|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nosečnost, bolniška in odhod iz kraja bivanja
25.7.2012 20:19:28   
Anonimen
Zaradi zapletov v prejšnji nosečnosti in še enih drugih stvari sem na bolniški skoraj od začetka...od tega imam zadnje tri mesece odločbo od komisije (podaljšujejo vsak mesec). V tem času sem doma, ker se bojim kontrole in ker pač na odločbi tako piše. Grem edino na hitro v trgovino, na preglede ali na krajši sprehod. Nimam predpisanega strogega ležanja... Od svoje zdravnice imam dovoljenje da se lahko "sprehajam okrog svoje hiše".
Ker živim praktično v mestu, to pomeni, da kakšne narave že par mesecev nisem videla od blizu. Vsi, ki jim povem, da sem na bolniški me začudeno sprašujejo, zakaj ne grem kam na dopust, na morje...in ko jim razložim, da moram biti pač doma in da to upoštevam, me se spet čudijo, češ kako to, da mi ne dovolijo iti kam dlje. Imam prijateljico, ki je na bolniški iz istih razlogov, kot jaz. Službo imava podobno. Že od začetka ima dovoljene izhode, sprehode, lahko zapusti kraj bivanja...sedaj pa je celo odšla na morje...ven iz Slo. Vse lepo, ji privoščim in vse.
Tako sem se opogumila in svojo zdravnico lepo prosila, če mi dovoli, da grem za par dni v drug kraj, oddaljen dobro uro vožnje, kjer imamo vikend v naravi. Rada bi se samo malce nadihala svežega zraka in malce spremenila okolje. Strašno je komplicirala in se izgovarjala, da mi tega ne more odobriti, da moram biti v svojem kraju, da ne smem zapuščati države... Sem ji rekla, da bi tudi na vikendu le počivala in ne mislim laufat naokrog, pa se ni dala prepričat. NA koncu mi je baje le nekaj napisala v karton...ne vem..se mi ni dalo kregat.

Sprašujem se, zakaj so take razlike...eni čepimo doma, upoštevamo pravila, drugi lahko počnejo praktično, kar hočejo in gredo kamor želijo.
Nikoli ne bi ogrožala sebe in svojega nerojenega otroka, želela sem le malo spremembe okolja...je to res tako težko razumeti? Je zdravnica res tako pod drobnogledom, da mi še svežega zraka ne more odobriti?
Najraje bi šla delat, ker imam občutek da sem v hišnem priporu...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nosečnost, bolniška in odhod iz kraja biv...
25.7.2012 20:35:15   
Pigy
A to si bila pri ginekologu, pa ti ni želel dat dovoljenja al osebna zdravnica?

Tudi jaz sem bila od 3 meseca nosečnosti na bolniški, tudi meni je komisija podaljševala na mesec dni. Dovoljenja za gibanje izven svojega kraja nisem mela, dokler nisem stopila v osmi mesec nosečnosti, takrat mi je ginekologinja rekla pojdi na morje samo ne predaleč od prve najbližje porodnišnice v sloveniji. Tako sem šla mirno na dopust.

Na tvojem mestu bi tko naredila, šla bi na vikend, neki sosedi bi samo rekla naj te obvešča če te bo kdo iskal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.7.2012 20:39:54   
Anonimen
Osebna zdravnica... Bi se sicer z ginekologom zmenila, pa je ravno na dopustu user posted image Saj v času moje odsotnosti bi bila tašča doma več al manj...pa bi me lahko obvestila, če bi me kdo iskal. Ampak sploh ne vem, če si upam kam...me je zdravnica tako zastrašila, da me je minilo...

(odgovor članu Pigy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.7.2012 21:04:01   
Pigy
ti kr pejt, pa si spočij. Nimajo ti kej, sej če te obiščejo pa naj reće da si šla mal na sprehod (to greš lahko), sam full full težka da te obiščejo sedaj, saj so še dopusti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.7.2012 9:47:37   
astrid1
Imam prijateljico, ki je na bolniški iz istih razlogov, kot jaz. Službo imava podobno. Že od začetka ima dovoljene izhode, sprehode, lahko zapusti kraj bivanja...sedaj pa je celo odšla na morje...ven iz Slo. Vse lepo, ji privoščim in vse.

