mateyka -> RE: Problemček z obnašanjem tašče (15.8.2012 2:20:51)
|
Michelle12, bolj ko te berem, bolj se lahko podpišem pod bibašibo - slepa si za to kako podobno sama ravnaš, ravno čez kar se pri drugih pritožuješ. sej vem, misliš da ne, pa ti čustva (jap, ta jeza) omejujejo realno širino pogleda na stvari, da se tako izrazim. in bo že nekaj na tem, nisem edina, ki to vidi. naj dam primer In ne, nočem, da ima najin otrok stike z njimi...nočem, da so v dobrih odnosih. Če pa bo kdaj hotela bit z njimi/pri njih, ji bom dovolila, seveda. Prepovedovala ji ne bom. Ampak sama pa ne bom delala na tem. ne boš ji prepovedovala, ampak z vso svojo bitjo boš kazala, da (jih) ne odobravaš; kaj misliš da bo otrok "izbral"? otroci čutijo in vidijo. ne rabiš jih niti verbalno pumpat. dovolj je da oddajaš prezir in odpor s svojim stavom. tako da ne si domišljat da si nevtralna in ji ne prepoveduješ - v bistvu jo podzavestno programiraš, da bo imela odpor do nijh. Ne zna pomivat posode na enak način kot jaz. Bo zdaj ok ? ej, NOBEN ni znal nikoli isto (na enak način) in tako lepo previt moje tamale kot jaz - vsak je malo drugače delal, pa to ne pomeni da zdej ne bom pustila tistim, ki ne delajo točno tako kot jaz, da je ne bi kdaj previli. je pa kdaj mela plenico postrani al pa celo spredaj-zadaj zamenjano, ko jo je previl očka. [sm=smiley36.gif] slej ko prej boš morala določene stvari pri hčeri spustit iz vajeti - vrtec verjetno prihaja in tam so druga pravila. mogoče celo taka, ki ti ne bodo všeč, pa jih boš morala sprejet. Jaz hočem, da je vedno dovolj detergenta na gobi.. ti HOČEŠ - pa saj nisi v svoji hiši, si gostja! če bi ti to en prijavil pri tebi doma, bi ga pred vrata postavla in to "na grdo" (kot sama praviš), priznaj. I mean wth? postavi se v njihovo situacijo in da ti en kr HOČE v tvoji hiši - bodi fer in dosledna do konca, če se greš perfekcionizem. samo verjemi da 100% perfektna nisi.. In še jest ne morem pri njih od kar sem videla, da si sploh ne umivajo rok, ko pridejo iz wcja. Vem zato, ker imajo ločeno in v wcju ni umivalnika. mislim, da je to čisto rešljiva situacija, samo ti ni v interesu, da bi jo razrešila; raje si jezna in kritična, narediš pa nič, da jo izboljšaš (ja, tudi zase in za tvojo družino, ne samo za "njih"). lahko bi npr. omenila glede umivanja rok pred kosilom (npr. da otrok vidi in se s tem navadi reda), lahko vsakič preden si nadevaš kosilo, umiješ svoj krožnik sama, če te res moti (hrana je itak skuhana v "polulanem" loncu in se ne boš zastrupila, če vzameš porcijo, ker so vse bakterije mrtve in urin v bistvu sterilen kot tekočina) - ampak ne, ti si zamerla in zdej ne boš odmerla. In glede kopalnice pa...