12.2012 10:43:04   
sonce987
Majčica držim pesti danes, da bo na AC vse potekalo dobro in da bodo rezultati super. Kako dolgo čakaš na rezultate?

Jaz sem danes kar dala potem sina v vrtec, ker je bil res zdrav. Je pa ursonok tudi pri nas tako, da je moj vedno dobre volje in se sam igra, če pa pride kakšen dan,ko je bolj jokast ali hoče bit po rokah, jim je v vrtcu prav čudno. Enkrat se je celo zgodilo, da me je poklicala, da hoče bit skoz na rokah in da je jokav. Ja pa kaj naj, pač ima danes slab dan. Smešno je kako se navadijo, da če je otrok vedno dobre volje, potem pa en dan ne, je vse narobe. Jaz sem tud optimistka in dobrovoljček, ampak imam tud kakšen dan, ko sem pa res tako smotana, da še sama sebe ne prenašam user posted image

Ja glede hrane in velikosti otroka sem se sedaj kar zamislila. Prvi je bil težek 3500g in glede na to, da je ponavadi drugi težji me sedaj kar skrbi. Sem že sama vmesila kruh doma in podobno. Danes kupila same zdrave stvari, brez sladkarij. Upam, da bo tako bilo do konca nosečnosti user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
19.12.2012 11:38:07   
ursika_ursi
Jaz pa sem danes spet cela gnilauser posted image  Čisto brez energije, ponoči blodim 3/4 noči in se zjutraj zbudim s podočnjaki kot da sem bila 3 dni skupaj na kakšnem partyjuuser posted image  Ponavadi grem spat tam nekje med polnočjo in eno zjutraj, spim super do 3h, potem pa me začne luna nosit in grozno rada sredi noči razlagam marsikaj in tudi hodim sem in tja. Je rekel moj, da če me ne bi poznal, bi sred noči spakiral in šel, ker bi se ustrašiluser posted image user posted image  Par dni nazaj sem ga baje s pestjo direkt na nos in to ornk, jaz pa se nič ne spomnim, je pa res, da me roka boliuser posted image  Najbolj grozno pa je to, ko se zbudi za wc in jaz lepo po  turško sedim na postelji in gledam skozi njegauser posted image  Priznam, da bi se sama sebe ustrašila, če bi se lahko videla. Tako, da imava Paranormal activity kar v najini sobi. In zaradi takih zadev se pol niti malo ne naspim.

Danes me čaka še generalka kletke, kjer imam oba dihurčka, pa se mi reeeeeeeeeeeeees ne dauser posted image  Še psu bi mogla uto pospravit in dat odejice prat, ampak mam občutek, da danes ne bo nič iz mene. Kruh gre proti koncu pa sem pozabila moko nabavit- bo treba mojga aktivirat, ampak on se zgubi tam med 500 vrstami mokeuser posted image user posted image  

majčica, lepo opravi na AC in upam, da te čez 14 dni NE kličejouser posted image  Če te ne, potem veš da ni nič narobeuser posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
19.12.2012 12:52:48   
Zvezda3000
Pozdravljene!

Ta forum sem odkrila pred nekaj dnevi, pa sem malo pogledala kakšne so teme tu gori.

Naj se predstavim, sem iz Ljubljane, 36 let, zanosila po IVF postopku (drugi postopek) in se je zgleda prijelo. Končno po dveh letih! Brez otrok, prvi postopek neuspešen, sledili 2x zamrznjenčki, neuspešni. Dobila zelo slabe izkušnje v prvem postopku (plod odmrl v 12 tednu), ginekologinja je brez čustev in hladno rekla samo: to ne bo nič. Seveda sem jo menjala. Zato sem zdaj bolj zadržana. Verjamem šele vsakič, ko se prepričam na UZ na lastne oči, da je ok.

Drugi postopek psihično lažji (injekcije ipd niso dosti vplivale na razpoloženje), pa vseeno več strahu in previdnosti, zaradi predhodne slabe izkušnje. 27.11 opravila NS, dvojni hormonski test pokazal ok rezultate. Nalednji UZ pa januarja.

