Čmrljuga
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Zdi se mi, da je problem na forumu dostikrat neporazum - ko pač ena oseba eno besedo drugače tolmači kot druga. Sama čmrljuge nisem razumela na začetku, pa sem jo vprašala in je razložila (da ve, da v vezi ni vse ok, ampak je pa mislila, da mu lahko zaupa glede varanja), tako lahko "svež in spočit" nekatere tolmačijo kot stuširan in čisto nič zmatran, itd.... in hitro nastane štala še tam, kjer je mogoče ni. Zdaj kar se spočitosti tiče: če bi lubi šel kolesarit s punco, (v njenem tempu in da bi samo ob njej poganjal, ne pa da se fura gor pa dol po hribu, kot po navadi, kadar kolesari v skupini,) stavim, da bi tudi bil spočit - ker ima pač več kondicije. Tako da bi zdaj to bilo 1x1, da jo je prevaral tudi ni. Jaz bi se tudi hotela pogovorit. Navsezadnje sama najboljše čuti, ali ji mož nalaga ali ne. In ker je čutila, da nekaj ni ok, ga je vprašala. In počasi bo izvedela vse, kar jo zanima. Tudi nesporazum z artisto ima iste korenine: slednja ima drugačne izkušnje in je to preslikala, ko je prebrala, da je čmrljuga rajši šla sama v trgovino, ap da ima mož malo časa zase. Obe imata prav: partnerja si morata bit v pomoč, kadar rabita, hkrati pa je lepo, če partnerju omogočiš čas zase, za šport in zato, da se malo razvedri. To samo po sebi partnerstvo krepi, ne razdira. Samo ravnovesje mora bit. Čmrljuga pravi, da sicer to ravnovesje ne trpi, takrat je bil pač dan, ko je rajši dala njemu prosto, pa sama prevzela otroka, vendar je bila seveda besna, ko je prišla zmatrana domov, on pa ves zadovoljen iz "randija" - verjetno ne bi nobena prav veselo pogledala.... Hitro kaj na hitrco preberemo in dobimo potem čisto drugo sliko, čeprav avtorica teme tega ni nikoli napisala: recimo punca ni njegova bivša, on ni prišel stuširan, itd... Tudi to, da je šel do njenega doma - lahko bi se pač dobila tam, pa šla potem naprej na turo. NI nujno, da je šel k njej gor in sta se dol dala, saj niso vsi tako hitri pri teh rečeh, da greš prvič ven, pa takoj hop med rjuhe;). Mogoče se je kaj zgodilo (fizičnega ali psihičnega), verjetno pa si mož tega ne želi več in bi rajši ostal z ženo, glede na to, da ni vsega skup pustil in fural dalje izletov s kolesarko. Se strinjam, da je cela zadeva malo čudna - ne pomeni pa to nujno, da je že spal z njo. Zdi se mi čisto verjetna možnost, ki jo je navedl fighter - da se je pač mož ustrašil, kam vse skup vodi in rajši ženi povedal, da je bil z žensko (ker bi ji res lahko natvezil, da je bil s kolegom iz fitnesa, če bi hotel, preverjala verjetno ne bi). čmrljuga, daj mu prebrat to temo. Mogoče bo v njej videl to, kar bi mu rada povedala, pa se ne slišita. Potem lahko popravit to, kakor ti vidiš zadevo s tem, kako jo vidi on in bosta že na boljši poti:) mava isto mamo? al pa vsaj v zlahti? Haha, ista verjetno ni, ker sestra nima otrok, sestrična pa tudi še ne, ampak se mi zdi, da je tale pojav kar pogost pri nas;). Zato smo pa mi naslednja generacija, da naredimo še en korak naprej, pa smo še malo boljše mame kot so bile naše mame, pa naše punčke bojo še malo boljše,... in gre evolucija naprej:). Kar se pa tice tega kam gre, pa gledam na zadeve tako: oba sva odrasla in zato odgovorna za svoja dejanja, in me ne moti ce gre sam ali s prijatelji/prijateljicami ven (zazeljeno je da jih vsaj na videz poznam), seveda ce jaz to vem, ce mi pa skriva stvari, in laze - ja to pa me moti. tTo se meni zdi čisto normalno zrelo razmišljanje. peggybundy, se strinjam glede tega, kar sem že pisala, da moramo partnerje tudi slišat, ne samo mu povedat (obe strani). Se pa ne strinjam, da to, da ji je povedal, pomeni, da jo je hotel prizadet - morda je imel slabo vest ali pa je hotel, da se zadeva konča. Dostikrat