|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: No pa sem tudi jaz tam - varanje
27.6.2012 12:28:37   
ronja
ankica, mateyka, kaj to biti? Imago vem, da je odrasel osebek, ampak kakšna je to terapija? Še nisva iskala, zdaj sva še v fazi bube - torej iskanja hiške:D.user posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 12:38:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 12:44:30   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
27.6.2012 12:52:02   
ronja
To bodo sicer brisal, ker se jim bo zihr zdelo kot reklama user posted image : http://imagoslovenija.net/?page_id=4

To je tvoj alt_eregouser posted image - saj vemo, da si dežurna psihologinja;).

Meni je bila najbolj zanimiva ugotovitev, da ko drugim mečemo stvari naprej, dejansko govorimo o skritih delih sebe, ki jih ne maramo

Jaz pa tega že ne delam, nikoli nisem! to vedno samo ti delaš!user posted image user posted image

PS: Sorry, Svit ni danes celo noč spal, pa sem "v filingu" - to se nama zgodi, kadar sva totalno zmatrana in neprespana - vse nama je smešnouser posted image .

< Sporočilo je popravil ronja -- 27.6.2012 12:53:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 12:58:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
27.6.2012 13:20:01   
ronja
Vidim, da obvladaš.
Saj stres je fajn obvladat s smehom.

ja, še vedno boljše kot s čim drugimuser posted image Sva pa zdaj že bolj utrjena, pa se nama to redko zgodi- včasih se nama je pred izpiti stalno:D. Enkrat sem skroaj zamudila rok za oddajo herbarija na faksu, ker sva se doma režala in valjala po tleh od smeha - ker sva par noči delala prav herbarij... Sploh se nisva mogla nehat smejat:D. Upam, da bojo mali to podedovali, zaenkrat se še derejo, če so neprespani/zmatraniuser posted image

Potem je pa še ena finta, ki jo delamo, kadar smo v osebni ali partnerski krizi: partnerju v napadu mečemo naprej, da je tak kot tisti naš starš, s katerim smo bili bolj v konfliktnem odnosu, primer: tak si kot moja mama.

Hehe, no tega mu pa res ne bi mogla naprej metatuser posted image . Če pa kaj ni, pa ni tak kot moja mamauser posted image (in ja, z njo sem bila od vedno bolj v konfliktih kot z očetom - on zna bit težek, jaz tudi, ampak sva približno na istih valovnih;). Si pa včasih rečeva, da nočeva ratat tako kot eni ali drugi straši v določenih situacijah - recimo da bi gradila bajto, pa se potem ne bi nič videla ali da bi živela preveč en mimo drugega, čeprav skupaj ali kaj takega...

Oprosti še od mene, čmrljuga, sem se že zgoraj opravičila za svoje vedenje - ampak vem, da me čaka vsaj še 1 zelo neprespana noč (jutri ma moja prvorojenka rojstnodnevno zabavo za prijateljčke in pri nas je to = mami 1 noč prej ne spiuser posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 13:41:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
27.6.2012 13:53:04   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Meni je bila najbolj zanimiva ugotovitev, da ko drugim mečemo stvari naprej, dejansko govorimo o skritih delih sebe, ki jih ne maramo in pri tem uporabljamo absolutne termine - nikoli, vedno: (predstavljajte si prepir z možem user posted image ). Grr, kako si lahko tako površen? Vedno narediš vse napol! user posted image user posted image user posted image Zelo možno, da mož res dela določene stvari na pol, ampak istočasno enako delamo tudi sami, samo na drugih področjih. Ali gre nam to na živce, ali pa so nam isto govorili naši starši glede določenih stvari, recimo šolskega dela, pospravljanja sobe,.... To kot otrok ponotranjiš, narediš odsev navzven - da sebe zaščitiš - in svoje "napake" projeciraš na druge.

ha, men gre pa najbolj na živce ko ljudje uporabljajo termine kot - nikoli, vedno. uff, tako posploševanje - kr pike dobim. user posted image kaj pa to pomeni v imago interpretaciji? upam da ne kaj "nepredelanega" user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 15:37:21   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
27.6.2012 15:50:21   
Čmrljuga

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

To bodo sicer brisal, ker se jim bo zihr zdelo kot reklama user posted image : http://imagoslovenija.net/?page_id=4

To je tvoj alt_eregouser posted image - saj vemo, da si dežurna psihologinja;).

Meni je bila najbolj zanimiva ugotovitev, da ko drugim mečemo stvari naprej, dejansko govorimo o skritih delih sebe, ki jih ne maramo

Jaz pa tega že ne delam, nikoli nisem! to vedno samo ti delaš!user posted image user posted image

PS: Sorry, Svit ni danes celo noč spal, pa sem "v filingu" - to se nama zgodi, kadar sva totalno zmatrana in neprespana - vse nama je smešnouser posted image .

user posted image user posted image user posted image Vidim, da obvladaš.
Saj stres je fajn obvladat s smehom.
Potem je pa še ena finta, ki jo delamo, kadar smo v osebni ali partnerski krizi: partnerju v napadu mečemo naprej, da je tak kot tisti naš starš, s katerim smo bili bolj v konfliktnem odnosu, primer: tak si kot moja mama. Samo kontroliraš/kritiziraš/se umikaš/nič ti ni dovolj dobro...

