|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
26.7.2012 20:16:24   
Tangerina
Znaima me, ali ima še katera od vas izkušnje s povišanim sladkorjem v nosečnosti? Jaz se namreč s znjim srečujem prvič v življenju, in ne vem prav veliko kaj in kako...
Ko sem dala kri in vodo v laboratoriju, so ugotovili, da imam povišan sladkor v krvi, izmerjen 5,65. Kolikšen sladkor je normalen za nosečnico? Vedno sem namreč mislila, da je nekje do 6 meja normale, a pri nosečnicah to ne velja?
Dobila sem napotnico za diabetologa - kaj to pomeni in kaj pomeni povišan sadkor za nosečnost?

Hvala za vsakršno informacijo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
26.7.2012 22:36:11   
ninocka26
Meja za sladkor pri nosečnicah je 5.1. Tvoj povišan sladkor zaenkrat pomeni dieto ter merjenje krvnega sladkorja 3x na dan po obroku. Če ti bo z dieto uspelo držati sladkor pod mejo je to to, če pa ne bo šlo dobiš inzulin. Sladkorna v nosečnosti naj bi povzročala, da je otrok večji. Da te potolažim, jaz sem rodila točno na dopolnjenih 38. tednov, imela sladkorno (zadnji teden sem bila že na inzulinu) pa je imel točno 3.290 g in 50 cm - se pravi čisto povprečen. Je pa dobra stran sladkorne, da se ne boš redila. Jaz imam po porodu 5 kg manj, kot sem jih imela preden sem zanosila.

Tule so pa punce veliko pisale o sladkorni in prehrani: http://www.ringaraja.net/forum/nose%C4%8Dni%C5%A1ka_sladkorna/m_2187195/tm.htm

< Sporočilo je popravil ninocka26 -- 26.7.2012 22:38:23 >

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
26.7.2012 23:48:37   
Anonimen
50 g presejalni OGTT ima mejno vrednost 7,8 mmol/L

ob pozitivnem 100g OGTT obstaja ta dve stopnji, motena toleranca za glukozo, če je povišana ena vrednost in nobena ni višja od 11 mmol/L (sicer je že tod dovolj za diabetes) in pravi gestacijski diabetes, ki ima zvišani 2 ali več vrednsoti nad normo. Norma je na tešče 5,3, nato pa po 1. uri po zaužitju glukoze 10,0 mmol/L, po drugi uri 8,7 mmol/L in po tretji uri 7,8 mmol/L.

(odgovor članu Tangerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 6:46:01   
Doria
ninocka26 ti je prav povedala. Sem v 39. tednu, gestacijski diabetes imam prepoznan že od januarja, ko so mi zjutraj na tešče namerili 5,2 sladkorja v krvi. Meja se je lani z 6,1 pomaknila na 5,1 na tešče, 90 minut po obroku pa ne smeš imeti več kot 6,5.

Gestacijski diabetes pomeni - po besedah moje diabetologinje - povečano nevarnost, da boš kasneje v življenju dobila pravo sladkorno. Prav tako povišane količine sladkorja niso dobre za plod, zato nekatere nosečnice kmalu dobijo insulin. Merila si boš sladkor 4x na dan. Zelo je stresno, a naj te potolažim - sama nisem dobila insulina, bom pa morala še hoditi na preglede, in sicer 3 mesece po porodu ter po zaključku dojenja.

Jaz vsega skupaj nisem vzela zelo resno, sem pa si pekla polnozrnat kruh, kuhala polnozrnate testenine, meni pomaga paradižnikova solata z mozzarelo, lubenica, melona, veliko solate. Sčasoma tako ne moreš več veliko jest. Pa tudi čutiš, če je sladkorja preveč, saj si zelo žejna. Če imaš povišan sladkor, kar hitro na sprehod. Jaz si nisem merila redno, temveč sem pred pregledom kar pisala neke rezultate v knjižico meritev. RAZLOG: Namerjen sladkor je odvisen od veliko stvari - velikosti kaplje krvi, kvalitete aparata, zato se lahko vrednosti ZELO RAZLIKUJEJO, kar lahko ugotoviš že, če si meriš sladkor 2x zapored! Najbolj merodajen je rezultat, ki prikaže povprečje zadnjih 3 mesecev (HBAC) in ta ne sme biti več kot 5,5, zmerijo pa ti ga lahko le v diabetološki ambulanti.

