RE: Aprilčice 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

san -> RE: Aprilčice 2013 (18.3.2013 12:41:00)

iii, katniss, pikec mali lepi[sm=bravo.gif]. čez dva meseca bo pa že velik korenjak, ker tako hitro napredujejo, da kar verjet ne moreš. ma, ko tole berem že komaj čakam, da stisenm malo štručkico k sebi[sm=smiley1.gif]. čestitke še enkrat res!

ninibo, saj mene ni strah samega obrata, ker zgleda res čisto na easy, bolj tega, da bi s tem lahko ogrozili otročka. sej zato pravim, da sem ravno s prvo zgodbo, ki sem jo prebrala pri Pušenjaku na forumu naletela na zelo neprijetno izkušnjo mamice in z zelo slabim zaključkom in me je totalno vrglo iz tira. potem sem prebrala tudi nekaj zelo vzpodbudnih, pa potem spet eno tragično. baje da porod v medenični ni tako hud, samo malo počasneje gre, ker je mehka rita in se potem ne odpiraš hitro in ta del mene skrbi, ker se že tako nikoli ne odpiram hitro in niti ne do konca in še ustje je debelorobo in ponavadi otežuje situacijo. in v drugo sem na koncu zelo zablokirala in otročka nikakor nisem mogla stisnit ven in tega se bojim, da se mi kaj takega ne ponovi. pa sem potem trikrat lepo sodelovala in kljub temu ustju lepo iztisnila otročke, ampak tista blokada od drugič je pa še kar prisotna. ampak sedaj sem že vsaj 50 procentov bolje. sicer pa so pri porodu v medenični bojda prisotni poleg od porodničarja, do neonatologa in en kup osebja še, tako da zagotovo pravočasno ukrepajo, če kaj ni kot bi moglo bit. se morm s to mojo babco še slišat, se mi zdi, da bom potem veliko bolj pomirjena. in seveda se z mojo miško menim vsak dan, da naj se na glavico obrne in imam kar občutek, da me razume :). sem pa nekaj dni nazaj brala o vizualizaciji in ugotovila, da pa to tudi sama počnem, samo nisem vedela, da se temu tako reče [sm=smiley36.gif].

in držim pesti, da dete počaka do petka ali sobote, da se dragi vrne

1bebika, vso srečo, glede na to, da se že dogaja, bo pa verjetno kamlu[sm=bravo.gif]

sama imam načeloma sneg zelo rada, ampak v nenoseči izvedbi[sm=jezicek.gif]. letos bi pa vseeno že pomlad 20 stopinj plusa imela. drugo leto bom pa bentila, ko ga ne bo[sm=smiley2.gif]

tečnoba, o tem pa raje ne bi, ker res že sama sebi presedam na trenutke. pa o menjavi razpoloženja, joj se mi v trenutku pritisk dvigne, kot tudi potem pade. včas me pa ka neka čuna žalost daje. pa najbolj mož nastrada. še kakšen teden, potem bi pa res že veselo stisnila pikico in potem tečnoba čudežno izpuhti[sm=bravo.gif].

uživjate[sm=smiley1.gif]

NiNiBo -> RE: Aprilčice 2013 (18.3.2013 21:04:34)

san Kar se tice blokad v glavi te zelo razumem, zato tudi jaz toliko kompliciram z vsemi temi "mentalnimi" pripravami. Ce se pa pridruzi se neugodna ustava otroka je pa dejansko tezko. Jaz sem mnenja, da se je potrebno odlociti za tisto, kar ti najbolj ustreza! Vcasih sem le mnenja, da se prehitro prestrasimo predvsem groznih zgodb in le te nam vzamejo po nepotrebnem pogum in tega sem ti zelela malo dati [sm=smiley20.gif].

katniss dobrodosla v dezeli "umetnih popadkov", kot bi brala mojo zgodbo, samo da jaz nisem dobila nic proti bolecinam [sm=smiley13.gif]. Sem pa vesela, da je vse za tabo, da se lepo crkljate in imas dobro izkusnjo z kraamzorg! Je velika vzpodbuda zame!

Jaz sem pa imela danes pregled in sva sli skozi porodni nacrt. OK, ma to je res Nizozemska o tem ni debate. Vse kar sem napisala je za njih popolnoma sprejemljivo. Tako, da tudi to je sedaj za mano in sem ready. Moz je imel danes prvi dan svojih poskusov, tako da je vpeljal tudi svoje asistente v delo, kar pomeni da ce se karkoli zgodi ta teden, bo prisibal domov, samo se guzve ne sme biti na cesti.

Kar je pa bila zelo zanimiva izkusnja pa je, da je prisla v ordinacijo za mano ena gospa v burki. Wow, pri nas v Sloveniji sem samo enkrat videla zensko v burki, no to je tu nekoliko bolj obicajno. Ampak se potem kar vprasas, kako to potem vse skupaj poteka, hmm tile babice tu morajo biti res na vse pripravljene ni kej!

