|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
11.2.2013 10:08:54   
trixxy
NiNiBo to je pa zelo čudno glede CSD. Jaz mislim, da so se zmotili. No naj me katera popravi, ki ima podobno situacijo kot ti.

Boleča sramna kost AVČ. Prejle mi je še spodrsnelo na ledu in zdaj me še bolj boli. Katastrofa. Pa še 2 meseca do konca user posted image .

Punce kako se držite??

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
11.2.2013 10:19:43   
izalina
Ninibo meni se upošteva 55% minimalne plače za dni, ko nisem bila zaposlena (prijavljena na zavodu) oz. status študentke. Nisem pa prejemala nobenega nadomestila plače. Pozanimaj se na CSDju, ker če plačuješ prispevke, nevem zakaj ti potem nebi upoštevali. Meni je popolnoma jasno, da ne upoštevajo zaslužka od študentskega dela, ker pač ne plačuješ prispevkov.

Trixxy upam, da si ok, ker tile padci niso prijetni. Mene boli samo na dotik levi del križa od udarca. Drugače sem ok. Ja ni kaj...nerodne smo user posted image . Jaz imam točno čez dva meseca PDP...kje je še to user posted image .

Grem v knjižnico, ker se moram spravit pisat poročilo vaj....da sproti lepo pucam stvari, da ne bo potem konec marca in v začetku aprila preveč gužve.

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
11.2.2013 10:26:59   
NiNiBo

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

NiNiBo to je pa zelo čudno glede CSD. Jaz mislim, da so se zmotili. No naj me katera popravi, ki ima podobno situacijo kot ti.

Sem jih klicala, ker sem pricakovala visji znesek, saj je bila moja placa visoka, pa tudi nadomestilo. Tak je baje zakon, ceprav se meni ne zdi logicen. Jaz sem pricaklovala, da za mesece ko sem nezaposlena in ne prejemam nadomestila iz zavoda za zaposlovanje, torej od 23.12.2012 do 26.02.13 vzamejo 55% minimalne slo. place, potem od 23.06 pa do 23.12 kar sem dobila od zavoda za zaposlovanje torej nadomestilo, torej pred tem pa mojo placo, ko sem bila zaposlena na UN Ljubljana. Pa ni tako, ker na dan nastopa nisem v delovnem razmerju, mi pripada le 55% minimalne slo. place se sicer nekaj popravi za 2%, ker sem bila zaposlena oz. na zavodu, ampak to je vse.
Resnicno vse kar se mi je zgodilo v zadnjem letu v Sloveniji mi nekako daje samo se impulze, da sem lahko vesela, da smo se odlocili da jo zapustimo.

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
11.2.2013 10:28:57   
trixxy
Sej na srečo nisem padla, ampak samo si samo zategnila predel medenice in sramne kosti. Sem pa gledala eno gospo okol 40 + let, ki je imela škornje z 10 cm peto in je kr drsala po ledu. Mater svaka ji čast, da se tako obuje v tem vremenu. user posted image (aja ni bila noseča)

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
11.2.2013 11:21:13   
katniss
Pozdravljene punce,

Nama gre dobro. Vceraj je sicer spet pritisk nagajal ampak ni bilo prevelike panike. Se mi zdi, da se jaz boln ustrasim kot pa kaj drugega.
Tudi ponovni jetrnj testi kazejo izboljsanje, tako da mi smo se vedno na poti proti 37.tednu, vsak dan po malouser posted image .

NiNiBo: sicer je res, da je tu porodniska minimalna ampak vsakic, ko slisim taksne zgodbice iz Slovenije, sem vesela, da tukaj stvari dejansko delujejo, ce delas vse po reglcih.
Aja, si dobila moje privat sporocilo tukaj na forumu? :)

Trixxy: bah, te bolecine res niso hec ne... Jaz cel dan v postelji prezdim pa se mi tudi zdi, da je vse nekam prestavljeno in bolece ze.. Sicer pa se dva meseca slisi dosti samo bo hitro tu. user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
11.2.2013 11:42:17   
katniss
Pozdravljene punce,

Nama gre dobro. Vceraj je sicer spet pritisk nagajal ampak ni bilo prevelike panike. Se mi zdi, da se jaz boln ustrasim kot pa kaj drugega.
Tudi ponovni jetrnj testi kazejo izboljsanje, tako da mi smo se vedno na poti proti 37.tednu, vsak dan po malouser posted image .