Joj, čisto sem zasmetila, oprosti Čmrljuga Ni panike, vas je cisto zanimivo brat

Neposredna povezava do sporočila: 60
27.6.2012 15:52:41   
uškinamama

Haha, mateyka, ne, mislim, da nič nepredelanega. Tudi mene moti posploševanje.

Ta nikoli in nikdar je mišljen za takrat, ko partnerju, sodelavcu, otrokom kaj očitamo - ko smo jezni in sfrustrirani in nam poči žilica user posted image . Takrat smo najbolj natur, ker se prepustimo čustvom, se ne skrivamo za prijazno fasado, velikokrat z namenom drugega prizadeti in sebe ubraniti. potem pa pride tisti nikoli ne pospraviš nogavic za sabo user posted image .
Ne gredo nam nogavice na živce, ampak da ne ceni nas in našega prispevka h družinskemu življenju in obratno, da ko sami puščamo brisačen an tleh, isto delamo drugim članom družine, kto jim sami očitamo.

Zato se je fajn kdaj skregat (glasno ali potiho, kakor komu paše user posted image ), da dobiš ven svoja prava občutja. Samo se moraš poslušat, kar je pa težko, če si jezna na moža, ker je spet zamudil na večerjo user posted image .

Ankica, alii si tudi ti posluša Marka JUhanta in njegovo čarobno besedo ? user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=5UosWnkgV74  ob 39:08 se začne user posted image  o nikoli, vedno ....se spomnete ene teme nekaj let nazaj, ko sem zapela na vedno, zmeraj in nikoli. A?

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 27.6.2012 15:54:41 >

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 61
27.6.2012 15:52:52   
ronja
pa mislim, da bosta sfurala skozi življenje brez kakih hudih prevratov in ti tega ne bo treba sprobat).

Izpod tvojih prstov... Sem za, se nič ne javljam za sprobavanje česa takega;). Krizo sva že mela kako, da bi se razšla (se nisva;), da bi mi pa šel tako na jetra, to pa ne (ali obratno, kolikorvem tudi ne - da bi šla jaz njemu)

Joj, za te kozarce... taka sem pa jaz! Mojim planom ni nikoli konca (tega ziher ni še noben opazil:D) Pa tudi ne mislim slabo... No, saj če se dobim, da "težim", kaj vse je še treba (jaz vedno vidim še milijon stvari), potem sem malo umirim - tega me je v bistvu on naučil, ko mu je bilo enkrat dosti: "Pa dobro, saj sva lihkar tole zrihtala! A bi se lahko prosim zdaj en čas veselila, kako sva fajn to naredila, predno maš kake hude plane za naprej?!" Samo jaz sem taka tudi do sebe (oz. do sebe še bolj) in ve, da to ni zato, da njemu ne bi zaupala, samo mi je pa tudi moral direkt povedat, da sem skapirala, kje ga serjem:D. Prej mi je bilo življenje ena sama dirka - čimveč stlačit vanj... No, saj ne rečem, da je še vedno majčkeno tako, ampak je boljše (če verjameš ali ne;)user posted image .

Čmrljuga, meni je padlo v oči to, da te je v soboto vprašal, če ga rabiš - in če bi ga ti rabila za šoping, ne bi šel s svojo prijateljico kolesarit... Torej si po moje še vedno ti v prvem planu. Izkoristi to:). Kot vidiš na tej temi - vsi delamo napake in ga serjemo na veliko, pa to ne pomeni, da se bomo jutri razšli:). Samo zmenit se morata.

Ja, vem, kako? Probaj direkt ne samo z jezo, ampak s tistim, kar jeza krije: bolečino, strahom. Povej mu, zakaj te je strah, da bi se razšla, ne mu rečt, da saj ok, če ne, pa pač gresta narazen, ko da je tebi to mala malica. Povej mu, da ga imaš rada, zakaj ga imaš rada, da bi rada, da bi ostala skup in zakaj... vendar pa ne moreš živet tako, da si ne zaupata. In da rabiš njegov pogled na situacijo, kaj njega mori, itd... Zgubit itak nimaš kaj, dobiš pa lahko.

