ronja
|
me pa neki drugega muci: rada imam testenine iz ne-bele moke (vse variacije) ali pa vsaj obarvane (zelene, ...). a je tako testo ful tezje pripraviti? kaj pa pirine ali ajdove testenine (nimajo glutena pa ne vem, ce se dobro povezejo), polnozrnate, itd...? metulj, to ni nobena raketna znanost, mogoče je malo bolj pacasto, če delaš špinačne - pač moraš špinačo podušit, da skup pade, pa zmiksat - in to je tapacasti del, ampak pri današnjih strojčkih je vse to obvladljivo (če nimaš mulcev zraven, v tem primeru bo vse pacasto - je razlog, da za nami nihče ne nosi cot:D) Kar se tiče teh težjih mok pa: vse se da, je pa testo malo drugačno - dodat moraš več vode na isto količino moke in bolj je haklih - hitro je preveč pocasto ali pa pretrdo - pri navadnih testeninah imaš večji razpon proporcev, kaj je še ok - malo vode, veliko vode, vse bo ok, samo da bo prvič bolj trdo testo, drugič bolj mehko. pri polnozrnatih je to precej zožano - samo določena količina bo prava in seveda bo vsakič malo drugačna, ker boš mela vsakič malo drugačno moko. Ampak dobiš občutek, pa gre:). Seveda jih moraš pa potem večkrat delat, da ga ne zgubiš;). Mi pa nič ne škripauser posted image . Prav poceni pa tudi ni bil To dvoje gre pač skup, nimaš kaj. Jaz sem za ampio dala takratnih 7000 sit, so se pa dobili tudi za 3000 in sem enega takega kupila, pa je razlika v kvaliteti večja od razlike v ceni... Ampak zame je 50 E že veliko, to morate upoštevat v teh vaših izračunih ojrov?!?!?! a tisti, ki si to lohk privoscijo, sploh delajo sami testenine?!?!? al imajo ze svojega lastnega kuharja... Verjetno tisti, ki si to lahko privoščijo delajo testenine za druge - kupujejo verjetno to restavracije ... Sicer pa - uh, ne praši! Nad temi mašinami se midva sliniva že nekaj časa... Ampak ni v najinem trenutnem dometu . No, sva pa rekla, da jo bova nabavila, če bojo najini tamali tako "pridni" oz. plodni kot midva in bo mel vsak po 3 otroke, sva naračunala, da nas bo na kosilu 17, če bojo vsi prišli (s svojimi boljšimi/slabšimi polovicami, seveda)... Tak da če bojo prišli 1x na mesec, bi se nam znalo že hitro splačat kitchenaid je pa baje zakon, ampak zaenkrat mi tudi Gorenjev sekljalnik dobro služi, za ostalo imam pa posebej mašince. Na splošno nisem tak velik ljubitelj vsega v enem (razen pri lubiju ), ker se mi zdi riski - če tisto crkne, potem nimam nič. Če meni blender crkne, lahko še vedno sekljam, delam testenine itd... mateyka - o, hudooooo! k sreci nimam placa za kaj takega NO, pri meni to dejansko je problem:D. ko se pa preselimo, bojo pa krediti, pa smo spet tam ej, punce - zakaj svoje fetise na men izzivljate user posted image zdej sm cist depresivna, ker si ne morem kupit masince, ki bi bla drazja kot moj avto! Ti kar zezaj! Moj 1. avto je bil ax, ko je tastu (po Ronji smo zamenjali) crknil, si je kupil drugega axa, ki je stal 200€. Moja mašinca za testnine - tista, tavelika, ki dela tudi raviole - Simac, stane pa 250€.... Tako da meni se to nikoli ni zdelo vprašanje: a mašinca za testenine al avto! Jasno, da mašinca za testenine, te jemo skoz mateyka, če bo testeninar lahek (tisti, ki dela raviole), bo ob pritiskih poskakoval po pultu, kar ni glih fajn... Predvsem pa je problem pri izdelavi in materialu za šobe - to je tist krogec, ki so različne luknje not - potem pa različne oblike ven lezejo. Italjani so ... pač italjani... šlampasti, pa šarmantni;D - torej: super ideja, lep dizajn, izdelava pa bojl taktak - se da, samo je pa malo večji problem pri polnozrnatih testeninah, kjer so zrnca moke večja in vse skup je mal bolj haklih. Da se, moraš met pa živce;). Na ampiji je vse izi, ker itak testo prej sama zamesiš in ker je gostota testa tu čisto druga (testo za ročnega je bolj mehko, se skup drži). Jaz se pri stvareh, ki mi nekaj pomenijo, pa vem, da jih bom veliko uporabljala, držim rekla, da nisem tako bogata, da bi kupovala poceni. Pri oblekah mi je pa vseeno
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|