_CiCika_ -> RE: Aprilčice 2013 (18.3.2013 21:12:35)

Katniss iskrene čestitke ob rojstvu Alekseja!!!! [sm=rozica.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

San in Klavdyk še je čas za to, da se vajina bejbija obrneta, pozitivno razmišljajta. Kaj pa drugače sta kaj gledali po netu, kako bi lahko tudi same vplivale oz. delale vaje za to da bi se otroček obrnil na glavico? Ker nekje sem zasledila, da lahko tudi doma delaš neke vaje in naj bi celo pomagalo.
1bebika, vso srečo, če se je že začelo kaj dogajati [sm=smiley1.gif]

Jaz sem pa danes dopolnila 38 t. nosečnosti, še točno 2 tedna do PDP-ja, kaj gre hitro čas. Sicer sem pa danes imela tudi prvi CTG. Sem bila pa zelo razočarana nad pregledom nasploh, ker ga u bistvu sploh ni bilo. U bistvu sem imela samo CTG, moj G pa na koncu niti pogledal ni rezultate, torej jih tudi komentiral ni nič. Imela sem sicer blage popadke, tako da nekaj se dogaja, več pa nevem povedat, ker me G tut pogledal ni. Še ko sem povedala, da me spodaj tako boli, da skoraj hodit ne morem oz. da komaj vstanem ali iz ležečega ali sedečega položaja, ker me toliko dol tiši in boli ( sicer je za zdržat, boli pa vseeno) , ker je očitno [sm=duda.gif] že tako nizko, je rekel samo,da se očitno pripravlja na porod. Nevem ali je maternični vrat kaj zmehčan, če sem mogoče kaj odprta, nič... U glavnem mogoče sem pričakovala preveč, ampak zdi se mi, da bi pa tri teh tednih nosečnosti lahko malo več pregledal, povedal,... Na koncu me je samo še odslovil z veliko sreče, če se slučajno ne vidimo čez 1 teden...

Eh grem v ležeči položaj, ker me spet nekaj zateguje okoli trebuha, pa še zmatrana sem danes. Tale vreme tudi malo vpliva na mene, glede na to da je bil dež, sneg, ledeni dež,... sem se jaz ravno tako nekako danes počutila...

PS: Ju3 bom spet malo osvežila seznam pregledov, če bo katera še kaj dodala, naj napiše [sm=smiley2.gif]

sara0 -> RE: Aprilčice 2013 (18.3.2013 21:17:45)

Pozdravljene.

Meni je tale RR cel teden nagajala, sploh mi ni hotlo odpret foruma tako da komaj zdaj vidim vse te novosti.

KATNISS ČESTITKE ZA SINEKA !! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] veliko srečnih dni ti želim[sm=bravo.gif]

pri meni pa stanje dokaj umirjeno.... na morfologiji mi je pokazalo da naj bi rok imela 25.3. ampak moj ginekolog pravi, da bo kar 2.4. Tako da še dva tedna in bo [sm=smiley36.gif] .... upamo [sm=smiley1.gif]

imam že skoraj vse pripravljeno, cunjice zlikane... zgubila pa bom živce, ker me z vozičkom pošteno hecajo! Naročila sem ga že 2 meseca nazaj, pa še zmeraj ga ni [sm=zmeden.gif] .... rekli pa so 2-5 tednov da je čakalna doba... mislim kako so neodgovorni ej! Nimam volje se z njimi kregat ampak očitno mi ne preostane drugega. Vsakič ko kličem mi rečejo naslednji teden bo.. mhm??.. tako da jutri bom spet poskusila mojo srečo. Držite pesti!! [sm=smiley36.gif]

Smo pa že vse skoraj pri koncu a ne? Še kak mesec pa končamo oziramo začnemo [sm=smiley36.gif] z mojim že komaj čakava da primeva našo šturčko v roke[sm=duda.gif]

A ima katera že kakšne znake o porodu? meni se že kakšna dva tedna pojavlja en zelo gost izcedek (mogoče čep), ni pa nič krvavo... sumim da se že res počasi pripravljam na velik dogodek [sm=smiley36.gif]

No, bodite fajn, kljub takemu muhastemu vremenu- pri nas res grd dež in burja [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley27.gif]

ursika1 -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 0:13:18)

živjo punce.....se vam opravičujem, ko me tak dolgo ni bilo na RR.....sem bolj kot ne kar pri malemu v mb... hvala pa vsem, ki mislite na nas :)

Čestitke tudi tebi katniss za sončeka :) želim ti veliko lepih trenutkov :)

no pa da vam napišem malo za mojega Lovrota... malemu so naredili zunanjo drenažo, zaradi te krvavitve ki je bila v glavci in so se mu pretoki zamašili....nato so to odstranili po 14h dneh.....en teden je bil brez vsega pa so se ventrikli (ti proizvajajo likvor, to je tekočina v kateri plavajo možgani, in če je je preveč se ustvarja pritisk na možgane, ki se lahko poškodujejo) spet povečali :( naredili so mu še eno drenažo in tudi to danes odstranili po 14h dneh.... sedaj je pa vse odvisno od malega kak bo te pretoke porihtal....ker če se pretoki ne porihtajo dobi trajno drenažo (doživljensko) držim pestke da mu ne bo treba še to prestajat, ker je itak blo že do zdaj tok stvari....mali drugače diha sam...tudi po flaški smo že lepo pili, pa Lovro zdaj že 3 dni štrajka, in mu dajo vmes kar po sondi...joj kak neprijetno mu more bit sondo not za najest pol pa ven....ampak sem tudi opazla da se niti ne trudijo flašo dobi v usta (in to takšen cuc da je še mene groza) počakajo 10sekund in če ne potegne kar rečejo ne gre bomo po sondici dali.....
ostalo je pri malem super....edin eden zdravnik mi pije živce ker je dav lovrutu tak črn scenarij za prihodnost češ da mali nikoli ne bo hodil in bo zaostal ker ima poškodovane možgane od krvavitve....
pa sem si mislila a bejž no...kdo pa je kriv da jih ima....pa da so sploh bile krvavitve??groza so v mb bolnici...so mi še izvid priredili kak je blo med samim porodom...in tisti dan sem bila v totalnem razsulu jokala sem kot dež, ampak sem se potem k seb spravla in si rekla da se midva z lovrotom ne dama in da boma dokazala da se s terapijami da še vse popravit...mogoče ne bo najbolj pameten v razredu ampak mali bo hodil v normalno šolo in tudi lovili se bomo ne samo hodili.... se ne damo smo vsi borci :) aja še to veliki smo že 48cm in imamo 2300g.... mogoče bomo še atleti ko imamo tak dolge noge :P

