|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: napovedan CR - splošna anestezija ali spi...
28.9.2012 18:36:17   
darchy82
Jst sem v LJ že prejšnji teden imela priprave na CR in sem sicer dobila termin za danes, pa so mi ga včeraj zaradi gneče prestavili na jutri. Najprej sem se sicer odločila za spinalni blok, ampak nisem več sigurna kako bo jutri, ker so mnenja glede anestezije zelo deljena, sploh pa ne vem, kakšne možnosti bom imela glede na to da je jutri sobota. Sem pa danes dopolnila 39 tednov, tako da v LJ načeloma naročajo šele po dopolnjenem 39. tednu.

Aja, ura je pa ob 7-ih zjutraj.

25.01.2011 se nama je pridružila Lana,
29.09.2012 pa se nam je pridružil še Aljaž :))

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.9.2012 21:28:25   
mendi7
Na dan pdp bom dopolnila 39 in 6/7. Ne vem kako se odločajo v Po, če prideš na dan pdp-ja v porodnišnico v primeru, da nimaš popadkov in da ti voda še ne odteče.Vseeno je malo lažje, če pričakuješ(če ti napovejo datum vnaprej), da bo tisti dan CR ali pa te pošljejo spet nazaj domov na čakanje.

(odgovor članu darchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.11.2012 11:50:17   
mistina
Sem bom kar sem priključila z vprašanjem, čeprav ne spada ravno pod to temo. Trenutno sem drugič noseča (38 teden). Prva nosečnost se je končala s cr zaradi komplikacij (mali se ni spustil, pod vplivom umetnih popadkov mu je utrip zastajal, sama sem bila čisto hin...). V glavnem, nič kaj prijetno. V drugo si zaradi slabe izkušnje nikakor ne želim naravnega poroda, zato mi je ginekologinja napisala napotnico za cr, čeprav za to nimam nikakršnega pravega razloga (mogoče bi bil lahko razlog to, da sem zanosila manj kot leto dno po porodu - če sem natančna je minilo 11 mesecev). Nameravam roditi v Ljubljanski porodnišnici, zato vem, da ta napotnica še ničesar ne pomeni. Mi lahko katera svetue kako naj se tega lotim. Če prav vem moram poklicati v perinatalni dnevni center in se naročiti? In kaj potem? V glavnem, za vsak nasvet bom zelo hvaležna.

Lp

(odgovor članu mendi7)
Neposredna povezava do sporočila: 28
16.11.2012 15:14:22   
Mwamwa
Pozdravljeni,
Mistina -sj ne morm vrjet :) imam popolnoma enako vprasanje. Imam podobno situacijo kot ti. Noseca sem drugic in sicer v 32.tednu. Prva nosecnost se je koncals CR. V porodnisnici, ze takrat po prvem porodu sem vprasala o nacinu drugega poroda in je porodnicar rekel, ja drugi porod bo pa itak tudi carski rez. Kao ce je prvi je boljse da je tudi drugi...
No zdaj, ko sem drugic noseca sem vprasala ginekologinjo glede poroda naravni ali CR in napovedanega datuma za CR mi je rekla, da naj grem do porodnicarja v bolnico in se dogovorim za datum. Cudno pa mi je to,ker mi ni dala napotnice. Sem jo vprasala- A od vas nic ne potrebujem, kar grem k enemu izmed porodnicarjev in se to dogovorim? Je odvrnila, da ja. Mi je blo cist cudno, ali ne rabim napotnice vsaj? No potem sem jo pa se vprasala,ja kdaj pa to nardim? Je rekla, v 35tednu. Cudno mi je, da se kar ni hotela ali se pac ni pogovarjala o mojih moznostih poroda. Sem mislila da se to z ginekologom pogovarjas.
No punce,ki ste v prvo imele CR in ko ste zelele drugic rodit, s kom ste se pogovarjale o nacinu- izbiri nacina drugega poroda?
Hvala.

(odgovor članu mistina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
16.11.2012 16:42:48   
mistina
Pozdravljena Mwamwa:
Kar se tiče izbire načina poroda, tega načeloma ni. Če se jim zdi, da je bil razlog za CR pri prvem porodu enkraten dogodek in da je majhna vrejetnost, da se bo v drugo ponovil, naj bi forsirali naravni porod.

Sicer pa brez napotnice za CR ne boš mogla opraviti nič. Ne vem sicer, kakšen porod si želiš v drugo: jaz sem svoji ginekologinji povedala, da če je možno bi tudi v drugo rodila s CR, tako da mi je napisala napotnico, kar pa še nič ne pomeni. Za Ljubljansko porodnišnco velja naslednje: Ko dobiš napotnico pokličeš v porodnišnico, kjer dobiš datum, ko se zglasiš v dnevnem perinatalnem centru (4. nadsrtopje Ljubljanske porodnišnice). Prvi dan daš kri in vodo, drugi dan a si tam cca. 4-5 ur, kjer ti naredijo UZ, CTG, EKG, imaš posvet z anesteziologom, na koncu pa še s porodničarjem, ki določi, ali si upravičena do CR tudi v
drugo ali ne. Punce sicer pravijo, da je zelo odvisno od tega, kateri porodničar/porodničarka je tisti dan tam.

