|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 13:28:06   
Meggi

Zdi se mi, da vas je kar nekaj ki se vas tičejo GRADBENA DELA VAŠE SANJSKE HIŠKE. Upam da uživate !

Verjetno fizično ni težko nekaj delat ko veš da je dokončno zate in tvojo družino. Jaz komaj čakam, da se skristalizirjo zadeve. A bo še nekaj besed preteklo,... vem.

No bolj me zanima, koliko se same angažirate pri ustvarjanju vašega doma.

Npr. kje bo spalnica, kuhinja, kakšna bodo tla, centralna, .....

Zdi se mi da je tudki full test za partnerja. Ogromno dobr volje in usklajevanja. In seveda potrditev, prisluha in spoštovanja. Meni gre npr. na živce, ker moj misli da nimam pojma- jaz bi poenosatavila zadeve on pa vidi pri vsaki stvari too much preprek ki se jih kao ne da izpeljat za določen projekt.
Komu zaupate, kako ste si pomagale pri nasvetih, kateri materiali kakšne izvedbe so mogoče in seveda kje črpate ideje za dobro izkoriščen prostor v vašem domu?

Sem natrosla enih vprašanj, ne.

p.s. Zdi se mi da neki Celjank neki zida- javite se- da v živo kako rečemo.

Hvala za vse ideje in razmišljanja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 13:39:05   
Anonimen
hehe..kako misl da nimaš pojma. če mene moj ne bi upošteval lahko kr dela svojo bajto pa sam v nejej živi, ker js mam pa za hiše tako specifiko in točno določene zadeve morjo bit take pa nč drgačne, tko da pristajam na zlo mal kompromisov. mislm da se na veliko zadev kr spoznam, če ne se pa pozanimam. trenutno sva v fazi izdelave načrta za hišo in k sreč mava isti okus, k če bi hotu pa on eno kmečko bajto js pa ultra moderno pol pa ne vemkok deleč bi že tm pršla pol pa da bi se še kregala k bi js rekla ploščice v kuhno on pa linolej, pa js talno gretje on pa radiatorje..opa bato! iz te moke ne bo kruha! sej se prejme kak kompromis tm kjer je utemljeno nekej dokazano kr tko se pa ne dam. mi pa hiša preveč pomen

lp, lara

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 13:41:31   
Vlasta1
Midvas se tudi veliko pogovarjava o gradnji. S parcelo na sreco nimava vec tezav, je ze odloceno. Glede idej pa samo ocke na peclje in opazovati hise od zunaj, kaj se kje v blizini dela. Je pa ena dobra revija z naslovom Hiše, ki je sicer strokovno napisana a lahko dobis veliko idej o vsem kar se tice gradnje.

Za montazne hise je zih na spletu dost reklam in predstavitev. Sejem dom, ki je vsako leto v LJ. v mesecu marcu je tudi vir inforamcij. Bodi zvedava in sprasuj vse mogoce in nemogoce, ko gres tja.

Arhitekti tudi dajo ideje a racunajo. Lhako pa od njih npr. pricakujes da ti na podlagi parcele ki jo imas in na podlagi lokacijske info. naredijo predracun in eno idejo za hiso.

al gres pa kar na kak iskalnik in najdes razlicne spletne strani ki razpravljajo o hisah.

zame je vir idej tudi katalog Ikea katalog, ki ga izdaja trgovina Ikea v Gradcu.

Pa se kje bi se kaj naslo.

srecno in uspesno

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 13:57:18   
Gina
Midva z mojim imava pa zelo podoben okus. Sva iskala parcele in ko sva jo zagledala po dolgem iskanju, sva si bila enotna, da je to to in da je na pravem kraju. Tudi kar se ostalih reči tiče, imava podobne poglede na stvari. To je meni ultra mega pomembno. Z bivšim sva vedno o vsem točno nasprotno razmišljala in želela. Enostavno so bile najine želje tako zelo različne, da se jaz potem nisem počutila niti doma v tistem stanovanju, tako mimo mojega okusa je bilo.
Tako da me to niti slučajno zdaj ne skrbi. Sicer bo še preteklo nekaj vode, preden bomo mi kaj gradili, ampak sem prepričana, da bova enotna. Že ko razmišljava o tem in se pogovarjava imava podobna stališča in podobne želje.