Jaz pa tega tvoji prijateljici ne verjamem. Tudi sama sem na bolniški, pa imam še bolj omejeno kot ti. In mi ne gre v račun, kako bi lahko kdorkoli odobril takšno ravnanje, ki se ne sklada s pojmom bolniškega staleža. Sploh odhod iz Slovenije. Če bo morala v tujini do zdravnika, se ji nič dobrega ne piše, verjemi.

Priznam, sama tudi kršim pravila, ker grem vsake toliko časa na sprehod, ker ne zdržim v stanovanju. To počnem zavestno iz skrbi za lastno zdravje, tako mentalno kot fizično. In sem pripravljena odgovarjati za lastno kršenje pravil. Živim v mestu, rada bi šla za nekaj dni k staršem na podeželje, vendar tega ne upam storiti.

Mi pa tudi ne gre v račun, kako nekateri ne razumejo in se čudijo, kako da ne gremo na morje... Zadnjič naju je en par povabil s sabo na Bohinj čez vikend, pa čeprav vesta, da sem na bolniški že od konca februarja. user posted image .

Bolniška je bolniška. So omejitve, ki jih je treba spoštovati. Najlažje pa se je hvaliti okrog, da se lahko gre na morje, na vikend, ko pa to mojem sploh ni res.

Odloči se sama. Če misliš, da ti bo dobro delo bivanje v naravi, pojdi. Verjetnost, da te bodo kontrolirali je majhna. Vsekakor pa ne razlagaj okrog preveč, ker te lahko kakšna zloba še prijavi.

(odgovor članu Pigy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2012 11:25:43   
Anonimen
Jaz imam popolnoma isto odločbo kot ti in tudi popolnoma iste razloge (prezgodnji porodi, ki so se obravnavali kot splav v prejšnjih dveh nosečnostih). V prejšnjih dveh nosečnostih sem krvavela in sem bila po 3 mesece na bolniški, vendar se nista dobro končali. Moja zdravnica je takoj napisala, da lahko grem na sprehod in tudi na vikend. Enkrat jo je celo nadomeščala druga zdravnica in je ravnala isto. Zdaj v tej nosečnosti pa sem zamenjala zdravnico, ker je šla prejšnja v pokoj, in isti problemi kot pri tebi. G mi je napisal bolniško do porodniške in ko je bilo treba dat prvič na komisijo, se moja osebna zdravnica ni strinjala s tem in mi je komaj dala naprej na komisijo, vmes pa parkrat rekla, da tole ne ve, če bo šlo skozi (bolniška). Na koncu sem jo vprašala, če mi lahko v kartoteki dovoli sprehod, saj živim v bloku in je rekla, da potem pa sploh ne bo šlo skozi, da komisija vse zavrača. Potem sem ji povedala, da lahko pogleda v karton, da sem v prejšnjih nosečnostih celo krvavela in vseeno imela dovoljene sprehode, pa je odvrnila, da mora bit zdravnik nor, da ti ob taki diagnozi napiše sprehod. Sem si mislila, aja, a v službo pa lahko grem? (ker je vseskozi ponavljala, da verjetno bolniška ne bo odobrena). Jezna sem bila nanjo, taka nasprotja, ampak nisem komplicirala in čakala doma (vem, je mučno, ker nimam strogega mirovanja in tudi odločba je ohlapna - piše, da lahko greš na sprehod, če to ne vpliva na zdravljenje in da lahko greš iz kraja bivanja, če je to vse razvidno iz katona, seveda v karton ni želela napisat nič). Potem, ko sem dočakala odločbo, ki je bila pozitivna, sem jo še enkrat prosila, če mi lahko dovoli sprehod. Tudi po pozitivni odločbi si ni upala. Nato sem šla do svojega G, ki mi je napisal na odločbo, da mi dovoli sprehode in odhod na morje. S tem listom sem šla do svoje zdravnice in na podlagi tega je lahko odobrila. Od takrat naprej imam lepšo bolniško in sem zelo srečna, najbolj se nasmejim na sprehodih s partnerjem in tudi vikend poskusiva izkoristit karseda. To lahko samo pozitivno vpliva na otroka, na zdravljenje pa prav nič. Vmes sem sicer šla v bližnjo porodnišnico, ker sem imela groze izcedek (isti, kot v prejšnjih nosečnostih, ki je bil takrat usoden), sicer ni v tuji državi, mi pa piše v materinski, da sem bila tam. Ampak zdaj se nimam kaj sekirat, ker imam odobreno. G mi je rekel, da se zdravniki vse bolj bojijo karkoli napisat, odobrit, časi so težki. Moram povedat tudi to, da sem v prejšnjih dveh nosečnostih imela drugega G in sem ga zamenjala, ker se mi je zdel malomaren. Glede na moje stanje in zgodovino mi je bivši G rekel, da mi bolniške ne bo odobril, potem sem se na začetku te nosečnosti odločila, da ga zamenjam, ta pa mi je odobril bolniško. Vse je odvisno, kakšni zdravniki te zdravijo.