Neposredna povezava do sporočila: 62
27.6.2012 16:00:58   
Čmrljuga

Čmrljuga, po moje oba isto pogrešata: pozornost en od drugega in priznanje, da sta pomembna. Ti si že lepo razložila, kako se počutiš in kaj pogrešaš, ti bom pa poizkušala napisat, kako mogoče on čuti to, kar ti rečeš... (Ne vem, če je res, je pa možno in če si želiš bit z njim, se splača preverit, predno vržeta puško v koruzo:)
Lej, ko ti njemu rečeš, da saj če ne (karkolipač), se pa lahko komot takoj razideta, on dobi sporočilo (med vrsticami): tudi če se razideva, meni ne bo to noben problem, samo reci, pa greva narazen, no big deal. In to človeka boli. Noben ne bi rad, da bi bilo partnerju pa čisto izi se razit in no big deal... Štekaš, kaj mislim? Ja stekam, stos je v tem da je bil najprej njegov nastop tak, ne moj. Jaz samo vem, da ce ima drugo rajsi kot mene, naj gre, ker to da je z mano zaradi financ in otrok meni ni o.k., in ne mislim travmirat naj ima spet mene rad; no saj zdaj mi pravi, da me ima, in da ve da je naredil napako - mali napredek je pa ze user posted image

Če si ti pripravljena na to, potem bodi ti pogumna in se ti razgali pred njim: ne samo da poveš vse direkt, kar ti gre na živce, kar je narobeitd..., ker to je jeza. Ampak da mu pokažeš tudi tisto, kar ta jeza varuje: strah, da bosta šla narazen, žalost, če bi se to zgodilo, zato ker ga imaš rada. Povej mu to tako: "Lej, ne gre za prevaro - gre za to, da me boli, da greš rajši z eno drugo kolesarit kot z mano. Da si rajši z njo kot z mano, pa čeprav samo za kolesarjenje. Če bi bila midva trenutno super, še opazila ne bi, tako pa me to boli, ker se bojim. Vem, da nisem tako fit, kot bi si ti želel, vseeno pa si želim bit s tabo, ker te imam rada in me je strah, da bi šla narazen. Zato se trudim, zato sem jezna, zato rjovem." In potem ga vprašaj to, kar ti je ankica svetovala: če on čuti isto, če si še želi bit s tabo, kaj mu ni všeč itd...

Se podpišem pod tippi in ankico - morata se skregat. Kako ga izbezat iz njegove školjke? Glede na to, da si bruhajočega zmaja že poizkusila, pa ni obradil sadov, bo mogoče več uspeha prinesla druga varianta. Lubi tudi ni glih navdušen nad bruhanjem ognja, noben od naju se ne počuti ok ob kričanju (tudi če nisva udeležena) in zato če hočem, da mi direkt pove, potem je navadno drug pristop boljši. Bivši je bil recimo navajen čisto drugačne komunikacije in njemu se ni bil problem skregat, pa je bil potem čisto happy - sva se zmenila in to je to - meni pa to recimo ni glih ok, mi je važno tudi kako se zmeniš... Seveda je najbolj važno,d a se zmeniš, pa kakorkoli že, ampak na dolgi rok je fajn najt način, ki obema ustreza - smo različni: eni si mečejo krožnike, drugi niti glasu nikoli ne povzdignejo - težko je, če se najdeta zelo različna skup, je treba najt skupna tla, kjer se oba počutita varno - ker če se ne, ne bosta povedala vsega.

To, ko ti ni bilo jasno, zakaj bi njega prizadelo, da nočeš v fitnes: morda je njega prizadelo to, da ne daš nič na njegovo mnenje, ko je rekel,d a bi bilo to fajn - on te spodbuja, ti nočeš o tem niti slišat - tako morda on to sliši, ne mislim jaz tako, štekam tudi tebe, samo prevest probam, kot možno varianto. Ves to s tem miganjem je tako, on ve da sem lenuh, in ga do sedaj to ni motilo, oz. ce ga pa je je bil pa mnooogo let predolgo tiho. Pa se nekaj je, ce bi jaz imela obcutek da me spodbuja bi bilo mogoce lazje, jaz imam obcutek da me hoce spremenit v eno frcafelo iz fitnesa
Tisti primer s trebušnjaki je tipičen primer, kako se lahko nedolžni komentarji razplamtijo v zamero, če nekaj v odnosu ne klapa, čeprav sami po sebi ne bi čisto nič pomenili: če bi recimo meni lubi rekel, da oni pa delajo drugače trebušnjake, bi ga vprašala, kako, pa bi mi pokazal in potem bi debatirala, zakaj bi bila katera varianta boljša. Ne bi me to prizadelo, da druge punce pa delajo drugače in ne bi čutila njegovih predlogov kot da moram tako delat... Čim pa nekaj ne štima, pa je hitro ogenj v strehi in potem si ljudje ne upajo nič več rečt, da se ne bi kregali in potem se totalno odtujijo...