iščemo načine, kako bi nek problem rešili in dobesedno silimo v težave: jaz sem na čisto VSAKEM ustnem izpitu napeljala vprašanja točno na temo, ki je nisem predelala. Vedno! Pa tega nisem hotela - zavestno - seveda ne, hotela sem dobro naredit izpit! Ampak podzavestno sem pa hotela rešit ta problem, da tega pa nisem predelala in tega pa ne vem, če znam. In sem "morala" preverit - enostavno me je nekaj gnalo - lahko so me vprašali nekaj čisto tretjega, vedno sem našla način - sošolci, ki so bili z mano, pa so vedeli, česa nisem pogledala (ker smo se prej pogovarjali ali skup učili ali pa je bil to lubi), niso mogli verjet, kako sem lahko tako neumna . pa nisem hotela dobit slabe ocene - samo enostavno je nekaj v meni močnejše od zavestne želje, da bi dobro naredila izpit. To nekaj je, to, da bi bila pomirjena s sabo - da vem, da tudi tisto, česar se nisem naučila, znam še vedno dovolj dobro - ovrednoti pa lahko to v tem primeru samo profesor... In tako je moje zelo butasto dejanje pravzaprav čisto logično (če si jaz:D). Ne delamo vsi vedno dejanj z najbolj logičnimi razlagami, včasih so malo skrite, pa ravnotako logične, ko upošetvaš še okoliščine, karakter... NI ene same razlage, skratka. verjamem, da smo ljudje različni in ubiramo različne poti na poti do cilja. Včasih tudi zelo neposrečene. To se zelo strinjam:). Tu se strinjamo vsi - da je mož s svojim kolesarskim izletom s prijateljco nekaj sporočit ženi. On pravi, da mu ej vse ok, pa oba vesta da ni, samo ne vesta, kako se tega lotit. Velikokrat se takšni pogovori sprevržejo namreč v eno samo veliko obtoževanje Ja, se zgodi, to je pač definicija ornk krega:D. Ampak potem pa pride tisto, kar je zadaj: bolečina in strah in zatem pride tisti občutek povezanosti, ko spet slišiš partnerja, ko sta spet skup, kar je ankica lepo opisala. Ne se bat se skregat, če pač ni druge poti do tega občutka. Včasih se stvari nakopičijo in je treba dvignit prah,d a vidiš, kaj je spodaj. Kako pometaš, je pa od para odvisno. Offtopic: Ankica, alii si tudi ti posluša Marka JUhanta in njegovo čarobno besedo ? uškinamama, hvala za link, mi je popestril noč:D - sem poslušala medtem ko sem rezala pasja ušesa in krasila torto za pasjo zabavo (mimogrede: je uspela:), je bilo prav fajn, da sem lahko kaj poslušala zraven. Sem našla dve napaki, ki ju delam (recimo jima dovolim zbirat izven meja kar se hrane tiče - ampak zaenkrat to niti ni prineslo nekih problemov, da ne bi vedeli, da so pa meje, ki jih enostavno ne spreminjava - pa v bistvu tudi nisva ziher, če bi rada, da ju ukalupiva... po svoje je dobro, da otrok malo testira meje... samo da ne tistih, ki so nevarne, tam itak ni debate). Sem pa šele zdaj ugotovila, kaj si hotela takrat s tistim nikoli - ko sva tudi midve zapeli, ker jaz res nikoli ne vozim otrok nepripetih oz. da niso v avtosedežih (zapeti):D. Je pa to en zelo redkih nikoli:). Te pa takrat niti malo nisem štekala, kaj je tak problem s tem nikoli, če je pa res tako, da tega nikoli ne delam, ker je pač vedno lahko nevarno. No, potem se mi je posvetilo, ko ej g. Juhant razlagal tisto solato - ampak resno: kaj se res ljudje tako pogovarjajo? Ker pri nama to navadno malo drugače zgleda... (ne bom rekla, da vedno, da ne bo spet ogenj v strehi ) Amapk navadno je tako, da tisti, ki "uniči" kosilo, to sam pove, da ga je, pa mu drugi reče, da saj ni tako hudo;). Tega sem pa v bistvu res tudi od doma navajena - ko sta se mojadva poročila, mami ni znala čisto nič kuhat (zdaj zna prav dobro) in ko ga je prvič povabila na kosilo, je zrezka tako zelo zažgala, da ga niti sama ni mogla jest. In on je pojedel svojega in še njenega, da bi ji dokazal, da sta čisto ok . Sta faci mojadva Hvala Ronja, sem ze res mislila, da pisem po vesoljsko
|