če se je ponujala, naj naredi. Samo neee, ona je samo govoril, da bo. Itak sem jo na koncu jaz, kasneje ampak..zakaj se ponujaš, če ne misliš potem tega izpolnit? A ti tudi govoriš okoli ljudem, da jim bom pri čem pomagala, jim kaj naredila, ....in ko te zato vprašajo, se pa potuhneš. torej, v življenju ti niti enkrat nisi neki rekla, pa ti potem ni zneslo, si se premislila ali pa ni pasalo tega narest? dobra si. jaz poznam polno folka ki reče, da bo mel takrat čas al pa da se mu bo dalo it za vikend z mano ven in govorijo kako bojo žural, pa so pol zmatrani in si premislijo, pa ne vlečem surle do kosova in ne govoričim zakaj so se pol ponujal it z mano in da so se potuhnili.. tudi meni se to kdaj zgodi, pa me še noben ni označil za potuhnjeno. In kaj ima veze moje otroštvo...jaz tega ne mešam v odnos s taščo in tastom. veliko vezo ima. vsi smo vsota vseh stvari ali "the sum of all things". da si taka kot si, je polovico zasluga tvojih izkušenj - samo si še mlada, mogoče boš kasneje to bolj jasno videla.. Par minut je čisto dovolj. Kar je več je samo zadovoljevanje njenih potreb po ljubezni..ampak zadovoljuje naj si jih z možem, ne z vnukom. Ker cel vikend, da ima vnuka v naročju, tudi ni ok, pa rečte kar hočete.. spet - tvoje mnenje je dogma. kdor se ne strinja je verjetno nor, pa rečte kar hočete. sem že prej skušala opozorit (tale del: ne prosim trdit da je samo to kar ve počnete edino pravilno), da se je treba zavedat, da kar zate deluje, mogoče za druge kaj drugega in OBOJE je ok in pravilno. whatever works. tebi bo tvoj otrok na določen disciplinski ukrep mogoče reagiral, moj pa ne, pa ne bom zdej trdila da tvoj ukrep ni v redu. tako ljudje kot otroci s(m)o različni. eni rabijo več objemov kot drugi, da se počutijo izpolnjeni. in zdaj, ker ti ne čutiš toliko kot ostali bi jim prepovedala ali označila da ni ok? super, kar čutim kako veje ljubezen iz tebe.. ^^ [sm=smiley2.gif] In ne vem zakaj bi avtorica morala potrpet, če ji ne paše. Če ji ni ok, naj ne dovoli. vidiš, bereš to temo, pa ne razumeš kaj bereš. nikjer ni noben pisal o trpljenju. tudi avtorica teme ne; to TI tako vidiš, ker to tako doživljaš. doživljaš pa to tako, ker ko si jezna in ko si tam (z njimi) tam je to zate bojna fronta. vsi vemo, da vojna je trpljenje in - no.. [sm=smiley1.gif] kaj v resnici skuša narest avtorica teme je opisano na dnu mojega posta (kar bi tudi ti morala narest). in to je, da skuša sebe izboljšat in korigirat svoje vedenj tam, kjer ni razloga da bi jo to motilo. zakaj že? ker ti ne rabiš tok objemov kot drugi? ona se zaveda da smo ljudje različni in imamo različne potrebe in njena tašča je načeloma ok, zato ji je jasno da je to ne bi smelo tako motit. skuša to analizirat in bit fer do VSEH. ne mislit samo nase, želi harmonijo. zakaj bi pa to bilo narobe? kjer je volja, je tudi moč; sami sebe lahko spreminjamo na bolje celo življenje, samo hoteti moramo. [sm=smiley1.gif] Tako, da jaz sploh ne berem več...ne poslušam nobenega. še ena skrajnost. a pol ne boš nobene knjige o vzgoji in otroku v življenju več prebrala, ničemur verjela? dej, premisli preden nekaj tako skrajnega in impulzivnega napišeš.. da še citiram bibosibo za zaključek (se mi zdi lepo izhodišče za delo na sebi): Tale tasca je lahko se tak zmaj, ampak tud ti nisi jagnje. p.s. pa brez jeze prosim - ne skušam te zatolčt. samo skušam ti prikazat (malo bolj karikirano, da bo bolj vidno), kaj počneš v ekstrem in kje lahko kaj popraviš in izboljšaš. ker celo življenje se učimo in naše delo na sebi ni nikoli končano.
|
|
|
|