Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Moia Pozdravljene! Oglasam se zaradi tezave z katero se soocam v svoji drugi nosecnosti. V prvi nosecnosti sem takoj, ko sem ugotovila nosecnost brez tezav prenehala s kajenjem, prav tako tudi nisem kadila ves cas dojenja (17mesecev). Moja druga nosecnost ie pa povsem druga zgodba. Kljub trudu mi kajenja ne uspe prekiniti. Vstrajno poskusam prekiniti in vsak poizkus se izjalovi. Ze 2 dan brez cigareta postanem zelo nemirna, zivcna, jokava in zelo konfliktna. V tej nervozi zacnem dobivati obcutek, da mi bo raznezlo glavo in vse tegobe minejo komaj, ko sedem na teraso in si enostavno v miru prizgem cigaret. Vedno sem kadila z uzitkom 20 cigaret na dan, slika pa tudi do liter crne kave. Zaradi cigaret nikoli nisem imela tezav, zaradi kave pa prav tako ne, saj se ze celo zivljenje borim z zelo nizkim pritiskom. Odkar sem zanosila sem vnos kave zmanjsala na eno skodelico dnevno in se sprijaznila z vsakodnevnimi vrtoglavicami. Namesto light cigaret, sedan kupujem ultra lahke (West one) in jih skadim od 5 do 7 dnevno. Kljub zmanjsanju vsak dan razmisljam o tem ali otroku skodujem ali ne in sem zaskrbljena. Ravnokar sem vstopila v 11 mesec nosecnosti do zdaj sem bila na ultrazvoku 2x (7t in 10t) obakrat je bilo vse super. Prosila bi mamice in nosecnice, ki so med nosecnostjo kadile, da z mano delite svoje izkusnje. Ali je kajenje povzrocilo kaksne posledice otroku? Prosila bi vse nekadilke, da se vzdrzijo komentiranja, saj mi z lastnimi izkusnjami ne morejo pomagati, raznorazni napadi pa tudi nikomur ne koristijo. Hvala! Ker se je debata na trenutke zasukala čist v drugo smer, kar nam nekatere tukaj očitajo, češ, da pametujemo, da nismo pravi naslov za podajanje mnenja, ipd., sem si vzela še enkrat čas, in sem prebrala uvodni post. Dopuščam namreč možnost, da sem zmotljiva, tako kot vsak smrtnik, in bi ga v debati tudi sama lahko kje posrala. Saj veste, tam kjer se krešejo mnenja, tam te hitro potegne notri in včasih lahko napišeš kaj nerazumljivega, ali pa imaš izoblikovano mnenje, na papir pa ga spraviš v drugačni obliki, kot si želel. 1. stavek, da škoduješ otroku. To smo večina tukaj povedale, in verjetno se tudi sama tega zavedaš, a želiš potrditev od zunaj, čeprav veš, da je ne boš dobila. ker, če kajenje škoduje meni, škoduje tudi nerojenemu otroku. 2. teh izkušenj nimam, ker med nosečnostjo nisem kadila, se imam pa za kadilko. Eno, dve leti nekajenja, zame še ne pomeni, da spadam med nekadilke. Glede na to, da že vrabci na veji čivkajo, ne razumem zakaj potrebuješ izkušnje mamic. Spet eno luštkana tolažba in metanje peska v oči. 3. prosila si, da se nekadilke vzdržijo mnenja in moram rečt, da kolikor sem sledila debati, z mano vred, nas je kar nekaj kadilk, ki smo ti povedale kaj mislimo. Ni pa nič narobe, če ti je katera podala mnenje tudi če je nekadilka, saj je bilo dobronamerno, in predvsem povedano na kulturen način. na nivoju. nikjer nisem zasledila, da bi te kdo obsojal ali napadal. Želim si, da si dobila informacije, ki si jih iskala. Vse ostalo, kar se je v debati napletno mimo tvojega posta in tvojh vprašanj, pa vzemi, kot debato na temo, ki bo vedno in povsod vroča. Še toliko bolj vroča, ker gre za nerojene otroke, ki so naši dragulji. Lepo nosečnost in čim manj cigaret, ali še bolje nič.
|