tulpek
|
IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta IZVIRNO SPOROČILO: pasijonka IZVIRNO SPOROČILO: JozicaH No, tudi jaz sem se to spraševala... naša je bila teden nazaj stara dva meseca, je kar velika baba (61/6200 pri dveh mesecih) in sem jo tudi prejšnji teden prestavila v športni del, ker se je tudi meni zdela zelo utesnjena, z rokami in nogami tolkla ob stene, bila nemirna... Ker vem, da je zelo rada raztegnjena in "kamot", ker smo jo tudi iz zibelke dali v kinderpet 14 dni nazaj in je veliko bolje spala, sem poskusila tudi pri vozičku. In je oblično. Imamo Peg Perega GT3, ki se poleže, sicer površina ni popolnoma ravna kot v košari, a dovolj ravna, da je ok. In zdaj je med sprehodi mirna, zvedavo gleda okrog, je ne pripasam, ker ne divja v vozičku, za sonce oz. senco je dovolj dobro poskrbljeno, pa še bistveno bolj zračno je kot v košari, sploh, ko sem jo prekrila še s pleničko zaradi sonca. Tako da ... jaz bi ti rekla... po občutku. Saj boš tudi pri detetu videla, a mu paše ali ne. Jaz jo dam celo za par minut malce pokonci, da pogleda okolico (ne samo krošnje dreves in nebo) in ji je prav všeč Upam, da se hecaš ali pa samo provociraš. Meni tudi take fore niso čisto jasne Ma to glede dimenzij otroka in utesnjenosti....moja hči je "velikanka" v primerjavi s tem, kar pišejo nekater tu gor, ko pravijo, da je otrok utesnjen Moja je imela pri dveh mesecih 71 cm (!) in 5.000 g pa ni bila niti malo utesnjena v košari! Zdaj pri treh mesecih ima ziher še kak cm več kot 71 cm in cirka 6300g pa je še vedno lepo v košari, tudi ni med najbolj mirnimi dojenčki, stalno krili z rokicami in brca in maha z nogami....ma mi na kraj pameti ne pade, da bi rekla, da nima dovolj placa za gibanje v košari . Tako da to siljenje v športni del je meni isto kot tisto, ko starši dajo otroka v hojico in potem pravijo, da je on hotel bit v hojici (ja pa ja, ziher se je sam odločil za hojico, ja)...ma dobro, zdaj sem zašla s teme, ma mislim, da bo marsikatera štekala asociacijo s hojico... .... in pika! naš je dejanko utesnjen ( še ne 3mesece, 69cm in 8,5 kg) pa ga mislim imet še vsaj 2 meseca v košari, najprej sem mislila do 6 m, pa sem zmanjšala pričakovanja ima še cca 3 cm placa in samo upam, da ne bo več hitro rastel . sicer bomo pa luknje za noge delali v košaro, kot so mi za foro predlagale septembrke iz prve nosečnost
|