NiNiBo: sicer je res, da je tu porodniska minimalna ampak vsakic, ko slisim taksne zgodbice iz Slovenije, sem vesela, da tukaj stvari dejansko delujejo, ce delas vse po reglcih.
Aja, si dobila moje privat sporocilo tukaj na forumu? :)

Trixxy: bah, te bolecine res niso hec ne... Jaz cel dan v postelji prezdim pa se mi tudi zdi, da je vse nekam prestavljeno in bolece ze.. Sicer pa se dva meseca slisi dosti samo bo hitro tu. user posted image

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
11.2.2013 11:53:14   
NiNiBo
katniss Sem dobila sporocilo, pa te ne morem najti na FB - ju user posted image . Mal pa racunam na petek, da bi prisla do tebe, bom videla kako se teden odvije! Hja no saj sedaj je ze postalo jasno kako in kaj. Skratka v septembru, ko je bilo definitvno da gremo in da sem noseca sem kontaktirala pisarno CDS ja v Ljubljani, ki se ukvarja s primeri kot sem jaz - torej ko gres v tujino ali prides iz nje. Tam so mi dali info. preko emaila, sem jih pa tudi klicala, da bi bila prepricana, da prav razumem vse. No in tam (imam se vedno email) je bilo receno, da bo porodniska izracunana iz povprecja dohodkov, v mesecu ki pa ni dohodkov pa 55% min. slo. place. Sedaj ko je bila odlocba drugacna, sem sla gledat email, ce sem jaz res kaj narobe razumela in kot sem videla nisem. Tako sem jih klicala v Ljubljano v glavno pisarno in povedala, da sem naredila kot so mi svetovali, ampak da enostavno sedaj ni bilo tako izracunano. Je potem ona klicala v Domzale, ki je pristojni CSD zame, saj imam tam stalno prebivalisce. In ugotovili so, da so mi dali v Ljubljani napacno informacije. Torej, dejstvo je da je zakon tak, da ker nisem zaposlena v casu nastopa porodniske, dobim 55% min. slov. place. Torej glede na napacno informacijo, ki sem jo dobila seveda se nisem trudila, da bi bila vsaj npr. en teden v casu nastopa porodniske zaposlena. Imam namrec kolega, ki bi mi lahko tu uslugo naredil in tako, bi bila moja porodniska lahko vsaj se enkrat visja. In zaradi napacne informacije sem lepo zvisela. user posted image In seveda, na koncu zvisim jaz, ceprav sem se zelo in pravocasno potrudila, da bi dobila vse potrebne informacije. Tale gospa v Ljubljani pa ne bo imela nic manjse place oz. ne bo nic kaznovana. Saj ni res pa je user posted image , clovek ima res dost vsega po vseh takih pripetljajih.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
11.2.2013 11:54:20   
Lala*
heeii...tudi jas sem aprilčiva..=) pdp je 22.4..=) hitroo mine čas..in kako se kaj počutite? kje boste rodile? =)user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
11.2.2013 12:01:21   
doberdan
In ugotovili so, da so mi dali v Ljubljani napacno informacije. Torej, dejstvo je da je zakon tak, da ker nisem zaposlena v casu nastopa porodniske, dobim 55% min. slov. place.

Ninibo, to je pa višek!!! Jaz ne tvojem mestu ne bi kar tako odnehala. Če imaš mail z imenom in priimkom, se kar lepo obrni na to nesposobno gospo in ji povej, kaj ti je naredila in da naj popravi svojo napako. Sicer pa kar naprej v pritožbo. Točno taki šlampasti uradniki mečejo slabo luč na javno upravo in nikoli za nič ne odgovarjajo!!! Kar na bruhanje mi gre, ko to berem. Ne bi ti znala svetovati za tvojo situacijo, ker ne poznam zakonov, ampak mogoče res še sama preveri v zakonu ali vprašaj kakšnega pravnika. Očitno zaposlenim na CSD ne moremo zaupati. GROZA!!!

(odgovor članu Lala*)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
11.2.2013 12:40:11   
izalina
Ah Ninibo to je pa žal Slovenija....user posted image . Glede na to, da še nisi nastopila porodniške, se še vedno lahko zaposliš (ko si omenila, da imaš to šansko). Meni so rekli, da te lahko nekdo zaposli en dan pred nastopom porodniške. Pa še enkrat oddaš vlogo za porodniško, če ti potem drugačne prihodke upoštevajo.

