|
RE: Nosečnost, bolniška in odhod iz kraja biv... 2.8.2012 11:25:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz imam popolnoma isto odločbo kot ti in tudi popolnoma iste razloge (prezgodnji porodi, ki so se obravnavali kot splav v prejšnjih dveh nosečnostih). V prejšnjih dveh nosečnostih sem krvavela in sem bila po 3 mesece na bolniški, vendar se nista dobro končali. Moja zdravnica je takoj napisala, da lahko grem na sprehod in tudi na vikend. Enkrat jo je celo nadomeščala druga zdravnica in je ravnala isto. Zdaj v tej nosečnosti pa sem zamenjala zdravnico, ker je šla prejšnja v pokoj, in isti problemi kot pri tebi. G mi je napisal bolniško do porodniške in ko je bilo treba dat prvič na komisijo, se moja osebna zdravnica ni strinjala s tem in mi je komaj dala naprej na komisijo, vmes pa parkrat rekla, da tole ne ve, če bo šlo skozi (bolniška). Na koncu sem jo vprašala, če mi lahko v kartoteki dovoli sprehod, saj živim v bloku in je rekla, da potem pa sploh ne bo šlo skozi, da komisija vse zavrača. Potem sem ji povedala, da lahko pogleda v karton, da sem v prejšnjih nosečnostih celo krvavela in vseeno imela dovoljene sprehode, pa je odvrnila, da mora bit zdravnik nor, da ti ob taki diagnozi napiše sprehod. Sem si mislila, aja, a v službo pa lahko grem? (ker je vseskozi ponavljala, da verjetno bolniška ne bo odobrena). Jezna sem bila nanjo, taka nasprotja, ampak nisem komplicirala in čakala doma (vem, je mučno, ker nimam strogega mirovanja in tudi odločba je ohlapna - piše, da lahko greš na sprehod, če to ne vpliva na zdravljenje in da lahko greš iz kraja bivanja, če je to vse razvidno iz katona, seveda v karton ni želela napisat nič). Potem, ko sem dočakala odločbo, ki je bila pozitivna, sem jo še enkrat prosila, če mi lahko dovoli sprehod. Tudi po pozitivni odločbi si ni upala. Nato sem šla do svojega G, ki mi je napisal na odločbo, da mi dovoli sprehode in odhod na morje. S tem listom sem šla do svoje zdravnice in na podlagi tega je lahko odobrila. Od takrat naprej imam lepšo bolniško in sem zelo srečna, najbolj se nasmejim na sprehodih s partnerjem in tudi vikend poskusiva izkoristit karseda. To lahko samo pozitivno vpliva na otroka, na zdravljenje pa prav nič. Vmes sem sicer šla v bližnjo porodnišnico, ker sem imela groze izcedek (isti, kot v prejšnjih nosečnostih, ki je bil takrat usoden), sicer ni v tuji državi, mi pa piše v materinski, da sem bila tam. Ampak zdaj se nimam kaj sekirat, ker imam odobreno. G mi je rekel, da se zdravniki vse bolj bojijo karkoli napisat, odobrit, časi so težki. Moram povedat tudi to, da sem v prejšnjih dveh nosečnostih imela drugega G in sem ga zamenjala, ker se mi je zdel malomaren. Glede na moje stanje in zgodovino mi je bivši G rekel, da mi bolniške ne bo odobril, potem sem se na začetku te nosečnosti odločila, da ga zamenjam, ta pa mi je odobril bolniško. Vse je odvisno, kakšni zdravniki te zdravijo. Če ti še G ne bi odobril sprehodov, potem nimaš kej narest. Lepo ga prosi, povej, naj ti magari napiše krajši sprehod,vikend pa tudi ne more škodit no, sploh če je v Slo. Izven države pa po moje itak ne smeš. Ta tvoja prijateljica ima po mojem odobreno, da gre lahko na vikend, pa je šla na svojo roko na Hrvaško. Saj, če je tukaj blizu, jo lahko mož pelje v Izolsko porodnišnico in nihče ne bo vedel, da je na Hrvaškem - tam ima pač vikend verjetno, pa se je odločila, da gre.
|
|
|