Ideje - midva veliko sprašujeva okoli predvsem tiste, ki so ali gradijo, gledava, proučujeva možnosti, pa brskava po revijah in spletu.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 13:57:55   
Gina
Midva z mojim imava pa zelo podoben okus. Sva iskala parcele in ko sva jo zagledala po dolgem iskanju, sva si bila enotna, da je to to in da je na pravem kraju. Tudi kar se ostalih reči tiče, imava podobne poglede na stvari. To je meni ultra mega pomembno. Z bivšim sva vedno o vsem točno nasprotno razmišljala in želela. Enostavno so bile najine želje tako zelo različne, da se jaz potem nisem počutila niti doma v tistem stanovanju, tako mimo mojega okusa je bilo.
Tako da me to niti slučajno zdaj ne skrbi. Sicer bo še preteklo nekaj vode, preden bomo mi kaj gradili, ampak sem prepričana, da bova enotna. Že ko razmišljava o tem in se pogovarjava imava podobna stališča in podobne želje.

Ideje - midva veliko sprašujeva okoli predvsem tiste, ki so ali gradijo, gledava, proučujeva možnosti, pa brskava po revijah in spletu.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:03:18   
Anonimen
Eno vprašanje:
Kaj pa arhitekt a on pa nič ne ve?

Mislim, da je pametno, da oba skupaj prisluhneta, kaj vama ima projektant za povedat in skupaj poiščete rešitve. Je pa fajn, če približno vesta kaj bi rada. Recimo si ogledata kako revijo, ali internetno stran. Težko da bosta našla že kakšno hišo a la carte, ampak olajšata delo sebi in projektantu, ki vaju bo konec koncev moral poslušat in v končni fazi tudi zadovoljiti. Pa ne tako .
Kot revijo priporočam HIŠE - slovenska, ORIS - slo/cro...

Ne vem no. Prvo pa je, da vidva vesta vsaj približno kaj hočeta: graščino/skromen dom; moderno/starinsko/kičasto/krneki kar zdej gradijo; podkleteno/nepodkleteno (klet je 1/3 cene hiše!); 10 balkonov/brez balkona, hiša na ravnem/v bregu...
Pa še to, malo se opazujta kakšen način življenja imata. Če sta dopoldan dost doma bodo bivalni prostori na JV (ker bo takrat največ sonca), če sta popoldan bodo na JZ. Če dost skačete okol hiše, bo še en izhod pri kuhinji in mora imeti malo predprostora (da se ne nosi blata v hišo), Če imaš konstantno prehlajen mehur se stopnice v nadstropje naredi kot element bivalnega prostora in ne na mrzlem hodniku ob vhodnih vratih (ponoči ko greš frocu dudo gret greš po ogrevanem prostoru in ne neogrevanem - mehur ostaja topel)...

To so stvari, ki jih morata vedeti, ne pa kje je WC in kje lijak v kuhinji. Te stvari se skristalizirajo skozi postopek projektiranja. Pa za voljo božjo ne rišita hiše doma (razen če nista projektanta), ker tako si ustvarita fiksno idejo in zamudita najboljše rešitve, ki bi morda prišle skozi brejn storming....

Mal nasvetov projektanta .

Sem vama pa fouš. Jest bi tud...

Pa veliiiiiko užitkov, če boš rabla kak nasvet, da tvojmu utemeljeno dokažeš svoj prav in, da pojma nima on pa poprivatkaj...

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:06:35   
lutka
oj!!!