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
11.2.2013 12:53:39   
aprilčica1
Haai, evo da se še jst malo oglasim po dovgem času. Jst sem odlično dojenček v trebuhu pa še bolj. Aktivnost v trebuhu mislim da sploh ponoči na vrhuncu ker celo noč tako veselo brca čez dan pol mal mnj zvečer pa spet uživi :). Stirinajstni dni nazaj sem bila kar hudo bolna me je ena viroza spravla v posteljo potem pa še dehidracija ampak sem se potem po enemu tednu ponovno spravila "skupaj".In vi kako ste kaj?.Zanima pa me če ima še katera od aprilčic take hude bolečine ponoči v nogah mene tako bolijo noge da mi gre ponoči kar na jok user posted image .

Ursika1;Upam da ste iz Lovrotam vsak dan bolj ves me kar pri srcu stisne,ko berem kaj preživljata.En velikobjemček in poljubček zate in za Lovrota da bosta čim bolje user posted image user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
11.2.2013 13:02:34   
trixxy
Se podpišem pod Izalinin post NiNiBo. To sem slišala, da je res. Važno, da si zaposlena vsaj en dan pred nastopom porodniške. Potem pa ponovno odddaj listine.

(odgovor članu aprilčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
11.2.2013 18:42:37   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: trixxy

Se podpišem pod Izalinin post NiNiBo. To sem slišala, da je res. Važno, da si zaposlena vsaj en dan pred nastopom porodniške. Potem pa ponovno odddaj listine.

sam res, dej to naredi!!!! poskusit ani greh!!!!

Če si užival v izgubljanju časa,
ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu trixxy)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
11.2.2013 20:32:45   
Mamaja
Ojla!

Vas je že kaj zasnežilo? Pri nas tako luštno naletava sneg, da ga je veselje gledat user posted image

Ursika1 držita se z Lovrom!

Katniss me veseli za pozitivne novice in sem prepričana, da bosta z malim brez težav dočakala 37. teden. Kako boste pa zdaj s selitvijo? Bo mož sam preselil vse ali boste počakali?

Ninibo tole s CSD je pa krneki user posted image . In ja, to je Slovenija. Tudi meni se vsakič, ko se moram kaj ukvarjat z birokracijo, zdi, da sem totalen debil, ker vsakič, ko se kaj zaplete, dobim drugačen odgovor. Pomoje se ti res splača zaposlit, če imaš to možnost, pa še enkrat oddat papirje tik pred zdajci. Izgubit nimaš kaj. Ker 55% minimalne plače je res čisti nateg v tvojem primeru.

Izalina še dobro, da se ti ni nič hujšega zgodilo, ko si padla. Si imela srečo v nesreči. Ni kaj, te dni bomo morale še posebej pazit, ko vse drsi... Meni je tudi že nekajkrat zdrsnilo, a sem se vedno ujela.

Pa še nekaj mojih izkušenj z nosečniškimi težavami:
Zgaga tudi mene muči. Za silo pomaga, če ne ješ vsaj eno uro preden se uležeš, še najbolj pa "prime" kozarec DonataMg po požirkih, takrat ko začutiš zgago. Ninibo vem, da tebi žal tole ne pride najbolj prav, ker na Nizozemskem najbrž ne moreš prit do Donata, morda pa koristi kateri drugi. Ali pa morda obstaja pri vas kaj podobnega.
Krči v nogah, zlasti ponoči, so znak pomanjkanja magnezija. Spet preverjeno pomaga Donat, ki ga piješ nekaj dni zapored po en kozarec dnevno. Dobro je tudi, če začneš jest več oreškov in stročnic. Je pa hecno, da prav jaz priporočam Donat, ker mi je sicer groznega okusa in sem se zdaj v nosečnosti morala prav navadit nanj. Je pa vsaj naraven in res deluje.
boleča sramna kost pa mene matra zlasti zadnje dni na sprehodih, pa nisem nič čudno stopila ali kaj podobnega. A se tu da tudi kaj pomagat?

Lepo se imejte in pazite nase in na svoje user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
11.2.2013 21:14:02   
Neli81
Ojla souser posted image ,

Tale ipad bi pa najraje vrgla čez balkon, kako me heca. user posted image user posted image user posted image Sem imela že večino napisano, pa mi vse skupaj ven vrže. user posted image

No pa gremo jovo na novo.

