katniss
|
Dobro jutro! Ah, danes sem pa spala, ko klada! Se pocutim cisto drugace kot pa vceraj. Malo sem sicer zalostna, ker je miceni pobrcal tako za vzorec. Ponavadi je zjutraj kr zabavno, je pa tudi mozno, da sem bla cisto prevec zaspana, da bi karkoli cutila . Hja porodniske tukaj so... bedne. Jaz nisem upravicena do nicesar, ker ne delam (zanosila sem 1mesec po diplomiranju, tako da casa za delo najt res ni bilo veliko!). Ce pa delas, ti pripada 16 tednov porodniske menda. Toliko je tudi evropski minimum. Kaj se zgodi potem z dojencki? Ja v vrtec gredo. Mamice pa ponavadi nazaj delat za polovicni delovni cas. To se tukaj dejansko da in se tudi splaca v vecini primerov. Veliko jih tudi ostane doma. Jaz bom tudi verjetno ostala doma dokler najin sinko ne bo star vsaj nekje 8 ali 9 mesecev in nato zacela iskati sluzbo. Moz se 100% strinja z mano. Nisva niti izkljucila, da bova mela se kr enega takoj zadaj, ampak to je res odvisno kako bova zmogla zdaj financno. Ni nemogoce, mozek misli, da ne bo tezav, ampak sem jaz tista, ko zna bit tecna glede teh stvari. Vrtci so zelo dragi in nemalokrat je tako, da mamica dela zato,da pokrije te stroske in mogoce ustvari 100/200 eurov plusa na mesec... To se meni zdi absurd, ker nimam otrok zato, da jim bo nekdo drug plenice menjaval in gledal kako rastejo. Nekako imam obcutek, da tukaj otroke dosti prej pustijo v varstvu pri starih starsih ali drugace. Kolegica je pustila svojo dvomesecno hcerkico za 5 dni v varstvo starsem in partnerju ter odsla na pocitnice s prijateljicami... Jaz si tega niti pod razno ne znam predstavljati ampak zgleda, da se da. Vloga mame je nekaj.. kar nima prednosti predi ostalimi vlogami, jaz sem pa vseeno mnenja, da je prvo leto zivljenja tisto, ki si ga res najbolj zapomnis in ko te dete najbolj rabi. Seveda pa je tudi res, da se nimam otrok in, da res ze komaj cakam, da vidim kaksna mama bom.
|