Evo eno Celjanko,ki zida

Ravno v soboto smo začeli z zidanje prizidka , sem mislila da bom srečala samo sebe, takšna gužva je bla.

Kar se pa tiče soodločanja, odločava oba. Moj mi ponavadi reče naj pregledam načrte, kaj mi je všeč in kaj bi spremenila. No in pri oknih se je začelo, meni so všeč manjša okna in takšne smo tudi naredili .

Sedaj greva v nakup vrat in oken in verjetno bo obveljala moja
Je pa res da se o vsem prej pogovorima, jaz mu pokažem in povem kaj mi je všeč on pa potem pokomentira.

In do zdaj sma še vedno po mirni poti prišla do odločitve

lp

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:14:31   
baguSka
Pikec odlični nasveti, te bomo ponucal. Kako pa parcela??

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:16:15   
Anonimen
ja pikec...seveda..arhitek ma tuki tut zeloo pomembno vlogo, sploh do te mere da ima isti okus k tisi za katerga hiša bo. midva sva dobla enga k bolj sva mu tulila da hočva velika okna - panoramske stene v dnevni bl je tulu da se to ne da..ja seveda se ne da. če pa sam živi v mali kmečki hišici s pici mini oknci in to mu je všeč in potem hoče vturit svoj stil še vsem drugim.

zelo pomembno pri arhitektu se mi zdi tut to, da ti pove tko k je nama..ja vse se da, samo če tole nardimo tkole bo vse z jeklom ojačano kar pomen tolk in tolk dnatja več. če pa klele umes eno stenco nardimo pol pa nau nč treba in je zadeve 100x cenejša..
al pa js sem hotla da garaža ni podkletena zarad stroškov pa je povedala da če je ostala hiša podkletena klet pa ne (se skupi držita hiša in garaža) bo treba za ta prehod narest stopničaste temelje kar je pa ful betona in tolk drago da se splača bl še tist klet narest pa je.
to so zelo pomembni podatki od arhitekta naprimer!

lp, lara

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:55:35   
Anonimen
Lej Lara,
jest sem delala idejca prjatlci s katero sva rastli skp.
In smo se šli varčevanje:
WC nad WC (se špara na ceveh); kopalnico v nadstropju nad kuhinjo se špara na ceveh (rabiš en jašek). Gor sem že napisala o vseh možnih variantah vnetih jajčnikov in lokacije stopnišča. Balkonov ni, ker jih ne rabiš. Zakaj bi imel balkon v spalnici? Za sušit perilo? Zato imaš dvorišče. Pa ti ni treba kupovat plošcic in gre manj betona. Ograja je tudi draga....
Kleti ni, ni garaže, ni teras, ni nadstreškov.
To se potem z LI dodaja k hiši, ker se v tem primeru zanje ne plača komunalnega. Če z LI dodajaš ne plačaš, če je narisano na načrtih, plačaš, simpl. Temelji pasovni v eni ravnini. Streha dvokapna, ker je najcenejša. Hiša je pravokotna, ker vsak količek, ki ga geodet zabije stane 80k...

Pa se naredi bajto za 10mio. Vse se da, če imaš dobrega projektanta, ki ti stvari pove in te nanje opozori. Če pa investitor vztraja, da v 45m2 veliki dnevni noče stebra, pa to stane, nosi pač sam posledice (finančne) svojih odločitev. Arhitekt pač ni kriv. Druga pa je, da se takih stvari ne pove.
Sicer je bila moja največja pohvala, ki je bila sicer mišljena kot žaljivka, da delam poceni hiše. Hvalabogu.
Drago hišo lahko sprojektira vsaka mona. No, sej zdaj pa ne projektitram več...

LP
in obilo užitkov pri hiškanju.

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 14:58:01   
Anonimen
kul pikec! to mi je všeč!

