Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Nosečnost, bolniška in odhod iz kraja biv... 4.12.2012 14:10:59
|
|
|
|
erikka
|
zdravo nosečke. imam vprašanje glede službe; opravljam tak poklic v katerem delamo vse dni v letu, na izmene, vikende in praznike 12 ur dnevne in 12 ur nočne. ko sem v službi povedala da sem noseča sem za nameček dobila dodatno število nočnih, tudi celodnevne izmene so se lepo podvojile. zanima me če katera ve od katerega tedna naprej je zakonsko določeno da nosečnica ne opravlja nočnih izmen
|
|
|
|
RE: Nosečnost, bolniška in odhod iz kraja biv... 4.12.2012 14:25:24
|
|
|
|
Polona19
|
Zakon o delovnih razmerjih: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200242&stevilka=2006 145.člen določa, da nosečnice ne smejo delati preko polnega delovnega časa - torej 8 ur/dan Preberi 189.člen, 190.člen pravi: 190. člen (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom) (1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju. (2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka. - torej je za nočno delo odvisno ali je tvoje delovno mesto zdravju nevarno (3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?