3jeMi
|
jah, sneg... zgleda premal kompliciraš veš... ti ti ti, grozna mama si, no sva že dve... mislm, premalo ljubezni doma ... po moje je bilo pa ravno kontra, veliko ljubezni doma in tudi v vrtcu (seveda, ker ti vrtec ni zapor, ampak nekaj kul, in veš, da otroku ni lahko, zato si mu doma vedno na razpolago in ga vzpodbujaš (ad1... to je ljubezen))... aja, in otrok do 3 let ne rabi vrtca, ker se ne zna igrat... oprostite, WTF?????.... res je, ne zna se igrat s svojimi vrstniki, raziskuje pa... zelo dobro se zaveda, da so poleg njega še drugi, z njimi ustvarja vez, ki je mi odrasli ne vidimo, je pa zanj zelo pomembna... in ja, če enega ni, vsi ostali zelo dobro vedo, da manjka... odrasli mislimo, da živijo en mimo drugega, pa sploh ni res... nikoli ne bom pozabila pogledov naših otrok, ko smo starši prišli na skupinsko novoletno srečanje v njihovo sobo... ej, pogledi so bili zgroženi, kot češ: Ej, kaj ti, mama, počneš tukaj? To je naš prostor. ... ej, nehajte podcenjevat otroke (ad2... tudi to je ljubezen), kot češ, tako mali pa še ne vedo... vedo veliko bolje, kot mi, samo mi odrasli moramo odpret oči, pa bo veliko lažje... aja, bydpotka, ad3 tako opazovanje razvoja svojega otroka je velik del ljubezni, ljubezen ni samo stiskanje pa cartanje pa lupčkanje (no, to slednje je pa ad4, ad5, ad6)... drugače pa... tudi mi imamo gromozansko srečo, da imamo vzgojiteljski par, ki je naše otroke od prvega dne dalje imel rad... in kako vem, ker je moj otrok, ko je komaj začel govorit, sam od sebe vzgojiteljici rekel: Veš rad te imam... še danes ji gre na jok, ko se spomni tega, sploh ker je sama sebi dovolila, da spozna vsakega otroka posebej in je točno vedela, da je iskreno... otrok ji je dal in ji še vedno sam daje zahvalo za ves njen trud... torej, tako izjavo si moraš pri otroku zaslužit... pa čisto z ničemer drugim kot, da sam daješ ljubezen... a ne, drage mame... in njun odnos do otrok... prve pol leta sta bila non stop na tleh z njim, ko so se plazili, raziskovali, vsak, ki je priplezal v njuno naročje je bil pockrljan... staršem sta dala vedet, da imata svoj red in da ni najbolj pametno, da se kaj dosti vtikamo, kar smo vsi upoštevali in če so bile težave, smo jih skupaj urejali... pa sta šele čez eno leto povedala, da so bili naši mulčki njuni prvi jaslični otroci, a delovala sta kot stara prekaljena mačka... ad7... rada imam svojega otroka, ker mu znam reči NE in ga znam porinit v svet in reči "plavaj"... ad8... rada imam svojega otroka in sem ob njem, ko me sam potrebuje in ne, ko jaz hočem, da me potrebuje... ... ah... panevemkolkratsemžerekladanebombralainpisalavtakihdebatah...
|