Druga stvar, ki jo pa lahko narediš, pa je, da poizkušaš slišat to, česar ne reče - dokler ne nardita tako varnega vzdušja, da si bosta tudi pvoedala vse. To velja bolj za naprej, ker zdaj, za trenutno situacijo se strinjam z ankico, da se morata najprej ornk skregat. Ampak ko prebrodita tole krizo, pa se splača začet poslušat tiste male namige, ki se jih morda niti partner ne zaveda... Recimo jaz sem bila zdaj rahlo do pretežno do fejst obsedena z dvema grafičnima programoma:) Strašno me je zanimalo, pa rada se učim in me je čisto odneslo - vsako prosto minuto, ko se pač nisem ukvarjala z malimi ali mela kaj za naredit, sem se učila. Enkrat sem našla eno sliko, kjer je ponazorjena "vojna" med grafičnimi programi in je narejen ala logo:"Corelldraw rimes with uninstall" in sva se oba režala. No, lubi mi ni nikoli nič težil glede mojega novega hobija, v bistvu me je ves čas spodbujal (v vseh možnih ozirih), vem pa, da ni bilo prav, da me je recimo kdaj čakal, kdaj bom prišla spat, pa sem zabluzila;). In potem mi zadnjič, ko sem se jezila, ker mi nekaj ni ratalo tako, kot sem si zamislila, pa grunatala, pa mi je na koncu uspelo, on reče: "cd rimes with uninstall - mogoče bi ti ga moral pa res odinštalirat:D". Vem, da se je zezal, vem, da ni niti malo resno mislil in vem, da ni sploh mislil tega kot očitek ali karkoli takega (ker je to itak potem direkt rekel) - ampak mi je bilo jasno, da pretiravam in sem mu to tudi priznala in malo umirila zadevo. Štekaš, kaj mislim? Da ne čakaš, da poči ali da se človek umakne, ampak da probaš prebrat tiste male hece ali nehece ali drobne pripombe... prej, predno stvar rata problem. Predno je drugemu težko. Ko se še da enostavno rešit z enim stavkom in malo discipline;)...

Saj jaz tudi vsako malenkost ne vzamem za hudo, in sva se kljub slabemu odnosu veliko smejala, in imava oba svoje muhe, in obsedenosti, in to sploh ni bil problem. Mimogrede, jaz te cisto razumem da si padla v graficni program user posted image
Vsi delamo napake, ni fora v tem, da je ne narediš, amapk predvsem v tem, kako hitro jo začneš popravljat;). Če dovolj zgodaj, je dostikrat okolica niti opazi ne, samo ti veš, da si ga usral, ker vse popraviš, predno kdo opazi (ti veš, ker se moraš malo bolj potrudit, da popraviš, seveda;)).

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   [Brisano sporočilo]
27.6.2012 16:05:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
27.6.2012 16:21:07   
ronja
Ja stekam, stos je v tem da je bil najprej njegov nastop tak, ne moj. Jaz samo vem, da ce ima drugo rajsi kot mene, naj gre, ker to da je z mano zaradi financ in otrok meni ni o.k.,

No, to te štekam:)
in ne mislim travmirat naj ima spet mene rad; no saj zdaj mi pravi, da me ima, in da ve da je naredil napako - mali napredek je pa ze
No, vidiš, da se premika:) Ne gre pa zdaj vse na horuk, da bi vse zamere predelala v 1 noči;). Važno, da se premika:).

Ves to s tem miganjem je tako, on ve da sem lenuh, in ga do sedaj to ni motilo, oz. ce ga pa je je bil pa mnooogo let predolgo tiho. Pa se nekaj je, ce bi jaz imela obcutek da me spodbuja bi bilo mogoce lazje, jaz imam obcutek da me hoce spremenit v eno frcafelo iz fitnesa

Po moje on niti nima tega namena (te naredit frčafelo), večinoma nas samo radi vzpodbujajo v nečem, kar mislijo, daje dobro za nas (zdaj če maš srečo, potem on misli, da je dobro nekaj, kar je tebi fajn delat, recimo grafični programi:D). Vsaj kolikor poslušam lubija, ko mi kdaj pove, kako se kolegi pritožujejo, da se ženam nič ne da, pa kako takoj primejo karkoli bi ona začela migat, pa da se jim na začetku dostikrat ne da it zraven, ker ženska brez kondicije res ni glih "match" za enega rekreativnega športnika srednjih let;)... Pa majo radi žene, pa jim ni vseeno, samo ne znajo se včasih pogovarjat...
Tako da si mogoče tudi ti dobila tak občutek, da te hoče spremenit v neko frčafelo zato, ker je pač rad vi fitnesu in se počutiš malo ogroženo od vseh postavic tam. Pa to ni bil njegov namen, mogoče si je samo želel s teboj it v fitnes, ker si pač kolesarit ni predstavljal v paru s tabo (sicer mu lahko daš lubijev sistem: on kadar smo šli skup kolesarit, je šel na vrh klanca, potem prišel nazaj do nas dol, vzel nam prtljago, šel nazaj na vrh klanca, odložil prtljago, prišel nazaj do nas dol, šel z nami spet gor,... pač dokler nismo vsi prilezli za njim - on je mal čauhnjen na klance - jih ima RAD! si predstavljaš to? Jaz jih sovražim! Še tistega do našega doma sem sovražila! - no, je pa skrbel za mojo kondicijo:D). Ti bi rada, da te vidi in ima rad tako, kot si. On bi rad, da ga imaš toliko rada, da bi našla skupen hobi. To si v bistvu želita oba:).

