|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Soodločanje pri gradnji
9.9.2005 10:52:47   
Anonimen
Pri ogrevanju se to zelo pozna, sploh če je to na nafto in se je šparalo z izolacijo.

Stopnice kot dekorativni element imajo pa smisel samo takrat, ko res pridejo do izraza. V tem primeru; če je klet izrabljena kot klubska soba in ne samo kot shramba. Ker pol je škoda nafte. Če so bivalni prostori v vseh treh etažah je smiselno vlečt stopnišče skozi vse tri etaže, ker se biva v vseh etažah. Ogrevati klet (kot klet) je pa potratno (pri teh cenah nafte).

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   Soodločanje pri gradnji
9.9.2005 11:16:55   
pupika
Tale s stopniščem je meni tudi všeč, samo to je tolko denarja. Že v moji hiši kjer naj bi bile stopnice, sedaj je samo prazen prostor v kleti cirka 2,20*2 m, pa se mi zdi ogromen prostor za stpnice, bodo pa polkrožne stopnice, v garaži bodo stopnice zaprte v pritličju pa po vsej verjetnosti odprte, saj vem, da bi bilo boljše imet zaprte v pritličju kjer se ogreva, v mansardi pa ravno tako zaprte.

Mene pa zanima če ima katerea kaj izkušenj z Ytong stropnimi ploščami. Je res, da se enostavno položi in ne rabiš nič izolacije, samo zakitaš pa je to to. Je pa malo več denarja.

No midva imava izdelano klet do druge plošče in naju je samo gradnja brez papirjev prišla okoli 3 mio.Splača se, če lahko da sam zidaš, ker so zidarji kar dragi, midva sva dala klet zidat zidarjem, pa naju je prišlo za 6 dni dela po 6 ur povprečno 500KSit, pa je bilo to kar poceni, ker nam je spustil ceno, ker je sorodnik. Ima pa svojo firmo in mora tudi on svoje zidarje plačat. Pritličlje in mansardo pa bomo kar sami zidali, ker bomo zidali z Ytongom in je enostavna gradnja.

Bi bilo pa zanimivo še od katere prebrat, kolko kaj pride.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Soodločanje pri gradnji
9.9.2005 21:35:58   
snorlax
Pupika, a sem prav razumela, 500.000,00 SIT, da so vama pozidali klet?! Kristus jezus! Midva sva dala domačim zidarjem malo manj kot 100.000,00 za celo bajto cca 200 m2. Enemu kolegu pa so "južni bratje" pozidali v nulo celo bajto za 200.000,00 SIT. Ne vem, če sem te prav razumela? A je to cena z materialom?

Za Ytong še nisem slišala. A so to gips plošče? Ker izolacijo je po moje boljše dat vseeno. Veliko toplote gre ven pri strehi. Midva sva jo najceneje dobila v Novotermu v NM, direkt v tovarni.

L.p.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Soodločanje pri gradnji
12.9.2005 8:10:51   
pupika
Snorlax teh 500 000 sit je bilo samo za delo brez materiala, so pa rekli, da če bi jim dali celo hišo za zidat bi prišlo okoli 1,5 mio sit. Delo je kar drago, tako, da če si sam zidaš si lahko kar prišparaš. Ytong zidaki, pa so v bistvu iz siporexa, tako pač pravijo v njihovi tovarni, kjer izdelujejo Ytong, da pri zidaku širine 36,5 ali 40 cm ne rabiš izolacije ampak samo neki poseben omet. Je pa kar že nekaj hiš zidaniš iz tega zidaka.

Snorlax vidva sta imela celo poceni. Odkod pa sta, ker to je res smešna cena 100K ali pa 200K za celo bajto. Saj pri strehi imaš potem izolacijo, samo v zunanjih stenah je ni potrebno dati, je nekaj podobno kot pri porothermu širine 40 cm.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Soodločanje pri gradnji
12.9.2005 12:41:14   
snorlax
Midva sva iz okolice Celja, ne vem, kakšne so cene drugje. Samo, če bi morala dat 1,5 mio samo za zidanje, ne vem, če bi imela danes sploh kaj narejeno. Midva sva za 2 mio uredila komplet papirje in naredila izkop (kleti nimamo, samo za temelje), pozidala do strehe. Za streho sva porabila cca 1.2 mio za opeko, les imamo doma, nekaj malega za razžaganje, rušt nama je naredil stric zastonj. To je tudi vse, kar sva imela zastonj. Sedaj smo pa pri inštalacijah, tu se pa vse plača, material in delo. Pa vseeno so razlike tudi po več 100.000,00 med enimi in drugimi izvajalci. Če nista predaleč, bi se vama morda bolj splačalo poiskat kakšne delavce z našega konca, morda bi vaju prišlo ceneje.

Samo meni se vseeno zdi malo veliko 1,5 mio za celo hišo. Ali so plačani po urah ali po kv. metrih ali kako?

Za vse cene ne vem, ampak nekaj za primerjavo: najin žlahtnik bi nama ometal (ročno) brez materiala, samo delo za 1.500 SIT po m2, sedaj pa sva našla eno ekipo, ki nama bo ometala celo bajto za 1.600 SIT po m2 z materialom vred. Vodovod nam je računal 2.700 SIT po priključku, centralno pa 7.000 SIT po priključku. Elektrika groba + fina montaža cca 250.000 do 300.000 SIT (delo), material za grobo montažo 150.000,00 SIT, za fino še ne vem, verjetno malo več, ker smo si še izmislili razne halogenke v stropu, ob stopnicah, pa vtičnice za internet in TV v vsako sobo... Gips plošče računajo 1.500,00 po m2 za delo in 4.500 po m2 z materialom vred. Verjetno jih bova namontirala sama.