Če ti še G ne bi odobril sprehodov, potem nimaš kej narest. Lepo ga prosi, povej, naj ti magari napiše krajši sprehod,vikend pa tudi ne more škodit no, sploh če je v Slo. Izven države pa po moje itak ne smeš. Ta tvoja prijateljica ima po mojem odobreno, da gre lahko na vikend, pa je šla na svojo roko na Hrvaško. Saj, če je tukaj blizu, jo lahko mož pelje v Izolsko porodnišnico in nihče ne bo vedel, da je na Hrvaškem - tam ima pač vikend verjetno, pa se je odločila, da gre.

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2012 13:39:09   
biba14
Če imaš rizično nosečnost se drži navodil. Se pa vsak se obnaša kot mu dopušča vest, ene se navodil držijo, druge ne. Če te kaj potolaži-jaz sem doma v stanovanju že 3 mesece, pa še 3 bom, samo da bo z pikico vse ok. Se boš že naužilasvežega zraka, ko boš s pikico vozičkala celo letouser posted image . Ne obupajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.8.2012 14:31:40   
Anonimen
Noseča sem, v 15.tednu, doma pa sem že več kot 9 tednov- od tega sem bila dobra dva tedna na dopustu(letni dopust, že prej planiran), ostalo na bolniški(vrtoglavica, slabost/bruhanje, krvavitev). Za zdaj sem speljala brez komisije- to me čaka v kratkem. Vedno pričakujem kontrolo. Doma sem v majhni vasici- grem le na sprehod, do trgovine ali pošte, pa seveda k zdravniku. V času bolniške nisem šla drugam. Vedno pazim na uro, da sem odsotna največ pol ure(z izjemo pregledov). Res pazim nase, veliko počivam. Tudi mene vleče na morje, pa k mojim domačim na drug konec države in na kraj pameti mi ne pade, da bi šla zdaj, ko sem na bolniški. Obiski pridejo k meni, ostalo bom že nadoknadila.

Včasih si želim iti v službo samo za to, da bi bila bolj svobodna- zdaj sem ujetnik med štirimi stenami- vendar, za mojega otroka naredim vse, pa če bo tako do konca nosečnosti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2012 19:37:15   
Taddy78
Če si na bolniški z razlogom, potem pa res ne vem kaj pričakuješ...če je nosečnost rizična, se pač moraš držati navodil ginekologinje. Zamisli si, da ti ona reče, da lahko greš, potem pa se ti v drugem kraju kaj zgodi...kako boš opravičila obisk bolnice v recimo 100km oddaljenem kraju?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2012 9:43:07   
Anonimen
Če imaš v kartoteki napisano, da lahko greš na vikend ali na morje, potem z lahkoto upravičiš tamkajšnji obisk bolnice - seveda, če je to v Sloveniji. Odvisno pa seveda od diagnoze, ampak vem, da pri nekaterih diagnozah ti nič ne pomaga, če si zaprt doma in ležiš in ne smeš nikamor, prav nič ne bo pripomoglo k boljšemu izidu nosečnosti. Seveda to ne pomeni, da cele dneve okoli hodiš, ker potem brezveze, da si na bolniški, ampak da pa nikamor ne bi mogla it (vikend, morje), če se tam dobro počutiš, pa res ne vem, zakaj.