res komaj čakam da pride naš pikec domov, da se bomo razvajali in cartlali....

punce lepo se imejte...naj vam minejo čimlepše zadnji dnevi nosečnosti...

doberdan -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 9:41:15)

katniss, čestitke za sinkota Alekseja! Se mi zdi super, da se je sam odločil priti in nisi rabila sprožitve. A ne? Lepo se crkljajte.

ursika, me veseli, da ste tako pozitivni. Zdravniki mislijo, da je medicina vse, jaz pa sem tudi prepričana, da se da veliko narediti z alternativo. Lovrotu želim dobro napredovanje in da bi čim prej prišel domov. So ti že kaj rekli, kdaj naj bi to bilo?

Jaz imam ta teden tudi dekompresijo in še CTG. Glede znakov poroda nisem še nič opazila. Otroček veselo brca, trebuh se ni spustil ... čeprav se tudi prvič sploh ni.

Končno spet malo sonca! Včeraj je bila spet katastrofa - vedno ko imam kak opravek v mestu, je sneg in dež, čevlji so mi premočili in tudi sicer je šlo vse narobe. Domov sem prišla pozno popoldne in popolnoma izmučena!! :(

Tajka -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 10:11:35)

dobro jutro,

dones je vsaj sonček.........sem bila že na enem kratkem sprehodu in je super zunaj, samo ko komej naredim par sto metrov - me takoj začne vse dol tiščat pa trebuh otrdevat - a sem sam jest tok brez kondicije al kaj.

Jaz imam tudi ta četrtek pregled in CTG pa da vidimo.............

Ursika1: lepo da si se oglasila, tudi jaz velikokrat pomislima na vaju, čeprav nisem glih pridna za pisanje. super da napredujete in da ste tako pozitivni. Se mi zdi da se s em veliko nardi.

sara0: kaj za en voziček si pa naročila da ga tako čakaš........ker nisi edina.......
tudi jest opažam povečan izcedek zadnje dni.......zgleda da se res počasi pripravlja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

en lep sončen dan vam želim

_CiCika_ -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 10:33:01)

Naslednji pregledi

Marec:

20.3.
klavdyk
aprilčica1CTG
21.3.
Tajka P + CTG
25.3.
_CiCika_

April:

3.4.
ROXY_
[b4.4.
Neli81

_CiCika_ -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 10:41:16)

nick, starost, kraj, število [sm=duda.gif]

1.4.
Ejla, 2[sm=duda.gif]
*lala*, 23, Logatec, 1[sm=duda.gif]
copi_87
Olivija*
sara0
_Cicika_, 1[sm=duda.gif]
micy1

2.4.
barbara_s, 1[sm=duda.gif]
Pulha, 25, Primorska
cvekica, 24, Bela krajina
ursika1

3.4.
kuverta, 31, Ljubljana
Tajka, 2[sm=duda.gif]
ursika

4.4.
struckaa
doberdan, Ljubljana, 1[sm=duda.gif]

5.4.
Mincaa, 1[sm=duda.gif]
1bebika, 32, 1[sm=duda.gif]
Pikicas_tonoga, 32, 1[sm=duda.gif]
katniss, 26
drugič nosečka, 1[sm=duda.gif]
simi5, 1[sm=duda.gif]
missMac, 1[sm=duda.gif]
KarinM

6.4.
anonimna 2011, 27, 1[sm=duda.gif]
Rozica983, Ljubljana

7.4.
anomis24, Jesenice
tanika*

8.4.
*mavrica*
nadinne, 29, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]
Soncnica12, Domžale
anonimna[sm=smiley33.gif], 36, 2[sm=duda.gif]
Tanja, 1[sm=duda.gif]

9.4.
trixxy, Ljubljana
lepjedan, 27, Ljubljana
Suzy139, Celje

10.4.
aprilčica1, 20

11.4.
Nejkec, 2[sm=duda.gif]
izalina, 26, 1[sm=duda.gif]

12.4.
rožica5
skorpijonka3
grašek, 41, 2[sm=duda.gif]

14.4.
mateja5354, Cerknica
felicia, 31, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
Sportni.ca

15.4.
bilabong
*ninchy, 1[sm=duda.gif]
Pkica, 27, Domžale, 1[sm=duda.gif]
san, Ljubljana, 5[sm=duda.gif]
Sanjah, 26, Ptuj