Saj jaz tudi vsako malenkost ne vzamem za hudo, in sva se kljub slabemu odnosu veliko smejala, in imava oba svoje muhe, in obsedenosti, in to sploh ni bil problem. Mimogrede, jaz te cisto razumem da si padla v graficni program

Ja, verjamem, samo ni bil to point. Point je v tem, da je fajn reagirat še predno je nekaj problem. Dokler se še da čisto enostavno rešit. ker je lažje, samo zato. Mi je jasno, da se smejeta in imata fajn, sicer si ne bi želela ostat z njim. Če bi bil res taka pošast iz prvega posta, ne bi pisala 2. in 3. in žnjtega posta;). V resnici imaš občutek, da te včasih ne sliši, rada bi šla gledat tudi kak drugačen film, pa da te ima rad tako, kot si - pa čeprav lenuško, kot praviš;). No, on bi te pa rad vzpodbudil, da začneš malo migat - kar tudi ni tako zelo slabo - v bistvu lahko en od drugega dobita najboljše: vedno ratamo boljši kot smo zaradi pozitivne vzpodbude:).

Jaz sem vedno dvomila, da mi bo nekaj (dovolj dobro) ratalo (ne praši, od kod to izvira, ker bo lilijana dobila pikeuser posted image - mami je vsakič presenečena, če se česa lotim: pa ti to znaš? Ne, mami, nimam pojma o tem, ni pa nobenega razloga, da ne bi probala pa se naučila:D), potem je pa prišel on, totalno prepričan, da lahko naredim kakorkoli si glih zmislim, potem sem probala, mi je ratalo in tako kar nekajkrat in zdaj lahko res veliko več, ker pač manj dvomim:).

Ti si recimo vedno bila bolj lena za migat - on te je tako sprejel, vendar si vseeno želi, da bi si prišla malo naproti - on je začel migat, videl, da mu to dobro dene in je še tebe hotel (ne ravno diplomatsko) zvlečt v to. Tudi sama lubiju težim, kako sta programa fajn, čeprav on nima glih nekega ful veselja z njima:D. Samo vseeno mora zmeraj revež pogledat, kar sem "ustvarila"user posted image . Pač ko te nekaj veseli, hočeš partnerja nekak malo vključit zraven - ne da mora to nujno delat, samo da se veseli s tabo, da tebe veseli... Mogoče bi bilo to dovolj... Ti pa si čutila to kot prisilo in se ti je zdel ves fitnes brezveze, on je to čutil, kot da je to, kar počne, brezveze... in se vama krog spet obrne...

Zdaj sta se začela pogovarjat, samo ne nehat, pa bo:).

(odgovor članu Čmrljuga)
Neposredna povezava do sporočila: 65
27.6.2012 16:31:44   
uškinamama
Ne, grem poslušat :-). teme s epa ne spomnim.

Če imaš čas je fanj poslušat vse. Zveš marsikaj kar že veš user posted image . Pokomentiraj malo presoljeno kosilo user posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
27.6.2012 18:09:19   
Čmrljuga

Ja stekam, stos je v tem da je bil najprej njegov nastop tak, ne moj. Jaz samo vem, da ce ima drugo rajsi kot mene, naj gre, ker to da je z mano zaradi financ in otrok meni ni o.k.,

No, to te štekam:)
in ne mislim travmirat naj ima spet mene rad; no saj zdaj mi pravi, da me ima, in da ve da je naredil napako - mali napredek je pa ze
No, vidiš, da se premika:) Ne gre pa zdaj vse na horuk, da bi vse zamere predelala v 1 noči;). Važno, da se premika:).

Ves to s tem miganjem je tako, on ve da sem lenuh, in ga do sedaj to ni motilo, oz. ce ga pa je je bil pa mnooogo let predolgo tiho. Pa se nekaj je, ce bi jaz imela obcutek da me spodbuja bi bilo mogoce lazje, jaz imam obcutek da me hoce spremenit v eno frcafelo iz fitnesa