Jaz sem ta pregled opravila včeraj (ko sem ravno dopolnila 39 tednov). Pri prvem porodu je šlo dejansko vse narobe (kar sem izvedela šele včeraj, ker mi prej tega nihče ni povedal. Porod je potekal prepočasi, otrok se ni hotel spustiti, po umetnih popadkih pa mu je srček zastajal, tako da druge ni bilo. Pri včerajšnem UZ je dr. Blejčeva izmerila, da je obseg glavice slabih 35 cm (v prvo je bila glavica pri porodu 36 cm), da bo tudi ta otročiček dokaj velik in mi dala datum za CR na moj PDP (torej v četrtek). Hkrati je bila mnenja, da tudi če se porod v tem tednu začne spontano, se bo tudi ta zaključil s CR. Na podlagi česa je takšnega mnenja ne vem, ampak ko mi je dala datum sem jo skoraj objela, tako vesela sem bila.

V glavnem, upam da se tudi tebi uspe dogovoriti za takšen porod, kot si ga želiš.

(odgovor članu Mwamwa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.11.2012 10:58:08   
Mwamwa
Zivjo,

hvala za ta odgovor. Mi je zdaj bolj jasen postopek. Sem res mislila,da se vse to pri ginekologu dogovoris. Res cudno da mi ni dala napotnice? Mogoce je tuki v Nm to kr na hojladri...No bomo videli kaj bom lahko uredila in porocam.
Se enkrat hvala.
Lp

(odgovor članu mistina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.11.2012 19:26:27   
nokiamb
Pozdrav,
no da vam še povem kako je bilo pri meni:
meni je Gin. dala napotnigo za posvet s porodničarjem v bolnici glede poroda.
je rekla ker sem 1. imela CR mi pripada posvet s porodničarjem.
Sama sem si izbrala h komu grem na sestanek in ker sem se z njim po vsem povedanem dogovorila za CR
me je kar on naročil za termin in tudi izpeljal cam CR. - Vse to je bilo v MB.
LP

(odgovor članu Mwamwa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.11.2012 12:47:41   
Mwamwa
Zivjo,
Ja to je zgleda cist odvisno od ginekologa. Mi je cist cuden odziv moje gin.,ki velja tle za eno kao najbol prijaznih in ustrezljivih... Ne vem, men je zdj cist glupa :) sm mogla vse iz nje vlect. Ehh.
Jaz sem kar danes pohitela v porodnisnico, da vidim kaj mi bojo rekli. Mi ni dalo miru, ker sem mela tak cuden obcutek, da bi mi mogla dat vsaj napotnico in dokumentacijo o prejsnjem porodu. No tle so me brez problema narocil vendar je sestra rekla, da bi bilo dobro, ce prinesem napotnico,enkrat naknadno- nobene posebne, zadostuje navadna napotnica za porod, ki mi jo itak mora dat prej al slej. Zdaj samo se upam, da se mi rata dogovorit za 2.CR.
Lp

(odgovor članu nokiamb)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.11.2012 13:21:17   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Mwamwa

Zivjo,
Ja to je zgleda cist odvisno od ginekologa. Mi je cist cuden odziv moje gin.,ki velja tle za eno kao najbol prijaznih in ustrezljivih... Ne vem, men je zdj cist glupa :) sm mogla vse iz nje vlect. Ehh.
Jaz sem kar danes pohitela v porodnisnico, da vidim kaj mi bojo rekli. Mi ni dalo miru, ker sem mela tak cuden obcutek, da bi mi mogla dat vsaj napotnico in dokumentacijo o prejsnjem porodu. No tle so me brez problema narocil vendar je sestra rekla, da bi bilo dobro, ce prinesem napotnico,enkrat naknadno- nobene posebne, zadostuje navadna napotnica za porod, ki mi jo itak mora dat prej al slej. Zdaj samo se upam, da se mi rata dogovorit za 2.CR.
Lp

oj, kero G pa maš? Jst bom tud mela v drugo CR....pa isto v NM

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Mwamwa)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.11.2012 14:11:38   
Mwamwa
Zivjo,

Ginekologinja je Klariceva. Naceloma ok,full nezna- to je super. Vendar ocitn nc kj vec.
Smo ze cist vn iz teme :)
No jaz sem bila na posvetu v porodnisnici in bom imela se v drugo CR. Datum dobim v/po 35 tednu.
No da se se teme dotaknem...jaz sem za splosno anestezijo, si ne upam spinalne, sem full zajc. Prvic sem vse dobro prenesla in okrevanje je bilo hitro.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 35
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?