Night
|
Jaz sem bila vedno proti nekemu stogemu načrtovanju otroka, vedno sem mislila, da ko se pač odločiš za otroka, normalno seksaš brez zaščite in bo. Nisem hotela obsesirati z merjenjem temperature, preverjanjem materničnega vratu, spremljanjem izcedka ... Ampak očitno je nekaterim to le treba. Na internetu sem si naročila knjigo Taking Charge of Your Fertility, ki je sicer dostopna samo v angleščini, ampak če obvladate jezik, bi vam jo priporočala, ker ima na internetu nenormalno dobre ocene. Jaz vse bolj slutim, da sem zadnja dva meseca v bistvu zgrešila svojo ovulacijo in da je nimam na 14. dan, temveč kasneje. Narobe je tudi to, da sem štela za 1. dan menstruacije že rjav izcedek (tako mi je rekla ginekologinja). Zdaj z utrogestanom ga nimam več in se mi samo ulije, tako vem, da je to prvi dan M. Zdaj imam že tri dni rjav izcedek, ki je verjetno ovulacijska krvavitev, saj je pomešan z vlečljivo sluzjo, ki naj bi bila znak plodnosti. Pušenjak sicer piše, da krvavitev nastopi po ovulaciji, na tujih spletnih straneh pa sem brala, da lahko nastopi pred, med in po ovulaciji. Prejšnji mesec se mi je zdelo, kot da je vgnezditvena, ampak za to je bilo prekmalu, tako kot je tudi ta mesec. No, upam, da sva ta mesec zadela tapravi dan. Najbolje je seveda seksat vsak dan, ampak večinoma to ni izvedljivo, pa tudi ne paše ti vedno, če pa delaš to samo zato, da bi zanosil, pa tudi izgubi čar. Malo sem zafilozofirala
|