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2012 12:13:30   
Anonimen
No jaz sem bila tudi na bolniški celo nosečnost od 12 tedna naprej. Moja izkušnja je taka, da sem bila lepo doma ( bala sem se izhodov zaradi kontrol, ki jih delajo) pa tud vesela sem bila, da sem bila lahko doma, ker sem v povprečju imela 2-3 preglede na teden, kar posledično pomeni, da sem 2-3 dni na teden preživela pri raznih dohtarjih. Je pa res, da imam srečo, da živim v hiši na obrobju Lj in da sem dneve, ko sem bila doma, posedela zunaj na verandi. Sem pa ne glede na vse odšla vsak dan 2x na dan ( zjutraj in zvečer) na 30 min sprehod, kar sem tudi povedala zdravnici in se je strinjala.

sprečno vsem!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.8.2012 14:27:01   
Anonimen
Punce jaz imam pa malo drugačno vprašanje. Sem v 4.mesecu nosečnosti, z mano je vse OK, razen obupnih slabosti in totalne utrujenosti, včasih skor zaspim med vožnjo domov iz službe. Ampak tudi to nisem hotela komplicirat in sem rekla, bo že minilo a ne. Moj namen je vsekakor bil delati DO KONCA.
Je pa sedaj ko sem povedala, da sem noseča v službi NEZNOSNO. To pomeni totalen mobing, nalaganje dodatnega dela, da ne sfolgam, potem dretje in zmerjanje, da sem nesposobna, nonstop neki očitki....da sedaj res več ne vem ali zjutraj bruham zaradi slabosti ali zaradi službe user posted image

Ne vem kaj naj naredim, šla bi na bolniško, samo ne bi se rada več vračala v to okolje, ker sem psihično uničena že zdaj. Ne vem ali komisija daje bolniško, zaradi slabosti in utrujenosti? kakšne so vaše izkušnje? ginekologinja bi mi 100% dala vsaj za ta mesec, pa nočem brezveze izkoriščati v primeru da bi morala potem priti nazaj, vem da bi bilo psihično še huje.

Kakšne so vaše izkušnje?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
16.8.2012 15:59:43   
astrid1
Res mi je žal, da tole preživljaš. Sicer sem na bolniški zaradi drugih stvari, lahko pa ti povem, da takšen stres kot ga preživljaš, vsekakor ne more dobro vplivati na nosečnost.

Prvi mesec gre bolniška na račun delodajalca, potem pa na račun zavarovalnice. Komisija obravnava ginekološke izvide in potem odloča. Tudi sama ne vem iz meseca v mesec, če mi bodo podaljšali...

Poskusi, ker po moje slabše kot je sedaj v službi, ne more biti. Lahko pa pride res do hudih komplikacij in si boš potem do konca življenja očitala, zakaj nisi šla na bolniško. Nobena služba ni vredna takšnega trpljenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.8.2012 16:03:24   
astrid1
A ja, pa če boš šla na bolniško, ti priporočam, da se prvi mesec res držiš navodil in res ne zapuščaš doma, ker te bodo iz službe najverjetneje preverjali, če so že zdaj takšni pra... do tebe.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.8.2012 10:44:28   
Anonimen
Ma ni šanse da se kam premaknem, saj bom tako ali tako rabila pomoje dva meseca, da se sestavim user posted image

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
17.8.2012 12:01:23   
astrid1
Verjamem!