Danes imela pregled. Vse ok, vidla lulčija spet na hitro (tokrat razločno). Dete prehiteva za kakšen teden, 10 dni. Sej pravim, da kljub strahu pred porodom, vseeno upam, da bo prej. Me že vsi hecajo, da bo na moj rojstni dan - no to upam da ne bo. user posted image

Se je pa moj G odločil, da mi ne bo več za kile težil, saj sem mu rekla, da imam prav nočne more zaradi tega. Sem že na +15, pa čeprav se ful trudim, da ne jem prepozno (po 18 uri), belga kruha nisem jedela že od štarta nosečnosti, sem bol na prilogah in solatkah, pa tud sladko me ne vleče preveč. user posted image v prvi nosečnosti pa je bila polika in kajzerica (dve) vsak dan na jedilniku in to zvečer, pa kile niso šle tako grozno gor. Mah mogoče bo pa čez 4 tedne kaj bolje s kilami. Ima še katera takšne probleme z naraščanjem kg?

Sem mu omenila tudi bolečo sramno kost, ker me od zadnjič še kr boli. Zgleda sem si vse skupa malo bol pretegnila... Me je pa za vsak slučaj pregledal, da nisem slučajn pruh dobila - pa nisem, tako da juhu. user posted image

Zgaga tudi mene peče na polno in ja res pomaga Donat, čeprav je res ogabnega okusa.

Ninibo upam, da ti uspe fajn zrihtati tole zmešnjavo s porodniško.

Katniss držita se s svojim bebijem, saj ni več daleč ta 37. teden. user posted image

Uršika1 upam, da s sinekom gre na bolje. user posted image user posted image za vaju.

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
11.2.2013 21:30:09   
Neli81
Aja naslednji pregled imam 11.3., bo lahko možek z mano. user posted image
Pa gemo proti koncu počasi ...

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
11.2.2013 21:48:19   
ursika1
Zivjo nosecke :)
No lahko recem da sem boljsi vnetni parametri mi padajo tak da grem jutri z tabletami domov. Sem prav vesela da so mi dali stran infuzije in antibijotike ker so tak agresivni da mam vse zile na rokah vnete :(
Sinek moj je pa tudi boljsi...sepso pozdravli...ledvica srcek pljuca delajo super tak da v naslednjih dneh mu bodo dali vsa zdravila za podporo stran.....problem je se samo pri tej krvavitvi mozganski ki je nastala zaradi sepse...glavca se mu je malo povecala tak da so mu danes naredili drenazo da mu spravijo kri ven da nebo pritiska na mozgane....upam da se te tekocine ne bo vec nabiralo in da bo boljse sej vete vsak poseg v glavo je nevaren pikat iglice skoz mozganee pa sploh.....imeli pa bomo epilepsijo in ze dobiva lovro tudi zdravila....upam in zelim da ostane pri tem :) so pa dejali zdravniki da je rea pravi borec in xe nebi imel tak razviti organov ga nebi bilo vec....poslusa mamco ki mu vsaki dan rece da more.bit mocni in se borit da gremo.cimprej domov se cartat :)
Mleka imam pa rea fuuullll tukaj ga nimajo vec kam shranjevat in ga stran vlivam....da nebo pol kazensko mleko presahnilo....

Centri so.pa taki da en govori to drugi to spletne strani imajo objavleno spet drugace ko pa jih kaj vec vprasas pa ne znajo povedat....
Sem pa tudi kaz racunala te place ce.se.en dan prej zaposlis in ti pripada 55%....jemle.se placa za nazaj in csd baje nima doloceno katero leto ker ni zakonsko napisano nikjer kero leto jemlejo....ce bo slo po lanskem.se je 55% bolniska 250e ce pa bojo gledali placo za lansko leto pa znasa porodniska 55% 314e.....
Sem racunala malo ampak zal me je lovro prehitwl da bi se zaposlila

Pazitr nase in brez prehladov pa poskodb aprilcice :)

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
12.2.2013 9:01:47   
lepjedan
Zdravo punce!