Če rabiš kakšne telefonske ali naslove, piši na privat.

L.p.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   Soodločanje pri gradnji
12.9.2005 13:00:31   
pupika
Oj tudi midva sva iz štajerskega konca(okolica MB). No sedaj je kar je, je pa zanimivo, da ima to podjetje ki je zidalo pri naju neki sorodnik od moje tašče in je rekel, da nam je dal solidno ceno, namreč nam naj bi računali po urah, drugače se računa po m2 in bi nas prišlo dosti več je rekel. Naj še povem, da tu zraven je vključena prva plošča, zidanje kleti celotno in druga plošča. No v prvi plošči smo še sami utrjevali plato in nanašali pesek, s tem, da so oni samo prišli položit armirane mreže in betonirali v bistvu so prišle hruške in so oni razporejali po celi plošči. Naju je pa do sedaj prišlo okoli 3mio sit samo za zidanje, potem moram še računat vsi papirji in priklop elektrike.
No midva imava malo večjo srečo pri električni inštalaciji, ker je stric od mojga električar in to dela že celo svoje življenje, tako, da nama bo on napeljal brezplačno, no nekaj mu že moraš dat. Ostalo bomo večinoma sami delali, notranji ometi, in zidanje pritličja in mansarde.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   Soodločanje pri gradnji
12.9.2005 13:19:46   
snorlax
Žlahta je včasih slabša varianta, poleg tega ti še rečejo, kolk so ti naredil pocen, da imaš pol še tak bedast občutek, da si jim nekaj dolžan.

Nama je tudi en kolega naredil predračun za elektriko, pa sva mislila, OK, že pride toliko, poznava ga, veva, da je OK.... potem sva dala naredit predračun še drugim in ugotovila, da naju je hotel nategnit za 100%.

Imava kar nekaj "mojstrov" v žlahti (moževi), pa se nisva odločila za njih iz razlogov, ki sem jih zgoraj navedla.

Se pa pozna vsak tolar, če znaš kaj sam naredit. Moj je celo streho sam pokril, počasi, ampak pokril jo je. Imamo pridne možeke, ni kaj!

Uspešno gradnjo!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   Soodločanje pri gradnji
12.9.2005 13:38:04   
pupika
Ja saj ponavadi je tako, da te ravno žlahta okrog obrne. Se mi pa tudi zdi, da veliko boljše sami naredimo kot pa drugi, ker veš, da je to hiša zate in da boš ti v njej živel in se boš tudi potrudil, neki privatniki pa samo naredijo tako, da je narejeno, kako pa je, pa se ne sekirajo.

Tisat z elektriko pri tvojmu kolegu pa je huda, mislim 100% to pa je več kot preveč.No mi bomo naredilči to sami, kar bomo lahko, no saj nama pomagata tast in tašča. tako da smo zaenkrat 4 na delu ene hiške. Jaz pravim, bo že, verjetno malo počasneje ampak tisti mesec ali dva se nič ne pozna.

ja snorlax še hvala bogu, da so naši možeki pridni!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   Soodločanje pri gradnji
13.9.2005 9:12:21   
niki5
Midva sicer nisva zidala, sva pa adaptirala. Načrt za postavitev prostorov sem sama naredila, do tukaj ni bilo težav (malo sva se lovila o postavitvi določenih oknov in vrat in usklajevala). Začele pa so se ko sva iskala opremo, pri tem pa imava različne okuse. S tem, da imam jaz izdelan okus vem kaj hočem, on pa ni čisto prepričan kaj in kako bi. Tako, da recimo samo postavitev ploščic v kopalnici sem imela 8 različnih variant zrisanih, da se je lahko odločil
Sva imela kar napeto tiste čase, predvsem potrebuješ veliko potrpljenja (ki ga jaz nimam ) za takega, ki bi nekaj drugače kot ti misliš, ampak ne ve točno kako

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   Soodločanje pri gradnji
13.9.2005 9:15:28   
niki5
Je pa tako, da sem bila jaz sigurno v prednosti, ker sem dala eno gradnjo že čez in sem točno vedela kje so bile pomankljivosti in kaj si želim in česa ne bi ponovila.

Pri kuhinji sem popustila, da je bila en del postavitve po njegovo in mi je sedaj priznal da bi bilo tisto kar sem jaz predlagala bolje. No ja saj priznal je

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   Soodločanje pri gradnji
13.9.2005 14:41:45   
Lenny
Midva sva med dopustom narisla svojo sanjsko hiško, zdaj je zadevo v delo dobil najin projektant. Sva se kar hitro uskladila. Res pa je, da smo se poleti odpeljali na Dunaj, v Modro laguno, kjer so na ogled montažne hiše različnih proizvajalcev in tam sva dobila veliko uporabnih idej. Osnovne zahteve sva imela že dolgo v glavi, sedaj sva jih prilagodila terenu, na katerem bo hiška in ..... drugo leto veselo na delo. Se pa izlet na Dunaj splača.
Lp in uživajte pri gradnji!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?