TO TI PIŠEM, KER ŽELIM, DA SE NE SEKIRAŠ PREVEČ, SAJ TO LE ŠE DVIGUJE SLADKOR. MORAŠ VEDETI TUDI, DA JE MEJA 5,1 NA TEŠČE REZULTAT USPEŠNEGA LOBIRANJA FARMACEVTSKIH FIRM, KI BOGATIJO NA RAČUN PRODAJE LANCET, APARATOV IN LISTIČEV ZA MERJENJE SLADKORJA. To so mi potrdile moja ginekologinja, moja osebna zdravnica ter sestra v diabetološki ambulanti.

Moje vrednosti niso bile nikoli večje od 8,0 takoj po jedi. Če pa bi bile npr. 13, bi se tudi sama bolj v roke vzela. Uspešno nosečnost še naprej!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 8:13:01   
štrumfek
Meni so namerili 5,3, enako kot tebi diabetolog, v ponedeljek grem pa na OGTT test, tist cuker pit in mi je že zdaj hudo kako bom tisto spila. Mi je bilko pri taprvi tolk slabo po tistem, da sem skoraj bruhala, zdaj pa nevem kako bo šlo skozi, ker že brez tistega nono stop bruham :(

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 8:42:31   
Tangerina
Hvala vsem za odgovore, zdaj ko ste mi omenile da strah povečuje sladkor - zadnja dva tedna sem bila v neprestanem strahu za otroka, ker sem ravno v teh tednih nosečnosti pred tremi leti otročk izgubila, predvčeraj pa sem imela pregled,do takrat sme bila pa blazno živčna in v strahu.... nikoli nisme imela problemov s sladkorjem, zdaj pa me je to malo pretreslo, in ne vem kaj me čaka...

Se pravi, če sem prav razumela, ko bom šla na test OGGK, spit glukozo, in če bo to še vedno slabo kazalo, bom mogla prešaltat na inzulin (se pravi večkrat na dan pikat?)?
Kaj pa šteje v dieto, razen polnozrnatih zadevic (ki jih hvala bogu obožujem, kruha ne maram)? A ta navodila bom dobila od diabetologa?
Kja pa napravica za merjenje - jo bom morala kupiti al se to dobi na recept?

Drugače pa Štrumfek, te čisto razumem, imam isti probelm kar se tiče bruhanja, in je tudi mene strah te tekočine... user posted image


Se opravičujem če so ta vprašanja komu neumna, ampak res sem kar se diabetesa tiče neved... user posted image

< Sporočilo je popravil Tangerina -- 27.7.2012 8:43:35 >

(odgovor članu štrumfek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 9:15:17   
Janya
Nič panike kot prvo. Gestacijski diabetes pomeni da se boš prehranjevala zdravo in uravnoteženo. Ne boš podlegala nosečniškim kapricam kaj vse bi jedla. Veliko zelenjave in 5 obrokov na dan. Ne boš pa na ta račun nič lačna brez skrbi. Meni na začetku sploh niso dali aparat za merjenje sladkorja in sem imela samo dieto in sem kar lepo peljala. Se pravi veliko samodiscipline pa bo šlo.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 9:24:42   
Tangerina
Teh nosečniški želj itak nimam, kruha tudi ne maram, solate pa obožujem, hvala bogu mi bo to olajšalo vse skupaj.... Ravno sem klicala v ginekološko in povedala da so me včeraj kar poslali domov brez opravjenega testa in mi je rezložila kako se naj držim diete. Čim manj lubenic, melon in grozdja (ravno to kar najbolj obožujemuser posted image ), pa vse kar je iz bele moke nadomestit polnozrnato....
Vse skupaj me ne prestraši toliko kot misel, da bom morda mogla na inzulin...user posted image
Bomo že, upajmo na najboljše...

