_CiCika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: trixxy Če vam bo kdo vsiljeval kake mučne zgodbe ali kaj, jih ne poslušat. Ženske smo si različne, ene pač bolj boli, ene manj. Ene rojevajo 24 ur, ene 3 ali manj. Ene ob popadkih vpijejo, druge se smejemo (vem, da sem čudna, sam jaz sem se vmes zabavala z mojim možekom). Podpis pod tole! Porod:Jaz sem se prvič psihično dobro pripravila na porod. Vsaj mislim. Čeprav sem v nosečnosti poslušala, prebrala večinoma o težkih porodih, da ne govorim o komplikacijah ( to mi je moja tašča kar naprej rada razlagala, kako je imela oba poroda težka in zakomplicirana ) in bolečinah ob popadkih. Jaz pa sem se odločila, da mene to nemore prestrašit, ker sem se tolažila s tem, kar je napisala že trixxy, da smo si ženske različne, da nekatere pač bolj boli, druge manj in da ima vsaka svojo porodno zgodbo. Psihično sem se predvsem pripravljala na boleče popadke. Ker sem brala in poslušala da to grozno boli, sem si pač rekla da mora to res neznansko boleti, ampak če boli, vsaj veš da je to to in bo otroček kmalu v tvojem naročju. Bolj kot boli, boljše je in prej bo minilo vse skupaj. Na koncu se mi podor sploh ni zdel boleč, ker sem se psihično res pripravila na večjo bolečino, kot sem jo doživljala, še babci sem rekla, če je to to al bo kej več bolelo, ona pa mi je rekla da pritisnem pa bo že zunaj, js pa: a že? Napisali so mi da sem rojevala 3 ure, meni se pa sploh ni zdelo, prej minuta - dve. V glavnem bolj kot si psihično pripravljen lažje sprejemaš od bolečine, do poroda. Moje mnenje. Cotke za dojenčka... Jaz nisem imela niti ene, v velikosti št.50. Se je hči rodila velika 52 cm, pa tudi oblekic št 56 nismo nosili, čeprav sem imela nekaj za rezervo. Smo že od začetka kar št.62 imeli, pa ji sploh niso bile velike. Tako ali tako pa v prvih mesecih dobesedno vsak mesec menjavaš oblačila na večje št. Tako, da ne rabite nekaj veliko oblekic. Edino nekateri dojenčki malo več polivajo, zato se lahko zgodi, da rabite kakšno oblačilce več. tetra plenice bojo kar prav prišle, tako da cca 20 kom, bi jih bilo dosti. Robčki za čiščenje ritke: za na pot smo imeli vlažilne robčke, bolj za vsak slučaj, čeprav sem povsod dobila toplo vodo, če sem le rekla, tako smo bolj uporabljali krpice za rito brisat, katere so bile že omenjene. tekočina iz prsi : To je mlezivo (kolostrum), ki ga bo dejenček dobil tja do približno do tretjega dneva po porodu. V tej tekočini, ki je predhodnica "pravega" mleka se skrivajo same dobrote za otroka, med drugim ga tudi zaščiti pred zunanjimi vplivi! V glavnem dojke začnejo dozorevat, pa se lahko pojavi par kapljic. Meni je v prejšnji nosečnosti tako teklo, da sem morala imeti zaščitne blazinice in si jih nekajkrat na dan tudi menjati, sploh proti koncu nosečnosti. Sedaj pa sem imela samo par kapljic na majici v kateri spim, na modrcih še nisem opazila.