|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 10:24:27   
darhaha84
Žvjo mamice/očki,
Mi imamo pri 15,5 mes. še vedno problem zbujanja in hranjenja ponoči. In sicer naš fant se vsako jutro zbudi ob cca. 4:30 do 5:30 zjutraj in hoče mleko (ni dobro če mu dam vodo ali čaj), ne vem kako naj ga odvadim tega. Mislim, da je že dovolj star da bo spal celo noč oz. vasj do 6:00 zjutraj, ker takrat vstanemo za v vrtec in službo. Tako, da včasih (vsaj 2x tedensko) ko po hranjenju zaspimo nazaj sploh ne slišimo budilke, ker glih dobro oči zapremo. Zjutraj smo pa vsi čist zalimani, ker glih dobro zaspimo. Po hranjenju pa tudi ne vstnemo še, ker je prezgodaj, pa tudi naš fantek je kar zapanček in zjutraj rad dolgo spi in mu je kar kriza vstajat. Reči pa moram, da naš fantek ne poje tako malo čez dan, da bi bil ponoči res tako lačen. Pa različne stvari sem mu poskusila, dat za večerjo če bi kaj dlje spal, vendar nič ne pali. Ali ima kdo kako idejo, da ga odvadim nočnega obroka mleka?user posted image
Saj vem, da me bodo ene linčale, ker eni otroci celo noč ne spijo, samo se mi zdi da je res dovolj star, da ne je mleka ponoči. Saj ne rečem, če je žejen lahko tudi vodo ali čaj spije, samo ne on hoče mleko.
Aja, se pa ni nikoli dojil in je od rojstva na flaški (ni šlo drugače).
Hvala…
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 10:54:30   
Maya80
Naš je pol meseca mlajši od vašega in smo na istem. Točno tak je ko si napisala, noče vode poje flaško in potem naprej spi do osmih.

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 11:33:53   
cimi
pri nas je trajalo nočno hranjenje do cca 2 leta
bo minilo :)

(odgovor članu Maya80)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 12:14:16   
manna
Naša je pri starosti 15.mesecev tudi še popila flaško, ampak ne zgodaj zjutraj, temveč ob 3h ponoči, tko da... Pri nas je minilo samo od sebe, če se dobro spomnim tam okrog 16.-17.meseca.

(odgovor članu cimi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 12:20:56   
soncek3
Pri nas je trajalo to pitje po flaški ponoči še malo po drugem letu, pri nas je bil dober tudi čaj z medom. To je trajalo dokler sama ni začela razumet, da ko zobe umijemo , ne pijemo in jemo več, razen vode. Pri nas se zelo bojimo "strička Kariesa"user posted image .

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
12.7.2012 21:28:34   
bskrle
Mi se strička kariesa nič nsimo pretirano bali, smo dali flašo in to je to. Tudi zobozdravnica je zadovoljna s stanjem zobkov vseh 4 otrok.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu soncek3)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
13.7.2012 7:33:19   
darhaha84
Potem očitno ne obstaja kaka zvijača, kako ga tega odvaditi. Bomo pa čakali, da se sam odloči, da ne bo več jedel ponočiuser posted image
Hvala vam za vaše izkušnje...

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
13.7.2012 21:16:23   
nusi
če je žejen bi verjetno spil tudi vodo ali čaj ampak v vsakem primeru bi bilo treba vstajat, mleko mu je verjetno res bolj všeč user posted image . Bolj verjetno gre za navado kot neko hudo žejo, ki jo bo sigurno prerasel. A vam to hranjenje - pitje toliko časa vzame? Mleko pogreješ iz hladilnika v cca 2 minutah, spije ga verjetno expresno hitro, ker je že tako velik in potem se pa pač zvrneš nazaj v posteljo user posted image . Sej bo minilo user posted image

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
14.7.2012 2:51:30   
Nocturama
Imam nekaj predlogov, preden se vdate v usodo in da bo minilo samo od sebe:

Brala sem o eni taktiki za "nočne jedce iz navade" in sicer, da se jim nočni obrok mleka počasi redči z vodo. Npr. nekaj dni se jim četrt obroka mleka nadomesti z vodo, nato nekaj dni polovica mleka... vse dokler ne prideš do čiste vode. Nato pa se količina vode zmanjšuje, dokler se počasi ne naučijo, da se jim zaradi par požirkov vode res ne splača zbujat.