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 9:47:03   
Doria
Tangerina, NE SE TOLIKO OBREMENJEVAT, KER ŠKODI.

Napravo in lističe in lancete dobiš na recept.
Če si že napotena k dibetologu, potem ne boš spet pila glukoze, temveč boš hodila na redne mesečne preglede, kjer ti bodo merili krvni sladkor iz krvi in urina, težo in pritisk.

Na pregledu bodi tešča, ne jej vsaj 8 ur prej. Meni so pri razlagi diete povedali, da imamo nosečnice najvišji krvni sladkor zjutraj, zato zajtrk ne sme biti obilen, se pa daje poudarek na dodatni večerni obrok, t.j. povečerek. PRI MENI TO NI VELJALO, prav tako za lubenice in melone - meni so koristile.

Jaz tudi nisem nikoli prej imela težav s sladkorjem, v 1. nosečnosti sem glukozo spila kot za šalo in je bilo vse ok. Od lanskega leta ima gestacijski diabetes skoraj vsaka nosečnica v moji okolici. V bistvu vse, če dobro pomislim.

Insulin lahko zavrneš, lahko ga ne jemlješ, če imaš nizke vrednosti - in dokažeš, da zmoreš samo z dieto. Če pa so tvoje vrednosti visoke, potem se ne igraj z zdravjem otroka in svojim zdravjem.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 9:57:07   
Tangerina
Doria, hvala!
Visoke vrednosti si omenila - kje se gibljejo visoke vrednosti? za vsako ko sme dala kri so mi izmerili vrednsoti med 5,35 in 5,65, več ni bilo nikoli....

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 10:28:51   
petea
Moje mnenje je, da je v večini primerov to samo nepotrebno dodatno živciranje nosečnic, seveda tistih, ki so do sedaj bile čisto zdrave, zdaj pa so ravno za malenkost presegle neko fiktivno mejo, ki je določena po najstrožjih in ne po realnih kriterijih.

Zato, ker je ravno tisti dan, ko da kri, ena nosečnica lahko iz določenega, lahko čisto banalnega razloga imela povišano vrednost sladkorja, je naenkrat obravnavana kot sladkorna bolnica, druga, ki pa ima slučajno tisti dan ustrezno vrednost, pa je zdrava, kljub temu, da bi morda ob testiranju kak drugi dan pa imela krepko povišan sladkor. user posted image In zaradi enega dvomljivega, lahko tudi napačnega rezultata imeti nepotrebni nadzor in sekiranje več mesecev?
In ker je ta enkratni rezultat testa neugoden, je potem nosečnica za zmeraj ožigosana kot sladkorna bolnica, četudi vse nadaljne meritve kažejo normalne vrednosti. Sori, ampak to se mi pa zdi čisto mimo.

Razumem, da zna preveč sladkorja povzročati težave. Dobro je, da pazimo nase in prepoznavamo kritične zadeve, ki lahko negativno vplivajo na nas. A zdi se mi veliko bolj primerno, da bi ginekologi ali drugo medicinsko osebje na prvih obravnavah z nosečnicami opravijo resnejši informativni pogovor o vplivu prehrane in morebitnih povečanih tveganjih zaradi višje vrednosti sladkorja. To, da je sedaj takšen porast nosečniških sladkornih bolezni, se meni zdi bolj napačno tolmačenje čisto normalnih procesov in hormonskih sprememb, ki se dogajajo med nosečnostjo, ter seveda pritiskov ponudnikov merilne opreme.

Glede NS pa po mojih izkušnjah odločno preveč paničarijo zdravniki, ostalo osebje je bolj realno in po pogovoru z njimi ugotoviš, da je treba k zadevi pristopiti kritično in z razmislekom.

