Anonimen -> RE: sprožili naj bi mi porod - razlog: gest. diabetes (1.8.2012 16:14:50)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doria Pozdrav, danes mi je ginekologinja takole povedala, da naj se drugi teden na pdp kar zglasim v porodnišnici, kjer mi bodo sprožili porod. Moj gestacijski diabetes je potekal le z dieto (nisem se pretirano držala) z hba sladkorjem v mejah 4,9-5,3. Na porod sem se pripravila z akupunkturo in želim, da se začne in konča spontano, tako kot v 1. nosečnosti. A ima katera tako izkušnjo, ali ti lahko zaradi takega razloga sprožijo porod? CTG še ne kaže nič (pa saj tudi 3 ure preden se je prvi porod začel ni), plodovnice je dovolj. Sem šla v lekarno po malinov čaj, pa mi je lekarnarka rekla, da zagotovo sproži porod ricinusovo olje (sam ne okol govorit...), vendar mislim, da to ni način.[sm=smiley13.gif] Morda so se za sprožitev poroda odločili zaradi zrelosti otroka(plodovnica-barva,pretoki-posteljica,...)- morda pa je samo zelo velik, težek. Otroci, ki se rodijo materam z gestacijskim diabetesom, imajo včasih težave z prilagajanjem na življenje- včasih jim je potrebno dodajati infuzijo, jih spremljati na intenzivni negi,... Na to bodi pripravljena- lahko se zgodi, lahko pa boste imeli srečo in ne bo težav. Tvoji sladkorji so kar vredu. Prepusti se- če bo šlo spontano, bo šlo, če ne, pa se pogovori z zdravniki o razlogih za sprožitev poroda- in jim povej svoje želje- morda te bodo poslušali.
|
|
|
|