liliana -> RE: kam gre ta svet?!? (20.7.2012 18:16:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka IZVIRNO SPOROČILO: liliana Nekoč, ko smo bile me v puberteti in ni bilo še facebooka, smo pisale dnevnike.....in smo punce ob vsakem ljubezenskem razočarnju znale zapisati v svoj dnevnik: "Ne bom več trpela, ne bom več jokala! Pokazala mu bom, kdo je Liliana! Ne bo mi več grenil življenje, zdaj ga bom jaz njemu!"... Ne. Nikdar v življenju nisem zapisala kaj takega, še manj pomislila. Vedno mi je bilo vodilo, da se je treba potruditi po najboljši moči, da se izkoplješ iz težav, ampak nikoli maščevanje. Maščevanje, namerno prizadevanje drugih in triumfiranje ter dober občutek pri tem, je zame nekaj tako znanstvenofantastičnega, da se tega sploh opisati ne da. In ne, to moje prepričanje ne izhaja iz kakšnega ljubkega, v rožnato vatko zavitega življenja. Ravno nasprotno. Vedno sem bila prepričana, da človek, ki pozna trpljenje, se bo še stokrat bolj potrudil, da ne bo prizadel drugih. Življenje me je potem naučilo marsikaj. Ampak še vedno to težko razumem. Zlobo sploh. In zadovoljstvo, da si vsaj enega vsaj malo prizadel. Ne gre se mi toliko 'za prijavo', kot to, kaj je postalo splošno sprejemljivo. Mogoče tudi zato, ker jaz sem še veteran iz časa prvih forumov in nekih kompetentnih moderatorjev. Pred 24ur in podobnimi stranimi s komentarji s pod članki, pred znižanjem kriterijev, pred FB, ki kot je videti, ne prinaša toliko dobrega, kot prinaša slabega. Sploh pa sem dekličino izjavo na FB podala v smislu 'post festum', kot dokaz, ki bi ga bilo mogoče uporabiti pred preiskovalnim sodniku, potem ko je že uporabila kladivo. V tem kontekstu ta izjava izstopa od ostalih. Ker ji je sledilo dejanje, potem mora biti tudi dokazni material. V bistvu v tem stavku ni nič groznega, še posebno v tem, ki sem ga jaz zapisala.....le ljudje ste zdaj pod vplivom te tragedije in iščete način, kako bi to preprečili, kako bi okrivili družbo, sistem, ki je to dovolil.... Običajno so se taki stavki pubertetnic ob ljubezenskem razočaranju in t.i. maščevanje nanašali na to, da si je dekle našlo drugega, da bi "pokazalo fantu in mu zagrenilo na ta način življenje"....ne vem sicer kako skulirano puberteto ste ve preživljale (po vsem napisanem sodeč ste pri 15 in 18 bile istega razmišljanja kot danes pri 40), jaz sem jo precej doživeto preživljala (in k temu je sodilo tudi marsikatero ljubezensko razočaranje)...... V tem kontekstu sem napisala, da na podlagi tega izrečenega stavka na facebooku ne csd in ne organi pregona ne bi storili predhodno nič, tudi če bi nekdo podal prijavo..... Kar se pa tiče odjave iz FB vseh vpletenih, pa celo sumim, da se niso sami odjavili, ampak so jih odjavili organi pregona verjetno prav zaradi dokaznega materiala...... Aja, pa da ne bo pomote.....dekle mora odgovarjati za svoje dejanje, to sem že takoj na začetku povedala....ne glede na to, da je šlo za ljubezensko razočaranje, da je še v puberteti.....napadati in moriti ljudi ne more in mora biti za svoje dejanje kaznovana......
|
|
|
|