Ste ga probali dat malo pozneje spat? Saj vem da je groza zvečer zdržat z zaspanim otrokom, še posebej po napornem dnevu v službi (imam točno 15,5 mesečnico doma), ampak za poskusit je.

A iz kozarčka zna pit? Naša mala recimo že nekaj mesecev nima flaške sploh (prav tako je bila na flaši od rojstva), saj smo jo naučili pit iz kozarca. Spije količinsko manj, kot je spila iz flaške (seveda ji toliko pogosteje nudimo za piti) - mogoče če mu poskusiš nočni obrok ponuditi iz kozarčka? Mogoče bo spil manj.

< Sporočilo je popravil Nocturama -- 14.7.2012 2:56:03 >


_____________________________

I believe that life is a game, that life is a cruel joke, and that life is what happens when you're alive and that you might as well lie back and enjoy it. (Neil Gaiman)

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
14.7.2012 8:26:44   
Anonimen
Za moje pojme je pri 15ih mesecih več kot dovolj star in ne potrebuje nočne flaške mleka in je le-ta zgolj navada oz. razvada. Lahko čakaš, da je "sam nebo več rabil" lahko mu jo pa enostavno vzameš in na tem vztrajaš.

(odgovor članu Nocturama)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
14.7.2012 8:46:12   
tix
A pije v sede ali v leže? Naš je vedno popil v postelji in zraven zaspal, odkar sem vstrajala, da se pije iz flaške samo sede se je ponoč redko še zbudil in zahteval mleko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
16.7.2012 11:21:48   
darhaha84
Hvala za vse te predloge. Bomo poskusili mleko rečiti z vodo, pa bomo videli kako bo.
Nusi – res je da bi mogla vstati v vsakem primeru, samo vodo ali čaj imam lahko pri njemu v sobi na omarici, mleko pa moram hodit dol pogrevat in naza gor (ker skisa, če je cel večer vzunaj mleko, sploh zdaj ko je bilo tako vroče-sem že probala), pol se pa čist razbudim (imamo spodaj dnevne, v mansardi pa spalne prostore). Kot sem že napisala je največji problem, da se zbudi ravno kako uro preden imam budilko naštimano. Jaz namreč zelo težko zaspim nazaj, ko vstanem, pripravim mleko, ga nahranim in ga nazaj uspavam mine od 20 min do 30min. Zato velikokrat namesto da vstnem 5:40 (kot bi če bi budilka zvonila), sploh ne grem spat, ko on poje in se grem rihtat že npr. ob 5:00 (ko poje in zaspi nazaj) in čakat, da je ura 6:15, da zbudim njega in moža. Ker, če grem nazaj v posteljo, glih zaspim in me budilka sploh ne zbudi. Posledično pa sem čisto neprespana (od nekdaj zelo rada spim in me to ubija). Saj bo…
Nocturama – on čez dan vodo pije iz kozarčka ali iz lončka, ki ima slamico. Mleko, pa še vedno zvečer in ponoči s flaške. Smo že poskusili s kozarčka, pa ga odrine stran tako, da sva že nekajkrat posteljico polila in sem mu pustila flaško. Naj se še malo crklja. Za tiste 2x na dan ko dobi flaško mu ne škodi.
Tix – on se zbudi, vstane, začne klicat (beri 1x, do 2x) in potem se začne dret dokler ne dobi mleka. Mleko pa pije s sede in potem potrebujem nekaj časa da ga uspavam nazaj. Z leže ga noče piti (se začne jokat, če ga položim v posteljo in dam flašo).
Se opravičujem, ker je vse krepko vendar mi nekaj nagaja in ne znam to zbrisati...
lp

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Nočno hranjenje 15 mes. otroka
18.7.2012 6:52:34   
manna
Mi smo dajali hčerki do 22.meseca še adaptirano mleko. Tako je bilo tudi lažje ker sem imela za ponoči naštimano vodo v termosu in ni blo treba nič gret. (sploh pa navadnega ni hotela) Če pije navadno mleko, si lahko vseeno malo olajšaš, recimo kupiš tisto malo mleko 2,5dcl na slamico, če bo zaprto se ponoči ne bo skisalo....če bi sprejel. Mogoče vredno poskusit, če ti zato ne bi bilo treba ponoči toliko hodit okoli...

(odgovor članu darhaha84)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!