tulpek -> RE: do kdaj košara? (12.7.2012 11:57:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka IZVIRNO SPOROČILO: JozicaH No, tudi jaz sem se to spraševala... naša je bila teden nazaj stara dva meseca, je kar velika baba (61/6200 pri dveh mesecih) in sem jo tudi prejšnji teden prestavila v športni del, ker se je tudi meni zdela zelo utesnjena, z rokami in nogami tolkla ob stene, bila nemirna... Ker vem, da je zelo rada raztegnjena in "kamot", ker smo jo tudi iz zibelke dali v kinderpet 14 dni nazaj in je veliko bolje spala, sem poskusila tudi pri vozičku. In je oblično. Imamo Peg Perega GT3, ki se poleže, sicer površina ni popolnoma ravna kot v košari, a dovolj ravna, da je ok. In zdaj je med sprehodi mirna, zvedavo gleda okrog, je ne pripasam, ker ne divja v vozičku, za sonce oz. senco je dovolj dobro poskrbljeno, pa še bistveno bolj zračno je kot v košari, sploh, ko sem jo prekrila še s pleničko zaradi sonca. Tako da ... jaz bi ti rekla... po občutku. Saj boš tudi pri detetu videla, a mu paše ali ne. Jaz jo dam celo za par minut malce pokonci, da pogleda okolico (ne samo krošnje dreves in nebo) in ji je prav všeč [sm=smiley36.gif] Upam, da se hecaš ali pa samo provociraš.[sm=zmeden.gif] Meni tudi take fore niso čisto jasne [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] Ma to glede dimenzij otroka in utesnjenosti....moja hči je "velikanka" v primerjavi s tem, kar pišejo nekater tu gor, ko pravijo, da je otrok utesnjen [sm=zmeden.gif] Moja je imela pri dveh mesecih 71 cm (!) in 5.000 g pa ni bila niti malo utesnjena v košari! Zdaj pri treh mesecih ima ziher še kak cm več kot 71 cm in cirka 6300g pa je še vedno lepo v košari, tudi ni med najbolj mirnimi dojenčki, stalno krili z rokicami in brca in maha z nogami....ma mi na kraj pameti ne pade, da bi rekla, da nima dovolj placa za gibanje v košari [sm=zmeden.gif]. Tako da to siljenje v športni del je meni isto kot tisto, ko starši dajo otroka v hojico in potem pravijo, da je on hotel bit v hojici (ja pa ja, ziher se je sam odločil za hojico, ja)...ma dobro, zdaj sem zašla s teme, ma mislim, da bo marsikatera štekala asociacijo s hojico... .... in pika! naš je dejanko utesnjen ( še ne 3mesece, 69cm in 8,5 kg) pa ga mislim imet še vsaj 2 meseca v košari, najprej sem mislila do 6 m, pa sem zmanjšala pričakovanja [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] ima še cca 3 cm placa in samo upam, da ne bo več hitro rastel . sicer bomo pa luknje za noge delali v košaro, kot so mi za foro predlagale septembrke iz prve nosečnost [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
|
|
|
|