liliana -> RE: Posledice kajenja v nosecnosti (30.8.2012 14:29:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka ah dej no, ne gre se za pametovanje, gre se za resnicoljubnost. jaz lahko mirne duše rečem s čikom v roki, da je kajenje slabo. bi se mizdelo pa patetično, da bi trdila da je ok, sam zato ker kadim. da sem šibka v določeni stvari, se mi ne zdi greh in problematično priznat, sam seb lagat pa. koneckoncev je priznanje da maš problem, začetek konca odvisnoti, ne? a ne pravjo neki tazga v AA? [sm=smiley1.gif] Saj ko sam sebi priznaš, da imaš problem, si resnicoljuben.....zato ne potrebuješ drugih ljudi, da dobiš potrditev od njih, kako se trudiš, ker kot strasten kadilec priznavaš, da je kajenje škodljivo.....to je le "čiščenje svoje vesti", ker ne moreš prenehati in s čikom v roki potem predavaš o škodljivosti kajenja..... Bodi karakter, pa se odloči in nehaj....tako kot te otrok v trebuhu "prisili", da nehaš, ali te v to "prisili" rak v grlu ali na pljučih, da nehaš, tako lahko sam sebe prisiliš, da nehaš, lahko.....samo ker gre za razvado, ki je deloma psihična, še bolj pa pogojena ne gre, ker je užitek večji..... ker če si zmožen leto dni v nosečnosti in ko dojiš biti brez cigaret, si zmožen biti tudi celo življenje brez čika..... Samo navada (razvada) je le železna srajca.....in ko po letu (jaz sem po treh letih) začneš spet kaditi, to potem ni več odvisnost....to je razvada.......in imaš zgolj ta problem, ker zaradi razvade škodiš svojemu zdravju....samo potem si priznaj, da si škodiš zaradi razvade, ugodja.....ne pa da iščeš potrditev od drugih ljudi, ko kljub temu, da kadiš, vehementno razlagaš, kako to škodi, kako je škdljivo, kako bi prenehal, pa ne moreš.....lahko....tako kot si prenehal kaditi v času nosečnosti, tako lahko kadarkoli.....vse drugo je opravičevanje lastne nemoči in pametovanje na račun tega.... In da se ne boste spet obregnile vame, ker ne piham na dušo vesoljni publiki o škodljivosti kajenja z vami.......ko ne trdim s prižganim čikom v roki, da kajenje škodi....: ja, škodi, vem da škodi, vem da imam sama problem, da kadim in da me bo mogoče rak pobral zaradi tega ali pa herc infarkt...vendar to je moj problem, ki ga moram rešiti sama in ne potrebujem tretjih ljudi, ki bi jim pihala na dušo (ali če imate rajši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] pametovala), kako kajenje škodi, da bi mi ti drugi ljudje nazaj ploskali, ker osveščam rodove o škodljivosti kajenja.....to ploskanje pa potrebujejo zgolj zato, ker sami sebi lažejo, da so nemočni in ne morejo prenehati s kajenjem zaradi razvade, zaradi ugodja, zaradi lasne nemoči reči NE cigaretu.... Največ narediš, ko priznaš SAM SEBI, da imaš problem, da si nemočen in nesposoben problem rešiti....za rešitev svojega problema odvisnosti od kajenja, ne potrebuješ tega, da osveščaš druge......to delaš zgolj zato, da je tebi lažje......
|
|
|
|