Tippi -> RE: RR-ovke bomo tekle l. 2013 (15.1.2013 18:38:39)
|
Ojla soborke! [sm=bravo.gif] Najprej. Avokado je zakon! [sm=smiley36.gif] tako za zdravje, kot tudi po okusu! Treba je bit edino pozoren na zasvojenost in vedno v trgovini ne dobiš ravno prav zrelega, in takrat je hudo, ker moraš čakat en teden, da ti doma dozori. Uglavnem. Avokado olupimo, pretlačimo (lahko tudi s paličnim zmiksamo), nekdo ima raje malo bolj na grobo pretlačenga, drugemu je bolj všeč popolnoma zmiksan. Dodamo na drobno naseckan česen, lahko tudi pretlačen, spet stvar okusa. Sol + poper. Peteršilj + kisla smetana (to dvoje po želji. jaz ne dajem, pa je glih tko dober). in limonin sok (jaz ga dam kar precej, mi je všeč okus), ter malo olivnega olja. to je to. jem ponavadi na kruhu, krekerjih, prepečencih, riževih vaflih, kar je pač pri roki. najprej namažem becel, potem pa na debelo avokadov namaz. [sm=bravo.gif] Jutri bom morala nekaj drugega papat, ker ga je zmanjaklo [sm=smiley13.gif] AVokada, ne namaza. Namaz drži v hladilniku dva dni, vsakokrat ga zaprite v posodo in nakapajte čez veliko limone, pa ne bo oksidiral. preverjeno en teden nazaj [sm=smiley36.gif] Jaz si ga pripravim zvečer, da potem zjutri sam še jem [sm=smiley36.gif] Pa dober tek!
|
|
|
|