RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

dadaja -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (18.7.2012 15:03:39)

ojla jaz bom prvič oddajala vlogo v avgustu saj začne maj miško vrtec s septembrom.
zanima me glede prihrankov oz. sredstev na TRRju. Če prav razumem se od tega izračuna in upošteva samo obresti ? a prav razmišljam ali upoštevajo celotno vrednost?

Balerina -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (18.7.2012 15:10:13)

Ne izračunajo se ''samo'' fektivne obresti in se ne upošteva cel znesek.

dadaja -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (18.7.2012 15:15:58)

ja dobro si napisala ""samo""
ma slišim pa toliko različnih komentarjev ... kot da vse upoštevajo, kontrolirajo pretekle mesece če dvigneš iz TRR itd.

dadaja -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (18.7.2012 15:53:06)

še nekaj me zanima...
možu preteče pogodba o delu v avgustu in je verjetno ne bodo podaljšali, tako da se bo zaenkrat prijavil na zavodu in iskal ..... kaj to pomeni - mu upoštevajo prihodke ali ne ??

petea -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (18.7.2012 20:42:13)

ko ostane brez periodičnih prihodkov, se njegovi dohodki več ne upoštevajo v izračun;

glede na to, da bo na zavodu verjetno še nekaj časa prejemal nadomestilo, boste najverjetneje morali v mesecu, ko ostane brez nadomestila, ponovno dati vlogo oz. javiti spremembo na CSD, da bodo na novo preračunali OD in plačilo vrtca

komentar glede prihrankov: če si na meji med dvema razredoma, je lahko dovolj 1 € fiktivnih obresti, da padeš v višji razred; se na letni ravni skupni minus zaradi tega lahko kar krepko pozna na družinskem proračunu

prihranki na TRR, ki so iz naslova obdavčenih prejemkov (plače ipd.), se ne smejo upoštevati v premoženje za obračun višine OD in plačila vrtca

Marčevka2010 -> RE: odločba za vrtec-upoštevali samo 1 avto (14.9.2012 12:10:25)

Se ne strinjam z zadnjim stavkom. Moj je imel prihranke na računu, kar je od plače prihranil in so mu upoštevali. Smo šli en razred višje zaradi tega, ker plači sta skoraj isti zadnjih par let.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]