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 10:35:11   
Tangerina
Petea, sama sem istega menja, za mnenje sem prosila Dr. Pušenjaka, ki se sam tudi ne strinja z novimi merili, saj so po novem šele meje za nosečnico 5,1 moll/L, zgleda da še ne dolgo nazaj ni bilo tako.... in zdaj se sprašujem, zakaj bi nosečnica, ki je morda imela en let nazaj 5,3 krvnega sladkorja takrat bila zdrava, če ga pa ima danes toliko je pa že povišan sladkor?? Vse skupaj je malo skregano... ampak ok, mi tle dejansko nimamo moči tu kaj sprmeninjat... naj pa omenim da ob svoj prvi nosečnosti pred 3.leti nisme imela nobenih težav s sladkorjem, letos pa kar naenkrat...
A ta sladkor ostane tudi po nosčenosti, ali je to le za obdobje nosečnosti?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 12:26:18   
Doria
petea...zelo dobro si to napisala. Zdaj je prišlo že do teh skrajnosti, da mnogorodko kar vprašajo, kakšna je bila porodna teža njenih prejšnjih otrok, in če je bila nad 4 kg, potem si že ustrezen kandidat za NS.

tangerina še enkrat, ne obremenjuj se preveč, počakaj da pri diabetologu dobiš aparat in si začneš meriti vrednosti sama. Potem boš videla, kaj so velike vrednosti in kam dejansko pašeš - v mejno skupino ali kam drugam.

Meni je npr. diabetologinja rekla, ja zdaj po porodu vam ne morem več napisati recepta za lističe (t.j. že zdaj ve, da moja NS ni prava sladkorna oz. se to stanje ne bo nadaljevalo po porodu), AMPAK SI JIH BOSTE MORALA SAMA KUPOVAT.

Sem se pozanimala v lekarni: aparat Vita One Touch - 60€, lističi 200 kom 30€, lancete so cenejše. PROSIM????
Vsak sladkorni bolnik, ki ga poznam, te zadeve dobi na recept. Iz zdravih nas delajo bolne, ker smo tako bolj koristni, več zapravimo za zdravila.

NS je posledica hormonov v telesu nosečnice in ponavadi preide po porodu.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 12:27:05   
petea
sem ti napisala obširen ZS, a mislim, da ga je izbrisalo user posted image

ker se mi ga ne da še 1x pisati, samo na kratko:

praviloma NS po porodu izzveni, kontrolo naredijo nekje 6 tednov po porodu in z obremenilnim sladkornim testom; takrat moraš doseči vrednosti znotraj normalnih mej (torej blažji kriteriji)


zakaj so spremenili vrednosti mej? denar, denar, denar ...

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 12:47:13   
škrpijonka
Jaz sem imela nosečniško sladkorno in sem bila na dieti, tudi če se je nisem striktno držala in si doma merila sladkor je bil ok, ko pa sem mela kontrolo pa je bil zmeraj (prav tako pritisk) povišan. Seveda je to delal stres. Sem rodila dva dni čez rok 3280g težko punčko in med nosečnostjo se zredila za 3 kg. Tako da brez panike, malce samo popazi kaj ješ, dovolj gibanja in pitja vode in bo vse vredu.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 12:49:56   
škrpijonka
Aja pa po nosečnosti nisem šla na kontrolo, sem si doma še naprej merila in je bilo vse ok.

_____________________________

Svet je takšen, kakršnega hočemo videti ... Nekateri tožijo, da ima vrtnica trnje, jaz pa sem vesela, da ima cvet.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 13:40:04   
Anonimen
Tudi jaz sem imela v prvi nosečnosti NS. Ugotovili so mi jo nekje pri treh mesecih, nadaljni mesec sem bila na dieti, nato pa od četrtega meseca naprej na inzulinu, najprej dolgoročni zjutraj in zvečer, na koncu pa sem še zraven dobila kratkoročnega trikrat na dan, tako da sem se morala pikati 5 krat na dan. Inzulin ni nobeni bav bav, še manj boli kot pikanje v prst za merjenje sladkorja. Sem pa rodila tri dni čez rok in moj dojenček je tehtal 4140g, bil je popolnoma zdrav.