16.4.
SrčicaSonček, 27, Maribor
jesenika, 26, Notranjska

17.4.
tijati, 1[sm=duda.gif]
Bellika
sonce79, 1[sm=duda.gif]
oska, 31, Domžale, 1[sm=duda.gif]

18.4.
Cherish, 28
lizikaa, 26, Maribor
saby85, 27
Tami.K
Janja Log

19.4.
Dijana_86
sarcy21, 27, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]

20.4.
minka tonka, 27, Dolenjska, 1[sm=duda.gif]
Sisy, 33, Ljubljana, 2[sm=duda.gif]
*Lila, 25, Primorska
orsina, 2[sm=duda.gif]
pisanica
Kika86

22.4.
olodum, Primorska
Lala*

23.4.
erikka, Štajerska
anonimna3, 33, Primorska, 2[sm=duda.gif]

24.4.
summer11, 31, 1[sm=duda.gif]
Neli81, Celje, 1[sm=duda.gif]

26.4.
PrincipesaD
soncek78, Primorska, 1[sm=duda.gif]
Adryka, 23 let

27.4.
ROXY_, 32, Celje, 1[sm=duda.gif]
naja17, Gorenjska, 1[sm=duda.gif]

28.4.
klavdyk, Koroška, 2[sm=duda.gif]
natalija.m

29.4.
Februarka08, 2[sm=duda.gif]
top10, 1[sm=duda.gif]

30.4.
nanita, 24, 1[sm=duda.gif]
chatarinchy, 23, Gorenjska

Marec 2013
Mamaja, 35, Ljubljana
NiNiBo, Nizozemska, 1[sm=duda.gif]

Skupaj nas je: 87

[img]http://img41.glitterfy.com/13063/glitterfy3013832T599B81.gif[/img]
02.02.2013
ursika1 (PDP 02.04.2013) LOVRO, 1550g, 43 cm
14.02.2013
Sanjah (PDP 15.04.2013) TAI, 1920g, 43 cm
15.03.2013
katniss (PDP 05.04.2013) ALEKSEJ, 2520g, ?cm

[sm=modricrtici.gif]: 3
[sm=rozacrtici.gif]: 0

sara0 -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 14:08:53)

Ursika1 lepo da si se oglasila in še posebej sem vesela da ostajaš pozitivna- edino prav. Držim pesti da se izteče najboljše kar lahko!! [sm=smiley31.gif]

Tajka naročila sem Tako Laret Lan- nič posebnega od vozička, bolj mi je bilo zaradi barve ker mi je res všeč! Ampak če mi ta teden ne javijo da je prišel, jih pošljem v 3 krasne in bom že kje drugje kupla.. lepega pa bolj poceni in da je na zalogi, da ga kr takoj vzamem! ahh...

Jaz pa imam danes en tak sentimentalen dan- se počutim zelo dobro in srečna za vsako stvar[sm=smiley36.gif] upam da bo cel dan tak! no danes sem pa tudi v 38. tednu tako da reeees še malo, upam da ne bo kaj zamujala ker sem že nestrpna :)

Preživite kar se da lep dan [sm=smiley27.gif]

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 15:02:58)

Hoj punce ;)

sara0 škoda živcev, za voziček, bo že prišel ... imaš še 14 dni do roka, nekaj takega, pa kak teden potem še sigurno ne boš šla ven s škratom, ta čas bo pa že ... moj je še tudi nekje med stvarmi zakopan, še ga nisem šla iskat, preprat, tudi če to naredim, ko pridem iz bolnice ...

kako ste? jaz sem danes kr fjan, morm rečt ...še malo, pa bova šle s hčerko malo na sonček, pravi, da bo danes rolala ...

mene je dr. na akupunkturi v PON spraševala, če se ji zdi, da je dojenček kaj nižje, pa sem rekla pojma nimam, ne zdi se mi ... potem sem pa začela še isti dan opazovat, pa se mi res zdi zdaj že dva dni, da JE trebuh nižje, poslwedično zgleda manjši in manj mi je napoti, ko recimo sedim za mizo ...ne vem no, če je res in če to sploh kaj pomeni ;)

nič bodite fajn, da ne zgubljam časa za rčaunalnikom v tem lepem vremenu ...

jutri prideta mami in ati, mi bosta malo pomagala pospravit :) zlata sta ...

bodite fajN! ;)

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 16:43:16)

Ojla!

Ja, zdaj pa že aprilčice lahko odštevate in ugibate, katera bo naslednja. Teoretično bi morala bit jaz, in to že pred nekaj dnevi, a še nič ne kaže, da bo kaj. Tako da me ne bo čudilo, če me še katera prehiti.

Ursika1 sem vesela, da se ti je uspelo oglasit. Verjamem, da imaš zdaj kup dela in skrbi in ti komaj znese še kaj bolj nujnega porihtat kot je tale forum. Ne mine dan, da ne bi pomislila na vaju z Lovrom. Občudujem tvojo voljo in pogum in sem prepričana, da vama bo z malim uspelo premagat črnoglede napovedi zdravnikov, ker sta oba taka borca. Kar tako naprej! [sm=smiley20.gif]

Katniss fino, da imaš tako krasnega fantka in da lepo napreduje. Porod sicer očitno ni bil ravno mala malica, a se je očitno splačalo ....