Me res iskreno veseli brat končno kakšne dobre novice!! Jaz sem kar zadovoljna s svojim počutjem, čeprav (počasi) prebovelam en prehlad in mi bodo kolki izstopili. Ampak ko slišim vaše zgodbe, sem prav ok :)

Ninibo, o naših institucijah in informacijah ne bi izgubljala besed... Sem tudi sama trenutno precej "na trnih", ker sem mlada raziskovalka na UL in se mi v bistvu zelo mudi uredit mirovanje statusa in vse papirje. Pa noben na CSD noče razumet, da ne morem čakat njihovih 15 dni do odločbe, ker lahko zame to pomeni ključno razliko v vsem za prihodnje leto.. Bom poskusila uredit mimo odločbe, so vsaj na ARRS dokaj normalni in razumni ljudje. Je pa res pametno, da dobiš vsako zagotovilo pisno. Če imaš to zagotovilo v elektronski pošti, bi se jaz obrnila neposredno na nadrejene na dotičnem CSD in terjala od njih odgovornost za nastalo situacijo. Ali pa vsaj večjo fleksibilnost v smislu, da lahko še enkrat, kot zaposlena (če je to še vedno možnost) urediš odločbo in višino porodniške. Njihovo delo in odgovornost je, da poznajo področje do potankosti...

Imam pa eno vprašanje za vse, ki imate kakšne informacije oz. izkušnje z vpisom v vrtec (Ljubljana). Namreč, vpis je marca, me pa bomo (povečini) rodile šele aprila .. To najbrž pomeni, da za leto 2013/2014 sploh ne moremo oddati vloge ali kako?! user posted image .. Za nerojeno dete? Ker bomo potrebovale varstvo nekje z aprilom/majem 2014 ... Pa tudi, če bi letos izpadle, bi imele naslednje leto (za 2014/2015) potem več točk? Še poznam ne, male bube, pa me že skrbi, kdo ga/jo bo varoval, ko bom šla nazaj v službo user posted image ..

Držite se torej, cartajte svoje trebuščke in upam, da vam ni treba hodit ven v ta sneg user posted image .. Imam sicer rada zimo, ampak sneg naj ostane na smučiščih, sankališčih .. V Ljubljani ga pa ne potrebujemo tako zelo user posted image
Lep dan vsem skupaj! user posted image

(odgovor članu ursika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
12.2.2013 9:43:00   
pisanica
Živjo sonosečke!

Me zelo veseli za dobre novičke! ursika1 super, da je tvoj soncek bolsi. Le tako naprej! Katniss ti pa se tudi dobro drzi! Tudi ostale pazite nase in na svoje zaklade v trebuscku!

No pri meni sicer tudi bolj kot ne zanič zdravje. Že par dni sem čist zanič. Staknila sem virozo...vročina, boleča glava, grozen kašelj,... skratka na cajte je res grozno. :( Jemljem razne domače zvarke (limona+med, grgram žajbelj, veliko tekocine,...), kadar je res kriza pa pol lekadola, čeprav se res poizkušam izognit zdravilom. Rada bi še nekaj za kašej pa sploh ne vem kaj naj... To traja že od sobote, tako da resnično upam, da bo šlo sedaj stanje na boljše!

Joj tole s CSD je pa res kar nekaj!

lepjedan...sicer nisem iz LJ, vendar so meni vzgojiteljice rekle, da ko se otrok rodi, oddaš vlogo za vrtec in si potem v čakalni vrsti. Je pa od vrtca do vrtca drugače.

Lepo bodite!

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
12.2.2013 11:17:08   
PikicaStonoga

IZVIRNO SPOROČILO: Neli81

Ojla souser posted image ,

Tale ipad bi pa najraje vrgla čez balkon, kako me heca. user posted image user posted image user posted image Sem imela že večino napisano, pa mi vse skupaj ven vrže. user posted image

jaz pa sploh ne maram na ipad pisat, ker gre tko počasi ... berem ja, berem, napišem pa potem na računalnik ;) mi jebolj praktično ;)

ta čas ni bil izgubljen.

