smejčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Imam malo občutek, da zna bit tavelika majčkeno ljubosumna na malega, zato ga budi, včasih udari, mu vse vzame. Če je to to, bo pomagalo, da si boš vzela čas SAMO zanjo, da gersta kam sami. Mojima puncama ogromno pomeni, če rečem, da bomo nekaj "same, me punce". Ful se jima fajn zdi. Ali pa da ma vsaka mami samo zase. Ja, Ronja. Tudi na to sem pomislila. Ampak je problem ravno v tem, da se moram njej bolj posvečat, kot malemu. Jaz si vedno vzamem čas za njo. In zanj, seveda. Pa smo skupaj, pa ločeni, pa tak , pa tak.... saj ne rečem. Se kdaj vidi, da se malemu nasmejemo, ker kaj smešnega dela, govori. Pa ona pol to vidi in se še ona začne pačit, ... je takoj očitno, da tudi ona potrebuje pozornost. Amapk saj za mojo pozornost recimo jima nikoli ni bilo treba nagajat. Ker pozornosti imata res veliko, se mi zdi, še preveč. Ja kako ju naj spravim do tega, da bi prej zaspala Ne mene gledat, nimam pojma, moji grejo vsi pozno spat... Samo da zjutraj oni naju zbudijo... Kar se prevlade tiče, pri nas je obratno: dostikrat Ronja popusti, ker se ji ne da kregat in ji da: na, pa mej, če že hočeš. In kaj naj? Ji prepovem, da je prijazna do sestrice? Tamala pa se potem nauči, da s teženjem doseže svoje... super... No, saj ni vedno tako, ampak včasih ma pa dneve, ko je res prav smešno. Po drugi strani se mi pa zdi, da se mogoče pa čutita: kadar ima ena krizo, ji bo druga večkrat odstopila, je tudi obratno, kadar ima tavelika krizo... To se mi zdi pa dobro. Samo potem vedet, kdaj je nekaj narobe, kdaj pa si otrok samo zmišljuje, pa navadno je vse skup mal pokombinirano... Na splošno se pri nas najbolj obnese to, da tisti, ki je tečen/divji/... enostavno dobi to, kar mu resnično manjka - navadno varnost - te male zamaje marsikaj, kar se nam ne zdi tako pomembno... Potem so pa spet cukri. Je pa težko to, da se navadno zamajeta takrat, kadar sem jaz kaj bolna in itak ne morem vsega najlažje folgat, potem mi je pa še težje dat še več od sebe, če pa že komaj za sproti folgam... Ja, pri nas je to bolj tako. Ko bi eden bil pri meni in se crkljal, se pa drugi dol poči oz. ko bi eden bi rad pri meni, bi oba rada bila tam. Če je tak dan kot zdaj, ko je mali celo nekaj spal, ko sem lahko jedla in nisem bolna, celo kosilo sem mela že pripravljeno, potem mi ni problem: lahko se gremo lutke, lahko preberemo pravljico, vse je izi... Včasih pa res komaj sebe dohajaš:D.
|