Cicika tudi mene jezijo površni pregledi oz. posvetovalnice pri ginekologinji. Kak mesec nazaj sem čakala na pregled več kot dve uri, "pregled" je pa trajal dve minuti, pa še to je bilo samo vprašanje, kako se počutim, branje izvidov in zapisovanje podatkov s kartona v materinsko knjižico. Včasih se počutim tam kot da me imajo za eno številko v evidenci več, ker pač k sreči nisem noben zapleten primer.

Glede lege otroka: Ko je mene G vprašala, če se je že kaj spustil in sem odgovorila, da ne vem, je potipala, ugotovila, da se res ni, in rekla, da bom zagotovo vedela, ko se bo. In sem res [sm=smiley1.gif]. Začne kar konkretno dol pritiskat.

Aja, še Ninibo in ženske v burkah pri ginekologu: Kolikor sem jaz dojela z mojih potovanj po Bližnjem vzhodu, so burke namenjene "skrivanju" ženske pred tujimi moškimi, pred ženskami pa ne. Tako tudi v hamame (ki so strogo ločeni na ženske in moške) pridejo zaburkane, v hamamu so pa gole tako kot ostale in jim je to čisto naravno. Iz tega sklepam, da si pač izberejo ginekologinje in babice (pač ne sme bit zraven moških) in potem je vse tako kot pri nas, le da pred pregledom slečejo malo več plasti obleke.

Uživajte v današnjem lepem dnevu in božajte trebuščke in [sm=duda.gif]

NiNiBo -> RE: Aprilčice 2013 (19.3.2013 21:07:02)

mamaja Se je tudi meni tako dozdevalo, da potem to vse skupaj nekako izpeljejo samo zenskami. Ampak, ne vem pa ce je to vedno mozno npr. da je kaj nujnega npr. CR pa ni zenske na voljo. No verjetno imajo cisto dorecene protokole, ampak je bilo pa zanimivo videti.

Ocitno naju bodo zacele aprilcice prehitevat, ce bova prevec vlekli, tako da po PDP-ju se bos morala kar opogumit [sm=smiley36.gif]!

No jaz nisem nic cutila, da se je spustil. Se mi pa je, kar je sedaj potrdila ze drugic. Sem pa potem vprasala zakaj jaz to bolj en cutim in je rekla, da zato ker mali tudi raste in ni nujno, da to zelo obcutim.

san -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 6:36:56)

Dobro jutro, ena [sm=kava.gif] za vse. Jaz že eno uro hodim naokrog, sploh nisem zaspana.

ursika1, prav navdušena sem nad tvojim optimizmom in že zato, ker tako pozitivno razmišljaš vem, da bo vse ok in bo Lovro še vsem dokazal kako pogumen in močan je on in njegova starša. Bravo in le tako naprej! Vse dobro vam želim in vam pošiljm veliko moči in pozitivne energije še za vnaprej.

trebuh se je tudi meni zopet spustil niže, ne vem pa, kako je v njem obrnjeno dete. Ampak od včeraj je zagotovo za tri prste spustil, je res lažji občutek. zopet lažje diham in jem.

površni pregledi, jaz jih na srečo nimam. moja G si vedno vzame čas, prav neverjetna je. in vse si zapomni, še od prejšnjih nosečnosti in je res zelo skrbna. sem ji prav hvaležna...

mamamja koliko časa čez pdp pa pustijo čakat sedaj? včasih je bilo en teden ali pa 10 dni, pri mnogorodkah pa tudi več, če si se zmenil. drugače pa boš sedaj res kmalu prišla na vrsto, ko si enkrat čez rok je lahko tudi iz danes na jutri

sara0, tole čakanje vozička je res zoprna zadeva, ampak sej maš še mal časa. drugače pa res, malo zagrozi, da če ga ne bo v parih dneh, ga boš kupila drugje. včasih pomaga...
glede znakov, jaz imam že kake 10 dni gosto sluz, ki je prozorna, včasih pa malo zelenkasta - amapak baje zato, ker oksidira. se zgleda pripravlaj - ponavadi se mi je to kakšne dva do tri tedne pred porodom dogajalo. bomo videli kako bo tokrat.

sentimentalnost... mene hormoni noro dajejo. včeraj sem imela roditeljski sestanek v šoli in nam je razedničarka od hčere pripravla en odsek iz pouka, tako smo sedeli tam kjer sedijo naši otroci in se učili. otrokom je to povedala, ker so nam morali pripravit vsak svoje barvice, ker smo risali zemljevid na slepo in v kuverti me je pričakalo še drobceno sporočilce od hčere[sm=9nebesa.gif]. zelo lepo sporočilo, ki me je tako ganilo, da so se mi solze ulile po licih in sem bila potem vsa solzna uro in pol [sm=smiley36.gif]

cicika, jaz sem delala vaje, pa ne vem ali je bil učinek ali ne, čutila ga vsekakor nisem, tudi ko tpam skozi trebuh imam občutek, da je glavica še zgoraj. glede pregelda vaginalno na koncu nosečnosti, pa moja G ne mara delat, edino, če gre za sum na vnetje, ker pravi, da ne bi rada česa predčasno sporžila. in da četudi sem odprta npr. cm, lahko pri nekaterih še vseeno traja tri tedne, pri drugih pa je lahko potem že drugi dan.

