|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2013
24.10.2013 9:13:20   
Nuragi
MV mi je izmerila v 9. tednu, takrat je bil tam okrog 35 mm.

Sem pa na polovični bolniški od 16. tedna dalje, imam v službi precej razgibano delo...mi je začelo pritiskati navzdol in sva se z G nekako tako dogovorili.

(odgovor članu Uršali)
Neposredna povezava do sporočila: 701
24.10.2013 9:35:14   
latka
napalmica, srečno jutri na pregledu!

ancika, si boljše?user posted image

booby, chery?

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 702
24.10.2013 10:28:14   
84_Sara
ojla mamice, se vam po dolgem času spet malo oglašam.
Tokrat z malo več informacij. Končno smo imeli tudi mi morfologijo, prvi UZ po nuhalni, enkrat vmes so mi samo poslušali srčka in sem bila že res neučakana. Oba sta super. Čist podobno velika. Sem 20 3/7 in imata obseg glavici 175, obseg trebuščka 157, stegnenica 33, premer glavice 46. Težka okrog 350g. Fantek je bil zgoraj čisto razkomoten in se je super lepo videlo vse njegovo premoženje. Drugi (upamo, da druga:)) je pa spodaj sedela po turško in se ni nič videlo.
Obe posteljici imam spredaj, nisem niti vprašala kaj to pomeni. Baje lezita en na drugem. MV pa 37mm in je rekla, da je čist OK da daljši ne bo. Zdaj bom imelaUZ, kontrolo rasti, na vsake 4 tedne.

Ančika upam, da si ok user posted image

Jaaa ene sta pa res že v nizkem startu Latka, Booby, Cherry...še malo, malo pa boste v naročju držale sva zakladka. Vaši malčki so že ornk korenjaki in imajo lepo težo.

Pozdravček vsem, srečno!!!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 703
24.10.2013 10:36:11   
latka
sara, super rezultat!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 704
24.10.2013 10:47:22   
napalmica
Latka hvala ! user posted image Danes napolnila 28t, torej sem ze v 29tem! Samo to sem si zelela user posted image zdaj pa lepo naprej...

MV pred 18t ni smiselno merit, ker prej ni mozno napovedati moznosti prezgodnjega poroda (teza maternice se ni velika), zato je najbolj prav, da vam ga merijo na morfologiji oz en pregled prej, ce se le da.

UZ - meni ga je G vedno delala na tri tedne, pa nosim BI BI dvojcke, torej tiste z najmanj moznimi komplikacijami. Nikoli mi ni samo srcke poslusala. Res je odvisno od posameznega G, kako vodi nosecnost z dvojcki user posted image

KG - jaz sem se ravno danes tehtala, in jih imam 71,5 (startala z 67kg). Pojma nimam, kako mi uspe, glede na to, da res skoz lezim in jem 5x na dan. Ocitno sta malcka prava zajedalcka, plus tega pa, kot sem ze 1x napisala, verjetno tudi malo stres prispeva, ker je ze celo nosecnost kaj, kar me iz tira spravlja. No pocasi upam, da smo iz tahudega ven user posted image

Ancika, jaz tudi upam da si ok, mislim nate!!! Oglasi se kaj, ce bos imela sanso user posted image

Ursali, super za NS user posted image za splol bosta ze se zvedela, ceprav je nama ze na nuhalni prav napovedala user posted image

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 705
24.10.2013 10:55:56   
latka
napalmicauser posted image user posted image user posted image user posted image , vidiš, pa si le iz ta najhujšega!

Mi smo pa v 34.t, v torek pa imam spet pregled in že komaj čakam.user posted image Še ta en teden je treba zdržati, potem si bom lahko končno oddahnila, saj takrat več sploh ne bo nobenih skrbi, če se slučajno odločita priti prej na svet.user posted image

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 706
24.10.2013 11:07:55   
napalmica
Latka super user posted image user posted image bos zdrzala se ta teden, tudi se drugega bos! Saj ves, naslednja luna je sele 17. Novembra user posted image user posted image ksar do takrat pocakaj! user posted image

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 707
24.10.2013 11:11:05   
latka
Joj napalmica, to bi bilo super, če bi do takrat počakala na toplem pri mamici, pa takrat bom že uradno na porodniški!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 708
24.10.2013 11:31:43   
CheryBlossom
Jaz se super počutim, danes sem točno 31. teden (zvečer me bo dragi slikal).. user posted image Čez 2 tedna imam pregled in se zmenim z G glede poroda, je rekel, da lahko razmišljam o datumu od 25.11. naprej do nekje 8.12. - to bo taaaakoj! user posted image Sedaj se morava z dragim odločit, on bi v decembru, jaz pa v novembru - sam, da ju imam v naročju živa in zdrava, pa tudi če bosta bolj mala ni panike... user posted image

Danes pa grem z dvema prijateljicama na pico, moram še malo izkoristit čas za pohajanje, potem vsaj pol leta nič... user posted image user posted image user posted image

Napalmica tebi pa čestitke za uspešen pregled! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

84_Sara tudi tebi čestitke... Malčka super rasteta.. Midve pa imave enako dolg MV... user posted image

Nuragi glede tvojega MV se pa ne sekiraj, meritve MV so merodajne komaj po 16. tednu, prej se na njih ne moreš zanašat... Sicer pa je MV živa struktura, ki se krči in razteza...

