mala lizika
|
Imam eno vprašanje, ali gre katera od vas na dvojni hormonski test. Na NS je bil rezultat 2mm, oziroma1:3000. jonajona tole ti prilepim : Vrednosti meritev : Pri plodu med 11. in 14. tednom nosečnosti je nuhalna svetlina povprečno velika 1-2,5 mm. Vrednosti višje od 3,0 mm veljajo za povišane, nad 6,0 mm pa močno povišane. Statistično je kromosomska mutacija prisotna pri 2 od 10 otrok z nuhalno svetlino večjo od 3,0 mm. Nekateri zdravniki svetujejo analizo kromosomov pri svetlini, večji od 2,5 mmm, zlasti zato, ker gre za preiskavo, ki lahko pokaže tudi lažne negativne izide. Pogostejši od lažnih negativnih so lažni pozitivni rezulati. Torej preiskava pokaže na anomalije, čeprav je otrok zdrav. Razlog za lažne pozitivne rezultate je često napaka pri merjenju; zdravnik lahko namreč nuhalno svetlino zamenja s plodnikom in izmeri preveliko vrednost. Jaz mislim, da se nimaš kaj bat. Baje, da dostim omenijo dvojni hormonski test, če je svetlina nad 2. Tudi meni ga je, sem pa imela 1,9. Rekla je, da ga grem lahko naredit, ni pa nič narobe, če ga ne bom. Če pa je 2,5 pa normalno, da greš naredit. Po moje so skrbi odveč. Tudi jaz sem se par dni živcirala zaradi tega. Potem sem si pa ponavljala besede G, da je vse v mejah normale, da je NS glede na rezultate in starost nizka. In res je, do 2,5 je vse ok. tako kot piše zgoraj. Je pa res, da po moje tud malo služjo na teh stvareh, ker baje je dvojni hormonski test 40 eur. Tako je moje mnenje. Upam, da se ne motim. Seveda pa čakam tudi kaj bo moj G rekel na rezultat 19. nov. Srečno!!
|