Po moje on niti nima tega namena (te naredit frčafelo), večinoma nas samo radi vzpodbujajo v nečem, kar mislijo, daje dobro za nas (zdaj če maš srečo, potem on misli, da je dobro nekaj, kar je tebi fajn delat, recimo grafični programi:D). Vsaj kolikor poslušam lubija, ko mi kdaj pove, kako se kolegi pritožujejo, da se ženam nič ne da, pa kako takoj primejo karkoli bi ona začela migat, pa da se jim na začetku dostikrat ne da it zraven, ker ženska brez kondicije res ni glih "match" za enega rekreativnega športnika srednjih let;)... Pa majo radi žene, pa jim ni vseeno, samo ne znajo se včasih pogovarjat...
Tako da si mogoče tudi ti dobila tak občutek, da te hoče spremenit v neko frčafelo zato, ker je pač rad vi fitnesu in se počutiš malo ogroženo od vseh postavic tam. Pa to ni bil njegov namen, mogoče si je samo želel s teboj it v fitnes vidis, po mojem je tu kec, se nikoli ni rekel, da bi to pocela skupaj, tud sedaj mu ideja o istem fitnesu ni vsec - pa sem mu povedala, da ne bom nobenemu pisknila, da ga poznam, in bi hodila druge dni kot on, ker si pač kolesarit ni predstavljal v paru s tabo do sedaj si ni predstavljal, z nobenim da bi kolesaril, ne samo z mano (sicer mu lahko daš lubijev sistem: on kadar smo šli skup kolesarit, je šel na vrh klanca, potem prišel nazaj do nas dol, vzel nam prtljago, šel nazaj na vrh klanca, odložil prtljago, prišel nazaj do nas dol, šel z nami spet gor,... pač dokler nismo vsi prilezli za njim - on je mal čauhnjen na klance - jih ima RAD! si predstavljaš to? Jaz jih sovražim! Še tistega do našega doma sem sovražila! - no, je pa skrbel za mojo kondicijo:D). Ti bi rada, da te vidi in ima rad tako, kot si. On bi rad, da ga imaš toliko rada, da bi našla skupen hobi. To si v bistvu želita oba:). mas prav, samo jaz sem ze osvojila nekaj njegovih hobijev, in so mi vsec marsikatere stvari kot njemu, obraten delez je zanemarljiv

Saj jaz tudi vsako malenkost ne vzamem za hudo, in sva se kljub slabemu odnosu veliko smejala, in imava oba svoje muhe, in obsedenosti, in to sploh ni bil problem. Mimogrede, jaz te cisto razumem da si padla v graficni program

Ja, verjamem, samo ni bil to point. Point je v tem, da je fajn reagirat še predno je nekaj problem. Dokler se še da čisto enostavno rešit. ker je lažje, samo zato. Mi je jasno, da se smejeta in imata fajn, sicer si ne bi želela ostat z njim. Če bi bil res taka pošast iz prvega posta, ne bi pisala 2. in 3. in žnjtega posta;). V resnici imaš občutek, da te včasih ne sliši, rada bi šla gledat tudi kak drugačen film, pa da te ima rad tako, kot si - pa čeprav lenuško, kot praviš;). No, on bi te pa rad vzpodbudil, da začneš malo migat - kar tudi ni tako zelo slabo - v bistvu lahko en od drugega dobita najboljše: vedno ratamo boljši kot smo zaradi pozitivne vzpodbude:).

Jaz sem vedno dvomila, da mi bo nekaj (dovolj dobro) ratalo (ne praši, od kod to izvira, ker bo lilijana dobila pikeuser posted image - mami je vsakič presenečena, če se česa lotim: pa ti to znaš? Ne, mami, nimam pojma o tem, ni pa nobenega razloga, da ne bi probala pa se naučila:D), mava isto mamo? al pa vsaj v zlahti??potem je pa prišel on, totalno prepričan, da lahko naredim kakorkoli si glih zmislim, potem sem probala, mi je ratalo in tako kar nekajkrat in zdaj lahko res veliko več, ker pač manj dvomim:).

Ti si recimo vedno bila bolj lena za migat - on te je tako sprejel, vendar si vseeno želi, da bi si prišla malo naproti - on je začel migat, videl, da mu to dobro dene in je še tebe hotel (ne ravno diplomatsko) zvlečt v to. Tudi sama lubiju težim, kako sta programa fajn, čeprav on nima glih nekega ful veselja z njima:D. Samo vseeno mora zmeraj revež pogledat, kar sem "ustvarila"user posted image . Pač ko te nekaj veseli, hočeš partnerja nekak malo vključit zraven - ne da mora to nujno delat, samo da se veseli s tabo, da tebe veseli... Mogoče bi bilo to dovolj... Ti pa si čutila to kot prisilo in se ti je zdel ves fitnes brezveze, on je to čutil, kot da je to, kar počne, brezveze... in se vama krog spet obrne...

Zdaj sta se začela pogovarjat, samo ne nehat, pa bo:).

Čmrljuga, meni je padlo v oči to, da te je v soboto vprašal, če ga rabiš - in če bi ga ti rabila za šoping, ne bi šel s svojo prijateljico kolesarit... Torej si po moje še vedno ti v prvem planu. Izkoristi to:). Kot vidiš na tej temi - vsi delamo napake in ga serjemo na veliko, pa to ne pomeni, da se bomo jutri razšli:). Samo zmenit se morata.
Tukaj ni vprasal: ali me rabis za krotilca levov (otrok), ali bos zmogla sama, ampak, saj ti mene nic ne rabis, a ne, ker bi su jest na bicikelj? In si mislim, da bi pri mojem drugacnem odgovoru bil tecen in neznosen za prenasat po stacuni - toliko ga ze poznam, in sem bila dobra, in sem mu rekla naj kar gre kolesarit, bom ze zmogla. Potem pa on pride s 3 urnega kolesarenja svez in spocit, jaz pa do konca unicena, samo sem imela kmalu nabit pritisk, ko sem sestela 1+1.