Trenutno se počutim ok, malo dlje spim, ker sem na bolniški že 3 mesec zaradi IVF postopka. V januarju grem najbrž delat nazaj, ampak ker sem v vrtcu (bolezni otrok), se bom malo bolj čuvala. Občasno imam migrene, zadnje tedne mi zdravijo 2 zoba (prej pa nikoli nobenih težav z njimi!!), pa rahle slabosti- predvsem v avtu.

Trebuh počasi raste, ker šivam sem si pa že kup unikatnih oblačil sama sešila in jih sploh ne mislim kupovat (čist predrago za tak kratek čas). Hlače so me tiščale že v 4 tednu.

PDP je 17.6, pa baje bo punčka. Midva sva vzhičena in že izbirava imena.

Tut na FB skupino bi se dodala.

Lp!

< Sporočilo je popravil Zvezda3000 -- 19.12.2012 13:02:50 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
19.12.2012 13:36:26   
Lethe
Majčica, držim pesti tudi jazuser posted image Zagotovo bo vse ok user posted image

Jaz sem danes delala voščilnice, zdaj bi se morala pa lotit pospravljanja in pomivanjauser posted image user posted image Priznam, da se mi ne da, prav lena sem. Ampak je treba, včeraj so mi zmontirali kuhinjo in dokončali kopalnico (ploščice so položene)...drugače se bo vse nosilo po celi hiši, poleg tega bo tako in tako treba še vsaj 5x vse v nulo počistit, preden se vseliva. Pa okna moram pomit, jih nisem že od konca poletja, ker ni bilo smiselno, sedaj pa so že fino umazana.

Včeraj sem bila s prijateljicami na novoletni večerji. Dobro je bilo, mi je sedla indijska hrana. In povedala sem jim za user posted image , so bile vse full vesele user posted image

Že kaj planirate božično ali novoletno večerjo? Morda kakšno peko peciva in dobrot?

Lep in sončen dan še naprej...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 19.12.2012 13:37:26 >

(odgovor članu Zvezda3000)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
19.12.2012 14:15:51   
ursika_ursi

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11
Aisha86, KP-Kras, 26, 2user posted image , 1user posted image

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,

4. 6. 
Lorencia, MB, 29, 3 user posted image , 1user posted image MO 21.1.13
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 19.11. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11
čokolatina, LJ

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11
happy m, LJ

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image
zvezda3000, LJ, 36, 2user posted image , 0user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 21.12.

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,
Katya_, 29, Velenje, 3user posted image , 1user posted image

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , NP 30.11, NS 12.12.
nasa_beba, MB, 29, 1user posted image , 0user posted image , NS 10.12.

26.6. 
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image , 05.12
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12
Lethe
, 28, 1user posted image , 0user posted image

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

28.6. 
Peeby, LJ, 28, 2user posted image , 0user posted image

29.6. 
baby1978, 2user posted image , 1user posted image

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
*sončka*, okolica Kamnika, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 59

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image
ajnas6 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:
user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image
user posted image junij13 user posted image
---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

-
http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
-
http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
-
http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
-
http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
-
http://www.mama.si - http://babybook.si
-
http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
19.12.2012 14:31:07   
tassi.k
En lep sončen pozdravček vsem nosečkam. Vas redno berem, oglašam se bolj poredko. Zgoraj sem videla seznam in ne morem verjet koliko junijčkov bo, no še moji podatki, da bo ena več na seznamu:

PDP 5.6.2012 - tassi.k - Ljubljana, Litija - 3 nosečnost, 2 otroka.

Pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 1146
19.12.2012 14:32:31   
tassi.k
Popravek: PDP 5.6.2013 :)

(odgovor članu tassi.k)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
19.12.2012 14:45:47   
ursika_ursi
Ne pusti mi popravit seznama, ni šans, mi šteka 100 na urouser posted image  Bom poskusila malo kasneje.
Glede spola dojenčkov, bi pa lahko kar poleg imena in PDP-ja dale to user posted image  ali to user posted image , da se spodaj ne vpisuje imen, ker potem iz tega rata dolga kača. No, če se strinjate..
Lahko se tudi same dodajate, kliknete Citiraj in potem v postu samo zbrišete Quote, ki piše čisto zgoraj in čisto spodaj.

