tehnofil -> RE: verouk??? (25.9.2012 0:23:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ..-In če daš za mašo, potem si super truper človek, oh in ah... Če daš za mašo.... je znak vere. Ni pa to vera. Če hodiš k maši je to znak vere, ni pa to vera. Če moliš je to znak vere, ni pa to vera. Če se cerkveno poročiš, krstiš otroke, hodiš k verouku, ... je to znak vere, Ni pa to vera. Več kot je znakov, več kaže na to da je človek veren (KATOLIK), ni pa to dokaz vere. Vsi imamo trenutke slabosti, zato smo vsi malo polovičarji (čeprav to velja navadno za druge [sm=smiley36.gif]). In ta polovičnost ne naredi veliko dobrega za katoliško vero. Včasih me je sram priznati da sem katoličan, ker se zavedam mojih slabosti, spodrsljajev, grešnosti, trenutkov slabosti vere, jeze, neprimerne reakcije, neprimernega dejanja, izrečene besede,... No, to pa so že močnejša znamenja vere. Dokler sem jaz dober, boljši kot drugi (kot farizej ki ni šel iz shodnice opravičen) in dokler so drugi slabi (kot cestninar, ki pa je šel iz shodnice opravičen) je moja vernost podobna farizejevi. Ko pa se zavedam svojih napak (in se tudi trudim) je to vernost ki je globja od zbiranja "zakramentov". IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka ...Ker verujem, si močno želim, da zakramente sprejme tudi moj otrok. Ker pa se ne strinjam z določenimi "kvazi pametovanji" inžaljenjem moje osebnosti, določenih župnikov, .... En primer, ki je še svež s poroke. ... Oprosti, ampak to je zame žalitev, ... Veliko jeze imaš v sebi. Pa ne samo do župnikov. IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Sem poročena, vendar se nisem poročila zato, da ne bi živela v grehu ali zaradi cerkve ali zaradi župnika, ampak zato, da bova združena tudi pred Bogom. Katerim bogom?
|
|
|
|