puri
|
Jaz sem 2x rodila v Ljubljani, pa imam za sabo dve zelo različni izkušnji glede gužve v porodnišnici.
Prvič sem imela kar 2 babici zraven od začetka do konca, ker ni bilo nobene gužve, drugič je bila pa taka gužva, da še porodne sobe niso imeli nobene več frej, ko sem jaz prišla. Čakati sem morala, da bo kakšna rodila,da bi potem jaz dobila sobo. Do takrat sem čakala kar na hodniku skupaj z in me je blo že zelo strah, ker so bili popadki že kar močni, nikjer v bližini pa nobenega zdravnika ali babice, da bi me malo pregledoval kako daleč že sem. No, ko sem dobila sobo, so me pa dali na posteljo in so rekli, da ko bom imela občutek, da bom rodila, da naj moj pride v naslednjo sobo povedat, pa bo hitro nekdo prišel. In res, ko sem dobila tisti občutek, je prišla babca in rodila sem v nekaj minutah. Vbistvu sem bila skos sama z mojim, samo par minutk na koncu so mi pomagali. Takrat sem šele videla, kako pomembno je, da je moj zraven pri porodu, ker drugače bi bila pa čisto izgubljena.
Takrat je bilo ogromno porodov, vrstili so se kar eden za drugim, tako da so me dali potem še v eno posebno sobo, ki so jo pripravili posebej za tisti dan, ker ni bilo nič fraj. Pa tudi pleničk in oblačil za otročka in mamice je primanjkovalo. Takrat je bila ravno polna luna, pa še to so govorili, da toliko porodov v enem dnevu še niso imeli.
To se zgodi zelo redko. Drugače sem bila pa jaz s celotnim osebjem v Lj. porodnišnici kar zadovoljna, tako da bom tudi tokrat rodila v Lj.
|