včeraj je bil res en čudovit dan, za napolnit baterije. sem imela tudi ad in sem se potem prav super počutila - sem bila na močnejšem stolu in je bila res občutna razlika.

lepo se imejte in če gre katera v rim, srečno[sm=smiley1.gif]

Neli81 -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 6:46:53)

Dobro jutro so[sm=nosecka.gif],

Evo ena [sm=kava.gif] za vse. Jaz ne morem več spati. Take mravljince imam v rokah, da se nikakor nisem mogla več naštimati. [sm=hudicek1.gif] Pa boli me desna roka, ne znam točno povedati kje, samo pesti ne morem stisniti. [sm=zmeden.gif] Mogoče sem imela včeraj čuden položaj roke pri pospravljanju... Mah bomo videli...
Drugače se je pa moj dopust/porodniška začel zelo aktivno. V ponedeljek sem bila v Ikei in nakupila še posteljnino, brisačke za [sm=duda.gif] in mojo princesko ter seveda še ogromno drugih "potrebnih" stvari. [sm=jezicek.gif]
Včeraj sem celo dopoldne (dobesedno) pospravljala stanovanje. Še dobro da mi je mami prišla pomagat, ker mi drugače ne bi uspelo v enem dnevu (mogoče v enem tednu[sm=jezicek.gif]). Sva tako generalko naredile, da je možek kar pozijal [sm=smiley36.gif] Ostala so le še okna in upam, da mi jih uspe očistiti preden grem rodit.
No seveda me je mož malo nahrulil, ker nisem počivala. Ampak se je tudi malo pomiril, ko sem rekla da mi je mami prišla pomagat. Generalko sem morala narediti, je že dolgo nisem, vedno samo neko površinsko navidezno čišč
enje.[sm=smiley1.gif]

Uršika le tako naprej s pozitivizmom in vrjamem da vam bo uspelo. Lovro je pravi mali borec.

Katniss upam da bosta z malim pikecom čim prej doma.

Šibam sedaj pod tuš in nato zbuditi moja dva sončka, da ne zamudim - danes imam še en službeni sestanek v LJ, potem pa res odklop za eno leto. [sm=smiley36.gif]

Lepo bodite.

Čaw

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 8:15:28)

Neli81 ... wowo en dan za generalko?
jaz jo delam že od jeseni, pa do rojstva ne bo gotova! ;) Je pa res, da živim v hiši, ki ima klet, pritličje in mansardo ... jeseni sva z možem začela v kleti, kjer sta dve sobi bili neupirabni, kamor smo metali vse živo, no zdaj sta uporabni, mogoče še kak dan dela tam, samo to čaka na poletje, ko bo doli toplo ;)
V pritličju me čaka še samo kuhinja in ena malenkost za pošraufat v sobi za goste (to bo danes moj ati) ...
V mansardi pa bo ena soba tudi ostala za poletje (ker je še ne uporabna in bo notri otroška, ko je ne bom vče dojila). Pa upam, da danes dokončamo police v delovni sobi (pisarni) in da do jutri še to končam.

Hvala bogu za mame, moja se je tudi ponudila, tako da prideta oba danes okoli desetih in ostaneta do jutri, da dokončamo delo. Jza sem včeraj eno mini shrambo čistla in sem morala vmes 2x počivati, enostavno ni šlo ... dobra si, da si zmogla v enem dnevu toliko napora!

Mater je lep dan! ;)
Bodite fajn, razmišljam, če se mi da zdja v Domžalu pogledat mal posteljnino ... ;) ah ne vem ;)

LP, PikaStonoga

Soncnica12 -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 9:20:33)

Jutro punce!
Kaksen lep soncek je zunaj (kljub slabi napovedi) - bo treba hitro ven! Meni dnevi letijo kot za stavo, ceprav se mi ne zdi da bi naredila ne vem kaj - vsak dan imam kaksna dva opravka v planu, vmes pa nic posebnega-kuhanje kosila, sem in tja kaj pospravim... Uglavnem sploh ne vem kam gre cas!
Vceraj sem bila na CTG, kjer se je nasa mala pupa izkazala kot zelo energicno bitje - vsaj sestra je rekla, da je zelo aktivna. Je bila pa potem se cel dan sportno razpolozena in tudi danes kaze, da bo tako (zgodnje jutranje brce pod rebra[sm=smiley36.gif]).
Popadkov seveda ni bilo se nic zaznati, bo treba se malo pocakat (no, kaksen teden bi bilo se fino, da dokoncam vse "projekte", ki sem si jih zastavila do prihoda [sm=duda.gif], kej vec pa ni potrebe..). Sicer sem pa blazno vremenska te dni - ce je soncek se pocutim super, ko dezuje me vse boli (najbolj pa glava).

Ursika, lepo da si se oglasila! Tudi jaz obcudujem tvoj optimizem in mocno voljo in sem prepricana, da bo prav to Lovru najbolj pomagalo do zdravja! Zdravniki po navadi najrajsi povejo najslabsi scenarij, ampak se potem velikokrat izkaze, da se stvari obrnejo precej bolje in verjamem, da bo tako tudi pri vasemu pikcu! Vsekakor bom se naprej mislila na vaju in drzala pesti, da njegovo zdravstveno stanje cim bolje napreduje!