Po nosečnosti mi je sladkorna izginila, je pa res da imam zjutraj vedno sladkor včasih tudi krepko preko meje, tako da me v prihodnosti verjetno čaka jemanje zdravil (imamo v sorodstvu).

Zdaj v drugi nosečnosti si že sama kdaj pa kdaj izmerim sladkor (še imam aparatek in nekaj lističev) in imam zjutraj vedno povečanega. Sem to svoji gin povedala na prvem pregledu pa ni nič odreagirala. Dala mi je napotnico za laboratorij (tako kot vsem nosečnicam pri nas) in če bo ta pokazal povečan sladkor, me bo potem dala naprej na diabetologijo. Tako da če bi bila NS tako nevarna bi me že sedaj dala takoj na diabetologijo. Omenila mi je samo, da moram paziti na težo, da se ne bom preveč zredila, v prvo sem se samo kakih 6 kg.

Jaz jem vse po vrsti, tudi izdelke iz bele moke, ker polnozrnatih stvari, razen kruha, ne morem jest mi je preveč nagravžno, jem pa bolj malo. Jem večkrat na dan po malem in sem opazila da se mi je na tešče sladkor kr popravil v zadnjem mesecu.

Tako, da se nič bat NS, ene zmorejo samo z dieto, druge pač z inzulinom.

(odgovor članu škrpijonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
27.7.2012 21:26:05   
ninocka26
Kontrolo za sladkor imaš čez 6 mesecev in ne 6 tednov. Ni pa noben bav bav, meni je bilo na koncu edino grozno to, ker nisem več vedela kaj jesti (s tem mislim predvsem na večerjo, ko naj bi jedla meso - jaz pa nad njim zvečer nisem navdušena).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
28.7.2012 8:27:32   
Tangerina
Hvala punce, malo ste mi uspele pregnati strah user posted image svakinja moja je sladkorna bolnica na inzulinu, in zato vem kako boga je, in mi je to prvo padlo na pamet ko sem prebrala vse poste o NS, inzulinu, pikanju... upam da se to res z dieto lahko uredi,sploh ker nimam tako visoko vrednost, kot je sama sestra rekla... Tu je moj problem še bruhanje, ker mi tudi absolutno ne paše jest, že tako sem shujšala skor 4kg v parih tednih, in bruhanja kar ni videt konca... user posted image tako da ne vem kako se bom navdila na obroke 5x na dan...
A je morda možno da sladkor že med osečnostjo izgine?
Predvsem se bojim tega da bi mi tudi po nosečnosti obstal.... nikoli nisem imela probelmov s sladkorjem, tudi v družini ga nimamo...

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
28.7.2012 10:38:57   
Anonimen
Dam lahko čisto frišne informacije ker sem bila na OGTT testu ta četrtek, torej 2 dni nazaj:

Meja sladkorja na tešče (pred pitjem glukoze) za nosečnice ni 5,1 ampak 5 ... meni so namerili 5,1 in mi že niso dali piti glukoze, ker so rekli, da imam itak vrednost že čez mejo in grem direktno na posvet glede prehrane in bom vodena in spremljana pri njih kot nosečnica z nosečniškim diabetesom user posted image ... čez en mesec kontrola in če samo z dieto nebom spravila sladkorja pod mejo, bo na vrsti špikanje ... če mene vprašaš en navaden bulšit ... 4 leta nazaj je bila ta meja mnogo višja, saj sem imela v prvi nosečnosti na tešče izmerjeno 5,2, pa takrat ni noben panike delal in tamala je bila več kot kilogram pod povprečno porodno težo ... zdaj zakaj se je ta meja tako močno spremenila ne vem ... al je za verjet njihovi razlagi, da na ta način želijo nosečnice osveščat o bolj pravilni prehrani ali je zadaj res farmacevtski lobi ... kdo bi vedel.

(odgovor članu Tangerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
28.7.2012 10:41:39   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina
... tako da ne vem kako se bom navdila na obroke 5x na dan...