Ja se pogovarjava, npr. danes mi je priznal, da sta se dobila pri njej, ne tam, kot je trdil na zacetku.

< Sporočilo je popravil Čmrljuga -- 27.6.2012 18:18:40 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 67
27.6.2012 19:15:26   
Bakfark
....

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 27.6.2012 19:16:24 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
27.6.2012 21:06:07   
PeggyBundy
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrljuga

Ja se pogovarjava, npr. danes mi je priznal, da sta se dobila pri njej, ne tam, kot je trdil na zacetku.

Še malo, pa bosta tam, kjer nočeš biti.

(odgovor članu Čmrljuga)
Neposredna povezava do sporočila: 69
27.6.2012 22:05:25   
Čmrljuga

IZVIRNO SPOROČILO: PeggyBundy

Še malo, pa bosta tam, kjer nočeš biti.

Kaj mi hoces povedati? Naj bom noj in dam glavo v pesek in ker ne bom nic videla in nic slisala nama bo pa lepo?
Glej ne bos verjela, tudi ce se odloci za drugo, bom prezivela. Raje vidim, da mi pove tako kot je, ceprav bo to pomenilo, da sva midva zakljucila, kot da je z mano in mi laze.

(odgovor članu PeggyBundy)
Neposredna povezava do sporočila: 70
27.6.2012 22:25:35   
artista7
jao bao. nečesa ne razumem...jaz osebno lažje prenašam tečnobo s pomočjo oz delnim opravljanjem dela, kot da bom vse prenesla nase, se skurila do konca, gospod mož bo pa prišel svež in spočit domov iz prostočasne dejavnosti. pa še z drugo bejbiko, to je pa sploh top.

Ena stvar; naučila sem se, da mi ni nič težko rečt. Še vedno lahko reče ne. Dokler boš za vse sama, in večino stvari prevzemala nase, partnerja očitno niti ne potrebuješ. Ne vem kaj je rešitev vajinega problema, mislim pa, da tiščati v sebi je najslabše. Povedati direkt je težje prenesti na začetku, na koncu pa se po mojih izkušnjah bolje obnese. Zberi pogum in začni delati na sebi, pa pojdi še sama ven, pa z otročkom, ali pa s kako sosedo, včasih se je treba nekoliko pomujati - vse pa izhaja iz tega, da boš imela najprej sebe rada. Morda malo obrabljeno, ampak nazadnje edino to zdrži vodo. Pa vprašaj ga že končno direkt, kaj imata z ono, pa naj da karte na mizo. Ti pa si najdi svoje aktivnosti, ki te bodo vselile in te izpolnjevale, da se boš prvo sama s seboj počutila dobro. Z zadovoljno ženo bo tudi mož bolj zadovoljen. Če pa pač ne, naj pa se znajde drugje, ti pa rez naredi. Prvo se postavi zase. Postavit se zase ne pomeni, da veš kje vse je hodil pa svoj ego tešil. Sem včasih mislila da je to blazno pomembno, da veš kje pa kaj, ma v bistvu-ni.
Upam da bosta dobro rešila. Pa prvo bodi sama sebi pomembna, potem šele ostalim.

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Čmrljuga)
Neposredna povezava do sporočila: 71
27.6.2012 22:42:00   
PeggyBundy

da je z mano in mi laze.

Zdaj pa ti ne?

(odgovor članu Čmrljuga)
Neposredna povezava do sporočila: 72
27.6.2012 22:49:25   
Čmrljuga

IZVIRNO SPOROČILO: artista7

jao bao. nečesa ne razumem...jaz osebno lažje prenašam tečnobo s pomočjo oz delnim opravljanjem dela, kot da bom vse prenesla nase, se skurila do konca, gospod mož bo pa prišel svež in spočit domov iz prostočasne dejavnosti. pa še z drugo bejbiko, to je pa sploh top. Glej to, da sem jaz prevzela vse nase, je bilo ravno v tem primeru, to ne pomeni, da me pusca samo z otroki in nic ne naredi; nikjer nisem napisala, da samo lezi in se praska in da ni dober oce.