Soncnica Sandra *** -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 12:19:58)

Hej punce....

se opravičujem, ker "smetim" vašo temo, ampak če mogoče katero zanima...pospravljam omaro od hčere in prodam precej oblačil za deklico od št.56-110. Nekaj malega tudi za fantka v št.56, 62 in 68.
Glede na to, da imamo sedaj fantka, nam le ta ne pridejo prav.
Cene so simbolične...1, 2 ali 3 € za kos. Ob nakupu večjega števila se za ceno lahko dogovarjamo.
Pošljem po pošti na vaše stroške, ali pa možen osebni prevzem na Gorenjskem...Poljanska dolina

Oblačilca si lahko ogledate v mojem albumu:
http://www.mojalbum.com/sandrap

Hvala in lepo pričakovanje še naprej vam želim!

katniss -> RE: Aprilčice 2013 (20.3.2013 12:23:15)

Pozdravljene,

nam se vedno gre odlicno. [sm=smiley1.gif]
Jaz si koncno zacenjam malce rutino ustvarjat, ceprav bo cas za to sele naslednji teden, ko ne bo vec pomoci na domu. Aleksej je pa res en taki zadovoljen fantek. Malo so ga sicer mucili krcki, temperatura mu tudi malo niha ampak baje je to cisto normalno do nekje sestih tednov. Ce bo slo tako naprej s hranjenjem, bomo verjetno do konca naslednjega tedna ze nazaj na porodni tezi, pol se pa samo lepo (malo bolj toplo) vreme docakamo in gremo na sprehod!

ursika1:
Ta tvoj optimizem je tisto, kar bo Lovru pomagalo pri premagovanju vseh ovir, ki ga morebiti se cakajo. Je pa res vedno tako, da je vsemu treba dati svoj cas. Tako, da drzim pesti, da bo vse vredu, da se bo Lovro se naprej tako boril in seveda vidva z njim in za njega[sm=smiley1.gif]
[sm=pikapoka1.gif]

ROXY_ -> RE: Aprilčice 2013 (21.3.2013 8:53:22)

Jutro punce,

katniss wiiiii, kako lepo prebrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], super za napredek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] pozdravčke tebi in Alekseju...toplo vreme je tudi v slo bolj znanstvena fantastika [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..navkljub uradnemu začetku pomladi....lepo se štimajta  še naprej!!!

ursika hvala, da si se javila..bravo, bravo za tvoj pogum, optimizem in borbo!!!!! močno stiskam pesti, da se vam bo izteklo vse tako je treba!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

mene še vedno muči bolečina zoba, ki ga ni več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], še zakompliciralo se je in vse vnelo, tak da hodim vsak dan k zobarju menjavat trakce..tega ne privoščim prav nobeni..zadnji teden komajda funkcioniram, čist sem izmozgana od teh bolečin....nosečniške tegobe so mala malca napram temu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ..
pa dovolj jamranja..

včeraj bila zelo presenečena, ker sem tak hitro prejela odločbo CSD za porodniško..manj kot teden dni je trajalo...ne moreš verjet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

aja, pa moj dragi, se je izprsil in šel kupit voziček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], da ne bo vse tempirano na zadnji čas...me je res presenetil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kar se tiče pregledov pri G pa je moja še preveč pikolovska [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]..resnično si vzame čas in vse preveri, vedno naredi UZ in mi izmeri MV..nazadnje sem bila pri njej več kot pol ure..rada počveka in je do nosečnic še posebej pozorna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

takole, drage moje, delo kliče, kar naredim je vezano na dopoldne, popoldne sem kot cota pa še sine zahteva svoje..včeri sem mu komaj razložla, da mami pa res ne more več brcat nogometne žoge in igrat košarke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].....otročki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]

1bebika -> RE: Aprilčice 2013 (21.3.2013 22:57:01)

Brrrr! Mi je jasno, zakaj nekoliko zatišja tule gor. Cela loterija da ti odpre.
V glavnem:
Katniss, super da lepo napredujete![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Sem ti kar malo fouš, da si se rešila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ursika, čestitke za pogum in le tako naprej![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

PikicaStonoga ni ratala ribica?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Mene pa kar naprej nekaj špika, prejšnjo noč me je dvakrat že tako grdo, da sem kar zatulila od boečine-ampak od kakih rednih popadkov ne duha ne sluha. Boli me križ, pa noge, pa mi zatekajo, pa ne morem hodit.....eh sita sem že vsega in bi najrajši videla, da moram kar zdaj v P. Čeprav.....po drugi strani, od kar sem bila na cTG-ju in sem spet malo videla tiste porodne sobe od daleč, me kar malo stiska in se vračajo spomini dolgega predihavanja popadkov in težkih prvih dnevov, ko mi nič ni bilo jasno...
Pa hormoni...v jok me spravi že en sam napačen pogled.
Evo, sem spet mal pojamrala, pa grem probat prespat to noč. Mogoče pa bom imela srečo in jo preživim kje drugje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Lepo bodite!