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 15:09:53   
Anonimen
kaj a da ne projektiram več?
hehehehe

LP

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 15:24:40   
k1
midva nimava težav - imava enak okus, preden se za kaj odločima, skup preštudirama kako in kaj in ko je nama obema všeč, tako naredima. je pa res, da ogroooomno prebrskama po netu in iščema razne ideje, marsikaj pa itak zraste tudi na najinih glavah...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 15:38:34   
rija
Na srečo imava zelo podoben okus, pri stvareh, pri katerih se pa nisva strinjala, pa sva vsak malo popustila. Je pa res, da sva najela arhitektko za notranjo opremo, ji dala izrezke iz revij, da je lahko videla, kaj nama je všeč in namam je naredila načrte za opremo, barvno študijo. Seveda sva določene stvari v dogovoru z mojstri spremenila.
Druga resnica pa je, da moraš res na veliko "raziskovati" preden se za nekaj dokončno odločiš. Sreča je, da hodiva veliko okrog in pobirava ideje tu in tam.

Pomembne pa so tudi cene in kaj si lahko privoščiš. Jaz imam na žalost zelo, zelo drag okus, ki pa ne sovpada z mojimi finančnimi zmožnostmi, tako, da sploh ni vprašanje ali je vse po mojem okusu. Žal.

Edino, kar me moti pri mojem partnerju in njegovem pogledu na najino gradbišče je prevelik perfekcionizem. Jaz mi včasih kaj z levo roko naredila, on pa iz tega naredi cel doktorat....

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 17:33:59   
SašaR
Hej pikec0, kateri geodet ti je pa bajto zakoličaval, da bom vedela, jaz sem geodetinja, in ti povem, da vas je nategnil, če vam je na količek toliko računal, pri nas je navadna zakoličba 4. vogalov približno 40 000sit, nekje celo manj, če hočeš še zavarovanja, pa pride še enkrat toliko, vendar zavarovanja delajo tud zidarji in zato jih mi ne delamo, ker se nam zdi brez veze ljudi nategavat za tako stvar.
Dražja je tudi zakoličba kakšnih okroglin ki so sedaj tud moderne,...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 17:39:00   
SašaR
Aja, pri hiši imava pa midva tud podoben okus in sva naredila idejni sama, potem pa sva šla h projektantu, ki nama je glede na najne pogoje naredil prav po okusu idejni načrt.
Rada bi prišla bolj poceni skozi in imela manjšo hiško - manj vzdrževanja, ogrevanja,...
Bomo pa videli kaj bo ratalo ko bo šlo zares!

LP

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 18:10:40   
Annny
Tudi midva imava podoben okus.
Zaenkrat zbirava ideje, kako in kaj bova imela..notranja oprema je prepuščena meni, on samo pogleda in reče 'approved'. Deci
Škoda, pikec0, da se ne ukvarjaš več s tem..jaz bi te z veseljem najela, ko bo čas za to

lp

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 19:51:40   
Anonimen
pikec ne to je kul da znaš pocen bajto narisat, k ponavad so arhitekti samo blazno navdušeni nad izživljanjem in raznimi izumetninami k niso ničemur podobne pa sam koštajo en kup dnarja.

lp, lara

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 19:55:21   
Meggi
Punce super- vsem želim, da se vam vaše skupne želje čimprej uresničijo.

