Arwen_84 -> RE: Primorski dojenčki (23.7.2012 15:23:00)
|
Pozdravljene primorke, no, danes ima naša dama 3 mesece[sm=darilo.gif]...res gre čas kar mimo...ko so vsi na začetku govorili:''prvi trije meseci so najhujši, potem bo lažje...'' No, mi smo jih ravno dosegli, pa se mi zdi zmeraj težje, hehe[sm=jezicek.gif]. Naša je komaj pred 1 tednom ugotovila kaj pomeni spat 5h v kosu (prej max 2,5-3h (čez noč), čez dan je ratalo max 2h recimo). Smo pa imeli tudi borbe z uspavanjem kot sem že na začetku pisala...no, teh 5h smo dosegli, ko smo uro kopanja premaknili iz 20h na 18.30h - ker smo jo prej nekako ''držali'' budno in je bla samo tečna, pol pa vsi vemo kako je uspavat že preutrujeno dojenčke-katastrofa v glavnem in s tem, da jo dajamo spat na trebuh (imamo angel care tko da mi ni panike). No, sedaj imamo kopanje ob 18.30 in zaspi od 19.30-20h in spi do 1h...potem pa se začne kažin vsako noč...bujenje na 1,5h vse do 6.30, ko vstaneve. Nevem, najprej sem se tolažila, da je to kao nek ''preskok v rasti'' in nevem kaj, ampak to traja že mesec (prej se je zbudila ob 1h,3h 5h in 8h - no, na 2h ampak boljše je blo). Seveda spi v najini pojstli ponavadi od 1h naprej, ker ugotavljanje kdaj zaspi, prestavljanje (kdaj neuspešno, ker se tkoj zbudi....mala drskica ima vse radarje vklopljene) in ponovno dviganje čez 1h enostavno nima smisla....Je pa dosti o tem napisano kako se [sm=duda.gif], ki spijo pri starših pogosteje zbujajo in več dojijo...ampak kaj pa čem, če tudi v svoji pol ne odspi nič več kot pri meni...No, tko da sem jaz večino noči na ''straži''...posledično neprespana, čez dan tečna...in komaj čakam tisto 20h da grem tudi jaz spat. Neveva več kaj narest ampak pridno berem tudi Otroško spanje - brez joka v sanje (Elizabeth Pantley), če katera pozna....je full fajn, ampak uvajanje novih navad seveda potrebuje čas...tko, da se trudimo na koncu pa itak vedno zaspi na moji joški in če ne zaspi trdno ni šans, da spi naprej kje drugje....Aja, nima dude...tko, da sem jaz njena duda (dobesedno) in me včasih kar mori, da sem tako priklenjena k njej...tole pogosto dojenje ponoči pa še bolj. Najbolj mi gre na živce to, da se ne zbudi zaradi lakote in da se drugače ne da umirit kot z joško (no, lahko bi hodla z njo po stanovanju in se zibala na žogi...ampak tole se mi ob 3h res ne da delat)....lakota in žeja pa tudi nista, ker se čez dan doji na 3-4h, zvečer dobi konkreten obrok pred spanjem, itd...To, da sem delujoča mlekarna in da mi niti ene ne sprazne ne bom omenjala...ker pri 3m se lahko naša pohvali z dobrimi 7kg in prek 70cm...tko, da punci nič ne manjka, samo spat še ne zna[sm=smiley13.gif].Ah, bo že začela spat...pravijo[sm=jezicek.gif]. Sedaj se trudim z vsemi nasveti kako ne sme zaspat z bradavico v ustih (da spanja ne povezuje s sesanjem) in kako bi mogla še malo budno položit v pojstlico...(ker logično...če bi mi zaspali v objemu najdražje osebe in se pol zbudili na kuhinjskih tleh...nam nebi blo prijetno, otroka pa strah, presenečenje, itd) uvajamo ''supavalne besede'', rutino že zdavnaj imamo...tko, da vemo za drugega [sm=duda.gif] ...že tkoj na začetku hop v svojo pojstlico, je veliko lažje ko jo pozna in ve kje je njegovo mesto za spanje...tko je veliko lažje in mirneje vse skupaj. Sedaj pri 3m tudi otroku ne moreš dopovedat kaj je pojstla in kje more spat, jokat je ne bom pustila...tko, da bomo pač pol odvajali tako al drugače. Drugače pa čez dan tko odspi ene 2x30min, pol pa se potrudim da nekako v kosu vsaj 2-3h...ponavadi rata...tko,da se grem jaz z njo takrat odpočit. Je pa dobrovoljček, ko je lepo naspana in tečna, ko je zbujena več kot 2h skupaj ponavadi...Tudi čez dan je ful aktivna, se z njo res dosti ukvarjava ampak vem, da more vsaj 30min odspat, da je pol OK. Pridno napreduje in je vsak dan bolj zanimivo kaj novega odkrit...vozičkamo 2x na dan tudi če za 30min (zjutraj in pred kopanjem) (ponavadi je not OK ene 15min, pol začne protestirat in pol zaspi)...sama grem tu po Sv. Antonu, popoldne pa kdaj v kakšen center, da se zamotimo...v tej vročini tko ni blo za nikamor...No, al pa gremo na plažo pa se midva izmenjujeva. V glavnem vse tako kot mora bit, razen naše noči. Lepo se mejte,meni tudi paše burja (sem mislila, da tega nebom nikoli rekla).
|
|
|
|