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
12.2.2013 11:40:56   
PikicaStonoga
neli ... ja za kile je čist odivsno, kolk si jih prej imela, če si bla res suhica, je normalno, da se več zrediš! jaz se nisem dosti, samo jaz ima že tako 40+ kil :( bomo enkrat hujšali ;)

lepjedan ... upam, da fajn urediš zadeve s CDS in za službo, da ti bo OK, jaz bom tud te dni šla malo urejat ... jkar pa se vrtca tiče, je pa res povsod drugače ...pri nas konkretno sem se zanimala je rod za oddajo do konca marca, torej če ne rodim do konca marca, ne morem oddati vloge, saj pa tudi če bi jo, je nerealno pričakovati, da bom dobila vrtec marca, in bomo pač iskali privat za tistih nekaj mesecev, potem pa na jesen srčno upam, da dobim vrtec ...

jaz sem pa svojo tastarejšo izpisala iz vrtca in bo celo leto z mano in dojenčico doma :) še 3 dni hodi, potem pa zaključi ... tok se veseli, da sploh ne bo mogla dočakat petka! ;) sicer se zavedam, da bo naporno, samo sem v zadnih letih res delala preveč (zidava, magisterij, poleg službe taki in drugačni projekti), da sem se odločila, da je skrajni čas, da se 110% posvetim svoji družini! ;) sicer pa če morm dat doječico marca v privat varstvo, je vseeno, če dam obe skupaj nekam do poletja (ko bosta spet z mano 2 mecesa), jeseni pa gre tastarejša že v šolo ;)

sramna kost tudi mene občasno boli, pa nisem nič padala in nič ...

pa spet mi leži nekako opd desnimi rebri in boli kot hudič na trenutke ... ta vsaj leži tako nekaj dni in pousti, v prvi nosečnosti mi je tamala pod rebri ležala CELE 3 tedne, sem mislila, da me bo kones od bolečin!

spanje zanekat še dobro spim, samo če ne grem 10x ponoči na wc, nočem nič ...k sreči nazaj zaspim, sem pa cele dneve utrujena :(

aja, naslednji pregled imam 18. 2., v PON :)

zobje ...joj danes imam zobarja, pa še hvala bogu, ker mi je včeraj zvečer kr del zoba stran padu, čist se mi uničujejo zobje v teh nosečnosti, pa ne morem nič narest, mi je že par žensk povedalo, da so v nosečnostih zggubile kak zob, ah ...

zdej pa grem, da še kaj naredim danes za službo, se mi zdi, da nni ne konca ne kraja opravkom ... ;)

ta čas ni bil izgubljen.

Neposredna povezava do sporočila: 3521
12.2.2013 13:33:21   
NiNiBo
CDS zadnjič Midva sva se včeraj pogovorila kako in kaj, odločila sva se da lepo ostanem tu in zaključiva poglavje Slovenija. Enostavno nima smisla, ker tolik kolobocij, papiorologije, iskanje alternativ-ker je pač moj mož tujec v dveh letih najinega življenja v Sloveniji je bilo dovolj. Moj moz je bil včeraj resnično jezen, ker enostavno smo imeli v 2 letih tako veliko težav in temu kar ni konca in kraja. In ja katniss se strinjam s tabo, v preteklih 5 letih sem živela v Švici, Sloveniji in Nizozemskem. Kar se tiče papirologije, korektnega in pravilno opravljenega dela ipd. je Slovenija resnično pod vsako kritiko. Najbolj me pa pojezi to, da pri nas nihče ne prevzame odgovornosti za napake. Jaz razumem, da se nekdo zmoti, ampak potem je potrebno uperiti vse napore, da se poišče rešitev.

ursika1 Super slisati, da vam gre veliko bolje!

Mamaja Bom prav pogledala, ce bi kje lahko dobila kaj podobnega donatu, katniss a ti kaj ves? Tole je zate, upam da bos nasla kaksno uporabno informacijo! http://acupuncture.rhizome.net.nz/acupressure/download.aspx

Neposredna povezava do sporočila: 3522
12.2.2013 13:52:39   
tijati
pozdravček se malo javim po dolgem času....

nazadnje, ko sem imela pregled 1.2....mi je dala napotnico za fizioterapijo v porodnišnici....in se moram naročiti(imajo tako gužvo da pokličem po 13.2).....imam probleme z medenico, sramna kost, problem vstajanja, obračanja v postelji......in zelo zelo boli.....cel medenični obroč zato me je dala na FTH.....
in ko vas berem, da vas boli sramna kost vemkako je to .....user posted image

CSD sem bila do sep. zaposlena, +3 mesece na zavodu, januarja brez dohodka in ker sem se pozanimala za je bolje biti zaposlen sem se s 1.2 zaposlila....in konec meseca oddam papirje....

otroček brca.....kaj šele bo..čedalje manj placa ima

nekaj mi pomagajte...kaj postreči za 30 rd doma....narezen, torta...??