Pri nas je zadeva mal drugačna. Preurejali bi naj že postavljeno hišo. Ne vem katera faza je to, zato bom opisala.
Hiša je bila pods streho dana nekje leta 1983. Je pa tako da tam še ni javnega vodovoda, bilo je zrihtana voda le s kapnico in črpalko, kar pa za 4člansko družino seveda ni dovolj. Javcni vodovod pa bo še menda kar trajal preden bo na voljo. Notri ni centralne, omogočeno kurjenje na drve na navadno peč. Tri sobe so bivalne-- notri je živela pokojna babica in do nedavnega stari ata, ki pa zaradi bolezni ne more več živeti tam sam. Težko je pa tudi rečit da bi prosto že gledal kako mi vse preobračamo. Seveda ni še tudi fasade, v podstrešju ni estrihov, sten nič. Klet je uporabna a ni ometana in v garaži še tud ni estrihov. No kurilnica še ni določena. In to bi jo jaz dala v tist kot kjer je sedaj mišljena klet. A se mi ta zdi prevelika- itak niso alkoholiki in je škoda kvadratov. Prostor je temačen in na severu- tak da bi za drve bil v redu. Seveda je pa delno zasut z zemljo kar je pa fino za klet-vem.

Prestavla bi npr, zdajšnjo kuhinjo in spalnico. Sedanja kuhinja je na severni strani. Spalnica pa na jugu- le to bi spremenila v kuhinjo zaradi sonca in svetlobe in povezave z dsnevnuim prostorom in balkonom. To pa potegne seveda nove cevi,razbijanje,.... Kar je dosti dela vem, a dalnoročno je pa boljše.

Rešujemo še vprašanje so katere faze bi uspeli dokončno urediti v enem letu za normalno bivanje in ne bi potem spet vse razbijali. Seveda zavisi od financ.

A ja še to. Jaz bi na streho dala tudi strešna okna, ker mi je pomembna SVETLOBA. Mož pa pravi da nisoi tak dolgotrajni da lahk not zamaka,.... Jaz sem za strešna okna na vzhodut-kjer me bo zbudil sonce. Na zahod in odprti razgled bi pa dala še "kukerle".

No počas se mi bo izrisala lepa hiška.

Vem,da bom z natančnimi predlogi in že dokazanimi rešitvami našla skupno mnenje tudi z možekom.   

Kaj se daje na streho? Eni na pleh prisegajo eni pa kar na pravo kritino tondach ipd,....

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 20:05:05   
k1
mi mamo gerard, pa mislim da nas ne bo več glava bolela glede strehe...

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Soodločanje pri gradnji
5.9.2005 20:21:26   
tesa
MI2 imava precej drugačen okus pri vseh stvareh ampak se vseeno vedno nekako sporazumno dogovoriva, da imava vsak malo prau
Pri zidavi do sedaj ni bilo večjih problemov, ker sva se kar nekako oba strinjala kakšna bo in iz kakšnih materialov.Za notranjo opremo pa se kar bojim, ker bo borba še huda Tukaj imava precej drugačen okus.
Jaz sem bolj za moderni stil, moj za klasiko.
Drugače pa sem pri zidavi bila prisotna povsot, tako da so se še tapravi dedci zidarji norca delal, da me bodo vzeli v ekipo, ko tko obvladam zidanje
Je pa res, da na žalost ali srečo nisva imela kaj veliko možnosti za svoje želje, ker je smotan teren(v hrib) in se kaj veliko zmišljevati nisva mogla. Tukaj je tudi statika , tako da je hiša pač bolj kot je morala biti, kot pa kakršno sva si želela.
Drugače pa je super stran za zidavo :
http://www.podsvojostreho.net/

Tukaj najdeš veliko koristnih nasvetov.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Soodločanje pri gradnji
6.9.2005 14:38:08   
pupika
Midva z načrti sploh nisva imela problemov, šla sva ka projektantu ter ga prosila za tipske načrte in sva malo prelistala ter na srečo sva oba izbrala isto hišo. No se je pa malo bolj zapletlo pri sami gradnji ker smo teraso premaknili, ampak je vsak malo popustil. Sem pa porabila zelo veliko dela potem za risanje načrtov, ker moraš imet vse točno izračunano za vsako steno, tako, da sem se vedno vprašala, če se sploh splača spreminjat teraso na drugo stran in malo povečat. Jaz pravim vse se da, le malo potrpežljivosti in volje.