Ena stvar; naučila sem se, da mi ni nič težko rečt. Še vedno lahko reče ne. Dokler boš za vse sama, in večino stvari prevzemala nase, partnerja očitno niti ne potrebuješ. Ne vem kaj je rešitev vajinega problema, mislim pa, da tiščati v sebi je najslabše. Povedati direkt je težje prenesti na začetku, na koncu pa se po mojih izkušnjah bolje obnese. najbrz nisi vsega prebrala, ampak meni ni problem povedati direkt, ponavadi bi bilo bolje ce bi imela bremze.. Zberi pogum in začni delati na sebi, pa pojdi še sama ven, pa z otročkom, ali pa s kako sosedo, včasih se je treba nekoliko pomujati - vse pa izhaja iz tega, da boš imela najprej sebe rada. Iz kje si pa prebrala da sem zaprta za 4 stenami, in da ne grem nikamor??Morda malo obrabljeno, ampak nazadnje edino to zdrži vodo. Pa vprašaj ga že končno direkt, kaj imata z ono, pa naj da karte na mizo. Ti pa si najdi svoje aktivnosti, ki te bodo vselile in te izpolnjevale, da se boš prvo sama s seboj počutila dobro. Jaz imam toliko stvari za delati, ki me veselijo, da rabim se vsaj 100 let Z zadovoljno ženo bo tudi mož bolj zadovoljen. Tu ti lahko napisem tudo obratno: z zadovoljnim mozem bo tudi zena zadovoljna, pa to ne pomeni, da skacem od veselja ce svoj prosti cas prezivi z drugimi, kljub temu da je on zadovoljen s tem Če pa pač ne, naj pa se znajde drugje, ti pa rez naredi. Prvo se postavi zase. Postavit se zase ne pomeni, da veš kje vse je hodil pa svoj ego tešil. Sem včasih mislila da je to blazno pomembno, da veš kje pa kaj, ma v bistvu-ni.
Upam da bosta dobro rešila. Pa prvo bodi sama sebi pomembna, potem šele ostalim.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 73
27.6.2012 23:08:54   
artista7
na kratko; če veš kam gre in s kom gre...očitno ti ugaja, da gre? jaz nisem rekla da je slab mož in oče... ker tega ne vem, ne živim jaz z njim ampak ti in verjetno sama najbolje veš, kakšen je v odnosu do otroka in do tebe. Samo do tebe očitno ni ok, drugače ne bi tu pisala da imaš problem oz da IMATA problem. Meni osebno to ne odgovarja, da partner kar hodi ven na bicikelj z bivšo, z menoj pa ne bi šel. Tudi jaz ne hribolazim na najvišje vrhove tolk z veseljem kot moj, ma na manjše pa grem in gre takrat z mano (čprav ne tolk z veseljem kot tisto kar je po njegovih željah), kar je pa "večjega" pa s parimi kolegi priložnostno - ne pa non stop samo z njimi. Da se midva zastopiva dobro pa da nama teče vse kolikor toliko, mora biti neko ravnotežje - ne more samo eden ga srat po svoje, drugemu pa vse ostane.

Torej moraš stopit naprej. Če znaš direktno povedati, kaj te bremeni... Morda samo nimaš dovolj poguma, da bi postavila mejo? Sebe moraš to vprašati, mi pa lahko kot neki virtualni opazovalci (dejansko od nas preko neta nobeden ne vidi, kako je v resnici ali pa pozna njegove zgodbe po drugi strani) samo komentiramo. Sama veš, da odločitve boš morala sprejeti sama oz vidva, če želita ostati skupaj.
Jaz sama pravim, da mora danes človek prvo gledati nase, potem pa šele na vse ostalo, pa naj se še tako egoistično sliši. Če pa so tu še otroci/otrok in je sploh tebi oz. vama mar do teh otrok/otroka, morata to čimprej razpucati, da bo vsak zadovoljen zase, tako bodo otroci tudi. Misliš, da nič ne opazi otrok? Po mojem mnenju bolj in prej kot mi odrasli, razen če je res še povsem majhen. Za otroke je bolje da imajo ali oba starša zadovoljna skupaj ali pa vsakega posebej zadovoljne - posebej.
Samo na glas razmišljam, nisem se prišla kregat sem. Razmišljam iz svoje perspektive, kako bi se zdelo meni - ker sem tudi že bila prevarana pa takrat nisem imela istih misli, kot jih imam sedaj, sem se pa vsaj nekaj naučila iz zgodbe.

< Sporočilo je popravil artista7 -- 27.6.2012 23:12:18 >

"I never said to be like me, I say be like you and make a difference." (MM)

(odgovor članu Čmrljuga)
Neposredna povezava do sporočila: 74
27.6.2012 23:28:58   
Čmrljuga
artista7 glej saj imas prav, tudi jaz se ne zelim kregat, samo obcutek imam ali da nisi prebrala vsega ali pa ne razumes kaj sem napisala.
Dejstvo je, da situacije kot je sedaj se ni bilo, in ker nisem hotela skakati v luft kar tako, sem vprasala za mnenje, zato menda forum je. In res ne vem, iz cesa ti sklepas kar sklepas, od tega da nisem zadovoljna s sabo, da nimam poguma postaviti mej, do tega da se ne znam postaviti zase??
Vem, da imava midva tezave in vem, da jih bova morala midva resiti, smo tudi vem, da vec glav vec ve, in da ni nobene skode,ce mi ostale tu na forumo povedo svoje mnenje. Tudi tvojega sem vesela - bom vseeno se malo na mojo samozavest potrkala user posted image
Kar se pa tice tega kam gre, pa gledam na zadeve tako: oba sva odrasla in zato odgovorna za svoja dejanja, in me ne moti ce gre sam ali s prijatelji/prijateljicami ven (zazeljeno je da jih vsaj na videz poznam), seveda ce jaz to vem, ce mi pa skriva stvari, in laze - ja to pa me moti.

(odgovor članu artista7)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?