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 709
24.10.2013 11:38:06   
napalmica
Chery hvala, ampak pregled imam sele jutri user posted image user posted image user posted image vsekakor upam, da bo uspesen!
Uzivaj na pici, jaz bi tudi se sla kam, pa ne smem user posted image ampak vse za malcke user posted image
Kje bos pa rodila?

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 710
24.10.2013 12:09:31   
latka
chery, super, da lahko izbiraš datum poroda!Pa nekam zgodnje datume si dobila, kateri tedni noseč. so to? Ko bi le jaz imela tako super G, potem bi mi bilo veliko živcev in strahu prišparanega in bi imela bolj sproščeno nosečnost.user posted image

Uživaj s prijateljicami na pizzi!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 711
24.10.2013 13:15:00   
ancika12
Ojla punce. Hvala vsem za lepe misli, sem že domauser posted image

V glavnem...v torek so me sprejeli v porodnišnico v celju, prvo je naredila HITRI UZ otrok( samo pogledla ju je)- nič merila in začela govoriti kako sta različna, da je eden precej večji kot drug. Jaz že cela zbedirana, kako je možno če pa je v petek pri pušenjaku blo vse ok. Sej ista nista nikol, majhna razlika je vedno.... No so mi naredili vse preiskave, imela sem kar povišane jetrne teste, zelo dehidrirana, nič krvi ni steklo v epruvetko, so mi dali infuzije pa je že blo drugi dan bolše. Pol sem pa mela UZ ŽOLCA, imam zelo zavit žolčnik, in številne kamne, ampak zdaj dokler sem noseča nebodo nič posegali, imam pa zelo strogo dieto žolčno, ker en napad če ga še dobim mi lahko povzroči razlitje ali porod, tako da bom se res čuvala kaj jem da bo vse ok! Je pa dans še enkrat naredla bolj točen UZ otročkov pa je rekla da je vse okej, pač majhna razlika je, v sredo pa imam itak Pušenjaka ki bo znal kaj več povedat o vsem tem, kar se je dogajalo. Otročka sta skos aktivna HB, pa samo da smo doma in da je vse okej.....user posted image

Napalmica, srečno jutri na pregledu!user posted image
Latka ti se supeeeer držiš, upam da tudi nam uspe tako:D
Chery še malo pa dobiš presenečenje v svoje roke, joj kak lepo, še enkrat svaka ti čast da nisi vprašala za spol, kako bo to lepo zvedetiuser posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 712
24.10.2013 13:21:28   
latka
ancika, super, da si doma! user posted image user posted image Počivaj in pazi na malčka.

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 713
24.10.2013 16:18:28   
CheryBlossom
Rodila bom v Postojni. Datumi pa so recimo zgodnji, je rekel G, da ni nobenega problema, če prideta na svet v 36. tednu - glede na mojo prejšnjo izkušnjo sem se takoj strinjala, samo, da jih imam v naročju... 28.11. bom točno 36+0/7.

Mislim pa, da se je Ajček obrnil na glavo oz. sem kar prepričana, da se je, saj sem čutila njegovo kolcanje čisto v medenici, brca pa proti rebrom.. user posted image user posted image user posted image

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 714
24.10.2013 17:07:14   
latka
chery, to bi bil zelo lep datum poroda.user posted image Pa ti bodo spreminjali način poroda, če se obrneta?
Glede na tvojo prejšnjo zelo žalostno izkušnjo, je res tako veliko bolje. Sta pa tvoja že sedaj velika, tako da bosta do ta čas že lahko 3kg.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 715
24.10.2013 20:59:02   
Uršali
Sej vem, da je razlika med enim in dvema, ampak jaz sem prvo rodila v 37 tednu in ji ni nič manjkalo. Sem bila vesela, ker sem ušla otekanju:). Ne bom pa več pametovala, bom vidla kok se bom jaz na koncu borila za dneve. Mam zdele 14 dni staro nečakinjo pa ima 3 kile in je tako majcena, Se ne spomnim, da bi bila moja tolk majhna, kaj šele 2 si ne znam predstavljat.
Še nobenmu nisva povedala, jaz se mal bojim odziva. Skoz sva govorila, da bova sam enga mela, pol se pa v prvem poskusu primeta dva:))
Pa mal mam čudne odnose doma sploh ne vem kakšna bo reakcija.
Njegovo mamo pa že vidm,da se bo čist stopila. Je vnuke vzela k za svoje.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 716
25.10.2013 7:58:06   
Nanuk
Ancika12, kolko sta pa sedaj velika? Jaz grem 8. h Pušenjaku, pa bomo vidli kako in kaj