Glede materiala, pa je moj popustil, ker je tudi moja tašča trdila to kar sem jaz. Njega je malo stiskalo, ker Ytong skoraj 2* dražje pride od porotherma, ampak jaz bi se rada čimhitreje vselila, pa še lažje in hitreje je zidati.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Soodločanje pri gradnji
6.9.2005 21:52:56   
snorlax
Evo, po dveh dneh pridem na RR in naletim na to temo. Ravno pred minuto sva se z mojim spičila do amena zaradi velikosti oken. Moj in mizar sta povišala okna za 20 cm, čeprav sem skoz trdila, da bo zgledalo ful grdo, ko bodo okna visoka in ozka, kot v kaki cerkvi. Moj pa ne in ne, da bo ful več svetlobe in podobno. Čeprav imamo na celi hiši 18 oken in 6 balkonskih vrat oz. 3 balkonska vrata in 3 velika okna kot balkonska vrata. Mizar je seveda navijal za večja, ker je tudi večja kvadratura in s tem cena. No, danes je moj poštudiral, da pride na vrhu še izolacija in knauf in da bodo okna do plafona in bo lahko karniso obesil lepo na strop. Potem pa pride domov in pravi "čuj, se ti ne zdi, da bodo okna previsoka". In potem popizdim, da je on hotel tako visoka in da mene itak noben ne posluša. Potem je klical mizarja, ki je tudi popizdil ker jih je začel že delat itd... itd....

No, drugače pa ni bilo večjih težav do sedaj. Malo on popusti, malo jaz, eden drugemu argumentirava za in proti, pa kar gre. Malce že gledava na denar, ampak pri takih stvareh kot je statika, izolacija itd. se ne splača varčevati. Raje si kupim poceni mizo, stole, pa jih lahko čez par let menjam, kot pa take stvari, ki so za zmeraj oz. za dalj časa.

L.p. in mirne živce!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Soodločanje pri gradnji
9.9.2005 9:18:37   
Anonimen
Živjo!!

Tudi midva imava načrte v izdelavi.. Zaenkrat še vse "štima".. Imava približno enake ideje, kako bo hiša izgledala, čeprav sva na začetku imela v mislih popolnoma drugačno hišo.
Praktično ni nič posebnega, le, da ima na sredini hiše ful veliko stopnišče.. (moti me to, da zaradi stopnišča ne morem imeti povezane kuhinje in dnevne sobe, ampak sta to čisto ločena prostora).

Snorlax-ne sekiraj se.. Midva imava 28 velikih oken in 6 balkonskih vrat.. Tako, da bo svetlobe dovolj, bančni račun se bo pa ob nakupu tudi občutno spraznil..

Ampak, enkrat- ko bo vse končano- pa upam, da bomo zadovoljni..

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Soodločanje pri gradnji
9.9.2005 10:33:42   
snorlax
Biba, to bo pa morala bit ful dobra hiša z velikim stopniščem. Tudi meni je to všeč, sploh če so še polkrožne stopnice. Midva sva spremenila stopnice, ker sva videla tako pri enem, ki je imel isti načrt za hišo kot midva. Na vsak način sem hotela okrogle, betonirane, vendar se ni izšlo, tako da imamo polkrožne tudi betonirane, potem pa pridejo oblečene z lesom ali ploščicami, še ne vem.

Sva pa videla pri kolegu okrogle betonske direkt iz kleti, skozi dnevno, na mansardo. Noro! Edino ne vem, kako se to pozna pri kurjavi, ko je vse odprto. Zgleda pa ful ludo!

Denar za okna pa... no, to je že druga zgodba.

Midva imava dnevno, jedilnico in kuhinjo v istem prostoru z mnogimi okni. Ker sedaj stanujemo na dobrih 40 m2, sem si vedno želela velike in svetle prostore. No, sedaj bo samo dnevna večja od našega sedanjega stanovanja.

Veliko uspeha pri gradnji!

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?