NiNiBo -> RE: Aprilčice 2013 (22.3.2013 12:50:51)

katniss [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] super, da vam gre tako odlicno le uzivajte naprej. Soncka pa bo ta teden izgleda, samo mraz na pa se caka na zalost!

ursika Ne se ozirat na zdravnike, to je resnicno zadnje kar steje! Joj kolk mene pogrejejo take nestrokovne, nesocialne ipd. izjave, kdo je temu modelu dal sluzbo, ma.. Vazen je tvoj odnos, tvoj boj, otrok to cuti in Lovro se bo boril! Zaupaj sebi in svoji intuiciji, mame oz. zenske imamo se vedno nekaj posebnega v sebi!

Jaz sem se vedno 2 v 1 in ja ocitno bomo imeli ovna, hmmm bo se zanimivo! Sem bila pa kar utrujena ta teden, potem je pa se Neo zbolel bruhanje in vrocina no na sreco je hitro minilo in je nazaj v vrtcu danes. Jaz sem sla pa hrano nabavit in spotoma se na pedikuro - je pasalo. Drugace pa kar malo cakamo, PDP imam v torek ampak se ze tolk veselim spoznati nasega fantica, da bi jaz ze kar danes. Vikedn imamo lustno splaniran, malo po obiskih, pa zivalski vrt v Amsterdamu, potem bomo pa videli kako bo slo.

No mamaja se tudi nic ne oglasi, tako da verjetno ze pestva in sem samo se jaz od "priseljenih" marcevk.

PikicaStonoga -> RE: Aprilčice 2013 (22.3.2013 13:45:50)

hoj hoj ...

bebika 1 ... ne ni ratala ribica, kaj čmo ;)

NiNiBo, sej bo kmalu ... si imela kakšne preglede, da bi videla, če se kaj dogaja?

urska ... le tako borbeno naprej! ;)

jaz sem pa danes spet imela CTG in pregled ... zdaj hodim na 1 teden ... prejšnji teden sem bila v četrtek še čisto zaprta, NIČ ne ni dogajalo, CTG OK. Danes CTG spet OK, se pa menda maternični vrat mehča in pripravlja ... ne vem pa ali to pomeni, da bi lahko bilo kmalu ali ... bog ve ;) naslednji pregled in CTG že v sredo, ker so do ČET-PON na dopustu, tako da ja fajn ;)

drugače vse po starem ... končno sem vnovi telefon vesla vse telefonske, ko bo treba najdit nekoga in mu "uturit" hčerko, da bova midva lahko šla rodit in potem bomo spet rabili telefonske za pošiljanje smsov ;)

prav nekaj stvari imam še za pospravit ta vikend, samo se mi prav ne da ...

jutri gremo še na bazen (samo se jaz ne bom več nič kopala) ... (upam, da me ne premami ;)) am peljeva ta malo, še zadnjič v troje ... potem gremo pa na obisk enga dojenčka gledat ... v nedeljo k mojim na kosilo ...

to je to, nič posebnega, še malo dela na rčaunalniku ...

bebika 1 ... mislim, da mi še vedno nis na FB poslala telefonske, sem slučajno spregledala? kako gre tvoj dr? si kaj uspela spacat te dni??? :)))

grem počasi še malo počivat, potem pa kuhat in potem na sončka ;)

papa in se beremo! ;)

Mamaja -> RE: Aprilčice 2013 (22.3.2013 17:52:23)

Ojla aprilčice,

Pri nas imamo punčko Ivo. Na svet je prišla včeraj, težka je 3290g in dolga 53cm. Porod ne bi mogel bolj v nasprotju z mojimi željami: ni bil ne lahek, ne hiter, ne naraven, ampak zdaj je za nama in ob pogledu na punčko je vse pozabljeno.

san v kranju te, ko si čez pdp, vsakih nekaj dni naročijo na amnioskopijo in če plodovnica ni več ok za otročka, te pošljejo rodit. Tako so mene včeraj. Plodovnica je bila zelena, zato je bil porod nujen. A moje telo ni bilo pripravljeno (še 4 cm MV, mehur se ni predrl, popadkov ni bilo) in tako se je začel 14-urni porodni maraton. Ker tu večino porod še čaka in ker z mojo ne ravno običajnozgodbo ne bi želela nobene prestrašit,, je ne bom opisovala, če katero res zanima,si jo lahkoprebere pri marčevkah.

Fajn se imejte in božajte svoje trebuščke!

NiNiBo -> RE: Aprilčice 2013 (22.3.2013 20:57:04)

O mamaja kako ti vsega tega ne privoscim, no ampak sedaj je za tabo in vazno da imas Ivo zdravo v narocju. V koncni fazi to najbolj steje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

pikicastonoga Pri nas ni pregledov ne vaginalnih, ne CTG-ja, ampak samo potipa, poslusa srcek in si opravljen. Meni je to tudi tako vsec, ker vem da imas lahko na CTG-ju vidne popadke, pa lahko si tudi odprta pa se ne bo nic dogajalo. In se ne zelim obremenjevati potem s tem npr. da se ne bi nic dogajalo, kaj je narobe z mano. Ker potem bom verjetno spet v zavaranem krogu. Tu je obicajno, da si 14 dni cez rok in ne delajo posegov preje. Mi pa vedno zelo tocno povedo, da moram spremljat gibe otroka, tako da ce imam obcutek da je kaj drugace, moram pa takoj poklicati.

Stran: <<   < Prejšnja stran  150 151 [152] 153 154   Naslednja stran >   >>