(odgovor članu Uršali)
Neposredna povezava do sporočila: 717
25.10.2013 9:06:34   
Nanuk
No, pa sem staknila zame najbolj primeren voziček.. ozek za širino enega in ne avtobus...
http://www.babyjungle.nl/mountain-buggy-duet-evolution-stroller-2-inserts-free-p-16315.html

Za manj kot 900€ skupaj z dvema košarama... zdaj bo treba le še financministra pognjavit

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 718
25.10.2013 10:28:28   
CheryBlossom
Jaz bi izbrala datum 30.11. ali 3.12., moj pa kasneje 8.12. user posted image Če se Ajček obrne ali če se oba obneta z glavico dol, potem je naravni porod (molim, upam in držim pesti, da ja).. user posted image

Nanuk lep voziček, ampak meni se zdi ful drag.. 600€ za vozek + 2x 170€ za košari... Res je širok 65cm, ampak 79cm širok voziček gre tudi skozi vsa vrata...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 719
25.10.2013 11:44:41   
84_Sara
Oooo Chery ti si že lahko izbereš datum, kok fino. Zdaj boš sigurno odštevala dneve do the Day-a user posted image .

Naunk ful ful lep voziček. Kako je bilo na pregledu?

Napalnica ti ga imaš tud danes?! Kaj so ti dobrega povedali? Kok sta velika tvoja čmrla user posted image ??

Neposredna povezava do sporočila: 720
25.10.2013 14:39:51   
Nanuk
Pregled imam šele 8.11. user posted image

Vem da je voziček drag, ampak meni je bistvo, da je ozek in malo lažji, ker imamo ultra ozko cesto in če je jaz polovico zasedem, bom mogla skakat na travo, da bo šel avto lahko mimo mene... bom probala dobit kakega iz 2. roke, če bo mogoče.

Sicer za 690€ bi dobila komplet s košaro, lupinico babyactive twinni, vendar je kar dolg, vsaj dokler so na njem montirane košare.

Trenutno se spopadam s hard prehladom, sploh ne morem dihat. Vem da ni ravno super uporabljat Olynth Ha, vendar brez tega ne preživim noči

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 721
25.10.2013 17:21:34   
napalmica
Hojla, evo mene s pregleda.... malcka tezka 1200g user posted image in 1250g user posted image user posted image
Jaz sem sicer lijakasto odprta z notranje strani do cerklaznega siva, ampak upam, da vseeno se malo zdrzim. Injekcije za pljucka, je rekel, da se ne bi dal. Sta pa obadva v medenicni, se vedno... dvomim, da se bosta obrnila, ker sta se ze parkrat poskusala in jima ni ratalo, samo jaz sem trpela ko user posted image user posted image . Na koncu pa spet cutila noge v mehur user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 722
25.10.2013 18:22:01   
latka
napalmicauser posted image za pregled!
Če Pušenjak pravi, da ne bi dal injek. za pljučka, potem si lahko mirna.

Neposredna povezava do sporočila: 723
26.10.2013 18:43:28   
latka
Hej nosečke, kako ste, kje se skrivate?

booby, kako si pa ti, že dolgo se nisi nič javila?user posted image

Je še kateri mogoče tako vroče, namreč meni je že nekje 2 tedna tako vroče, kot bi bilo poletje, pa da ne govorim o tem, da se ponoči kuham in prebujam čist preznojena.user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 724
26.10.2013 19:11:56   
booby
Jaz sem bila v ponedeljek na pregledu (32+5). Vse ok, mv zaprt in dolg cez 30mm. Ajcica tezka 2200g in obrnjena na glavo, Bjcek tezek 1900g in postavljen precno, tako kot ze ves cas.

Mene ful roke bolijo, najvec zapestja, vcasih me tako boli da mi gre na jok. Otekajo mi tudi stopala. Po gin navodilih sem zacela tudi vec vstajat ampak ne zdrzim pokonci dlje kot 10min. Vse me zacne bolet, sploh hrbet. Se pa prisilim da enkrat na uro vstanem - vsaj. Ponoci ne morem spat ker mi zaradi lezanja na bokih hitro zaspita roki od ramena do prstov in ta vrazja bolecina me zbudi vsako uro. Gin pravi, da lahko samo masiram - kar pa ne pomaga. V glavnem.. ne uzivam ravno...

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.