ronja
|
Jaz sem imela grenek občutek, ko sem predlagala, da bi otroci narisali, starši pa napisali vsak po 1 stavek ali odstavek, zakaj so oni hvaležni vzg. in bi jima potem to zvezali skup in dali. No, za otroke je šlo čez, smo celo to naredili in sta bili baje veseli, ko so jima tamali dali, ampak da bi pa starši napisali vsak en stavek, to pa ni šlo skozi... Ni jim problem dat 10€, ampak enega stavka, zakaj so hvaležni pa ne bojo napisali... To mi je bilo čudno. Ker se mi zdi, da bi jim, vsaj tadobrim, to res več pomenilo kot drago darilo. Saj se vsaka rada kdaj razvaja, ampak 25 iskrenih stavkov, takih zelo osebnih, ki bi ju spomnili na tiste čase, ko sta stali otrokom in staršem ob strani ob kakih težavah ali pa na čase, ko so se z otroci fajn imeli... se mi zdi, pa da bi znali še več pomenit... Ne vem, mogoče sem idealistka... Bom vseeno poizkušala to prešvercat skozi drugo leto v tej drugi skupini, kjer starši niso tako na darila mahnjeni,pa bo to mogoče bolj sprejeto... Pa da vsak napiše: "Hvala, ker ste hodili toliko na igrišče, da nismo imeli slabe vesti, če nismo mogli it popoldne ven" "Hvala, ker se je mala tako dobro počutila v vrtcu, da je včasih celo izbrala, da bi šla v vrtec, namesto bila doma, če je sestrica zbolela." "Hvala, ker ste jo/ga vedno objeli, ko je prišel" "Hvala, ker ste našega Lukca naučili uporabljat vilice" "Hvala, ker ste pocartali našo Micko, ko je pogrešala mami" "hvala, ker ste tako pazili na prehrano pri našem alergiku" itd... ma 1000 stvari je, za katere smo lakho hvaležni... In napisat en tak stavek res ni tak problem. Mogoče sem res malo čudna, ampak sama bi bila na njunem mestu tega bolj vesela... Še zdaj se spomnim svoje učiteljice likovnega pouka, ki sem ji prinesla ogrlico in zapestnico iz školjkic, ki sem jih nabrala na plaži, nanizanih na laks. Vse skup sem "aranžirala" v razbit kozarec (ja, sliši se čudno, izgledalo je pa prav dobro, me je še spraševala, kje sem dobila to embalažo - in ko sem ji pokazala, da je bil to včasih kozarec, se ji je zdelo fantastično). Stalo ni nič, nosila je pa veliko, pa še fajn se ji je zdelo:).