Upam, da boš lahko uredila zadeve zase in za otročka in ne boš več izpostavljena takšnemu peklu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.8.2012 0:03:25   
Anonimen
Izkušnje glede bolniške? Moje so take, da sem jo kljub slabi zgodovini (izgubila 2 otroka, oba praktično rodila, enkrat zaradi tega, ker mi je prezgodaj odtekla vods, drugič zaradi tega, ker sem prezgodaj dobila popadke in hudo vnetje), komaj dobila bolniško. Najprej mi jo je G komaj odobril, nato pa osebna zdravnica skoraj ni hotla dat naprej na komisijo. Ne vem, kako je pri drugih, ampak po mojih izkušnjah je zaradi stesa v službi in mobinga ter podobnih zadev ogoče dobiti bolniško le za 1 mesec, na komisiji pa vprašanje, če jo odobrijo.

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.8.2012 11:07:00   
cilla
Imaš pa slaba izbrana zdravnika user posted image Naloga osebnega zdravnika in ginekologa naj bi bla, da skrbi za dobrobit in zdravje svojega bolnika, ne da se špila zastopnika ZZZS. Jih je tam že zadosti, ki gledajo le na finance in ne na človeka.
Jaz bi se na tvojem mestu sigurno pozanimala naokoli in menjala dohtarja, če ti tvoja dva ob taki zgodovini nista hotla niti predloga za bolniško spisat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.8.2012 12:03:49   
marjetica87
user posted image user posted image

lep pozdrav!!!!

no videla sem da v tem imam nekaj skupnega z obemi anonimkami

no da vam na kratko povem v moji prvi nosečnosti se je tako zgodilo da sem v službi povedala da sem noseča in so
ne dobesedno je+ali u glavo!!! vedno več dela šef me je kr nadiral za brezveze in sodelavci nč sočutja
in seveda je prišlo do manjše krvavitve in sem bila celih 14 dni v bolnici in seveda to mojemu šefu ni bilo prav!!!

ko sem se vrnila delat se je stanje poslabšalo nisem več delala 8h apka tudi po 11h in to neplačanih in nekorišenih ur!!!!
tako da zaradi slabega počutja sem šla k svojemu ginekologu mu povedal situacijo in mu rekla da jaz zase smatram, da
počitek iz mesta mi bi več koristila kot škodil in ker zdravnič 100% ne more vedet ali ti bo ali ne
moje mnenje je moral upoštevat in sem zadne 3 mesece nosečnosti preživela v portorožu in nisem dobila nobenih kontrol sam
lepo karto mi je napisal mene in partnerju ker partner je pa imel spremstvo tako da sva bila v portorožu zadnje mesece

ZDRAVNIK NEMORE VEDETI ALI TI BO KORISTLO ALI NE NE SME PA ZAVRNIT TVOJEGA MNENJA. KER ČE SI TAJ ZGODI OZ. DAJE Z OTROKOM
BILO KAJ NAROBE GA LAHKO TOŽIŠ. če niosi prepričana posvetuj se z odvetnikom za tvojo situacijo mene je koristlo

pa srečno!

8.1.2012 ...... deklica Julija :D

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 19
1.9.2012 14:43:36   
MooZ
Joj, te stvari okrog bolniške so res tolk odvisne od izbranih zdravnikov. Jaz sem od 6. tedna nosečnosti doma, pa mi je osebna takoj rekla, da grem lahko na lažje sprehode, ko sem pa vprašala kako je z dopustom za 1 teden, mi je lepo dala zdravniško potrdilo s katerim mi je bilo dovoljeno zapustiti kraj kjer bivam. Šla sva v Izolo in ne čez mejo, kot sva pred nosečnostjo planirala. G. mi je pa celo svetovala dopust, ker je mnenja, da taka menjava okolja zelo koristi, seveda v skladu s tem, da se zelo pazim, ne izpostavljam vročini ipd. Me je pa tudi G opozorila, da v kolikor grem kam, naj si vedno uredim tudi dovoljenje, ker je zaradi neke druge pacientke, ki je v času bolniške šla na morje, morala prav ona na sodišče. Zato sem si tudi za vikend obisk tašče in tasta raje uredila dovoljenje.
No, zdaj smo mi bolniško podaljšali le še do 14.9., potem naj bi šla delat, kar bi mi glede na trenutno počutje blo še nekako ok, če bi dobila vsaj plačo, tako pa se še za pretekle plače borim in se mi zdi tako adijo it delat in se še naprej pričkat za tiste preklete evre user posted image Nikoli nisem zlorabljala bolniške ali česa podobnega, ker niti nisem tip človeka, ki bi želel bit samo doma, ampak v moji kaotični situaciji s službo, si pa res trenutno ne želim it tja. Bom videla kaj bodo tako moja G, kot tudi osebna rekle na vse to v naslednjem tednu.

