san -> RE: Aprilčice 2013 (17.3.2013 0:49:52)
|
Draga katniss, vse dobro no novi poti čudovitih izzivov. Vajinega Alekseja pa naj sreča boža po ličkih![sm=9nebesa.gif][sm=smiley32.gif] hvala vam za dobre želje[sm=smiley31.gif]. sem se že malenkost pomirila, ampak skrbi me pa še vseeno. vedno znova ugotavljam, da sploh ne bi smela po netu iskat informacije, ker potem naletim vmes tudi na zelo pretresljive zgodbe, ki mi nekako ne dajo potem miru in me samo prestaršijo. za prezgodnji porod se tako ni več bat, ker sem že 36 tednov čez in se dete ne smatra več kot nedonošeno, cr-ja se pa tudi ne bojim. bolj mi je panika ta zunanji obrat, da se detecu ne bi kaj zgodilo pri tem ali po tem oz. da bi morala rodit v medenični vstavi, ker to mora biti pa šolski primer poroda in ne sme it nič narobe. sedaj imam celo občutek, da je z nogami dol, ker čutim močne brce čisto spodaj. glavo ima definitivno še vedno v višini malce nad popkom, ker se jo lepo čuti skozi trebuh. sem včeraj delala neke vaje, ki sem jih našla na netu, pa sem bila samo utrujena potem in me je vse bolelo, učinka pa zgleda ni imelo. no, moj mož pravi, da se bo obrnila, pa mu morm verjet na besedo [sm=smiley2.gif]. bomo videli kaj bodo povedali v P. mislim, da bom kar ves teden na trnih... klavdika, upam, da se nama res obema obrneta na bučko, imata zgleda preveč prostora, pa lumparije zganjata [sm=smiley1.gif] sonce32, jaz sem imela pri tretjem prav spisek od enega homepata od kolegice iz tujine, ki ga je pripravil na podlagi tega kar sem ovedala in je bilo točno napisano kako in kdaj moram kaj jemat, pa smo se vmes selili in sem ga nekje založila. tako tistega spiska za med samim porodom nimam več, vem da je bil na seznamu aconitum, potem pa je bilo odvisno od počutja, če si čutil strah vzameš arsenicum, drugače je bilo nekaj drugega, pa tik pred iztisom se spomnim je bila arnika in še potem naprej, vmes pa so bile še druge zadeve kot actea rac. pa kali carbonicum, ampak se mi sanja ne več za kaj vse katere. tri teden pred rokom pa sem jemala pulsatilo za mehčanje mv, pa še carbo vegetabilis, ampak sem imela res cel načrt, katerega sem se držala in je vse pisalo kaj vzeti v katerem primeru, npr. strahu, dobrem počutju, močnih popadkih... so bile pa vse višje potence. drugače pa sem potem v četrto in peto jemala le pulsatilo za mehčanje mv - dva tedna prej, ko se je začelo pa vzela po nasvetu Goriškove caulophyllum, ker krepi popadke in tudi naj bi mehčalo mv in pa arniko za poškodbe. arniko potem vedno jemljem še kar nekaj časa po porodu. Mislim, da pri nas pri dr. Krušič Kaplja lahko dobiš homeopatske globulce za nosečnost, porod, mogoče tudi kje drugje, ampak žal ne vem. tokrat imam trenutno ferrum zaradi železa, pa pulsatillo tudi že vzamem, ker mi zgaga nagaja. tik preden se bo začelo in če bo šlo po naravni poti bom pa vzela še caulophyllum in pa arniko - to bom v vsakem primeru. tukaj je še ena brošurca , si lahko malo prebereš http://nationalcenterforhomeopathy.org/files/NCH-Safe-Pregnancy-Brochure.pdf p.s. drugače se s homeopatijo zdravimo nekje 10 let pri Goriškovi in za otroke imam konstitucijske globulce, ostale kot so arnika, belladona, bryonia, ehinacea, ruta, apis, ledum... pa kupim sedaj pri nas v lekarni, kar se ne dobi, pa mi kolegica zrihta ali pa Goriškovo vpršam za nasvet. vsem želim lepo nedeljo, sploh, če se bo kateri že začelo kaj dogajati[sm=smiley1.gif] aja, sem hotela še napisat, da tudi sama velikokrat pomislim na ursiko in lovra in močno stiskam pesti in upam, da so iz tahujšega ven...
|
|
|
|