liliana -> RE: Resno al kaj? (15.8.2012 13:33:08)
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea Ja pa saj se niso odpovedali pravici, samo spremembe, ki vplivajo na izračun vrtca in so jih dolžni sporočiti v 8 dneh, so sporočili CSD! Je pač v istem koledarskem obdobju 2x prišlo do spremembe. Torej bi po podobni logoki vsak brezposeln, ki je dobil službo, posledično ne smel zahtevati novega preračuna za vrtec, ko bi čez npr. 6 mesecev spet ostal brez službe za določen čas. [sm=zmeden.gif] Seveda so se odpovedali pravici....na CSD so javili spremembo, da otrok ne bo 2 meseca v vrtcu...s tem, ko so javili spremembo, so posledično dobili za ta dva meseca višji otroški dodatek (zato so tudi javili spremembo) in so se odpovedali pravici od znižanega plačila vrtca za ta dva meseca (za kar so dobili tudi odločbo), ker vrtca sploh ne plačujejo......meni je čisto logično...... Sicer imam jaz tudi hčerko izpisano iz vrtca za dva mesece, vendar meni na kraj pameti ni prišlo, da bi javljala spremembo na csd, da bi dobila za ta dva meseca višji otroški dodatek, sploh nisem pomislila na tako možnost....vidim pa, da so eni zelo iznajdljivi pri pravicah, ki nam kao pripadajo in vidim, da ne glede na to, kak je zakon, se vedno najde luknja, kako dobiti nekaj kar nam v bistvu ne pripada.....[sm=smiley1.gif] Kar se pa brezposelnega tiče.......brezposelni zaradi svoje brezposelnosti oz. svoje zaposlitve ni izpisoval otroka iz vrtca zato, da bi dobil višji otroški dodatek...... In nič ni prišlo 2 x do spremembe v istem obdobju.....prišlo je do hvatanja krivin, kako lahko "zaslužiti" več za davkoplačevalski denar in dobiti v dveh mesecih višji otroški dodatek.....in ker smo v času krize pač državni organ malo bolj gleda komu bo kaj dal.....zadnji čas, vendar bolje pozno kot nikoli.......
|
|
|
|