Že to, da mora nosečnica vsak mesec znova trepetat, če dobi podaljšano bolniško je čist narobe. Tak stres absolutno nikomur ne koristi.user posted image

(odgovor članu marjetica87)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.9.2012 20:40:52   
astrid1
Od takšne službene situacije je en sam stres, kar pa rudi ni dobro. Upam, da ti bosta ginekologinja in zdravnica lahko pomagali...

(odgovor članu MooZ)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.9.2012 10:01:26   
MooZ
No ker sem že ravno pisala tukaj o moji situaciji s službo...danes mi je moja G napisala, da še priporoča podaljšanje bolniške, ko sem ji pojasnila kaj se mi dogaja, tko da se mi je velik kamen odvalil s srca, čepra na koncu še vedno komisija odloča o tem in bomo še videli kaj bodo rekli na to.
Je pa tema pogovora tud nekak nanesla na te bolniške in biti doma ali ne...rekla je, da je tak "hišni arest" popoln absurd, če dobi nosečnica natančna pojasnila in navodila kaj lahko in česa ne. Sej če gre od doma, še ne pomeni, da je pa non stop v akciji in bi ogrožala sebe in otroka. No, skratka da ne bom tople vode spet odkrivala, vse skupaj je res odvisno od posameznega G. pa še česa verjetno.

(odgovor članu astrid1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.9.2012 12:59:35   
astrid1
Sem vesela, da te razumejo. Ja, veliko je odvisno od posameznega ginekologa. Pri meni je tako, da bi morala biti 24/7 v satanovanju. Vseeno grem na kakšen sprehod, tako da sem v stanovanju 23,5/7.

Zdaj pa se bo začela še šola za starše, pa bi rada šla. Zdravstveni dom imam 5 minut stran, nikamor se mi ni treba voziti. Bom kar šla, pa bom videla, kako se bom počutila... Skrbi me, ker sem vse pozabila od prvega poroda. Moj pa tako nič ne ve, ker bo to njegov prvi otrok.

(odgovor članu MooZ)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.9.2012 22:03:51   
Anonimen
No mene pa zanima sledeče: sem na bolniški že skoraj celo nosečnost, zdaj nazadnje mi je ginekolog napisal predlog za bolniško do pričetka porodniške. Danes so šli papirji naprej na komisijo. Rok imam v začetku decembra, torej se mi porodniška začne v začetku novembra. Imam pa še ves letošnji dopust za pokoristit...sicer bo itak zapadel. Je možno, da zadnji mesec (torej oktober) vzamem dopust namesto bolniške, čeprav bi mi komisija recimo že odobrila bolniško? Tako je namreč moja sodelavka naredila in je šlo, ne vem pa, če bi se to dalo zmenit z mojo zdravnico, ker zelooo komplicira.
Je imela katera podoben primer morda? Ste šle lahko na dopust zadnje tedne pred porodniško? Gre predvsem za finančno plat, ker okrog se mi itak ne skače user posted image

(odgovor članu astrid1)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
6.9.2012 19:26:08   
marjetica87
porodniška se ti začne tadar ti napišejo iz socialne odločbo, za neporabljen dopust pa dej ga izkoristit saj si bolše plačana kot če si na bolniški al pa se zmeni da ti ga delodajalec izplača

8.1.2012 ...... deklica Julija :D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?