(odgovor članu tassi.k)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
19.12.2012 15:13:05   
ursonok
Živijo,
jaz z bazena user posted image . Mi imamo ful sonce, toplo, ziher +10-15! Ljudje na igriščih v kratkih rokavih in hlačah igrajo tenis ... Je človek takoj boljše volje user posted image . Tudi plavati je res pasalo, po enem tednu zimske hibernacije user posted image

tassi.k
vidim, da imaš doma že dvojni naraščaj - kaj pa in koliko sta stara? In odločitev za tretjega - premišljena? Načrtujete še kaj več na dolgi rok? Sem firbčna, ane user posted image

Zvezda
včasih iz dolgčasa skočim na forum neplodnost, me enostavno fascinira, kaj vse se ljudem dogaja in kako dolgo se mučijo, da lahko zanosijo. To mora biti res cela travma. Držim pesti, da bo tokrat ok.
Tudi meni je še vedno slabo v avtu ali drugem prevoznem sredstvu, recimo v avtobusu. Prav grozno. user posted image

Praznično
midva bova pekla orehovo potico - s pirino moko, brez jajc, mleka, sladkorja in ostalega. Sicer ne vem, kako nama bo uspelo, a poskusit ni greh user posted image . Drugače si bova pa po dooolgem času privoščila par večerjic v dvoje zunaj, v naših preverjenih zdravih barčičih user posted image Pa dobro vino, mmm. Čeprav priznam, da se bo treba v tole "razvajanje" kar malo prisiliti. Nekako nisva navajena in se nama ne da preveč afnat. Še v kino ne vem, ali se bova spravila.
Bom pa poskusila večkrat peči kruh doma, pa malo eksperimentirati z mokami. K pirini bom zamešala še ajdovo, pa morda malo polente ... Pa kakšna semena, morda orehe ... Hm ....

Zdaj sem si po enem tednu skuhala koprivni čaj. Mmmm. Ne morem vam povedati, kako zelo sem pogrešala svojo vsakdanjo rutino in svojo hrano/pijačo. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1149
19.12.2012 18:33:17   
*sončka*
zdravo,
za mano je dopustniški dan. imela sva nuhalno, pa sem morala vzeti dopust zaradi ure pregleda. Moram rečt da mi je res pasalo. Je pa res tudi to, da moj otroček točno ve kdaj je mamica prosta in bi lahko marsikaj postorila. Takrat mi neznansko nagaja. Slabo mi je že cel dan in tudi driska je prisotna. Zdaj sem že čisto adijo. To napišem in padem v posteljo do zjutraj.

Na nuhalni sva bila pri dr. Strah. Iskreno sem zelo razočarana nad odnosom. Rezultati so ok, niso slabi. Med samim ultrazvokom je bila izredno osladno prijazna, ko je izmerila nuhalno in povedala da rezultat ni odličen, ni pa slab in je neko povprečje je takoj dodala da mi svetuje še dodaten test. Sama sem se že doma odločila da dodatnih testov ne bom delala če bo rezultat ok in ker je bil sem to odklonila. Njena reakcija - z vso ihto je izklopila ultrazvok, rekla da sama že vem kaj delam. da ne govorim o tem kako se je med pregledom drla na mene da naj sprostim trebuh. Na koncu pa nama je z možem zaželela lepo nosečnost in da drži pesti da bo res ok glede nato da se nisva odločila za dodaten test. Hvala lepa za tak odnos in moram napisati da mi gre že ves čas na jok ker nisem doživela tistega pristnega stika s pikico user posted image Strahovo pa od danes naprej odsvestujem vsem. Njen ošaben nastop in odnos sta me res razočarala in glede nato, da je pregled plačljiv sem pričakovala vsaj kanček več pozornosti in vljudnosti.. Pa nisem komplikator po naravi, živiva zelo preprosto in skromno.. Tako da res.. razočarana.. user posted image

Kljub temu je lepo vedeti da je s pikico ok user posted image

Želim lep večer še naprej..

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ste športniki?
muška

z dušo in telesom (12%)

samo rekreativen (50%)

nikoli (8%)

raje počnem kaj drugega (17%)

nikakor (7%)

sem, in to prenašam tudi na podmladek (7%)

Število vseh glasov: 334

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!