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
12.2.2013 16:37:10   
Neli81
PikicaStonoga nisem bila ravno grozno suha, normalne postave, cca 6 kg viška. Sam zdej pa te kile gredo abnormalno gor. user posted image Mah bo že, bomo pa po porodu malo več delali na izgubi kilogramov. user posted image

Pa tudi jaz ponavadi ne pošiljam sporočil z ipada, ga imam samo za branje, ampak sem bila včeraj tako fino nameščena na kavču, da se mi res ni dalo ustati. user posted image

Uršika1 user posted image za vaju. Je pa ta vajin Lovro res pravi borec. Kar tako naprej. user posted image

NiNiBo te čisto razumem, da se ti ne da ubadati s tem. Meni je kar muka it urejati porodniško, ker so res mutavi na tej javni upravi. Sem imela same probleme z njimi pri prvi porodniški. user posted image

Lepo bodite in se tipkamo.

Pa pa

(odgovor članu tijati)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
12.2.2013 16:57:59   
katniss
Zdravo punceuser posted image
Stvari tukaj so se vedno po starem, ni sprememb, kar je seveda super. Pocasi bom zacela se mislit, da sem pac na enih takih dolgocasnih pocitnicah. user posted image

NiNiBo: Ne bos verjela, ampak meni so za zgago priporocali vla (vla je ena taka tekoca puding zadeva za vse v Sloveniji hehe). In deluje. Ne vem sicer kak to pol na kile vpliva, glede na to, da je to res taka sladka zadeva ampak presentljivo po njej me nikoli ne pece zgaga. Rennie lahko drugace vzames.
Razlicice donata pa se nisem odkrila... Sicer pa poskili na Facebook v skupino Slovenci na Nizozemskem, ziher je ze kdo kaj podobnega odkril.
Hvala za link, si ga bom prebrala in srcno upala, da lahko uporabim pri porodu. user posted image

ursika1:user posted image Bravo Lovro, bravo! Tale decko je pa res pravi pravcati borec in prav je tako. Se vidi, da tudi ljubezen premika gore ane? user posted image Sem imela kar solzice v oceh, ko sem brala tvoje porocilo.
Kar tako naprejuser posted image user posted image user posted image

Mamaja: Jah selitev se bo se vedno zgodila, ker sva odpovedala stanovanje pa ker ne bi zmogla placevati najemnine in hipoteke istocasno. Sej hiska je v bolj ali manj vseljiva, pri pleskanju pridejo tudi moji iz Slovenije pomagat, tukaj pa zdaj tudi veliko ljudi ponuja pomoc tako da mislim, da nam bo uspelo. Na sreco nama se ni uspelo nabaviti prevelikih kolicin pohistva, ki bi ga bilo treba preseliti, nekaj krame pa sva se ze pred casom znebila.
Je pa res, da je moj moz trenutno pod ogromnim stresom in resnicno upam, da bo tole tudi za njega minilo cimprej. Hodi v sluzbo, vmes dela se izpit za avto, selit bo pomagal in vsak vecer je tukaj pri meni in mi prinese nove zaloge zelenjave iz trgovine.. Res ne vem kdaj sem zadela na loteriji za sanjskega moskegauser posted image .

tijati: Uf, tole se pa res ne slisi fino. Upam, da te bojo pri fizioterapevtu znali porihtati in, da bos hitro spet fino mobilna.

PikicaStonoga: Tale nas ima tud rad moj desni reberni lok.. Se posebej pred vecerjo, falot maliuser posted image . Se stlaci s svojo malo ritko nekam tja gor pol pa dihaj pa jej ce mores. Prav taka okroglina se mi nardi na tistem mestu.. Ocitno jim pase se malo ob nase kosti pocartatuser posted image

pisanica: Upam, da bo kmalu slo na boljse. Prehladi in gripe se mi zdi, da so se 10x hujsi v nosecnosti, ko ti je ze itak vse napoti...user posted image <-- evo, enega cajcka za tebe.user posted image

lepjedan: Hehe, je fino brat, da nekatere tako lepo jadrate skozi nosecnost z minimalno tezavami. Mogoce bomo pol 'menjali' pa vam bojo miceni dali vec vetra.user posted image (hec hec, navijam samo za take ravno prav navihane otrockeuser posted image ).

Neli81: Pa res ze gremo proti koncu.. tale 37.teden tudi ni vec dalec, ceprav res da odstevam dneve. Ampak res se malo.user posted image

(odgovor članu Neli81)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?