6 obrokov dnevno je, ko si na dieti ... vsi so obilni in na 2-3 ure, tako da jaz se diete ne morem striktno držat, ker enostavno ne spravim toliko hrane vase. Glede ostalih vprašanj ti bodo tam lepo odgovorili ... nam so rekli, da se vrednosti sladkorja v krvi umirijo v veliki večini takoj po porodu, pri kakem procentu pa potem ko nehaš dojit.

(odgovor članu Tangerina)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
5.8.2012 8:40:32   
Tangerina
Jaz pa imma počasi občutek, da vsak zdravnik po svoje tolče.... Na razgovoru, ki g aje vodila medicinska sestra pri diabetologinji, smo izvedele, da je meja na tešče 5,1, 1,5 ure po obroku pa naj bo do max. 5,7.
Ko sem pa šla na pregled direktno k Dr., se pravi k diabetologinji, mi je pa rekla da mora biti vrednost na tešče do 5,3, 1,5 ure po obroku pa do 6,6. Sestra mi je rekla da ne smem absolutno NOBENEGA sadja, doktorca mi je rela da lahko jem vso jagodičevje ter kako kislo jabolko.

In kdo ima zdaj prav??? Katastrofa to naše zdravstvo.....

Drugače pa imam jaz 5 obrokov na dan, kot mi je bilo predpisano. Zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja. Povečerka nimam. Ampak se že v teh obrokih ful najem, tkao da marsikdaj pojem za večerjo ali zajtrk le kak jogurt ali jabolko, včerjo bi najraje izpustila...

Drugače se pa moje vrednosti gibljejo v meji normale, zjutraj na tešče do nekje 4,7, po obroku pa nekje cca. 5,4. Meni osebno noben razlog za tako zganjanje galame, kot ga delajo naši doktorji..
Sicer se pa na pikanje (merjenje sladkorja) navadiš. Jaz to počnem zdaj en teden, in res ni tak bau bau kot sem mislila...

< Sporočilo je popravil Tangerina -- 5.8.2012 8:44:36 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
5.8.2012 10:09:41   
Doria
Tangerina, če so tvoje vrednosti sladkorja take kot navajaš, ti gre fantastično! Navodila so dvoumna, moja diabetologinja je rekla do 5.1 na tešče, do 6.5 1,5 ure po obroku.

Glede na mojo izkušnjo bodi bolj pazljiva v zadnjem mesecu, ko otrok največ raste.

(odgovor članu Tangerina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
5.8.2012 18:03:15   
DeVilla
Drage sonosečke, nosečniška sladkorna je samo stvar samokontrole, še največjo težavo imaš ko moraš svoji okolici dopovedat, da lahko ješ samo določeno hrano in da imaš pač obroke ob določenih urah... user posted image  Jaz se s NS ukvarjam že četrtič, s tem da so mi že povedal, da sem na dieto in merjenje sladkorja "obsojena" do konca življenja.
Moji otroci so se vsi rodili zdravi, prvi dve malo pred rokom, trenutni zadnji pa dan čez rok. Teža je bila pri vseh ok, ocena pri rojstvu tud 9/9. Je pa zanimivo, da otroci ne marajo kaj preveč sladkarij, čeprav imam večne borbe z babicam, ki jim nenehno prinašajo čokolade, ampak počasi zmagujem in je sadje bolj pogosto... user posted image

_____________________________

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Slabi izvidi - Povišan sladkor v nosečnosti
6.8.2012 15:33:55   
ozon11
Še ena ki mora k diabetologuuser posted image
Ne vem na katero tel. št. se moram naročiti pri dr. Tomažič, bi mi lahko katera pomagala in dala številko in ali je še vedno na polikliniki ali so se morda preselili. Kako pa izgleda ta test s sladkorjem?
Hvala in lep pozdravuser posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Ema ali Ana ?
Mijavček

Katero ime vam je bolj všeč, za kombinacijo z dvojčkom, ki bo Tristan?

Ana (41%)

Ema (59%)


Število vseh glasov: 249

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!